| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 21:38
- Nahlásit
Fifi
A Moja porodila
tjo Moja už je velká holka!!!!
Tu je to jak pred bourkou.
aha, tady nic - nebo jsem si možná nevšimla pro ten blbej den, ale nemyslím teda.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 07:56
- Nahlásit
birma
zkus vlezt na web nakole.cz a zeptat se, tam najdes cyklistu mrte a hodne prazaku, treba by byli ochotny (muzu se zeptat jednoho znameho z prahy, ale nevim, z ktery je casti a navic jezdi na lehaci, ne na klasice a to nevim, jestli by pomohlo kdyz by mel zas jinej tvar
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 09:42
- Nahlásit
rumštájn!
je krásně a já mám hromadu hokny. vy mlčíte, a copak je s našou Fajfkovou?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 10:12
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!!
tož jsme si malinko oddychli a rozhárala se nám labradůří kámoška, z který je Hošikus vyrvanej i když nehárá, bloncka, no. Ráno jsme vyšli ven a vona, láska veliká tam! a na vodítku, z čehož jsem bleskurychle usoudila, že už je TO tady a Hošikusa, kterej se v ten samej moment rozpádil směrem k ní, zahaftla, A pak jsem venčila poděsa . A potkali jsme malililinkatý křížený ščenátko, černý. Dnes narozdíl od včera, kdy byla tma a to se nás bálo, se na světle jalo býti statečným psem a šlo se na Hošikusa podivát blížejc. A ešče blížejc, Hošikus nalezl v hlavě zbytky mozkové tkáně a vnímnul, že mu pánčička řika: Je to miminkooo! /používám nejen na štěňata, ale pokaždý, když potřebuju, aby ubral ze svých projevů ,takže i u dospělých čivav, jorků, dětí a starých lidí, což tedy někdy pravda působi......... řekněme, že zvláštně / ščenátko se připlížilo a jalo se zrzavou sochu, co se tvářila převelice důležitě a komíhala kormidlem prozkoumávat jest to velmi roztomilé ščenátko.
A já jsem dnes na germánštině vyprávěla úplný nesmysle , což nevadí, důležitý je, že jsem hovořila
Vero
vy mlčíte,
náááj ich hábe gešprochen já byla tadýý:
http://www.youtube.com/watch?v=USNk5Qi1IfU
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 10:21
- Nahlásit
Vero
dneska se ru rozvasnila jen esuska evidentne
tak to je super, setkani se stenatkem
me sestra velmi ale velmi rozmlouva rifle, zatimco ja velmi ale velmi premlouvam muzika, ze kveten je urco hezci mesic, nez zari
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 10:29
- Nahlásit
PetraK
jo a pisnicka docela de
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 10:55
- Nahlásit
rumštajn
druhá rehabka, achich achich nevim jak to tady dneska přežiju
cernej caj
květen???? se obávám, že to ti budou rozmlouvat ještě víc než rifle
PetraK
já chci taky štěňátkoooo
hlásím, že morče spalo doma
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:07
- Nahlásit
Maya
květen???? se obávám, že to ti budou rozmlouvat ještě víc než rifle
v okamziku, kdy budu problemova uz nade mnou zas zlomej hul a nebudou treba ani resit, ze nebude svickova
a kveten prej byl blbej proto, ze se velmi brzo po svatbe otehotnelo a deti se rodily v nejchladnejsich mesicich a byla jejich velka umrtnost... nebo je tam jeste jina povera s kvetnem?
