Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2241 . 2242 . 2243 . 2244 . 2245 . 2246 . 2247 . 2248 . 2249 . 2250 . 2251 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:05
- Nahlásit

PetraK
Ale mohla bys k tomu využít ty vandry, kdy se mezi zvěří určitě pohybujete.
to jo, ale to zas du treba 1-2 za dva mesice a to neni zadna slava. navic na vandru se stopkou by to byla asi moje smrt

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:08
- Nahlásit

Vero
kuš, jedubabo!
co jáááá? Od toho tu jsou jiní nebo jiné

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:14
- Nahlásit

cernej caj
jéé, tak to je super
jj, je... jsem je měla i na skypu,takže jsem všechny viděla "přímo" a mohla na ně mluvit... bylo to úžasný.

PetraK
mladej ještě pořád marodí??
přesně tak.... pořád Dneska byl na odběrech, výsledky se dozví zítra a podle toho se rozhodne, co dál... nicméně má stále teploty, je unavený a bolí ho uzliny, i když ty se konečně zmenšily po penicilínu....

koho tak zajímá ňáký bystrý voko!?
znáš to... nikoho, ale stejně se nějaký bystrý a rádo by chytrý objeví

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:23
- Nahlásit

Maya
že na špice to nefunguje, protože co by se domáhal vstupu na zahradu, to se radši půjde mrknout eště jinam

tak ono tohle taky nefunguje na všechny psy a hlavně, tohle chce dělat opravdu hned od úplného začátku, když je štěně malinký, nechceš? no nevadí, já taky nepotřebuju a .......... sem fuč. Nejdeš dom? No nechoď, já jdu, dveře bouchnou, venku zima, tma...... hmmm (pochopitelně štěně nenechám zmrznout a rozhodně je celou dobu pod okem dohližitelským, jen o tom neví - výhoda to paneláku a prosklený chodby.

pes udělal otočku a odkráčel do dáli a já Co teď včil
tohle jsem si pojistila tím, že jsem před zraky provinilce, kterejžto byl za těma vratama, dala jeho večeři druhýmu psoj, který byl tou dobou návštěvou a rázem bylo všecko jinak. Při druhém pokusu jsme nasedli do auta a "odjeli". Vždycky jsem trumfovala vyšší kartou příště už to prostě neudělal.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:27
- Nahlásit

cernej caj

ale to zas du treba 1-2 za dva mesice a to neni zadna slava

aha, tak to nic, já myslela, žes na vandru furt. pak jedině, jít to prostě o víkendech cíleně cvičit, zjistit si, kde je v okolí dojezdu autobusu zazvěříno a chodit tam. Cíleně se na to zaměřit. Tak bych to teda dělala já, páč se přiznám, že mě vodítko prostě vadí jak jsem takovej člověk, co sám nemá rád když je omezovanej /pozor nezaměnit s tím, že JSEM omezená / tak to nechci dělat ani tomu psovi - proto i tahle volba plemene /třeba pita bych si nepořídila, přesto, že se mi moc líbí povahou i vzhledem, ale nedokázala bych ho vychovat tak, aby mohl všude na volno-což je pro mě priorita,aby měl pes co nejvíc možný svobody / a tolik času věnovanýmu výchově.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:28 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brut

sem je měla i na skypu,takže jsem všechny viděla "přímo" a mohla na ně mluvit... bylo to úžasný.

super, což?? jedna z výhod týhle techniky, museli jste být fšicí rádi.

nicméně má stále teploty, je unavený a bolí ho uzliny, i když ty se konečně zmenšily po penicilínu..

panebože! tož oni nevědí co s ním?

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:32
- Nahlásit

PetraK
No jo, na malý štěňátko to fungovalo, to jsem se mu mohla schovat i já se svým zadkem za telegrafní sloup a neviděl mě
ale tak od půl roka.. . darmo mluvit, vynášet vyšší kartou nejde donekonečna, to jsem pochopila, když mě jednou ztratil z dohledu na vycházce, tak se sebral a šel domů a já hodinu lítala po kopcích a hledala ho, si představuju že se tak jako kouinul a řekln si Panička tu není, tak asi šla domu, tak pudu taky, žádnej problém

