Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2259 . 2260 . 2261 . 2262 . 2263 . 2264 . 2265 . 2266 . 2267 . 2268 . 2269 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 15:08 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

PetraK
a švabach umíš? Smím-li o okurky prositi?

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 15:29
- Nahlásit

PetraK
už mu taky bude osm?

komu? buldozérovi- jo, v létě letí to....
u nás se to stárnutí teda projevuje tím, že postupně- ale to vyváženě rok od roku - a) ho pořád míň zajímají živí psi/feny (stále víc ho málokdo rozehraje) oproti stopám, b) stále víc je otevřenej komunikaci s cizíma lidima...

A nějaké prevence u lékařské vědy vedete? nebo ne-e?

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 15:30
- Nahlásit

Maya
máš za koně starý knížky?

"vy byste mi opičku zavěsil" je geniální

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 15:49
- Nahlásit

Maya
věžník, to je jako proč??? skáče z věží nebo co?

věděla jsem to, páč to kdysi bylo v nějakým prastarým časopise o psech - vmagazínu takovým, ale....... půjčila jsem a uuuž nemám = tím pádem nevim.Ale mělo to nějakou logiku, to jo

švabach

nééééééé švabach nééééé, jsem ráda, že se umim zeptat, kudy tudy na toalety

Vero

buldozérovi- jo, v létě letí to..

hrozně, hrozně moc. A ničí mě každej, kdo ho nějakou dobu - i kratší nevidí a pak řekne- jako synovátoři - jéé von zase zešedivěl....

a) ho pořád míň zajímají živí psi/feny

tak za áá u nás rozhodně neplatí

stále víc je otevřenej komunikaci s cizíma lidima...

tohle je furt stejný, buď je jak suchej zip a od těch lidí se neodlepí, a nebo se s nima nechce družit vůbec.

u nás jsme furt na stejným. jen už umí spát

přiznám se že ne. Já ty dochtory nerada u sebe,t akže ani u něj ne. Víš mám asi blbej pohled, ale kdybych věděla, že je něco špatně - určitě by se ten režim změnil a já chci, aby si prostě užíval co a jak chce, lepší spokojenej vytlemenej a třeba o nějakou dobu kratší život, než o něco delší, ale omezenej, kterej by mu rozhodně po chuti nebyl. Prostě - v přírodě by se taky vědělo prt a jelo by se na plnej plyn. jakmile se pochopitelně něco objeví, tak se podle toho zařídím,ale......... dneska ti vždycky něco najdou

birma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 15:55
- Nahlásit

Vero
a) ho pořád míň zajímají živí psi/feny (stále víc ho málokdo rozehraje) oproti stopám, b) stále víc je otevřenej komunikaci s cizíma lidima...
úplně stejně stárnul Altar. A taky byl stále víc fixovanej na mě a svoje prostředí a víc mu vadily změny. Hodně se v tomhle změnil právě mezi osmým a devátým rokem (je ale třeba vzít v potaz, že on byl fakt obřík)
já časem dělala jednou za půl roku až za rok jaterní a ledvinový testy, ale bylo to z toho důvodu, že mu kdysi vyšly špatně, nikdy se mu to už nevrátilo.

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 15:59
- Nahlásit

PetraK

no pravdou je, že ten vývoj - stále míň zajímaví psi a stále víc přijatelní lidi - není věc strárnutí, protože se tak začal psák posouvat brzo poté, co k nám přibyl - a je to rok od roku prostě průběžně.
šedivíme, to jo, na tlamě... ale zatím mi to nikdo asi neřek, nemám takový synovce.

přiznám se že ne. Já ty dochtory nerada u sebe,t akže ani u něj ne. Víš mám asi blbej pohled, ale kdybych věděla, že je něco špatně - určitě by se ten režim změnil a já chci, aby si prostě užíval co a jak chce, lepší spokojenej vytlemenej a třeba o nějakou dobu kratší život, než o něco delší, ale omezenej, kterej by mu rozhodně po chuti nebyl. Prostě - v přírodě by se taky vědělo prt a jelo by se na plnej plyn. jakmile se pochopitelně něco objeví, tak se podle toho zařídím,ale......... dneska ti vždycky něco najdou

tak že "dycky ti něco najdou", to třá nejni pravda... já měla jakýsi potíže a tak se rači dala komplet vyšetřit a nenašli mi vůbec nic (potíže byly od stresu).
a lepší řešit věci, dokud řešit jdou... a ne až tě doženou někam- a už řešit moc nejdou, nebo blbě.
ale tak to beru u sebe...
u toho psa... tam se ale kloním spíš k tomu, co píšeš ty. resp. to tak dělám.... nějak myslím, že to zváíře by vždycky zvolilo spíš tohle než delší trápení-omezování... ale co já vím, esi to tak je, že.