lásím, že morče spalo doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:14
- Nahlásit
cernej caj
no já znám Svatba v máji - nevěsta na máry a s těma dětma taky a znáš to, pověry maj nejtužší život a prostě se to bere tak, že svatba v květnu je neštěstí, takže se vsadím, že zvláště postarší přibuzenstvo to bude rozdejchávat blbě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:16
- Nahlásit
Maya
no a proc se rika v maji nevesta na mary? neco konkretniho, co se k tomu vaze, jako s tema detma? na druhou stranu kveten je podle me nejrasnejsi mesic roku a kdyz se to posere, vim ze za to muze kveten (no jeste sem muze nezlomila, on si trva na zari
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:18
- Nahlásit
cernej caj
dík, napadl mě někdo, koho zkusím poprosit, kdyby to nevyšlo tak to na tom webu zkusím
PetraK
A pak jsem venčila poděsa
chudinky majintýýýý - vy oba
my místo hezkého štěňátka potkali dost hororový úkaz - paní v bílém kabátku a před ní cosi jako stájový pinč, pejsek hopsal jak na pružinkách a evidentně chtěl k nám, ale ačkoliv byl na volno, tak nešel. Paní mu asi 5 x řekla k noze, ale neřešila, že se na ní ani nepodíval a když jsme ji míjeli (úzký místo, já vedla Adama za obojek), tak mi řekla "Nebojte, von má elektriku" A fakt to zvíře asi 10ti kilový, který mělo paničku, co evidentně vůbec netušila, která bije a nic vo metodikách výcviku, mělo na krku elektrickej obojek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:21
- Nahlásit
cernej caj
rozmlouva rifle, zatimco ja velmi ale velmi premlouvam muzika,
to sou samý rozmluvy! ono je to v podstatě fučik, kdy se vezmete, páč počasí může být blbý kdykoliv. Zase pokud byste na svarební cestu jeli pod spacák, je určo asi lepčí ten květenec
jo a pisnicka docela de
, že? je to taková zdělávací pjésenka
setkani se stenatkem
je chvílema vyplašený - pochopitelně ve tmě mnohem víc, což jsem včera tý slečně říkala. No a dneska už to bylo o hodně lepčí. Ešátor vůbec v poslední době dělá "terapeuta" strachovitejm psům. Od září je ve vedlejším baráčku voříšek (kterýho množitelé prodali jako nějaký spešl super plemeno, co jim štěně přebejvalo a .... no klasika, pesan chudák na předních packách křivici,) celej poplašenej ze všeho. Když jsme ho prvně potkali v polích, mohl se z nás zbláznit, tak jsem si sedla na bobek, Ešusa taky posadila , von si sice zahučel - páč jako "dyk je to kluk!", ale pak zjistil, že se pes bojí vic než on, tak seděl a dělal důležitýho, "rozhlížel se po okolí", ukazoval že vod něj jako nic nehrozí, pesa si nás prozkoumal a příště už to bylo lepší a lepší.
Maya
hlásím, že morče spalo dom
tjo to nevim, esli se z toho vzpamatuje někdy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:24
- Nahlásit
birma
"Nebojte, von má elektriku"
husty mi pripomelo jak sem tudle jela z prace a v busu zenska s malym pejskem a v kloubu chlap s dvouma vlcakama. Mel je tam navolno, jednoho dokonce bez kose, jednoho teda s a kdyz se ten vlcak pohnul smerem k ocichnuti pejska, co stala pani hned vedle kloubu, (akorat pootocil a natahl hlavu, zustal jinak lezet) tak dostal voditkem dve rany pres prdel a okriknuti... no ja nevim, jestli je lepsi takovejhle poslusnej pes nebo kdyz ten muj janci a je neposlusnej, ale zase ho aspon nikdo nebije... (no jo, oba sou asi extremy a to neni dobry, ale ...)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:27
- Nahlásit
birma
chudinky majintýýýý - vy oba
spíš von tentokrát, páč z mý strany celkem v klidu, když jsem přidala na důrazu tak vnímnul, ale pro něj to musí být utrpení. Tohle jsou momenty, kdy si vzpomenu na Murphyho, kterýho chudáka klepla první mrtvice z toho, že mu hárala kámoška a on to neustál. O rok později ze zdravotních důvodů kastrovanej blbě se to sešlo.
mělo na krku elektrickej obojek
jo taky jsem ondynoj něco podobnýho potkala. Už jen pro tohle prostě nikdy tu věc nebudu mít ráda. I když vím, že může pomoci - ve zkušených rukou , a že se nemusí používat, tak jak si člověk představuje, ale tahle skutečnost, že kdejakej debil si to pořídí jako dálkový ovládání, jen proto, že nechápe, jak se psem komunikovat. Já tu věc prostě nemám ráda a nebudu mít ráda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:29
- Nahlásit
PetraK
I když vím, že může pomoci - ve zkušených rukou , a že se nemusí používat, tak jak si člověk představuje, ale
přesně, hlavně si říkám, že člověk, co ví kdy, proč a jak to použít, to nepotřebuje a dokáže to i jinak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:32
- Nahlásit
PetraK
Já tu věc prostě nemám ráda a nebudu mít ráda
mám to stejně, ne pro tu věc, ale proto, že se k ní za pár korun dostane nějakej blbec, byla bych pro, aby to jako v jiných zemích mohl koupit a používat jen člověk se zkouškama na toto a běžnýmu majiteli se to do roku vůbec nedstane
cernej caj
a proc se rika v maji nevesta na mary
nevim,a le si myslim, že proto že jich hodně umřelo při porodu, i když popravdě netuším ten smysl, ženský při porodu umíraly furt a ne jen v zimě jako děti, no ale říká se to
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:33
- Nahlásit
kdo jezdíte na kole, tak jeden tipeček
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:36
- Nahlásit
birma
, to nepotřebuje a dokáže to i jinak...
myslím, že jo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:38
- Nahlásit
Maya
aby to jako v jiných zemích mohl koupit a používat jen člověk se zkouškama
v čechách, kde si koupíš řidičák, aniž bys v autě pomalu seděla, je to bohužel nerealizovatelný ale určitý omezení by to bylo, to bez pochyby.
, tak jeden tipeček
žjoooooo, to je bomba tip!! No to ovšem není pro polykače km, který si bezohledně odmontujou i zvonek, aby bylo kolo super lehký a pochopitelně nezvoní a zastavěj se až o tebe.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:39
- Nahlásit
cernej cajno a proc se rika v maji nevesta na mary? neco konkretniho, co se k tomu vaze, jako s tema detma?
nevim čoveče, ale já se vdávala 28. května a Petr umřel 4. listopadu. Už bych se v květnu nevdávala teda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:41
- Nahlásit
ať se vezmou na Štědrej den! Budou originální a ešče nikdá nezapomenou na výročí. I když.... my se brali na dvousetletý výročí dobití Bastily a stejně mi to nepomohlo. Ale ty Vánočky by mohly
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:41
- Nahlásit
Rumštáááájn
PetraK
to ovšem není pro polykače km, který si bezohledně odmontujou i zvonek, aby bylo kolo super lehký
myslím, že průjezd mezi naší smečkou bývá dostatečným trestem
odmontujou i zvonek
Lůca má dva
Hele jak jsi na tom zítra? Budu v Praze
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:43
- Nahlásit
PetraK
teta se brala 21. srpna, ale taky jim to štěstí nepřineslo.
Já bych chtěla 29. února
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:49
- Nahlásit
kachna_
myslím, že průjezd mezi naší smečkou bývá dostatečným trestem
tjo já je úplně vidim, jak se můžou steknout!! Takhle jsme šli jednou u Modravy. lilo jak z konve, takže všichni na sobě kapuce a to fakt člověk vůbec nic neslyší, takže jsme se furt a furt otáčeli, protože ty hovada se řítili prostorem naprosto bezohledně. říkala jsem si, kurnik, kdyby tady šlo dítě, voni to do něj klidně napálej. Tak jsem přestala Ešusa usměrňovat s tím, že on si to ohlídá a já na ně už peču, na sobce všivý. To víš že jo, hned přisvištěl další a .......... hele, najednou musel brzdit. Pes si to vyřešil, kolista se začal otáčet , tak jsem si nakročila stoupla s výrazem: "ty šmejde zkus něco , už mám vaší bezohlednosti plný zuby, nejste tady sami!" a kejvla jsem hlavou, co jako? Neřekl nic, a odjel. Škoda, těšila jsem se, že si něco vyslechne.
Lůca má dva
TO JE SPRÁVNEJ BIČIGLISTA! Teda bičiglistka!
Já bych chtěla 29. února
a to je velmi dobrý datum!!
brala 21. srpna
Hm, tenhle den je naprt.
Hele jak jsi na tom zítra? Budu v Praze
to by možná mohlo jít, musím se opýtat šéfa, jo? Má tetkon jednání až tak do tří hodin ale. Dřív nic vědět nebudu.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:57
- Nahlásit
Hele tak já třeba potkala krásnýho mladýho vovčáka, chtěl k nám, ale když se rozběh, napružil se na nožičkách a kňučel, kňučel, a furt tak dokola, žádnej povel nic, pak mi došlo, že pánčička ovládá eo....
A přesto, mám ho doma a například dodnes ho nosíme do lesa pokaždý. Díky tomu jsem zvládla to, co jsem nezvládla jinak (jo, samozřejmě na vině je moje neschopnost, tady teda jednoduše fyzická, že to jinou metodou nešlo), pes může roky chodit s náma v lese na volno a užít si to, zatímco jinak bysme tam chodili na krátkým vodítku nasratí všichni, nosí to ty roky čistě jako mou pojistku pro moje nervy a proto, že jsme se naučili na to pískátko (jediný, co v tom lese používám).
Za mě je škoda, že jsem se tomu tak dlouho bránila, včetně toho zaklídla "kdo to s tím obojkem dokáže správně, tak to nepotřebuje, dokáže to i jinak". Můj názor je, že to tak opravdu není, ty důvody, proč ne jinak, jsou různý.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:03
- Nahlásit
Holt, čistě pozitivní motivace to není, je to o korekci a odměně. Věřím, že to je tomu psovi vynahrazeno stokrát tou volností.
A když správný použití je jen to, ne týrání a působení bolesti. Cuknutí stopovačky za krk je větší problém.
Pokud se to dělá, jak má, ne jak ty případi, co potkáváme...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:11
- Nahlásit
Vero
hele však jo, já ho taky nezatracuju, na táboře jsem se setkala se psem - útulkovec - kterýmu nejen pomohl žit víc než normální život ale život možná obecně. Protože s jeho přístupem: sežeru všechny, včetně svojí nový rodiny a kohokoliv uvidím, by skončil v lepším případě v kotci v horším případě by skončil vůbec. Dneska chodí v pohodě navolno.
Ale myslím si, že to je určitá zkratka. že lidi, kteří se psem opravdu pracovat umí ho nepotřebují- nebo nepotřebovali by, ale chápu, že to takhle zkrátí.Hele co já vím, třebas taky jednou skončím s tím, že ho budu doma mít. ale........ ráda ho nebudu mít nikdy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:14
- Nahlásit
Vero
Holt, čistě pozitivní motivace to není,
no víš co, ono čistě pozitivní motivace - je hodně těžkej pojem. A já se nebráním teda, čistě nepozitivně na Ešátora houknout tak, až se mu postavěj uši, když je to zapotřebí. Čistě pozitivně můžu a musím učit, ale když dojde na lámání chleba v reálu a pes- který není strojem a ani to po něm nelze chtít - si hodlá ucpat uši hormonem, tak prostě houknu a v hormonech udělám průvan.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:18
- Nahlásit
Vero
já věřím, že to může přinést výsledky pro psa i komfortnějc, než některý jiný metody. Dovedu si i představit, že třeba na toho mýho novýho pošuka by to do lesa někdo, kdo fakt ví, co dělá, mohl s velkym úspěchem použít. Na druhou stranu znám sebe, svý nervy a vím, že mě to do rukou prostě nepatří. A to si nemyslím, že jsem nějakej magor a většina lidí na tom bude hůř nebo podobně, jako já, takže jim to do ruky taky nepatří.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:26
- Nahlásit
kachna_
Už bych se v květnu nevdávala teda tak to se ti teda vubec nedivim, to takove povere dost prida na pravdivosti
PetraK
ja si data pamatuju dobre. A vanoce rozhodne neberu jako vhodnej cas ja bych chtela pekny jaro, ale uvidime, no.
Vero
a mě je škoda, že jsem se tomu tak dlouho bránila, včetně toho zaklídla "kdo to s tím obojkem dokáže správně, tak to nepotřebuje, dokáže to i jinak". Můj názor je, že to tak opravdu není, ty důvody, proč ne jinak, jsou různý.
tj, obcas je to dobry. akorat nakonec pak je na EO hodne takovych nazoru taky prave diky lidem jako byla pani s pincem
PetraK
proc je 21.srpen na prd? me by se treba libilo 29, ale zas ja mam to cislo proste rada, navic mam ten den narozky a taky to bude muj vek v roce svatby, kdyz na to dojde, tak to by zas asi bylo tech 29 moc
|