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:49
- Nahlásit

PetraK
hale ale když ono se na tu stopku dostaneš až časem z vodítka, nebo tedy nepoužíváš nejdřív celou dýlku stopky- já měla udělanou dvacetimetrovou a z krátký jsem postupně povolovala na delší a delší,

víš co, prostě můj pocit byl, že jak si přivedla buldozéra, tak jsem byla připravená na všech možnejch frontách, ale na jedné ne a byla fakt vyvedena z míry - že mi prostě bude připadat, že ten pes má víc než dvakrát tolik kilo, abych byla v pohodě se stopovačkou

možná to jednou zas bé vše jinak...
ale dokud pokud budu v Brně- jak píše černý kafe - trénink zvěře je problematickej, když zvěř není. to kolikrát prochodíš celej den, a pokud není květen zrovna, ani nic nepotkáš.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:53 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

PetraK
cernej caj

jít to prostě o víkendech cíleně cvičit, zjistit si, kde je v okolí dojezdu autobusu zazvěříno a chodit tam. Cíleně se na to zaměřit. Tak bych to teda dělala já, páč se přiznám, že mě vodítko prostě vad

já chodila do obory třebas.
ale stejně - když jsem našla zvěř jen o víkendu a celej den nic - nepostupuje to, jak má. prostě ne-e. a přes týden nemůžu jezdit dvě hodiny někam do zvěřova

edit.
vodítko prostě vadí jak jsem takovej člověk, co sám nemá rád když je omezovanej /pozor nezaměnit s tím, že JSEM omezená / tak to nechci dělat ani tomu psovi

já to mám stejně, nesmířila jsem se s tím, že bych psáka tahala po výletech na vodítku. proto jsem si pomohla s EO. že to za tu volnost bude stát a věřím fakt, že jo. můj psák má rád větší akční rádius, volně si chodit, čichat, zkoumat, na vodítku není ščastnej.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:55
- Nahlásit

PetraK
super, což?? jedna z výhod týhle techniky, museli jste být fšicí rádi.
snad jediná velká výhoda týhle techniky.... já byla tak šťastná, že jsem bulela jak želva... děti se ptali, já se ptala jich a do toho povídaly maminy dětí.. učily mi masajský pozdrav.. prostě paráda..... Asi si dovedeš představit, jak moc jsem byla na měkko ...

panebože! tož oni nevědí co s ním?
no, moc ne.... zpočátku to vypadalo na mononukleozu, ale v první fázi se nepotvrdila, ovšem našli nějakého streptokoka, na kterýho bral penicilín, včera šel na ko, protože ho dobral a tam doktorka zjistila, že má teplotu. Takže ho hned hnala na odběry s tím, že se možná ta mononukleoza prokáže až teď... ale i když ne, tak asi do školy nepůjde, protože s teplotou by mohl být infekční.... Prostě šílený a mladej je na mrtvici, protože má už hodně zameškáno...

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:58
- Nahlásit

to voko je EŠUSKO ale příšerný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brut
jaj, chudák kluk, a dělali mu testy na imunitu? a na borelku?

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 16:01
- Nahlásit

Vero
přijeď trénovat k nám.... já tu mám od koček, přes bažanty, zajíce, srnky až po divočáky snad všechno... dokonce i pštrosy tu mají Nicméně Brut alespoň jednou do roka musí utéct ( vrací se do 2 min), aby vyzkoušel, jestli náááhodou panička nepolevila v nadávkách a trestech ( chůze na vodítku a procvičování poslušnosti). Aluška moc nezdrhá, ale spíš tu zvěř vystavuje... ale i ona se dokáže utrhnout a letět jak když jí za nožkama hoří... Jeden čas jsem nad eo přemýšlela, ale pak jsem vyzkoušela píšťalku a zabrala natolik, že mi zbývalo jen doladit přivolání. Od té doby chodíme i v lese na volno, jen u krmelců a míst, kde je pravděpodobnost většího výskytu zvěře, tak nasazuju vodítko ( pro můj klid a pro jistotu, nerada bych, aby se jim ěco stalo)

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 16:03
- Nahlásit

Vero
chudák kluk, a dělali mu testy na imunitu? a na borelku?
imunitu měl naposledy v pořádku, borelku mu neprokázali, i když už je to skoro půl roku... spíš se bojím, jestli někde něco nechytil ve špitále na praxi... nebo jestli to není opravdu ta mononukleoza, kterou mají ve škole....
Pro něj je blbý hlavně to, že pokud zamešká víc, než je povoleno, tak ho nepustí ke zkouškám a tím nepostoupí do dalšího ročníku....