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:01
- Nahlásit

birma
Altar byl jaká rasa?

já nechci, aby mi psák zestárl a změnil se

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:02
- Nahlásit

birma

a víc mu vadily změny.

tak doufám,že tohle nastane tak nějak až později, páč u nás se hodně často něco děje. U Murphyho jsem nic takovýho nezaznamenala - on byl takovej tvrďoch, tak uvidíme tady s Hošíkusem.

ale je pravda, že jedný věci jsem si všimla - zrovna vlastně včera - že to očkování nějak hůř bere - nemyslím ten proces, kdy ho ďobnou, ale jak to pak asi nese to tělo - byl včera fakt takovej nijakej, A uvědomila jsem si, že to tak bylo i loni. coby mladomlaďas to nijak nevnímal. teda jeho tělo.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:02
- Nahlásit

Vero
Altar byl cane corso, ale on byl flegma od přírody a k tomu měl těžkou artrózu a byl hluchej, takže u něj to bylo hodně způsobený i tímhle

birma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:06
- Nahlásit

PetraK
on byl takovej tvrďoch
Altar byl hodně tvrďák, taky díky tomu se dožil skoro deseti, pan doktor Musil v Brodě mi tvrdil, že ho nechám v roce a půl uspat, protože se nepostaví a on ještě nějak okolo pěti, šesti let zvládal 30 i víc km za den... A tohle nebylo, že by dával nějak najevo nelibost, ale bylo vidět, že je mu nejlíp doma v klidu... Dost to podle mě bylo tou hluchotou a taky tím, že ho tu po kastraci prudili takoví jemeni jako je Adam a on to blbě nesl...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:08
- Nahlásit

Vero

nějak myslím, že to zváíře by vždycky zvolilo spíš tohle než delší trápení-omezování... ale co já vím, esi to tak je, že.

myslím si , že to tak opravdu nejspíš je, žijí ze dne na den, nepochopí, proč včera mohli lítat jako kráva až do padnutí a ode dneška lehká prochajda na vodítku. Chci mít hlavně šastnýho psa, kterej může jet naplno, co to půjde. Vím, že by byl neščastnej. I to je důvod proč stále silněji váhám s tím druhým psem - štěnětem. protože si myslím, že by špatně nesl, kdyby se něco podnikalo s mlaďasem, na co on by už neměl.Chtěl by a nemohl by, to by ho rozřízlo si myslím. Taky jsem kvůli tomudle tak jako nějak na Brtníka naštvatá, že až tak pozdě došel k tomu, že jooo, budeme mít druhýho psa. Kdyby to bylo tak, jak jsem chěla já ve čtyřech-pěti letech, bylo by to bývalo ideální. Teď už se bojím, že je pozdě. Je pro mě moc důležitej a nechtěla bych, aby kvůli tomu byl tak nějak nešťastnej, nebo jak to říct. /vím od kamarádky výmaří, že její stará fena to tak právě měla, že když se jelo na akci kterou by už nedala a nemohla proto jet, špatně to nesla.

y mi psák zestárl a změnil se

tak nechci, snažím si to nepřipouštět, ale ta šedivá hubajzna se jaksi přehlídnout nedá. Zatím fyzička dobrý, tak snad to ještě počká někde za rohem - druhým..... třetím, či lépe třebas desátým

to třá nejni pravda.

ale asi ne, jenže....... nemám prostě doktorstvo a nemocnice, ordinace, nemoce rádo, tak to popírám

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:14
- Nahlásit

birma

taky díky tomu se dožil skoro deseti, pan doktor Musil v Brodě mi tvrdil, že ho nechám v roce a půl uspat, protože se nepostaví a on ještě nějak okolo pěti, šesti let zvládal 30 i víc km za den..

