| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:26
- Nahlásit
FajkaPetraK
tak rozhodne to vypada zajimave. Ono samozrejme ne neovladatelne na volno bez dozoru, prave nejakej takovej tabor by se mi moc zamlouval, i kvuli tomu, ze by tam evidentne byli znaly lidi, kteri by vedeli i jak cloveka vest k tomu, aby to nejak slo...
5h cestovani sice neni zadna slava, ale tak vydrzet se to da a vlaky jezdi az do nove paky, busem by to ale asi bylo nerealny... tak za rok teda snad nezapomenu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:35
- Nahlásit
Fajka
hoholseverni na seznamu
Janiii
doprava se dá přecivá vždycky nějak pořešit
já vim, jen ta lenost a nepohodlí i pro psáka... ale uvidíme.
PetraK
Ešátorova spolupráce s ní velmi překvapuje
máti si chválí, jak ji buldozér poslouchá. jenže jak se zjeví kočka nebo veverka, tak si může vyřvat hlasivky a to přivolání nemá ani náhodou. Tak se bojím, aby s ním chodila navolno jen tak pidlivizací, kde by krom koček taky byly zajímavý feny třá a taky by ho nepřivolala. Navíc by neuměla pořešit případný psí interakce... V tom jsem sichrovací typ. V zahradách si stejně užijou navolno až až.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:38
- Nahlásit
cernej caj
Ono samozrejme ne neovladatelne na volno bez dozoru, prave nejakej takovej tabor by se mi moc zamlouval, i kvuli tomu, ze by tam evidentne byli znaly lidi, kteri by vedeli i jak cloveka vest k tomu, aby to nejak slo..
je to tam fakt fajn. Hodně dá psu ale hlavně člověku i to cvičení. Skupinky nejsou velký, výcvikář se věnuje jak indivindi, tak ve skupině se cvičí. Pes se intenzivně každý den učí soustředit se na tebe. (byla tam holčina třeba s labíkem, kterej na ní zvysoka prděl, druhej den jí odešel ze skupinového odležení a šel hrkat na Ešusa. Poslední den už to dával, sice ne na nějak obří vzdálenost, ale dával Odpolko se třebas loni - což bylo supr - spojilo všechno dohromady, všechny skupiny a dělalo se socializační cvíčko, různý to proplejtání se psůch při pochodu, pes v kruhu ostatních psů - přivolání, přivolání uličkou ležících psů a tak. Cviky pro nesocializovanýho psa jak dělaný. Lidi jsou tam fajn, výcvikáři pochopitelně taky - s tím, že se klidně zaměří na konkrétní problém psa. Já to tam prostě miluju. Jo a když vstaneš - jako že já třebas nevstanu nikdá, zato FAjfka dycky - tak jsou stopy ešče. Plus možnost hopikání agility a tak.
a ta cesta - třebab by mužik vyměkl a jel by s tebou autem, tam by se mohl krásně celé dny válet asociálně sám, či by se mohl družít s dalšími asociály - a že vo ně tam není nouze teda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:39
- Nahlásit
Vero
no ja treba nemela privolani dobre nikdy u feny (cyklisti, bezci), ale kdyz byl clovek v takovym terenu, ze tam nehrozilo ani jedno, tak vzdy v pohode i tam, kde bylo spoustu pachu po zviratkach... pak ji jednou vyskocila srna primo pred nosem z pole, kdyz byla na volno a frnk, pes v prd***. ted, jak citi nejakou stopu tak bestia chce jit po ni, takze mam panickou hruzu ji nekde pustit na volno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:42
- Nahlásit
Vero
jen ta lenost
no tak věř, že kdo tam jednou jede, pokaždý už musí - viz Brtnik, kterej zcela neasocílně proti všem svejm zvykům, po příjezdu z první Pecky prohlásil - ty jo, kdyby to šlo, hned by to otočil a jeli bychom znovu
tak si může vyřvat hlasivky a to přivolání nemá ani náhodou
na ja, jenže u nás je ta výhoda, že ho mám od štěněte. Máma, když byl malej, za ním každej den chodila, dávat ho ven, nakrmit a já jí fakt od začátku učila co a jak, trénovala s nima trošku a tak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:45
- Nahlásit
cernej caj
, takze mam panickou hruzu ji nekde pustit na volno
pojisti se stopovačkou -dlouhou, konec nenecháš courat, ale máš v ruce a místo toho, se tomu vyhýbat choďte spolu za tou zvěří - ten postup jsem tu psala už mockrát, dá se to tu najít - naposledy Lexterovi, není to tak dlouho. Nezakazuješ zvěř, naopak za ní jdete a učíš psa tu hru hrát podle určitých pravidel. Jako všechno se to musí ochodit.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:51 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
no tak věř, že kdo tam jednou jede, pokaždý už musí
hele kolik bereš provize?
na ja, jenže u nás je ta výhoda, že ho mám od štěněte. Máma, když byl malej,
nevim, esi to je tím? já to přivolání mám, i páník, fakan prostě rozlišuje autoritu. ty myslíš, že by to nedělal, kdyby tam bylo jako to štěněcí už lnutí? nevim, kdo ví... možná by celej byl ještě úpa jinej.
cernej caj
takze mam panickou hruzu ji nekde pustit na volno
vodíš je jen na vodítku na výletech?
jo a ještě mě napadlo, esi ti psáci od sebe navzájem to vyjíždění po psech prostě nekopírujou?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 12:56
- Nahlásit
PetraK
pojisti se stopovačkou -dlouhou, konec nenecháš courat, ale
předesílám, je to celý dost nářez, běh na dlouhou trať a možná s nejistým výsledkem + věnovat se samostatně jednomu psovi + mít kde tu zvěř potkávat (u nás docela problém).
a esi by špice až tak bavčila lovo-hra? možná by stačilo dotáhnout pořádně to přivolání na hýbající se objekty obecně a není tam spešl problém s lovením?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:00
- Nahlásit
Vero
hele kolik bereš provize?
ešče nic, ale od letoška si je vydupu
nedělal, kdyby tam bylo jako to štěněcí už lnutí?
no tak určitě záleží taky na tom, jak máma se psem funguje, ale určitou roli tam si myslím hraje i to, že se i ona o něj starala a to kompatibilně s námi -alespoň v základech - hlavně v důslednosti, takže se už od pidipsa si zvykal, že mu nic nepromine (ale taky ho za dobrý pochválí)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:02
- Nahlásit
Vero
a esi by špice až tak bavčila lovo-hra? možná by stačilo dotáhnout pořádně to přivolání na hýbající se objekty obecně a není tam spešl problém s lovením?
hmm, to je možná taky pravda, nicméně to taky je běh na dlouhou trať a stejnak tak to musí trénovat s tím konkrétním jedincem samostatně a za tou zvěří by taky musela chodit cíleně. Mi přijde i pro psa jednodušší- pokud už chytit tu chuť po zvěři - naučit ho se zastavovat (proto mají myslivci down), než se od ní úplně odpoutat a přiběhnout, to moc psů nerado dělá, že musí, musí spustit tu zvěř ze zřetele. Tady nemusí, jen se naučí se ovládat a jestli ho pak přivolám nebo půjdem dál, to už je jiná otázka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/domaci/291035-zeman-chce-pro sadit-volebni-povinnost-sankcemi-uvazuje-o-pokute- 5000-korun.html
no a v dalším volebním období by mohl uzákonit, že kdo nepůjde k volbám, toho zavřou,, vyhoděj z práce.... a tak nějak podobně, ne? jako už jsme to tady jednou měli. fuj, už se mi chce zase zvracet!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:07
- Nahlásit
PetraK
či by se mohl družít s dalšími asociály - a že vo ně tam není nouze teda
PetraK
no tak pristi rok a pak uz teda mozna navzdy vedet to o tyden driv, tak bych si posunula dovcu, ale platila se minuly tyden ale fakt to zni dost dobre
Vero
jo a ještě mě napadlo, esi ti psáci od sebe navzájem to vyjíždění po psech prostě nekopírujou?
tak to rozhodne kopirujou
možná by stačilo dotáhnout pořádně to přivolání na hýbající se objekty obecně a není tam spešl problém s lovením? to je taky mozny. Od ty doby, co ji zmlatila kolem zenska se to ale zhorsilo (muz drzel laxne voditko, kolem jela cyklistka, feri se vyskubla, vybehla za ni, cyklistka zastavila, feri taky. Muz priskocil, vzal volny konec voditka a cyklistka sesedla z kola a zacala zadnim kolem natvrdo ferinu mlatit s dost hrubym slovnikem - ten chapu, vim, ze je to neprijemna vec - to bylo fakt hrozny.
jojo, venku sou skoro vzdycky na voditku, az na nejaky vyjimky - ale jak jsem psala nekde vys, kdyz ji pustim, su nervozni a volam ji pak jinak a vona na to pak nereaguje, coz mi prohlubuje ten stres.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:19
- Nahlásit
PetraK
to si snad dela srandu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:24
- Nahlásit
cernej caj
pustim, su nervozni a volam ji pak jinak a vona na to pak nereaguje, coz mi prohlubuje ten stres.
no tak příští rok prostě na tu Pecku pojedeš, no. Uvidíš, že se to zlepší - ono je to hodně o tom, že se tam učí páníček, to je nejdůležitější.
Hele poradím ti trik takovej odkud se můžeš odpíchnout,když třebas nechceš klikařit - ale to musíš chodit nejlépe s každým zvlášť a neboo, vždy tedy jednoho uvázat a s druhým cvičit. Pro nějakou dobu zkus vypustit všechny povely co máte, a začni učit od začátku přivolání. na krátkém vodítku. Nejdřív se povenčete, pak dej krátkou sekvenci - třeba pět šest provedení, kdy psáka na vodítku přivoláš-klidně si dopomož zpočátku pamlskem a doveď si ho do pozice, kde ho chceš mít, moc ho pochval, zkusila bych zvolit jiný přivolávací povel, než ten co doposud používáš, aby si to nespojili s něčím už zažitým. Takhle fakt třeba jen pětkrát, pak vezmi druhého a taky chvilku. pak se zase procházkujte. Během prochajdy to pocvič třebas já nevím, 4x-5x. a důležitá věc - začni cvičit pochopitelně tam, kde je nebude nic rušit. Pak to vodítko prodluž na celou délku, pokud máš propínací- supr. Pak přidej další metry, třeba stopkou,a le postupuj opravdu po kouskách, aby byly jen a nej úspěšné pokusy. Je to v podstatě i zábava během venčení. Až to budou dávat na tý šňůře, začni bez ní, ale zase - jen na kratičou vzdálenost od tebe,tu postupně pomalinku prodlužuj aby zase byly samé úspěšné pokusy... pak přidej nějaký ty rušivý élementy, jako chodící lidi, pak třebas to kolo - na vzdálenost od kola, kterou ale budou dávat - a jisti se opět pro ten moment vodítkem, které postupně prodlužuješ........ a tak pořád dál.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:24
- Nahlásit
cernej caj
o si snad dela srandu
no, čoveče nevim??????? Jedině že by to vytrhli z kontextu??
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:25
- Nahlásit
PetraK
to je možná taky pravda, nicméně to taky je běh na dlouhou trať
Tak o tom není pochyb. Já jen, že hýbající předměty a kola se u nás splaší víc než zvěř. Mám s tím dost zkušeností
cernej caj
kdyz ji pustim, su nervozni a volam ji pak jinak a vona na to pak nereaguje, coz mi prohlubuje ten stres.
jo, tak to přesně chápu, a sama jsem se s tím potýkala.
tož záleží, esi bys to chtěla nějak měnit, cesty jsou i pro stresaře, a asi by se psáci líp cítili, kdyby mohli venku užít volnost.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:26
- Nahlásit
PetraK
cernej caj
tyvole, hele tak to si asi zeman fakt dělal prdel z redaktora a někdo to vzal vážně,,, to přeci není možný ani u něj!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
hele tak to si asi zeman fakt dělal prdel z redaktora
mno, hele, myslím, že odžito v politice má dost, natolik aby mu mohlo dojít předem, že tohle by mohli i v legraci vyřčené okamžitě otočit proti němu a strhlo by mu to body (i když ti kdo volí komanče na který on se o podporu obrátil, , tak tomu takovýdle předpovědi asi vadit nebudou a tím pádem o body nepřijde) já se spíš obávám, že už trpí taky velikášským syndromem.
Já jen, že hýbající předměty a kola se u nás splaší víc než zvěř.
jo to je fakt, a taky je tu důležitá jedna věc, že v podstatě by stejnak museli dopilovat to povelování jako takový v běžných situacích a až pak jít hrát lovohru, páč to je velkej skok, to je fakt.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:46
- Nahlásit
PetraK
jediny nerusivy prostredi je u nas pole ale je fakt, ze kdyz neni moc zver, tak by to nemel byt ted v zime problem. Horsi pak s tema cyklistama a bezcama, atd. U nas ani noha. ale vzpomela sem si u toho noveho povelu na tvou germanstinu, pac kom hír by šlo asi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 13:57 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
pac kom hír by šlo asi
na jáá, zichrr - khoom hýýýýr -to můžeš krásně protáhnout. nebo třeba sééém poď, nego tadyýýýý pozitivní veselej zvuk.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:00
- Nahlásit
PetraK
se spíš obávám, že už trpí taky velikášským syndromem.
