Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2088 . 2089 . 2090 . 2091 . 2092 . 2093 . 2094 . 2095 . 2096 . 2097 . 2098 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 07:12
- Nahlásit

PetraK
no nemyslím, že bychom zvládli rozlišit všech osm tvarů a narvat je do správnýho otvoru
jestli to zvladne, muzes s nim jit k prijimackam do prvni tridy

jinac koukam, ze vy se doma fakt nenudite
ja vcera zkousela novej spacak s pootevrenym oknem a vypnutym topenim... jakto, ze kdyz mam pootevreny okno, tak mam v noci jen o 2 stupne min, nez se zavrenym? netusim, jak ten spacak teda ozkouset, protoze v nem pak nechci v -2stupnich v noci umrznout. Nicmene psi, jak zmercili ze sem zmizela uvnitr spacaku, tak se rozhodli, ze celou noc stravi olizovanim myho obliceje

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 08:48
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!!

SNĚHÁÁÁÁ!! JUCHÉ!!

Tak to ještě můžu zvostat u tématicky laděného obrázku:

už třetí noc spím jako zabitej čelověk , tak si to dost užívám. Upadnu do bezvědomí a vzbudím se až ráno a pak ešče usnu. to už dlouho neznám tuhleto
Tak dneska se mi teda zrovna nehodilo to předlouhý zašněrovávání bot, když jsem šla pozdě . A trenér nás v úterý na cvičení všechny děsně zničil - shodly jsme se, že nás urputně fšécky bolí zadel. A dnešní vstávání, kdy se to rozložilo ještě víc, tak to stálo za to a při cvičení jsem dneska umírala

cernej caj

muzes s nim jit k prijimackam do prvni tridy
tam se tohle probírá, jo? no mohl by jim tam i zazpívat a ukázat /kdyby měl náladu / jak dělá kravička a Lůj Ámstrong

jinac koukam, ze vy se doma fakt nenudite
ani ne, jen nám dycky Brtnik vynadá, jestli nemůžem jít dělat bordel někam jinam

a vcera zkousela novej spacak s pootevrenym oknem a vypnutym topenim...
se ti stejská viď tetkon, dyš máš hajzlík v teple, po tom dlouhodobým mrznutí venku, že jo?

. jakto, ze kdyz mam pootevreny okno, tak mam v noci jen o 2 stupne min, nez se zavrenym?
e??? to nejni možný přece? ne? však když jsem dneska větrala ráno před cvičením a pak se do ložnice vrátila, tak tam byla kosa, jak blásen

tak se rozhodli, ze celou noc stravi olizovanim myho obliceje
třebas se báli, že ses jim zakuklila a vylíhneš se jako motýl

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:01
- Nahlásit

PetraK
a při cvičení jsem dneska umírala ty rano nekam chodis cvicit? nebo doma? me by asi jakejkoli pohyb rano pred praci zlikvidoval

no v noci normalne udrzujem teplotu na 15-16 stupnu (termostat je na 15, ale vetsinou pod 16 neklesne) a muz mel za ukol az se vrati ze zkousky odecist teplotu na teplomeru, aby si teda mohl zavrit okno a neumrzl a rikal, ze v ty 2v noci kdy prisel dom sme meli 14... no ale je pravda, ze kdyby prisel treba az ve 4, tak bysme meli i 12 treba

no ja mam strach, az budu v breznu nocovat venku (a prej sou prumerny nocni breznovy teploty mirne pod nulou) ze nebudu pripravena na mraz, tak si to chci vyzkouset doma jak moc se obliknout, ale asi budu muset jit spat na zahradu

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:02 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Rumštáááááájn
Ešuska má bod k dobru tu nepřipadla do rána ani vločka juchéééé

PetraK
už třetí noc spím jako zabitej čelověk , tak si to dost užívám. Upadnu do bezvědomí a vzbudím se až ráno a pak ešče usnu. to už dlouho neznám tuhleto
takhle to mám celej život.... je to kolikrát dost k nasrání dyž čék ulehá s tím že za pět fteřin vstává

Nejni tu někde Bruuuut?