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 16:05
- Nahlásit

Vero
to voko je EŠUSKO ale příšerný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
néééé, to je nádhernýýýý... ona Ešuska ví, co mi tam má dát za obrázek

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 16:30
- Nahlásit

Vero

. prostě ne-e. a přes týden nemůžu jezdit dvě hodiny někam do zvěřov

však jasný, tohle je blbý, to jsem psala no.

to voko je EŠUSKO ale příšerný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

volně si chodit, čichat, zkoumat, na vodítku není ščastnej.

vždycky si říkám chudák péf, když vidím sídlíštní vodítkáče..... na druhou stranu si říkám - no jooo, ale voni zase nemají tu "buzeri" co tomu předchází . Co je horší?

brut

. já byla tak šťastná, že jsem bulela jak želva... děti se ptali, já se ptala jich a do toho povídaly maminy dětí.. učily mi masajský pozdrav.. prostě paráda..... Asi si dovedeš představit, jak moc jsem byla na měkko ...

jo dovedu, jsem ráda, že máš tuhle možnost, když už tam nemůžeš být. Moc ti to přeju.

no, moc ne.... zpočátku to vypadalo

ach bože!!! to je blbý! moc držím palce, moc. Cinkla bych, ale teď se to tu vaří, nemůžu mluvit. Pak jedem na nákup, tak si cinkneme třebas večer?

néééé, to je nádhernýýýý.

sadistickej úhyle

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 16:41
- Nahlásit

PetraK
vždycky si říkám chudák péf, když vidím sídlíštní vodítkáče..... na druhou stranu si říkám - no jooo, ale voni zase nemají tu "buzeri" co tomu předchází . Co je horší?

Já si myslím, že ta nesvoboda sídlištního vodítkáče je horší. Soused má už asi tak třetího NO a ani jednoho nikdy nepustí z vodítka, nemůže. I poslední miloučká feňule samozřejmě už začíná vyjíždět po všech psech i na protějším chodíku, není divu. Jedinej kontakt je, když se proběhne s nějakým psem 1 m, zatímco páník fest drží, aby se udržel.
Nechápu naprosto a ani náhodou, proč "aspoň" nemají mopslíka na flexině nebo něco takovýho ti lidi..... páč toho NO ani na té flexině nemůžou nechat projít, už by to neudrželi... Já nevim, možná někdy jezděj na zahradu nějakou někam, ale bojím se, že spíš ani to ne, páč je furt vidím tady.....

birma
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:09
- Nahlásit

taky už pracujem na přivolání od "zvěře" a ani nemusíme nikam daleko - před sousedním barákem je úzký, asi 10 m dlouhý zakrytovaný kanálek a v něm žije potkan - Adam ho miluje
jako další věc se ho snažím naučit nebrat kočkám hlavu do huby, protože se bojím, že se zapomene a zkousne, nebo jak do nich jde zároveň tlapou, tak že jim přidrží hlavu, posune tělo a zlomí vaz. (a taky jim to asi neni úplně příjemný...

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:27
- Nahlásit

brut
děti se ptali, já se ptala jich a do toho povídaly maminy dětí.. učily mi masajský pozdrav.. prostě paráda..... Asi si dovedeš představit, jak moc jsem byla na měkko ...

to je krááááásný! to je moooc dobře, dobře to děláš!

syn snad se už uzdraví- esi není třeba jen vyčerpanej nějak?

birma
si 10 m dlouhý zakrytovaný kanálek a v něm žije potkan - Adam ho miluje

asi jako někdo miluje řízek, jo?

nažím naučit nebrat kočkám hlavu do huby
úúúúúffff, tyjo a ony se nechaj????
u nás teda akorát probíhají ty slintací úchylácký hrátky mezi starším kocourem a psáčkem, ale to mu tu hlavu jen celou olíže
kdyby chtěl dělat courkům něco nepříjemnýho, tak ho kousnou do zadku, takže to von jako ne-e

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:29
- Nahlásit

brut
já byla tak šťastná, že jsem bulela jak želva... děti se ptali, já se ptala jich a do toho povídaly maminy dětí.. učily mi masajský pozdrav.. prostě paráda..... Asi si dovedeš představit, jak moc jsem byla na měkko ...
to je super, je pekny uvedomit si, ze to neni jen aby lidi usetrili 3koruny za telefon, ale ze to tak krasne dokaze spojit takovyhle ruzny svety

tak se synem to je dost blby, snad na to brzo prijdou, byla by hrozna skoda prijit o cely rok studia kvuli nemocivim jaky to je, kdyz nikdo nevi co ti je, ale neco ti evidetne je a posilaj te od certa k dablu... me to stalo skoro celej skolni rok a nakonec zmenu stredni, cimz sem prisla o 2 roky studia... fakt drzim palce, at je to co nejrychlejc za vama

