| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:33
- Nahlásit
PetraK
ráda ho nebudu mít nikdy.
tak já nemůžu říct, že ho mám "ráda"... ale prostě pomohl mi.
Ale myslím si, že to je určitá zkratka
Jo. A i já jsem proti zkratkám. Ale prostě jsou situace, kdy to může přinést větší kvalitu života pro všechny, psa hlavně, než to nevyužít z důvodu odmítání zkratky.
no víš co, ono čistě pozitivní motivace - je hodně těžkej pojem. A já se nebráním teda, čistě nepozitivně na Ešátora houknout tak, až se mu postavěj uši, když je to zapotřebí. Čistě pozitivně můžu a musím učit,
a to jsem měla na mysli, v danej moment s tou zvěří to není čistě pozitivní UČENÍ. je to učení korekce-odměna. proto jsem to zmínila... profoukávání hormonů, je jiná věc.
Jinak- já jsem všecky lidi, co se mě tak v parku ptali na tydle možnosti, od toho dost jednoznačně odrazovala.
birma
Dovedu si i představit, že třeba na toho mýho novýho pošuka by to do lesa někdo, kdo fakt ví, co dělá, mohl s velkym úspěchem použít.
na vystresovanýho pošuka, kterýho navíc mám doma chvilku, bych to do ruky nebrala nikdy, tam bych jela pozitývno a ochozování až do zblbnutí.
Já to využila cca po dvou letech, kdy jsem nebyla schopná dotáhnout chování u zvěře u psa s příšerným loveckým pudem, psa zároveň městskýho s možností tréninku ani ne denně a ani ne obden, což je dost blbý, a se svýma toho časzu zádama v oblasti pánve v prdeli, který vyžadovaly vůbec nemít psa ani na vodítku, natož pak na stopovačce, plus s neschopností pak tu stopovačku udržet, pokud si nevšimu zvěře dřív (a srna skočící z lesa do cesty, co poleká i toho psa v tu chvíli, se čekat nedá)- s následkem psa zamotanýho na stopce v lese, co se nemůže vrátit - co dál? takže výlety do přírody se měnily v neřešitelný situace plný stresu a nervů přenášených pak na psa.
A to vše bylo špatně.
Samozřejmě- jak čtete- všechny mínusy jsou na mé straně, nejde o to, že by byla chyba v psovi, nebo že by to nešlo jinak. To já vím. Ale ten obojek nám to prostě vyřešil a samozřejmě šlo o jinej postup, než že blb nasadí obojek, jde do lesa, uvidí zvěř, zmáčke nějakou ránu a čeká, co se stane. To samozřejmě ne.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:35
- Nahlásit
cernej caj
já myslela, že svatba v máji je oblíbená? máj, lásky čas? ne-e???
můžete zkusit 1. 6.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:38
- Nahlásit
Vero
Já to využila cca po dvou letech, kdy jsem nebyla schopná dotáhnout chování u zvěře u psa s příšerným loveckým pudem, psa zároveň městskýho s možností tréninku ani ne denně a ani ne obden, což je dost blbý,
ja o EO prave taky dost premyslela prave proto, ze ferina v lese kdyz chytne stopu cerstbou nebo pred ni neco vybehne, ze by nam to mohlo pomoct, ale nakonec sem hodne po diskuzich s kachnou naznala, ze asi ani ne. prece jen to asi bude castecne nekde chyba ve mne a nevim, jestli eo by mi nakonec tak pomohla... hodne sem zvazovala, ale kdyz bych se dostala do lesa fakt tak jednou za 14dni, tak ani nevim, jeslti by to nakonec bylo nejak vhodny...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:39
- Nahlásit
Vero
no to ja bych taky myslela, ze maj lasky caj, ale prej v maji nee...
1.6 nevychazi na sobotu. Moje teoreticka myslenka taky byla ta, ze v maji moc svateb neni a tak nam to dava lepsi moznosti ohledne vseho
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:50
- Nahlásit
cernej caj
v maji moc svateb neni
fakt? co se čék nedozví... ale pokud rodina nebo mužík v těch pověrách něco vidí, tak bych to teda v máji nedělala.
ja o EO prave taky dost premyslela prave proto, ze ferina v lese kdyz chytne stopu
já bych taky řekla, že ne-e, páč to by chtělo napřed s ferinkou pracovat, zmáknout ostatní poslušnostní věci, a pak bys viděla dál, kde zbejvá problémek, třeba by ani nikde nebyl
zas každej týden jste někde venku po vandrech a volnost by určitě ocenila...