tak nepochybuju o tom, že jím trpí . ale zas že by jím trpěl až tak, že by šel i rozum před volbama takhle stranou? achjo. navíc stejně prezident u nás nemá pravomoc to prosadit, a doufám, že věčina parlamentu se takhle nikdy nezblázní, aji dyby vyhrál...
cernej caj
PetraK
jo to je fakt, a taky je tu důležitá jedna věc, že v podstatě by stejnak museli dopilovat to povelování jako takový v běžných situacích
jo, jo.
holt záleží, esi do toho maryša chce a může dát tu práci (na domku s hlídacíma psama se dá určo celkem slušně koexistovat různě). pak by teprv přišlo na to, jak to má udělat. ufff, jsem si vzpomněla na naše začátky... a polil mě ledovej pot
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:02
- Nahlásit
Vero
posláno !
Já nevím jak vy ale já volim tohodle kluka
http://www.youtube.com/watch?v=pH5vXV5mwd8
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:04
- Nahlásit
Ten peckotábor vypadá fakt dobře, a není to ani tak drahý........
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:06
- Nahlásit
Vero
že by šel i rozum před volbama
no chtělo by to najít to odkud to tyhle noviny převzaly, aby si člověk mohl sám udělat obrázek.
a polil mě ledovej po
no ale!! Zas díky tomu dneska víš mnohem mnohem víc.
kluka
to bych nedělala. měla jsem tu smutnou čest sedět vedle něj u nás v hospě. Krom sáhodlouhých monologů na téma jeho úspěchů v bordelech a v postelích, které vedl ke svému spolusedícímu v takovým nechutným duchu, že se mi zvedal kufr, z něj nic normálního nevypadlo . bleble.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:08
- Nahlásit
PetraK
to bych nedělala. měla jsem tu smutnou čest sedět vedle něj u nás v hospě. Krom sáhodlouhých monologů na téma jeho úspěchů v bordelech a v postelích, které vedl ke svému spolusedícímu v takovým nechutným duchu, že se mi zvedal kufr, z něj nic normálního nevypadlo . bleble.
a jeje tak nic noooo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:11
- Nahlásit
Vero
holt záleží, esi do toho maryša chce a může dát tu práci (na domku s hlídacíma psama se dá určo celkem slušně koexistovat různě
no na domku s hlidacima psama se da koexistovat luxusně i bez toho, aby něco uměli. Což je věc, kterou pak podceníš, páč ono to zas tak nepotřebuješ, a přece jen jsou to první vlastní psy (ono asi ani moc neprospělo, že sem si je pořídila 14 dní po sobě
jojo, vypada hodne luxusne i cena luxusni, fakt lituju, ze uz mame zaplaceno i kdyz mozna bych se mohla domluvit s muzem, na ubytovani by to treba posunout slo o tyden, kdyby tam nikdo jinej nebyl
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:54
- Nahlásit
rumštajn ve spolek....
jsem koukala že Pecka je vod nás jen 300 kiláků..... to nejni daleko, kdy to je koliko to koštuje ????? esli to bé dobře vycházet třá bysme se zůčastnili.... esli by teda mohly tři šibiska a jeden mastodont.....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:58
- Nahlásit
vlk
to bé dobře vycházet třá bysme se zůčastnili....
huuuustýýýýýý
čumněte do maila paní, máte to tam
cernej caj
kdyz mozna bych se mohla domluvit s muzem, na ubytovani by to treba posunout slo o tyden, kdyby tam nikdo jinej nebyl
zkus to, určitě to stojí zato uvidíš že tě to nakopne k dalšímu arbaitu se špicounama bo béš vědět líp jáááák
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 15:08
- Nahlásit
nestíhám zírat
vlk
Pecka je vod nás jen 300 kiláků
tomu řikám pozitivní přístup jen 300km
takže pak se na nás přijede podívat Brůůůtice, Fifina a jsme téměř komplet
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 15:08
- Nahlásit
Fajka
....díky, vypadá to lákavě, ale to je na dlouho, já myslela, že se jedná jen o víkend.....navíc, tam musí bejt pro psy košík, to neklapne..... šiby na koš nikdy nepřistoupí....a Kvijová ani na obojek, je zvyklá na kšíry.....
|