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:10
- Nahlásit

Fajka

Ešuska má bod k dobru tu nepřipadla do rána ani vločka

no jistě, páč to šécko padá tu

. je to kolikrát dost k nasrání dyž čék ulehá s tím že za pět fteřin vstává

no já to kupodivu vnímám jako že jsem spala obr dlouho. A kdybych si bývala nebyla četla Voňavou lékárnu, tak bych spala ještě dýýl. Jenže je to tak zajímací čtení, že jsem četla, četla a pak mi ta obří kniha spadla na hlavu

Bruuuut

ešče bude spát myslim.

cernej caj
y rano nekam chodis cvicit? nebo doma? me by asi jakejkoli pohyb rano pred praci zlikvidoval

doma. Tak 15-20min. nejdřív mě rozpohybuje Ešátor při vítání, pak mu udělám žrádlo a pak jdu cvičit. Ono to člověka dost nakopne právě. Nejdřív se rozpohybuju, pak procvičím ruce, záda, nohy, boky, pupek, protažení a jde se.

rikal, ze v ty 2v noci kdy prisel dom sme meli 14... no ale je pravda, ze kdyby prisel treba az ve 4, tak bysme meli i 12 treba

to je divný teda. a jak dlouho to bylo otevřený to okno?

ale asi budu muset jit spat na zahradu

no! tetkon máš ideální podmínky!
jsi blásen, já bych v březnu nespala venku ani náhodou (a já bych tak teda nespala asi vůbec, sem se hrozně rozcapila už. )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:18
- Nahlásit

PetraK
doma. Tak 15-20min. nejdřív mě rozpohybuje Ešátor při vítání, pak mu udělám žrádlo a pak jdu cvičit. Ono to člověka dost nakopne právě.
nakopne me by to zabilo spolehlive

ono bylo pootevreny jenom (ventilacka, ale otevira se to nahore celkem dost) - kdybych ho nechala otevreny, tak mi fena tim oknem klidne proskoci do ulice, kdyz bude mit pocit, ze tam je neco zajimavyho

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:23
- Nahlásit

PetraK
Bruuuut

ešče bude spát myslim.

aaa nevadí, už dobrý uuuž jsme to pořešili

no já to kupodivu vnímám jako že jsem spala obr dlouho
divný mě to připadá fakt jak pět fteřin takže mám pocit že ani žádná noc nejni jediný kdy si můžu poležet je dyž si nastavím budíka ráno na dřív nechám se probudit a pak si užívám že se ještě chvíli válím

cernej caj
PetraK

jsi blásen, já bych v březnu nespala venku ani náhodou (a já bych tak teda nespala asi vůbec, sem se hrozně rozcapila už
tyjo já podle počasí, jak jsme spali koncem září pod širákem tak to šlo ale kdyby bylo pod nulou asi bych taky zdochla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:25
- Nahlásit

Fajka
ale kdyby bylo pod nulou asi bych taky zdochla
z toho mam strach, ze me to zabije ta teplota ja su zvykla na "teply" letni noci (pod 15stupnu me nehne venku spat) a tak z toho mam obavy. no uvidime.

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:29
- Nahlásit

cernej caj
toho mam strach, ze me to zabije ta teplota ja su zvykla na "teply" letni noci (pod 15stupnu me nehne venku spat) a tak z toho mam obavy. no uvidime
a bereš pséky? že by tě jako jeden hřál z jedný strany a druhej z druhý? myslím že jedině tak by se to dalo přežít ale co bych viděla jako hlavní nějakou solidně izolující vrstvu pod sebe, ta je podle mě hodně důležitá.
Jinak mě ještě napadlo že jsme na treku měli v povinný výbavě takovou tu izotermickou folii co se má vozit v autě...a kámoška co sem s ní šla long se do ní na noc taky ještě zabalila a říkala že to bylo lepší než bez, tak si třeba vem ještě toto jako poslední záchranu
jináč sem se ale musela smát bo když se do toho kámoška zabalila tak vypadala jako bombooooon