zkoušelas nakonec tu stopku?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:09
- Nahlásit
Vero
na vystresovanýho pošuka, kterýho navíc mám doma chvilku, bych to do ruky nebrala nikdy
však já nemyslela hned! Navíc já bych to s největší pravděpodobností nepoužila nikdy, potřebuju mít občas pár vteřin na kopání do pařezů a hlasitého klení než jsem schopná rozumnýho kontaktu se psem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:10
- Nahlásit
Vero
zas ta kachny zkusenost je docela desiva, a ja nejsu primo poverciva, ale rekla bych, ze verim na radu ne 100% realnych veci...
jo, zkousela, jenze je to neustale nekde zamotany, furt to musim drzet, namotavat... jako na vychazku za dedinu jeste ok, ale na vandr me dost vyhovujou prazdny ruky... a feri by to mozna taky ocenila, ale to me poslouzi i voditko na opasku dobre...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:16
- Nahlásit
cernej caj
a kachny zkusenost je docela desiva,
která? přehlídla jsem
ja nejsu primo poverciva, ale rekla bych, ze verim na radu ne 100% realnych veci...
no... asi taky bych si s tímhle nezahrávala.
jo, zkousela, jenze je to neustale nekde zamotany, furt to musim drzet, namotavat
já stopku za ty dva roky stopkovýho fungování úplně nenávidím ale je fakt, že mi pomohla položit potřebný základy... a umožnila větší prostor než vodítko v době, kdy psák na volno nemohl.
opruz to je, to jo. a hodně přizpůsobování při vlastních výletech, to taky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:21
- Nahlásit
Vero
ze se kachna vdavala v kvetnu a v listopadu ji zemrel manzel, tak ze v kvetnu za ni nee.
Vero
sme nicmene tudle videli asi ondatru? mega krysu s tlustym chlupatym ocasem a teda stejne nevim, jak vhodne reagovat, protoze ferina byla jak v transu, tak sem ji sice zavolala a snazila se pritahnout, ale naprosto bez zajmu, furt chtela za ni, ani se na me nepodivala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:26
- Nahlásit
cernej caj
Vero
Stopku jsem používala pár měsíců kdysi když byl Kim v pubertě a jako teda vopruz děsnej, člověk celou vycházku nedělal nic jinýho než zamotával, rozmotával, vymotával psa a sebe a tak a po návratu domů pral a sušil ale u nás to teda pozitivní dopad mělo, pes se naučil přivolání, naučil se povely Stůj a Zpátky, já mu teda nikdy moc neškubala a ani jsem stopku moc nepřišlapávala a i tak jí stejně nosil radši na kšírech
pak měl teda ještě asi ve 3 letech období vzdoru a tam už jsem zvolila místo stopky hod řetízkáčem, zabralo to teda taky, ale to už jde u psa, který povely umí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:36
- Nahlásit
Maya
dyt prosimte ale ja se dycky hrozne bojim ferinu nekde pustit a kdyz se odvazu, tak prvni, co slysim "prosimte, ceho ses bala? dyt je furt u tebe? dyt na tebe furt kouka?". Ano, ferina, kdyz je na volno, tak se casto zastavuje a cumi, kde su. Staci zavolat a uz ji mam u sebe. Ne tak kdyz zahlidne/zacmucha zver a teda ty cyklisty... se mi uz zdalo ze to bylo lepsi ale v jihlave zas vyrazela k plotu z hlasitym stekotem kdyz se nejakej blizil s velkou naruzivosti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:43
- Nahlásit
cernej caj
dyz zahlidne/zacmucha zver
Batynka teda pravidelně po 20m ztrácí stopu a zmateně se vrací zpět, zatímco já zvěř stále vidim, jak mizí v dálce
zver a teda ty cyklisty.
třeba to pořeší ta Pecka, že tě naučej správně reagovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:45
- Nahlásit
kachna_
u vas je asi dobry, ze to tam ma vsude, tak ji to neprijde tak vzacny. Kdyz bysme na svatky vyrazili na kokorinsko (cervenec), nepridala by ses na nejakej vyletni kousek k nam?
třeba to pořeší ta Pecka, že tě naučej správně reagovat
uvidime, docela se tam tesim, snad pak nebudu naprostej tuhac pri nastupu do prace po 12ti dnech "dovolene"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:49
- Nahlásit
cernej caj
nepridala by ses na nejakej vyletni kousek k nam
Jasně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:54
- Nahlásit
kachna_
Jasně.
tohle http://mapy.cz/s/6S8J je nas predbeznej plan, dobra dopravni dostupnost. su jen zvedava, co s tim spanim a taky asi trochu zalezi na predpovedi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:01
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Stále žiju, ale právě u nás probíhá úklidová po zimní akce a já nestíhám ... opět... vůbec nic.