zvlastni ale treba je, ze me u feriny ani neprijde, ze by ji to voditko nejak vadilo. Je jasny, ze na volno je to jiny, ale na druhou stranu furt zastavuje, furt cumi po me a voditkem ji castecne vymezuju i moznosti unavitelnosti - jansy, ze kdyz pudem 30 km a ona nabeha 50, je to jeji vec, ale na druhou stranu potrebuju, aby po tech 30 byla jeste cila a ne abych ji nesla v naruci ze se ubehala... coz nechci omlouvat, ze ji mam na voditku. Byla bych radsi, kdybych nemela, ale na druhou stranu bych ji stejne nakonec mozna na vyletech brala hlavne s voditkem

birma
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:33
- Nahlásit

Vero
asi jako někdo miluje řízek, jo?
hele to netuším, je tam ten dekl, tak ke kontaktu nedochází, prostě stojí, zírá... láska jako trám a potkanovi je to šumák, klidně si pod tou psí tlamou lehne a chrní
úúúúúffff, tyjo a ony se nechaj????
mám retardovaný kocoury (nevěří ani náš vet - postavim kocoura na stůl a ten tam stojí a přede, stačí ho drbat..). Teda dva z pěti, dva kocouři ho furt mydlej, ale tyhle dva blbci, co s nima provozuje hrátky "hele jak překousnu kočičku" se s nim ještě choděj mazlit to někdy zkusím natočit...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:38
- Nahlásit

birma
postavim kocoura na stůl a ten tam stojí a přede, mas hustyho kocoura mi pripomina, zemusime na ockovani s zigulikem

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:43 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Rrrumstajn,
tam je prekrasne, to se venicki fenicki krasne venkaj, funily jak lokomotivy. Jen ty srnky by mohly mit drobek rozumu a necourat pres polnacku, kdyz tam jdeme my.

Kde je ta fajfkova - mluvil s ni nekdo? edit, tak mi to nedalo a brnkla sem, sou zivi a fajfka picha tatku jiz doma!

birma
před sousedním barákem je úzký, asi 10 m dlouhý zakrytovaný kanálek a v něm žije potkan - Adam ho miluje
Twe to by perdelice psychicky nezvladly. By kanalek vybouraly asi.
Hratky kocici natoc, ty mas pet kocek?? Tyjo.

brut
Mladymu preju brzky uzdraveni, nebo at aspon prijdou na to, co mu je. Tohle je voser jinak, prisernej.

A ste strasny drasalice drapalice.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:45
- Nahlásit

birma
postavim kocoura na stůl a ten tam stojí a přede

ale todleto někdy je aj z nejistoty a tak, ... ale asi ne případ tvýho kocoura hezký

co s nima provozuje hrátky "hele jak překousnu kočičku" se s nim ještě choděj mazlit

třeba se jim ta hra na překusování kočičky vlastně líbí, není to možný?

ty hele nemáš z bytu kůlničku na dříví? s tolika kočkovitejma šelmama?

birma
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:50
- Nahlásit

Vero
ale todleto někdy je aj z nejistoty a tak
vím, ale fakt ne u těhle dvou retardů
třeba se jim ta hra na překusování kočičky vlastně líbí, není to možný?
možný to je, jsou divný, ale já se fakt bojim, že se ten poděs jednou zapomene...
nemáš z bytu kůlničku na dříví?
hádej

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 18:27 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

birma
ale já se fakt bojim, že se ten poděs jednou zapomene
no.... asi ho to radši odnauč... psisko-poděs i čéka v zápalu hry může nějak zranit.... ale jako takhle je to pěkná hra na hada polykače, nemáš foto s kočkou v hubě?

hádej

aha
a já doufala, že třá odvětíš, že to s věkem pomine

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:14
- Nahlásit

brut
nevím teda co máš za děti v Keni, ale musí to bejt pěkný popovídat si s nima, synátorovi přeju hlavně ať mu brzy přijdou na to co mu je
cernej caj
hele vono je to taky vo plemeni, já když vidím jak tady vypustěj labradora nebo výmaračku, ti psi pak lítaj jak zběsilí docela daleko, prostě musej vypustit páru, když vypustíš špice, tak ten popoběhne 2 metry, zaboří nos do trávy a pokračuje vycházkovým krokem, u něj to vodítko si myslim až tak nevadí, protože i na volno se bude až na výjimky šmrdolit jen pár metrů kolem tebe a popoběhne maximálně když se někde zapomene a pak tě chce dohnat, já když vypustím psy na louku, tak maximálně jednou jí přeběhnou k dubu počuchat, protože tam choděj prasata na žaludy a jinak se mi motaj pod nohama, pokud teda zrovna Kim nevleze do křoví

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:24
- Nahlásit

Jaro je tu, skutecne. Ag ma prvni zarez cmelakovity, me s tim taak stve. A prilitly vlastovicky!
Maya
Report - mala svinucha pry nechce zrat nic jinyho, nez kureci - skelety, krky rozmlaceny, stehynka... Pri jine nabidce menu - drzstky, srdicka, jatyrka, veprovy kolinko na okus apod urazene trhne ramenem a odkraci. Poradila jsem zlehka ovarit, at si zvyka, jen na kureti byt nemuze. Krom stavkovani tohoto spokojenost trva.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:49
- Nahlásit

Maya
vono je to taky vo plemeni, já když vidím jak tady vypustěj labradora nebo výmaračku, ti psi pak lítaj jak zběsilí docela daleko, prostě musej vypustit páru, když vypustíš špice, tak ten popoběhne 2 metry, zaboří nos do trávy a pokračuje vycházkovým krokem

jo? je to většinová vlastnost? to by byl ideální čoklas pro určitý lidský typy a konkrétní potřeby ale vzpomínám si, že můj první špicí kámoš v dětství, co se mnou chodil na vychajdy, teda vycházkovej krok neprovozoval ani náhodou... nelovil, věrně doprovázel, to jo, hlídač důslednej taky byl, ale jako nějakej menší akční rádius, to neměl... a jinak v okolí špice neznám... není dneska "v módě" (naštěstí pro vemeno).

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 21:52
- Nahlásit

Rum-štajn!
jak se daříte? dočítat vás asi určo nebudu ste strašný drásalice totiž kdo mě dá výcuc?

Hlásim že jsme mezi živejma i dyž spíš za mrkvoláky
Kuju tímto Brutici za telefém, Eušce za esemesky a Fifijové za to že mě ještě nezabila

Mě to nějak semlelo posledních pár dní...jednak sem se jezdila učiti píchati ty injekce, pak sem se učila cvičit a ještě vozila za tatou maminu takže třikrát denně ve špitále. o víkendu jsme zařizovali postel a všecko potřebný bo v pondělí měli pustit (a pustili ) domu..přesně ve chvíli kdy přiváželi tatu z nemocnice se nám skoro zadřel kotel takže už třetí den šaškujem kolem topení. Krom práce a objednávek s dodacím termínem včera pozdě se ještě snažím víc jak týden odchytnout psa tuláka co ho tu někdo asi vyhodil a nebo se ztratil to nevim ale moc se mě to nedaří..zatím je úspěch že už si bere žrádlo z ruky ale jak se ho snažím dotknout tak panika a když sem mu ukázala vodítko tak se klepal jak osika ach jo...k tomu běhá za každým autem..jak kdyby ho někdo fakt vyhodil mám strach že ho něco přejede .. už sem přemýšlela že nemít jelito tak si ho nechám, je hrozně pěknej a podle mě i mlaďoch tak tři roky maximálně..

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 22:12
- Nahlásit

Fajka
koukám se nenudíš, hlavně že tatínka už pustili, doma to uzdravování jde vždycky líp
Vero
je to většinová vlastnost
je co tak vím vlčích špiců, oni nejsou stavěný na dlouhý běhy a taky vzhledem ke svý vejšce jsou dost soudkové, takže běhy až tak neoblibují, menší špicové, to je jiná, ti jsou akčnější, Dorin je poloviční jak Kim, ale z přehledem Kima předběhne, proto taky agi dělají obvykle střeďáci a ne vlčí
Fifi
mala svinucha pry nechce zrat nic jinyho, nez kureci
tak voni štěnda vlčích maj s jídlem problémy snad všechny, doporučuju nepodstrojovat nebo budou mít fakt velkej problém, ovaření by mohlo pomoct, Kim mi taky syrový nežere, jen vařený, když si vzpomenu na Kima, ten byl schopnej nežrat několik dní nebo si zobnul 2,3 granulky a byl najedenej jako v podstatě se rozežral až když přišel Dorin
ale super, že jsou spokojený, tak snad jim to zůstane, nefritt co sem taky občas zavítá na špice, má ségru http://nefritt.webnode.cz/news/prekvapeni-/

<< 1 ... 2241 . 2242 . 2243 . 2244 . 2245 . 2246 . 2247 . 2248 . 2249 . 2250 . 2251 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání