| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:47
- Nahlásit
PetraK
My jsme měli kompromis
taky, přijde mi to jako ideál
brut
to je blbý a co individuál?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:48
- Nahlásit
brut
čůs brůtice!!!!! Koukám, že to máte doma výživný teda ! snad se mladýmu zadaří to nějak zařídit? Však doteď byla docházka dobrá, ne, skládal zkoušky i s předstihem, ne? mohli by to zohlednit??
Ale díky tomu všemu člověk otupí a dokáže zkousnout kde co
jo asi jo, jen prostě, když to člověk osobně potká poprvní, musí se s tím poseznámit a pak nějak popasovat. Ono to půjde, jde je o to zvyknout si.
O tom, že můj otec po maminčině smrti volal k tátovi a chtěl zpět výživné, co na mě platil, ani nemluvím.
chtěla jsem něco napsat, ale nenapíšu-vzhledem k tomu, že to byl otec, tak abych se Tě třebas přeci jen nedotkla, nebylo by to nic slušnýho totiž.
Vero
a dá se proti těm čachrům té paní něco udělat, ve prospěch ségry? asi ne, co?
něco snad jo, ale nebude to nic, co by se mi vnitřně líbilo. Já jsem se na to celý chtěla vyprnout původně, ale pak mě to naštvalo . moc. celý to její jednání, druhá věc je, že v tom ségru nechci nechat, takže budu bojovat s ní, Ale nemám tyhle věci ráda. Ona udělala velkou chybu, kdyby nedělala podrazy, nedělo by se z naší strany vůbec, fakt vůbec nic, jenže zase úplný dementi, který si nechají líbit úplně všechno taky nejsme.
i, ale buď ráda, že to máš z té strany, kdy tu újmu dělá člověk nikoli blízkej,
jo, to jo, bezpochyby! šmarjá to si vůbec nedovedu představit, takovou situaci, i když mě kolikrát ségra séře, tak ale vím, že proti sobě nikdy nepůjdeme. nikdy se nenecháme ve štychu v ničem. hrozná představa, to se musí hodně špatně polykat takový věci, to bych se asi pozvracela rovnou u tý notářky
cernej caj
ale neco takovyho mam s tema tetama, oni si pokecaj spolu, s nasima, se segrou, budou obdivovat
ale jooooo, když je to takhle, je to jiná
a pecka mi asi bude osudna, pac co sem si vybrala prstynky, ze chcu, tak je dela typek z peck
tak to je fakt PECKA!! a kdy by měly být hotový? že by se to tam třebas dalo vyzvednout rovnou, když tam budeme? uděláme si vejlet, je to kousek, my ti tam uděláme rovnou vostudu! a bude!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:50
- Nahlásit
PetraK
jj, ted uz to chapu, jak si to myslela. JJ, s tim se mozna bude muset trochu bojovat, ale mame oba vyhodu, ze moje i jeho segra uz to maji za sebou a meli fakt hezkou, zavdecili se vetsine +/- a tak uz zas je to "brime" o neco lehci. Pac svickova uz jednou byla tak to musi stacit
Maya
protože tu bydlim ne?
me by na tom akorat vadilo to, ze pro me by byla prace jenom v praze a praha (prazaci prominou) mi proste prijde obrovska obludnost a stravit 1.5 jen cestou pres prahu kazdy den do prace by me asi svihlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:52
- Nahlásit
kachna_
taky, přijde mi to jako ideál
jojo, mně je teda vnitřně bližší to, jak se brali naši známý- jen se dvěma svědkama, focení ve hvjézdě - černobílý fotky, jen oni dva a jejich péf, má to skvělou atmosféru. svatební den měli jen spolu, supr restaurace, supr večer, pak si odjeli do lázní a pak nám všem dali vědět. Ale jak říkám, chápu, že pro mámy speciálně, je to důležitý tam být, takže tam je to jasný, ale nějaká tetka hedvika, kterou ani neznám moc, to by mi prostě nesedlo. Třeba můj otec s tou svou dorotou byli jen na obřadu - dostali pozvánku, bylo na nich, jestli se příde číhnout, nebo ne, ale pak už šmidra. Oběd a další serepetičky se obešly bez jeho asistence, nechtěla jsem ho tam mít, nebyl to můj blízký člověk, to jsem tam radši měla Brtnikovu nevlastní sestřenici, skvělou ženskou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:52
- Nahlásit
PetraK
Já jsem se na to celý chtěla vyprnout původně, ale pak mě to naštvalo
správně, protože rozhodně se nenechte vojebat bez boje nebo ještě v důchodu budete se ségrou lkát, že jste měli udělat tohle a támhle a to je fakt naprt
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:53
- Nahlásit
PetraK
páč to se musí....
nemusí, zejména býti černym čajem s jeho pohmutym životnim příběhem , brala bych ohled jen na to, co jim udělá radost. Já to tak udělala taky, ale spíš z toho důvodu, že jsem trošku spratek rozmazlenej (ale jako abych nepřeháněla, mně udělá velkou radost, když potěšim mamču).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:54
- Nahlásit
cernej caj
ale mame oba vyhodu, ze moje i jeho segra uz to maji za sebou
jak je dobré míti sourozence
oste prijde obrovska obludnost
pražáci prominou, protože souhlasí. S výjimkou starý prahy teda, to je věc, kterou mám moc ráda a jsem na ní patřičnej hrdobec - taky asi jedna z mála věcí, na který tady v tý zemi už bohužel můžeme být hrdý.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:57
- Nahlásit
cernej caj
praha (prazaci prominou) mi proste prijde obrovska obludnost
souhlasííím, tak obvykle to člověk dělá tak, že si najde práci a pak bydlení co nejblíž, takže přes Prahu nejezdí, to že pak tu práci zase změní a jezdí na druhej konec Prahy už nepočítám
i když ono to není ani tak o vzdálenosti, určitě to má lepší člověk, co sice jede přes celou Prahu, ale metrem, bydlí u metra a má práci u metra, to má za chvilku, zatímco druhej jede jen pár kiláků v jedný čtvrti, ale autobusem, takže mu to trvá x krát dýl než tomu prvnímu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:14
- Nahlásit
Maya
správně, protože rozhodně se nenechte vojebat bez boje nebo ještě v důchodu budete se ségrou lkát, že jste měli udělat tohle a támhle a to je fakt naprt
tak ono nejde o nic velkýho, co by nám v důchodu zachránilo kejhák, ale jde mi nejvíc o ten princip, ta kráva přišla s holým zadkem, z bytu se odstěhovala, nechala ho dceři svojí a teď chce tátův byt. Sama po svém otci zdědila byt na břevnově (ne-li nějakou část činžáku), chalupu v kokořínsku, tvrdí o sobě, že je chudá jak kostelní myš a nic nemá. Zapomněla na to, že donutila otce, aby jí daroval naši chalupu, garáž v Bohnicích, zatloukla tu jejich nadaci............. . ale pokud dojde k tomu, že se dopracujeme k tomu zbytku, měla by ségra mnohem menší starosti s tím, že si sama musí pořídit byt. Domeček nechala rozumně kdysi napsat na kluky, aby byli zajištěný (neb bylo nebezpeční ze strany exmanžela) a pochopitelně s nima v domku bydlet nechce, neb by se zbláznila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:16
- Nahlásit
kachna_
mně udělá velkou radost, když potěšim mamču jj, obcas neni ucel jen potesit sebe, ale i ty blizke (ty, ktere mame radi)
PetraK
ja si to prave nasla na netu, objednany jeste samo nejsou, pac muz se jeste nevyslovil ale ma to v planu <letos>, tak by bylo i dost zajimavy se tam jit primo podivat (treba na omereni hnatek)
Mayaak obvykle to člověk dělá tak, že si najde práci a pak bydlení co nejblí
a kdyz zmenis praci, menis bydleni? zatim se asi spokojim s tim, ze do kachniho kraje a do jiznich cech se budem jezdit dovolenkovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:23
- Nahlásit
kachna_
emusí, zejména býti černym čajem s jeho pohmutym životnim příběhem
přesně tak. nemusí, spešl tady by měl člověk volit tak jak mu velí srdce a ne jak velí zvyklostě. Je to den jen pro ty dva a oni si mají určit, jak se jim to bude líbit.
mně udělá velkou radost, když potěšim mamču
přesně, proto jsem nešla sobecky do toho co je blízké mně, protože moje máma mi podřídila velkou část svého života, tak by bylo smutný jí zkazit to, na co se každá máma těší - byť moje představy jsou jíné . A kdybych se vdávala podruhý , udělala bych to stejně, proto, že je to i takový uklidnění pro tu mámu, že jdu do života dál s někým, kdo mi budo oporou a máma se tak nemusí bát, že dítě bude samo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:24
- Nahlásit
cernej caj
tak by bylo i dost zajimavy se tam jit primo podivat (treba na omereni hnatek)
no vida!! takže půjdem na Pecku!! Minule jsme tam byli večír, tak jednou tam vyrazíme i za dne!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:25
- Nahlásit
PetraK
ale jde mi nejvíc o ten princip
takovy sou nejhorsi, nejvic brecej prave ti, kterym vsechno napada vice mene do klina zatimco lidi, kteri si musej cast veci (vsechno) fakt zaslouzit, vydelat, oddrit, tak od takovejch minimalne slysis, jak nemaj penize nebo ze sou na tom spatne a pomale na chleba bys jim dala...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:28 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
PetraK
ak jednou tam vyrazíme i za dne! a ta pecka tam je od tabora kousek? navic nevim, jak to tam je s programem, je tam hodne volnyho casu? ja si to nejak nedokazu predstavit
pecko prsteny
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:35
- Nahlásit
cernej caj
lidi, kteri si musej cast veci (vsechno) fakt zaslouzit
hele, já mám dotaz. Zemřel nám předseda sboru posuzovatelů - já osobně ho ho ráda neměla (on mě taky ne, nebylo to osobní, ale "politické" - nemám výstižnější termín), ale naprosto jsem uznávala jeho fundovanost.
Bylo mu ani ne 60, jedno dítě podle mě studuje na vejšce, druhý je mentálně postižený, byl to ředitel střední školy a králíkářství věnoval strašně moc. Mám kontaktovat známý, jestli se nechtějí přidat a přispět jeho ženě?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 09:37
- Nahlásit
cernej caj
pecko prsteny
no ale ty jsou, taky bych si vybrala , já mám nezdobenej kruh, kombinace bílý a červený zlato.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:04
- Nahlásit
cernej caj
takovy sou nejhorsi, nejvic brecej prave ti, kterym vsechno napada vice mene do klina
přesně, my jsme si vzhledem k finanční situaci všechno se ségrou musely zažídit a odpracovat samy. Nikdo nám neměl jak pomoct - což jsem ani nikdy nečekala, ráda stojím na vlastních nohách, můžu si pak vážit toho co mám. A tady ta megera............. grrrrrrrrrrrrrrrrr.
pecko prsteny
ty vole!! ty sou KRÁSNÝ!!! dobře jsi vybrala děfčico, moc dobře.
a ta pecka tam je od tabora kousek?
jo kousínek, hle:
http://www.mapy.cz/#x=15.613124&y=50.490459&z=13&l =15&d=user_15.608707%2C50.493432%2C50%C2%B029%2736 .354%22N%2C%2015%C2%B036%2731.346%22E~tu%20jsme%20 my%20na%20t%C3%A1bo%C5%99e!!_1&t=s
cvičí se ráno po snídaňce, pak je obědopauza a druhá várka cvičení, ale není to nijak šíleně dlouhý, jde o to, aby psi udrželi pozornost, pochopitelně. Volnej čásek je, neboj.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:07
- Nahlásit
sem se málem smíchy počůrala.
Máme tu návštěvu a Růžofka říká, už vám můžu uvařit kafe i s mlékem. Mám to spravený!!!
Hovnajs spravený, Koláče si s tím dalo práci, projíždělo to vařící vodou, až vyhnalo fšecky ty humusy a nánosy a světe dif se........ vono to pění
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:08
- Nahlásit
PetraK
moje máma mi podřídila velkou část svého života, tak by bylo smutný jí zkazit to, na co se každá máma těší - byť moje představy jsou jíné .
moje máma mi cosik podřídila a každý jeden den dětství a dospívání mi to vyčítala, jak si kvůli mě zničila život.
takže jsem jí představy o svatbě a tak dál zcela zkazila, jedu si podle svýho a pro změnu se musí vyrovnávat ona. a funguje to, vycházíme díky tomu líp, než když jsem se jak náctiletá cejtila jako oběť její lability....
s tou paní se nedej, taky je mi těchhle věcí blivno, ale jen proto by to takovejm lidem nemělo procházet.... no, horší, že na to pak vnitřně stejně doplatíš ty, ségra... ach jo. ale když se správně nasejříte, tak třá nebude tak zle
cernej caj
však já to tak pochopila, že ty máš v rodině hezký vztahy a na její sezvání se těšíš- tak právě tak to je v pořádku (a lehce závidím, moje rodina stojí celá na prt).
hlavně si to udělejte, jak vy chcete, a nenechte si do toho kecat okolím a už vůbec né případně reklamou, co drahýho na "správnou" svatbu patří
hele a kam pojedete na svatební cestu? na nějakej long? nebo né, ty na long a muž bude čekat v přilehlém hotelu na gauči s kyticí a chystat ti večeři až dorazíš, si představuju?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:10
- Nahlásit
cernej caj
sem přehlídla ty prsteny - hele jsou nádherný!
kachna_
Mám kontaktovat známý, jestli se nechtějí přidat a přispět jeho ženě?
myslím, jak to píšeš, ano.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:11
- Nahlásit
kachna_
to nevim, podle me by asi nejaka financni podpora, pokud ma postizene dite manzelce dost bodla, na druhou stranu bude mit ty deti narok na vdovskej duchod do 18/do 26 pokud budou studovat) nevim, jak to ted presne je? ale je taky otazka, jestli by to ta manzelka prijala takhle od vas cilene penize... ale jako urcite super napad
taky bych si vybrala taky sem zvazovala jen nezdobeny kruh a pak sem nasla tohle
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:13
- Nahlásit
cernej caj
ale je taky otazka, jestli by to ta manzelka prijala takhle od vas cilene penize
i kdyby ne, tak bude vnitřně potěšená, že měl manžel úctu mezi lidma, a že jsou i dobří lidi na světě. a potěšení teďka asi v životě potřebuje... možná víc než peníze, i když si myslím, že ani těch teď nemá dost.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:24
- Nahlásit
Vero
bude vnitřně potěšená, že měl manžel úctu mezi lidma, a že jsou i dobří lidi na světě. a potěšení teďka asi v životě potřebuje...
to urcite, myslim, ze takova vec v takovy situaci urcite moc potesi a kachna bude borec, kdyz se do toho pusti
hele a kam pojedete na svatební cestu? na nějakej long? nebo né, ty na long a muž bude čekat v přilehlém hotelu na gauči s kyticí a chystat ti večeři až dorazíš, si představuju?
no to je teda jeste haafo daleko, ale je fakt, ze toho se dost bojim, jak tobude ale myslim, ze kdybych sehnala hlidani pro psiska, tak nejaka cyklodovca s kudrnou v korutanech (na placce) by asi byla dobra volba, akorat ty sou vsecky v lete a predbezny plan je pristi podzim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:25
- Nahlásit
Vero
moje máma mi cosik podřídila a každý jeden den dětství a dospívání mi to vyčítala,
tak to je jinej příběh a tam bych si taky servítky nebrala a jela si tak, jak mi představy velí. V takovým případku nevidím jediný důvod pro to ohlížet se.
Je mi to líto Vero fakt,
s tou paní se nedej, taky je mi těchhle věcí blivno, ale jen proto by to takovejm lidem nemělo procházet..
.
a to je i důvod proč jsem se do toho zakomponovala. Já jsem i počítala s tím, třeba, že mě vydědí a nevadilo by mi to, nepočítala jsem s tím, co udělá ona, že to na sebe všechno postupně nechá převést, aspoň že otec se s tím bytem šprajcnul, nebo to nestihla, co já vím, to je v podstatě fučik, ale tohle jednání mě nakoplo přesně k tomu, že se do toho zapjím.
ale když se správně nasejříte, tak třá nebude tak zle
tak. já umím docela často emoce přetavit do vzteku. a pak je zle, ale ne pro mě, vztek se dá zpracovat líp než smutek.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:39
- Nahlásit
PetraK
Vero
a tam bych si taky servítky nebrala a jela si tak, jak mi představy velí. V takovým případku nevidím jediný důvod pro to ohlížet se.
prave, v takovymhle pripade je dulezity bejt osvobozenej od toho, co by se melo, protoze to napacha spis skodu nez uzitek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 10:50
- Nahlásit
kachna_
jestli se nechtějí přidat a přispět jeho ženě?
zeptala bych se. Pokud se něco podaří dát dohromady, bude myslím potěšená účastí lidí, která se v těch penězích bude schovávat. Že někoho napadlo, že teď to bude těžký.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 11:52
- Nahlásit
PetraK
cernej caj
a tam bych si taky servítky nebrala a jela si tak, jak mi představy velí. V takovým případku nevidím jediný důvod pro to ohlížet se.
prave, v takovymhle pripade je dulezity bejt osvobozenej od toho, co by se melo, protoze to napacha spis skodu nez uzitek
Jojo, tohle já mám pořešeno, i když taky to nějakej růček trvalo.
Když dneska vidím, jak sama moje máti je úplnej otrok toho, co "by se mělo" (třeba v rodině - jako ona musí přijmout návštěvu příbuzné, kterou si nepřeje, protože jí neumí říct ne, protože by to bylo blbý, je to příbuzná a to by se mělo dělat jinak atd.)- tak mi je jí líto.
No ale já jsem hlavně chtěla říct, že je mi fakt sympatický, když některý rodiny ty svoje vztahy pěstujou prostě přirozeně, že se upřímně rádi sejdou a není to o tom se navzájem zdrbat,co kdo měl na sobě a jak je na tom finančně, o závisti a spekulacích o dědictví a majetkách. Tak aby si toho černý kafe hoooodně vážilo, ono to prostě bohužíl není samozřejmost.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 11:53
- Nahlásit
PetraK
jsem nemyslala v důchodu jakože se budete se ségrou pást, ale v důchodu jakože za hoooodně daleko
cernej caj
prsteny jsou supeeer, ty si dojděte očíhnout a vyzkoušet jak vypadaj na ruce
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 11:54
- Nahlásit
PetraK
vztek se dá zpracovat líp než smutek.
jo, přesně
akorát teda pak se někdy stalo už, že se okolí divilo, co že su celej týden tak nasraná a popudlivá. ale fungá to pěkně, čék nemá depku... a když se vyleje na správné adrese, tak je to zpracovatelný fakt poměrně funkčně
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 11:56
- Nahlásit
Fajfka
tak co? už umíš píchat?
|