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:37
- Nahlásit

Fajka
tak karimati mam uz tak 20 let uz, ale furt slouzi, tak zatim menit nebudu. Pseka brat budu jednoho - ona me bestie akorat vysoupava z karimatky, ale ze by me hrala? to fakt ne folii budu mit sebou, prave chci zkusit trek co bude v moravskym krasu, kdyz to mam zahumnama, ale teda ta folie susti pekelne, nicmene jako napad celkem dobry

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:44
- Nahlásit

Fajka
dyž si nastavím budíka ráno na dřív nechám se probudit a pak si užívám že se ještě chvíli válím

seš jak Brtnik. Tuto by mě zabilo. Teda takhle já si nařídím budíka dřívějc - ale enem o pět minut, abych měla čas na rozjezd.O víc to by mě zničilo, páč už bych neusla a vadilo by mi, že sem se připravila o možnost spát

jak jsme spali koncem září pod širákem
no já sem moc zcivilizovaná už dneska, já bych pod širákem dobrovolně nespala, sem na tohle hajtra.

cernej caj
akopne me by to zabilo spolehlive

no fakt ne, to si člověk právě enem myslí. Mám takovou sestavičku, kterou různě obměňuju. Ale tělo to fakt uvítá.

ono bylo pootevreny jenom (ventilacka,

a táák, tak to jo, já myslela právě dokořán. No asi budeš muset na tu zahrdu, když to nejde nechat úplně

z toho mam strach, ze me to zabije ta teplota

no musíš spát jako Fajfka tuhle rovnou na hřbitově, ať to máš blíž , každopádně smekám, to bych nedala.

Fajka
lepší než bez,

tak vono jako spát bez, není nejlepčí nápad, to bylo dobře že jste byli u toho hřbitova teda rovnou

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:46 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

cernej caj
bestie akorat vysoupava z karimatky, ale ze by me hrala? to fakt ne
áá tak to mám štěstí bo jelito se přicuclo zezadu na můj chrbát a hřál a hřál a tulil se

trek co bude v moravskym krasu, kdyz to mam zahumnama
jo šlapkýýýý ? jo to je pro nás z ruky tam nejdem, v tom termínu máme zase Nymburk tak půjdem už tradičně tam

ale teda ta folie susti pekelne, jo to teda jo ale tak nějak po 50 kilákách a celým dnu na nohách nám to bylo úpá fuk

Takže jdeš long když řešíš bivak že jo ?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:57
- Nahlásit

PetraK
no musíš spát jako Fajfka tuhle rovnou na hřbitově, ať to máš blíž to musi Fajka poreferovat, pro nas opozdeny

Ale tělo to fakt uvítá.
ja myslim, ze by se mi ani nepodarilo vstt o tech 20 minut driv. Sem to jednou zkousela vstavat v 5.00 ze jsem jela s muzem do prace a nee. Nepude to asi

Fajka
přicuclo zezadu na můj chrbát a hřál a hřál a tulil se sikovny jelito

pro me je to naopak vsude desne daleko, akorat tohle tu mam po ruce jj, long. Ale mam strach z ty teploty. Vetsinou jezdim na vandry kveten - srpen. A kdyz je navic "tak kratkej" tak kdyz budu hodne premlouvat koleno, tak bych se mohla tentokrat dostat aspon za pulku

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:06 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

cernej caj
to musi Fajka poreferovat, pro nas opozdeny
áááále hledali jsme místo na bivak byla tma kolem půlnoci hotový po 50 kilákách a kámoška už byla hotovější než já tak chtěla ulehnout na hřbitově na náhrobcích což sem teda rezolutně odmítla že ejen přes mojí mrtvolu (sem k ním měla teda dost blízko ) no a pak jsme nakonec ulehli sice u hřbitovní zdi ale zvenčí což už pro mě bylo snesitelnější... ach to byla romantika..celou noc nám na hlavu padaly kaštany

jj, long. Ale mam strach z ty teploty. Vetsinou jezdim na vandry kveten - srpen.
to je úpá jednoduchý..tek jdi durch a nebudeš muset mrznout při bivaku

kdyz je navic "tak kratkej" tak kdyz budu hodne premlouvat koleno, tak bych se mohla tentokrat dostat aspon za pulku
jo 80 je relativně krátkej my šli ještě o dvacku víc a je fakt že do 80 km to bylo celkem dobrý od osumdesátky ale mě začalo píchat v koleni a to pak byl teprf ten super zážitek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:18
- Nahlásit