já vím, říkala jsem, si, že jste dobrý, jak jste to zmákli

ale bylo vidět, že je mu nejlíp doma v klidu...
Dost to podle mě bylo tou hluchotou a taky tím, že ho tu po kastraci prudili takoví jemeni jako je Adam a on to blbě nesl...

a jemeni jako je Ešus . On kastrovaný psy bere jako nejlepší kamarády, protože asi předpokládá, že mu odtama nic nehrozí. Každopádně pokud vidím, že se to směřuje někam, kde by to psu bylo nepříjemhý - stejně jako fence, tak velím odchod, protože vím přesně od Murphyho, že mu to bylo nepříjemno .

birma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:22 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

PetraK
myslím si , že to tak opravdu nejspíš je, žijí ze dne na den, nepochopí, proč včera mohli lítat jako kráva až do padnutí a ode dneška lehká prochajda na vodítku.
tak takhle daleko bys určitě nešla, ale třeba udělat jednou ročně tu krev mi nepřijde špatný. Pokud to neni dobrý, tak přizpůsobíš krmení a psovi tím pomůžeš...
a jemeni jako je Ešus . On kastrovaný psy bere jako nejlepší kamarády
tady byli hovádi, co přilítli z dáli, ani se nenechali očuchat a hned ho chtěli obskakovat a on jak už na ně fyzicky fakt neměl, tak z toho byl hodně špatnej... Úplně jiná liga, než Ešus (ale úplně stejná, jako kdybych vypustila Adama )

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

birma
a hned ho chtěli obskakovat a on jak už na ně fyzicky fakt neměl, tak z toho byl hodně špatnej... Úplně jiná liga, než Ešus (ale úplně stejná, jako kdybych vypustila Adama

myslíte, že to je zanedbanou socializací na počátku života, nebo zhovadilostí povahy? já jsem si u buldozéra dycky říkala, že to první (aby se to dalo na něco svést) a faktem je, že dneska je to lepší... v normálních podmínkách chce hned vojet už jen malý % psůch

edit- a úměrně ho teda už jen malý % psůch ale zajímá

birma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 16:56
- Nahlásit

Vero
myslíte, že to je zanedbanou socializací na počátku života, nebo zhovadilostí povahy?
já myslím, že je to asi kombinace - kdyby nebyl hovád, tak ho to ani nenapadne, kdyby byl normálně socializovanej, tak by asi věděl, že je to kravina. Ale je fakt, že Adam se už po tom měsíci a půl chová trochu normálnějc i ke psům

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 19:53
- Nahlásit

Tak at se vam dneska dobre leti, vsem.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 20:04
- Nahlásit

mám počítač!!!! svůj vlastní!!
byl to jen zdroj, tak to za tisícku spravili, tak ho tu objímám a pusinkuju
koukám, že probíráte starý psy, Kimovi je 10, to už jsme teda zkrátili procházky, protože nemůže na zadní nohy, by sice ťapal, ale pak by se 3 dny nepostavil, ale pokud psovi nic není, tak nevidím důvod ho jakkoliv omezovat jen protože, už má nějaký věk, podle mě je to jak u lidí, někdo pajdá v 50 a někdo v 70 běhá maratony
Vero
máš za koně starý knížky?
no, starý knížky miluju a víceméně sbírám, teda kupuju na aukru, starý knížky o psech, teď mám jednu z 30.let, jsem myslela, že jí pučím synovcovi k přečtení, ale radši ne, je to docela drasťárna, měli to ti psi tenkrát těžký

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 20:27
- Nahlásit

Maya
byl to jen zdroj,
slava.
A o starych psech nemluvim, radsi, protoze nejstarsi tahne na 10, lidi ji tipujou max 5, prostredni bude mit za par dni 8 a lidi ji tipujou tak 3 a nejmaldsi tahne na 6 a vypada na dva.
je to docela drasťárna, měli to ti psi tenkrát těžký
Co tam pisou?
Ja mam od kamosky jiz nekolik let zapujceny stary PPC, krasne svazany, rocniky 1978-84, obcas tam listuju a kocham se cb fotkama.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 21:45
- Nahlásit

Fifi
já starý časáky dala kámošce, už jsem to neměla kam dávat, ale špicouny fotky jsem si naskenovala
Co tam pisou?
no je to takový příběh vesnickýho psa, prej pro děti, jsem zatím v půlce, ale v podstatě pes uteče do lesa za srnou, tak ho zmastěj holí, že tři dny nemůže vstát, pak ho naučej bejt zlej, aby jako hlídal a když pak pokouše mlynáře, tak ho prodaj židovi a dál zatím nevím, ale jako se k němu chovaj hnusně, dneska bych to teda dětem číst nenechala, ale jako asi to tak kdysi bylo, i když v tý knížce Všecky druhy psů je třeba i o zákonech na ochranu pracovních psů, hlavně tažných a zase trochu promakaný to měli i tenkrát, i když jak se to dodržoval kdo ví

brut
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 23:19
- Nahlásit

Zdravím vespolek

Tak dnešní rej čarodějnic jsme trávili na veterině.... Al má od kastrace stále problémy s bobkama, sice se o hodně zlepšila, ale pořád to není úplně ok.
V neděli dostala vepřovou nožku a dneska odpoledne začala být apatická, nemohla se vyprázdnit a tekla z ní něajká šíleně smradlavá tekutina. Takže jsme jeli k našemu vetovi, kde jí prstem vyšťoural "zátku" a pak udělal klystýr, po vyprázdění píchl inijekce a změnil jídelníček.
Přiznám se, že jsem netušila, že zelenina ve střevech "kalcifikuje" a u některých jedinců vyvolává ucpání střev. Takže my jí musíme úplně vysadit.. jediné povolené je v menším množství kys.zelí.
Ale jsem ráda, že je Al v pořádku, musím říct, že jsem se dost bála protržení střev nebo něčeho podobného...
Jsem zvědavá, jak budu zítra vypadat, protože Vilém jí držel hlavu ( stihla si sundat koš a málem ho bolestí pokousala), takže já musela držet zbytek těla... tolik síly a neskutečné mrštnosti mi úplně odrovnal ( představa, že bych měla takhle držet Bruta mi způsobuje osypky).... horko těžko jsem jí udržela, rameno úpělo fest...

birma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 23:30
- Nahlásit

brut
tak hlavně, že to bylo "jenom" tohle. A tou zeleninou jsi mě teda překvapila a trochu vyděsila.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 00:29
- Nahlásit

brut
Chudinka, tak snad už to bude mít dobrý, Kim měl ucpaný střeva asi před dvěma rokama z kosti a jemu teda klystýr nepomohl, až kapačky. Zelenina mě taky docela překvapuje, ale zase na druhou stranu, přirozená strava psa to moc není.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 06:46
- Nahlásit

Mayatak šikula, že jen zdroj a zkusenost negativni veli co? zalohovat dulezity veci z disku

brut
tak hlavne, aby uz Al byla v poradku a ta zmena jidelnicku ji prospela

ja ani presne nevim, jaky to je mit staryho psa, 2 sli na rakovinu jeste mladi, (4 a 6) a jednoho sme teda meli az do 12, ale zase seltky sou jako maly plemeno na tom asi lip, eliska sice uz byla tlusta a pomala, ale myslim, ze si to uzivala jeste do posledni chvile, nez sme ji nechali uspat. i kdyz je pravda, ze posledni asi 2-3roky nejaky leky brala, protoze mela asi mrtvicku nebo neco tak a ty prasky ji strasne moc pomohly, v podstate byla jen umerne svymu veku pomalejsi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 18:03
- Nahlásit

brut
Přiznám se, že jsem netušila, že zelenina ve střevech "kalcifikuje" a u některých jedinců vyvolává ucpání střev.
To jsem v zivote neslysela, nemas k tomu nejakej clanek nebo tak neco?? Psiska sem vzdycky krmila zeleninou, v hojny mire, od korenovy po listovou a nikdy nebyl problem...
Nebylo to spis tou praseci hnatou? - ja je vubec cubkam nedavam, prave protoze sama kost a paznehty, maso temer nula. Kdyz, tak varim a obiram. A kor jestli po operaci mela problem s vyprazdnovanim... treba jen souhra nahod a zelenina v tom je nevinne?
Hlavne at se da do kupy a uz ji tohle nepotka, huuuf.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 19:09
- Nahlásit

cernej caj
zalohovat dulezity veci z disku
no jo, externí mám, ale já jsem na to flink a zálohuju tak jednou za x měsíců ale budu to muset udělat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 21:44
- Nahlásit

Maya
Zkus cobian backup soft, tam si naklikas co kdy kam zalohovat a bude to delat automaticky, treba jednou za mesic.

Dovca hruza, muz je nerudnej a protivnej, zapomela sem navic doma povleceni tak sme museli do budejovic do tesca, jakztakz prijatelnej den sme projezdili autem a zitra ma chcat prej...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 22:45
- Nahlásit

cernej caj
No jo, to bych musela mít připojený ten disk furt a dost by mi tady překážel, budu si muset holt vzpomenout, jo taky jsem přišla na to, že mi nefunguje čtečka karet, tak nevím jestli to má souvislost, předtím fungovala, ale přej existujou nějaký externí, tak se po tom musím podívat.
Zejtra má prej lejt na Moravě, u Budějic snad ne a muž určitě přijde do lepší nálady a budete mít fajn dovču, to jsou jen ty první šoky ze změny

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 22:46
- Nahlásit

a nedám + vrčení na Kima, co se moc přiblížil

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2013 09:09 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Jak jste si polítaly děfčice?? Já jsem byla tuším jediná, kdo měl v okolí vatru. Pěkně jsem jí o půlnoci podpálila a šla s bejlím čarovati.A páč jsem inteligentní, tak mi ani nevadilo, že předtím pršálo, páč já jsem si připravenou vatřičku pěkně přikryla . A včera jsem se rozhodla, že si opíknu buřtika. Nějak se mi to ale vymklo kontrole. Nejdřív to nechtělo hořet a vyudila jsem celou zahradu a celou chalupéu a pak to zasejc hořelo jako víc, než moooc a altán, kde jsem ohýnek dělala málem lehnul popelem. Brtnik pravil, že si vzal magora.
(to to jako zjistil až tetkon, jo? )
A dneska ráno jsem brutálně zaspala, ale jako moc. Ale to by se ještě dalo ukočírovat, horší bylo, že jsem nemohla najít kartu , dost, dost jsem se opotila.

birma

tady byli hovádi, co přilítli z dáli, ani se nenechali očuchat a hned ho chtěli obskakovat
tak to Ešus ne, to on se přijde slušně poseznamovat a tendenci splést si ho s fenkou, to měl jen párkrát. Třebas tady ve Hvězdě mají chrta z Irska a toho, když občas potkáme, tak si suprově hrajou, ten pes je úžasnej, pohoda z něj přímo tryská, lítají spolu až do padnutí.

Vero
myslíte, že to je zanedbanou socializací na počátku života, nebo zhovadilostí povahy

taky myslím, že je to kombinace, ale zhovadilost povahy v tom bude hrát velkou roli. Páč třebas Murphy - tohle nikdy nepředváděl a to socializace v dnešním slova smyslu rozhodně neproběhla (cvičáky, psí partičky, společný venčení - tehdá nebylo). Mohlo v tom hrát roli to, že byl u mámy do 4. měsíců, ale zas byl jedináček. A on ani nebyl tolik vyšinutej na fenky, jako je Ešátor.

Maya

je to docela drasťárna, měli to ti psi tenkrát těžký

to jo, když jsem pročítala starý knížky o výcviku ohaře - niiiic moc teda. A psí příběhy taky stojej za to, když si vezmu, Irčáka Finna - mojí dětskou bibli /kdyby nebylo toho, že dnes irčani žijou tak krátce, mám jednoho vlkodava stopro doma/ a nebo Kazana - taky síla.

brut

Tak dnešní rej čarodějnic jsme trávili na veterině.... Al má od kastrace stále problémy s bobkama, sice se o hodně zlepšila, ale pořád to není úplně ok

Brůůů, to je síla teda chuderka malinká, tak snad už bude všechno dobrý. Ale stejně jako Fifi mě napadlo, jestli na vině není právě ta prasečí noha (jsou to fakt jen kosti), zelenina právě naopak střeva protahuje (spešl, když se dává s trocho oleje).

cernej caj

Dovca hruza, muz je nerudnej a protivnej

to se vylepší, neboooj, skočte si někam na dobrý kafe, čaj, točenou zmrzku a udělejte si pohodičku ve dvou někde na chvíli. Kde vlastně přímo jste?

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2013 09:30
- Nahlásit

Růžová už pronikla naprosto fšade

Tilda se zbláznil

<< 1 ... 2259 . 2260 . 2261 . 2262 . 2263 . 2264 . 2265 . 2266 . 2267 . 2268 . 2269 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání