| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 13:01
- Nahlásit
PetraK
ona za našimi zády nechala značnou část věcí na sebe darováním převést
no ale to už asi moc nezvrátíš ne?
ten reál je pak jinej.
u nás to taky neni zvykem a tohle znám jen od Libuše. No a trošku od první tchyně, ale tam já nebyla ta postižená
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 13:01
- Nahlásit
kachna_
páč se jmenuje Libuše
tadle se menuje Jitka..... to taky pomáhá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 13:08
- Nahlásit
kachna_
no ale to už asi moc nezvrátíš ne?
no nezvrátiš vůbec, to vím. jde mi o ten princip. Já bych jí nikdy nic neupřela, ségra taky ne. Ona si nechala převést věci, které s ní nikdy neměly nic společného, po její smrti připadnou její dceři, který ona nechala svůj obří byt pod Letnou, chalupu. nastěhovala se k otci valnou část toho co měl si nechala darovat. Bude to jednou úplně cizí osoby a moje ségra nemá ani kde bydlet. , bude si muset zajistit hypotéku a jiný hovadiny.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 13:42
- Nahlásit
Tak já nevim, jestli mám dítěti vyprávět pohádky. Teď mi tu lítá po baráku a hledá poklad.
To by nebylo to nejhorší, ale pohádka pokračovala tím, že Jeníček s Mařenkou vykopali pramen vody a já se teď celkem obávám toho, že nám Lucinka večer tajně překope rozvody vody
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:07
- Nahlásit
kachna_
ale pohádka pokračovala tím, že Jeníček s Mařenkou vykopali pramen vody a
.... a máte to doma sespádovaný?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:24
- Nahlásit
PetraK
a ted si vem, kdyz te vykopnou treba vlastni rodice a sourozencum nechaji to, co vybudovali a ty se starej jak chces... to je casto jeste snad horsi krivda, nez to, ze se to deje s majetkem tvych rodicu od cizich lidi (nevlastnich matek/otcu atd). pac tam muzes byt nastvanej na to, jak sou vypocitavy, svine a tak, ze treba obelstili, mazali med kolem huby a tak... ale v pripade uprednostneni jednoho ze sourozencu jen cumis a nechapes, co si udelal spatne...
kachna_že nám Lucinka večer tajně překope rozvody vody udelas to jak vlk, jednou stranou natece, druhou vytece a akorat vytres bahno
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:28
- Nahlásit
cernej caj
PetraK
a máte to doma sespádovaný?
jednou stranou natece, druhou vytece a akorat vytres bahno
no jo, my to sice máme vyspádovaný, jenže to jaksi končí zdí.
Bazén nechci. No a navíc, narozdíl od vlka, my bysme tu vodu museli platit , vlk to má zadara
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:30
- Nahlásit
kachna_
to je fakt no kdyz si vemu moje sikovny pejsky, jak vytopili schody protoze odendali nejak hadicu s vodou do kotle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:35
- Nahlásit
cernej caj
a ted si vem, kdyz te vykopnou treba vlastni rodice a sourozencum nechaji to, co vybudovali a ty se starej jak chces... to je casto jeste snad horsi krivda,
tak to bez debaty, to je velká křivda, moc. Je to debilní tyhle vztahy. nemám to rádo. lepší je se narodit asi rovnou jako sirotek
co si udelal spatne.
nic jsi neudělal špatně. to voni.
kachna_
vlk to má zadara
se má co?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:42 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
PetraK
lepší je se narodit asi rovnou jako sirotek
v nekterych pripadech je treba taky dobry se narodit jako nekterej z nasich psu, ty se urcite spatne nemaj a nemaj krivdy kdyz tu boudu pro lidi vymenej za jinou mensi boudu pro lidi nebo kdyz mas zraloka na bote
edit: a z veselejsiho soudku: dnes prisla vyplata a tudiz ukladam prvniho svatebniho frantiska bokem a doufam, ze jich bude tak 60 driv. nez me bude 60 (a muz navic tak dlouho premyslel, jestli koupi 120 az ji nekdo koupil driv
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:57
- Nahlásit
cernej caj
lepší je se narodit asi rovnou jako sirotek
pravda pravdoucí, největší peklo je velká rodina
tudiz ukladam prvniho svatebniho frantiska
ty šetříš na svatbu, tak já bych asi měla už na pohřeb, finančně to vyjde tak stejně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:59
- Nahlásit
cernej caj
ukladam prvniho svatebniho frantiska
béš ho na vánoce taky pálit?
az ji nekdo koupil driv
aj jaj, pozdě pozděcha honit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 15:04
- Nahlásit
ad svarby a pohřby.
Mi to přijde - dneska teda - jako šílenej kšeft . způsob, jak z lidí vytáhnout prachy, páč je to celý pojatý už kapek jako cirkus - když to tedy vezmu podle toho, jak svarby probíhají v poslední době kolem
mě, od šatů za milijoun dolarůch přes to, že na židlích museji být stylový přehozy až po já nevím jaký sérepetičky. A přitom by se těm novomanželům ty prachy zatraceně hodily, na splátky na byt, nábytek atd. Já kdybych se dneska vdávala- jestli bych se teda vůbec vdávala /ale asi jo, krzevá ty právní věci pak, když jeden z člověků umře/, tak by to bylo pěkně ve dvou, se svědkama, rodičovstvo a šmidra. A pak normoš obří oslava. Neformální s pár nám blízkejma lidijema.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 19:57
- Nahlásit
Maya
tak pohreb za tebe zaplati jiny, hlavne at mas pekny saty schovany, jako mel muj deda svatecni oblek pripravenej
PetraK
asi zalezi, jak kdo. moje segra treba to mela nachystany pekne, ale nijak enormne prehnane, pozvala hlavne pribuzny a nejblizsi, a bylo to proste fajn setkani se zakuskama, hudbou...
jasny, ty penize jdou pousit treba na neco jineho, ale zase rikat, ze duvod pro setkani siroke rodiny je jen silenej kseft... zase tety napecou, strecove domaci vino privezou, zatanci si, povida se, smeje se... nevim. je pravda, ze je to okazalejsi, nez vzit rodice a svetka na obed, ale zase je podle me o necem uplne jinym, kdyz spolu dva cerstve sezdani tancuji treba spolu, misto aby po obede prisli vecer domu, pustili si telku a umyli nadobi od snidane...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 20:07
- Nahlásit
cernej caj
No třeba brácha měl tak malou svatbu jak píše PetraK
, ale na noc si zaplatili svatební apartmá v zámku, kde byla svatba, mě osobně to taky přijde lepší než okázalá svatba pro příbuzný, kteří tě stejně akorát zdrbou, ale celkem tě chápu, v mládí to člověk vidí jinak, to až potom mu dojde, že to bylo tak nějak nanic
hlavně si to udělejte jak chcete vy a nenechte si do toho od nikoho kecat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 21:00
- Nahlásit
Maya
tak jako me by bohate stacilo tam mit 10 lidi, ale bez te zive kapely k tanci si to predstavit nedokazu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 21:13
- Nahlásit
mě velké svatby děsí, pokud se budu vdávat, tak jenom se svědkama, ideálně i bez rodin a někde v klídku na louce, pak piknik... A klidně to může pokračovat hezkou dovolenou, žádné nádobí od snídaně Představa, že se celej den věnuju rodinám a ve tři ráno mi padne do postele úplně zlitej novomuž je fakt hrozná
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 21:41
- Nahlásit
birma
úplně zlitej novomuž
no, novomuž měl tohle celkem v plánu, dost se na to těšil.
Ale já strašně ráda vzpomínám na ten začátek, kdy se vyjíždělo, seřadily se škodovky podle data výroby a vyjelo se.
Fakt je, že si i po těch osmi letech pamatuju, jak jsme vyráželi a jak Franta neuměl v naší škodovce otevřít dveře. Potom, jak kluci zablokovali kruháč a asi pět minut jsme kroužili po kruháči. Jo a jak jsem zabloudila cestou ze svatby .
Obřad mě moc nebral. Teda až do okamžiku, kdy mi Pedro zapomněl dát pusu a tak se obřadní místností ozvalo "eště pusu".
Líbilo se mi, že jsem mohla mít kalhoty, líbilo se mi, že rodiče vypadli ve tři odpoledne, že jsme tu oficiální část měli jenom s rodinou v restauraci, kterou bysme si pro všechy prostě dovolit nemohli (a bylo to strašně dobrý, líbilo se mi moc, že jsem tam měla kamarády.
Strašně mi vadili příbuzní a jejich - když pozveš tohohle, tak já nejdu.
Osobně bych si svatbu s Michalem představovala tak, že budeme mít každej jednoho svědka, žádný rodiče, necháme se oddat na Kokoříně a pak někam pod převis i se svědkama. Bohužel nejsem jediná, kdo do toho má co mluvit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 21:49
- Nahlásit
kachna_
e budeme mít každej jednoho svědka, žádný rodiče, necháme se oddat na Kokoříně a pak někam pod převis i se svědkama. Bohužel nejsem jediná, kdo do toho má co mluvit.
ano, něco takovýho si představuju (i když zrovna pod převis to být nemusí). Ale taková deka, láhev medoviny, mlsání a pak dlouhý procházky aspoň jeden tejden...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 22:01
- Nahlásit
cernej caj
no tak 10 lidí to jsou akorát svědci, rodiče a sourozenci
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 22:37
- Nahlásit
birma
pak dlouhý procházky aspoň jeden tejden...
tak dlouho by mi nikdo nepohlídal děti , a s krosnama na zádech plnejma dětí, zase nic moc romantika.
Aaaale, kamarád měl dvě svatby, úřední a "církevní". Vlastně to církevní byl jen obřad. Takže možná něco ofiko a k tomu něco fakt jenom ve dvou, svatební slib na nějakym fakt úžasnym místě...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 22:38
- Nahlásit
kachna_
tak dlouho by mi nikdo nepohlídal děti
asi proto se lidi berou před tim, než si spolu poříděj děti, co (nemůžu editovat příspěvky)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 22:49
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Ještě žiju, ale máme doma trochu "veselo", páč mladej chytil nějakou potvoru ve škole a marodí, čímž zamešká a nesplní docházku, podle všeho nebude puštěn ke zkouškám... Prostě je to na prd. Do toho Vilém v neděli vyjel na kole a nastydl... no a Hanka je v Keni, kde řeší problémy, takže jsem s ní v kontaktu a nezvládám vůbec nic.... Teda mimo šití fusekláčků, ty už mám čtyři. Bohužel jiné jemné výrobky mi nejdou, pravá ruka neposlouchá....
Brutík je spokojený, že může být celé dny venku, Al má nádherně zhojené bříško, jizvička zarůstá a brzy nebude vidět. Jen má trochu problémy s bobkama, blbě se jí tlačí, takže musím hlídat, aby měla v baště olej a doufám, že to postupně přejde. Ale řádí jak černá ruka, takže jí nic není. Jo a je ještě mazlivější než byla
Jen jsem prolítla poslední stránku a koukám, že se tu řešilo dědictví .... bych mohla vyprávět romány, jak to dokáže být "super" v rodinách, kde to vypadá na pohodu, nebo mezi příbuznýma, co se starají a jinýma, co dědí za každou cenu, popř. těma, co ukradnou vše a pak se diví, že s nima nikdo nemluví.... O tom, že můj otec po maminčině smrti volal k tátovi a chtěl zpět výživné, co na mě platil, ani nemluvím....
Ale díky tomu všemu člověk otupí a dokáže zkousnout kde co
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 22:51
- Nahlásit
kachna_
asi proto se lidi berou před tim, než si spolu poříděj děti, co
mno, můžeš ještě počkat, až povyrostou a budou doma rády sami
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 23:58
- Nahlásit
brut
marodí, čímž zamešká a nesplní docházku, podle všeho nebude puštěn ke zkouškám
to je oficiálně omluvitelný neschopenkou ale, ta se dodá do školy.. jako pokud zvládne se naučit, tak ať si semestr nedá vzít, to by bylo zbytečný.
jinak bych řekla, s těma svatbama, že nejspíš záleží, jakou kdo má rodinu a vztahy v ní. možná kapku závidím těm, kdo je mají fajn a na jejich sezvání se těšej. já takovou rodinu nemám, bohužel.
no a o to víc lituju ty, co příbuzenstvo sezvou kvůli předvádění se a neuvažujou za hranice konvence....
se bojím, že těch druhejch bude víc...
rumštájn na večír, noc.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 00:01 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
a dá se proti těm čachrům té paní něco udělat, ve prospěch ségry? asi ne, co?
tohle jsou blé věci, ale buď ráda, že to máš z té strany, kdy tu újmu dělá člověk nikoli blízkej, kterýho bys pak nejspíš musela odstřihávat, nebo se s tím srovnávat... to je totiž pěkně blbý. totiž ne tehdy, když okrade tebe. to zas by bylo asi zcela jasný. ale zjistit, že někdo ten blízký se takto chová vůči jinejm lidem. to je takový blbý fakt. jako duševně. majetkově je hroší to první, jistěže.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 07:29
- Nahlásit
kachna_
Aaaale, kamarád měl dvě svatby, úřední a "církevní". Vlastně to církevní byl jen obřad. Takže možná něco ofiko a k tomu něco fakt jenom ve dvou, svatební slib na nějakym fakt úžasnym místě...