Navíc mladej je stále marod a tak tu mám jeho kontrolu, do toho mi bolí v krku a mám každoroční jarní kašlík.. holt alergie se projevuje v nejmíň vhodnou dobu.
Do toho dělám ještě nějaké věci na speciál a stále jsem v kontaktu s Hankou, která je v Keni a řeší co se dá... Ale mám krásné fotky dětiček a prý mi namalovaly dopisy, tak se na ně moooc těším.
Doufám, že tu nezlbíte velkomajitelku fora a neřešíte nějaké ouhylárny Jo, a víte, že v pracovní době se nepíše na forum, protože pak se tím snižuje prodiktivita práce a výsledek stojí za houby Bystré oko vás sleduje a dělá si čárky, tak pozor na něj!!!!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:04
- Nahlásit
cernej caj
eda stejne nevim, jak vhodne reagovat, protoze ferina byla jak v transu, tak sem ji sice zavolala a snazila se pritahnout, ale naprosto bez zajmu, furt chtela za ni, ani se na me nepodivala
To chápu, to jsem měla s buldozérem u zvěře dycky, vytáhla jsem voňavej buřtózní mlsek a vůbec se na něj nepodíval, eventuálně ho vyplivnul.
Snažila jsem se to prostě ochodit, což zas byl problém u nás vprostřed města s tím, že čék by to s takovým psem správně měl dělat denně, aby se výsledek projevil dřív, než čokl sejde věkem.
Ale i tak to ochození pomohlo. Se psem v transu podle mě moc nenacvičíš.
Maya
Stopku jsem používala pár měsíců kdysi když byl Kim v pubertě a jako teda vopruz děsnej, člověk celou vycházku nedělal nic jinýho než zamotával, rozmotával, vymotával psa a sebe a tak a po návratu domů pral a sušil ale u nás to teda pozitivní dopad mělo, pes se naučil přivolání, naučil se povely
já už jsem si říkala, že z těchhle důvodů - stopka - bude můj příští čokl být tak 15kg... protože pak by mi to šlo.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:05
- Nahlásit
cernej caj
to je strašný, ta kachny zkušenost
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:06
- Nahlásit
brut
a víte, že v pracovní době se nepíše na forum, protože pak se tím snižuje prodiktivita práce a výsledek stojí za houb
kuš, jedubabo!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:06
- Nahlásit
Janiíí
gratuluju mamince k novému přírůstku ... jméno nekomentuju, páč mám ségru Terezu
Jinak svatba v květnu je skvělá, moc jsem jí chtěla... ale u nás není v květnu funkční obřadní síň a museli by jsme jinam, kde už by jsme platili běžný poplatek... Jinak teta byla vdaná skoro 30 let a bez problémů... brali se 20 května a mají dva kluky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:09
- Nahlásit
cernej caj
ja bych chtela pekny jaro,
tož nevěsta volí, ne? tak se vemte na jaře děcka.
je 21.srpen na prd?
páč to přišli rusáci a zmrazili nás.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:11
- Nahlásit
brut
Ale mám krásné fotky dětiček a prý mi namalovaly dopisy, tak se na ně moooc těším jéé, tak to je super
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:14
- Nahlásit
PetraK
aha tak na to su moooc mlada jeste. no uvidime. Ja bych chtela jaro, ale na muze mozna bude moc brzo. No uvidime. Nicmene dulezita vec - tatinek si dobre pamatuje, kam zazdil moji svatebni slivovici k prilezitosti meho narozeni a segrina slivovice byla hodne husta a moje bude jeste hustejsi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:32
- Nahlásit
Vero
Ale prostě jsou situace, kdy to může přinést větší kvalitu života pro všechny, psa hlavně, než to nevyužít z důvodu odmítání zkratky.
však jo, však jo,
s tou zvěří to není čistě pozitivní UČENÍ. je to učení korekce-odměna.
však jo, i když člověk nekoriguje, tak se občas zkoriguje sám o tu stopku.
ani ne denně a ani ne obden, což je dost blbý
to je hodně blbý, já měla a zatím i mám výhodu, že jak doma v Prahé, tak na chalupě, mám pole za zadnicí, hned. Každej den jsem mohla a dodneška v podstatě i trénuju, protože jeho děsně baví chodit, hledat, ukazovat a mi je fuck jestli jdu po cestě nebo se pinožím za ním mezi šípkama. nebo fuck mi to není, páč mě to s ním baví . Mít hafo zvěře za zády je mega výhoda.
toho časzu zádama v oblasti pánve v prdeli, který vyžadovaly vůbec nemít psa ani na vodítku, natož pak na stopovačce, plus s neschopností pak tu stopovačku udržet,
birma
potřebuju mít občas pár vteřin na kopání do pařezů a hlasitého klení než jsem schopná rozumnýho kontaktu se psem
odkud tohle já kurnik znám? Odkud??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:36
- Nahlásit
brut
Navíc mladej je stále marod a tak tu mám jeho kontrolu, do toho mi bolí v krku a mám každoroční jarní kašlík
mladej ještě pořád marodí??
Bystré oko vás sleduje a dělá si čárky, tak pozor na něj!!!!
.
koho tak zajímá ňáký bystrý voko!?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
cernej caj
eda stejne nevim, jak vhodne reagovat, protoze ferina byla jak v transu, tak sem ji sice zavolala a snazila se pritahnout, ale naprosto bez zajmu, furt chtela za ni, ani se na me nepodivala
To chápu, to jsem měla s buldozérem u zvěře dycky, vytáhla jsem voňavej buřtózní mlsek a vůbec se na něj nepodíval, eventuálně ho vyplivnul
[/i]
to je prostě ten začátek. Každej se klepe jak šnuptychl z rychliku a není schopen vnímnout. Postupem času se to změní. Je to ale na dlouhou dobu. Já jsem zvědavo, jak to bude se mnou a s dalším psem. Vím už, co budu dělat jinak, než jsem dělala tehdy a pochopitelně - ať si Walda říká co chce- bude v tom hrát roli povaha a vlastnosti toho psa, protože u Ešátora vím, že on ty moje chyby nezneužil, jen nám to trvalo dýl. Ale jinej pes z toho klidně těžit může /páč lidi prostě chyby dělají/ a pak to bude celé o něčem jiném i přes vylepšený postup.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:45
- Nahlásit
PetraK
jak si ale psala, bydlis ve zverinatych oblastech. my sice bydlime mezi polema, ale zvere zatracene malo, protoze jsou dost prospikovany silnicema... vlastne vyjimecne potkame bazanta a jednou sem v hooodne velke dalce zahlidla srnu...
jojo, ja si taky pristiho psa poridim hodnou, citlivou, nelovici selmii (pac se bojim, ze s lapinkoirou bych si zas moc nepomohla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:53
- Nahlásit
Vero
á už jsem si říkala, že z těchhle důvodů - stopka - bude můj příští čokl být tak 15kg... protože pak by mi to šlo
hale ale když ono se na tu stopku dostaneš až časem z vodítka, nebo tedy nepoužíváš nejdřív celou dýlku stopky- já měla udělanou dvacetimetrovou a z krátký jsem postupně povolovala na delší a delší, podle toho, jak nám to šlo. a tím, že za tou zvěří jdeš, tak nejsi nepřipravená, já třeba viděla v dálce stádo srn a huž jsme se přibližovali a při tom jsem občas dala to čekej. Tím pádem jsem měla za co chválit, páč to byly vzdálenosti, kdy jsme to dávali. Když jsem zjistila, že už o nás vědí a brzo začnou utíkat, posadila jsem si ho , abych ho tím pádem naučila - zatím v mé blízkosti - že když zvíře vyrazí, nesmí za ním utíkat. ........ a takhle to šlo pomaloučku. A já měla děsnou radost, když nám to šlo. A děsnýho steka, dyž pak byl na volno a vono nám to nešlo a tím pádem jsem měla hodně moc energie a mohla utikat pryč od psa,honem na zahradu, tam zabuchnout branku a za rohem se zhroutit s mrtvejma plícema , páč platilo a platí u nás, že kdo nejde na zavolání má smůlu a nikdo o něj nestojí, když on nestojí o svou "smečku" .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:54
- Nahlásit
cernej caj
. my sice bydlime mezi polema, ale zvere zatracene malo, protoze jsou dost prospikovany silnicema... vlastne vyjimecne potkame bazanta a jednou sem v hooodne velke dalce zahlidla srnu...
no tohle je blbý, to jako dost. Ale mohla bys k tomu využít ty vandry, kdy se mezi zvěří určitě pohybujete.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:02
- Nahlásit
PetraK
platí u nás, že kdo nejde na zavolání má smůlu a nikdo o něj nestojí
to mi připomnělo taky jeden takovej podniknutej pokus, jsem přesně takhle doplachtila na zahradu, zabouchla vrátka, pes za chvliku za vrátkama, párkrát štěknul, že jako chce dovnitř, a já nasraně Jen si tam ještě chvilku pobuď když nedovedeš přijít včas, pes udělal otočku a odkráčel do dáli a já Co teď včil
tím jsem došla k poznání, že na špice to nefunguje, protože co by se domáhal vstupu na zahradu, to se radši půjde mrknout eště jinam
|