je tak to vypada taky dost dobre jenze pro myho muze je idealni predstava si tam sezvat snad vsechny kapely co zna, co s nima zvuci a mit muzikantskej vecirek
Líbilo se mi, že jsem mohla mít kalhoty
to by se mi snad taky libilo (a jeste vic by se mi libilo, kdybych mohla mit botasky - nebo proste cokoli, co nema podpatek a muzu tam mit fusky
my sme s muzem udelali dohodu, ze mich 50 pribuznych redukujem na tety a stryce, s tim ze on veme vetsi cast, protoze tam jsou extremne provazany vztahy (mezi jeho mamou a pribuznejma, muz to moc neresi). Mit tam totiz opravdu cele velke pribuzenstvo by pro me byla hruza, ale
Vero
kdo je mají fajn a na jejich sezvání se těšej
ale neco takovyho mam s tema tetama, oni si pokecaj spolu, s nasima, se segrou, budou obdivovat segry holcicku, pac jakozto uz babicky vlastnich vnuku uz na sirokou rodinu taky nemaj cas a vlastne ode me se neceka skoro zadna invence
brut
jejda, tak snad to mladej dozene pak nejak po prazdninach, nedali by mu nahradni termin ci neco takoveho? nebo mu chybi ty prednasky a praxe atd a bude muset pristi rok repete?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:16
- Nahlásit
ta pecka mi asi bude osudna, pac co sem si vybrala prstynky, ze chcu, tak je dela typek z pecky (sakra, proc vsechno zajimavy a hezky je hlavne ve strednich cechach a okoli?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:34 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!!
Fčéra jsme si dali slušnej maraton, já jsem musela být dýl v prási, Brtnik jel shánět maso pro Ešátora, pak nákup, k mámě, hotový ruský kolo!
cernej caj
asi zalezi
určitě! já to asi blbě napsala, myslela jsem to na ten byznys kolem toho, ne na ty, kteří svarbu páchají.Jasně, že se dá udělat normální svarba - my jsme taky měli . Ale zvenčí je to celý postavený na tom, že pokud není tohle, není to pořádná svarba, pokud není támhleto není to pořádná svarba....... takže ty lidi jsou tlačeni a nechají se kolikrát dotlačit do neuvěřitelnýho, jen aby ta svarba byla ta správná svarba. Jestli víš jak to myslím .
birma
mě velké svatby děsí, pokud se budu vdávat, tak jenom se svědkama, ideálně i bez rodin a někde v klídku na louce, pak piknik.
takhle to měl kolega - světlá výjimka - a bylo to moc fajn, vypadali oba spokojeně, fakt nic olbřímího, klídek pohodička.
kachna_
Osobně bych si svatbu s Michalem představovala tak, že budeme mít každej jednoho svědka, žádný rodiče, necháme se oddat na Kokoříně a pak někam pod převis i se svědkama. Bohužel nejsem jediná, kdo do toho má co mluvit.
, tož jsem zvědavá, jaká bude konečná podoba. Chtělo by to nějakej kompromis.
ak dlouho by mi nikdo nepohlídal děti , a s krosnama na zádech plnejma dětí, zase nic moc romantika.
:
jo, to zní dost dobře bude to něco, co je jen vaše, soukromý.
asi proto se lidi berou před tim, než si spolu poříděj děti, co
stopro,
jako já jsem si vědoma toho, že pro tátu a mámu je důležitý na tý svarbě být a taky by tam být měli, stejně jako sourozenci (když rodina funguje), ale přijde mi naprosto nesmyslný zvát kdekoho v příbuzenstvu jen proto, že tetička z dvaadvacátýho kolena by se urazila a tudle Hedviku taky přece musíme pozvat, páč to se musí...... . My jsme měli kompromis, malou svarbu, jen fakt s těma nejbližšíma , který máme rádi (nebo měli jsme, pár už jich bohužel umřelo) - totéž oběd a pak se šlo k nám domů a tam se udělal pořádnej mejdan s kámošema a spolužákama (který teda byli taky na obřadu to jo, ale nebyli na celý svarbě, jako od rána až do konce) a bylo to super.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:34
- Nahlásit
cernej caj
proc vsechno zajimavy a hezky je hlavne ve strednich cechach a okoli?
protože tu bydlim ne?
tak je dela typek z pecky
no vidíš, to je osud, jak budou prsteny, tak už svatba musí bejt
brut
to je teda všechno zdá se blbý, tak ať se to nějak dobře vyřeší, hlavně s tou školou a tak
|