Fajka
no a pak jsme nakonec ulehli sice u hřbitovní zdi ale zvenčí což už pro mě bylo snesitelnější... ach to byla romantika.. jezis, to bych snad oka nezamhourila, ste dobry

no, my, co chodime s bolesti v koleni uz na start to mame o neco slozitejsi... sem loni zkusila jeden mid a jeden long a dopadla sem dost podobne... po 40km midu (a cca 42.5km longu) sem se proste bolesti uz na nohu nedokazala ani postavit. na tom midu sem byla uz v takovym stavu, ze kazdy tri kroky sem musela tak na 5 minut zastavit, abych udelala jeste 3 kroky a ten kilak k prvni dostupne autoceste bylo skoro hodinovy utrpeni pak uz... takze fakt strasne obdivuju vsechny, kdo ty longy uspesne dokoncuji

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:27
- Nahlásit

cernej caj
jezis, to bych snad oka nezamhourila, ste dobry
hele po tý celodenní tůře a s tou únavou určo zamhouřila

chodime s bolesti v koleni uz na start to mame o neco slozitejsi... sem loni zkusila jeden mid a jeden long a dopadla sem dost podobne.
no ty bláho to nevím essi bych do toho vůbec šla

tak na 5 minut zastavit, abych udelala jeste 3 kroky a ten kilak k prvni dostupne autoceste bylo skoro hodinovy utrpeni pak uz strašný, kor dyž si čék něco podobnýho vyzkouší

takze fakt strasne obdivuju vsechny, kdo ty longy uspesne dokoncuji

no já zase obdivuju baby co jsou třá o 20 let starší než já a dojdou upá fklidu, předemnou a nic je nebolí a druhej den se jdou ještě na výlet bo sem jim zdá že byl long krátkej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:39
- Nahlásit

Fajka
no ty bláho to nevím essi bych do toho vůbec šla
no prave, proto jsou to takove sporadicke pokusy tam, kde je dobre vlakove spojeni. Ale pan doktor mi turistiku doporucil a pochvalil me za nu, ze prej mam byt rada, ze diky tomu ze hodne chodim, jeste vubec chodit muzu, kdyz mam nasvalenou nohu...

no já zase obdivuju baby co jsou třá o 20 let starší než já a dojdou upá fklidu, předemnou a nic je nebolí a druhej den se jdou ještě na výlet bo sem jim zdá že byl long krátkej no to uz je pro me skoro jako zazrak, kdyz si vemu ze ani ne ve 30 uz tu skuhram, ze nemuzu chodit

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:39
- Nahlásit

růůůůmštajn

šiiiiiiš, čtu, že černý kafe alias Maryša je děsná drsňačka!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:53
- Nahlásit

Vero
ja bych to definovala jinak: rozumu mdleho

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

cernej caj

ja myslim, ze by se mi ani nepodarilo vstt o tech 20 minut driv.

no je vidět, že neznáš princip práce s klikrem, pozitivní motivaci a metodu krůček po krůčku, což? Já jsem pochopitelně nevstávala hnedle o dvacet minut dřív - nésu padlá na hlavu, bylo mně mě pochopitelně líto, znám se, nedala bych to. Takže co? Takže jednak jsem k tomu nepřistoupila formou MUSÍM, ale CHCI (a že taky nemusím jak blbec každej den, když se na to nebudu cejtit, páč bič na mě prostě nefungá) , druhak to začlo jen takovým lehkým protažením, který se dá vmáčknout do pětiminutovky. Pět minut mě nezabije ani náhodou, když nechci aby se mi sekaly záda a aby tělo fungalo. Pět minutek to bylo. Pak jsem přidala nenápadně jeden cvik, dva..... a pak se to kurva samo nějak rozjelo a jede si to samospádem, už to neřídím já, žije si to vlastním životem a věř mi, že když jsem teď skorem dva měsíce nemohla cvičit, tak mi to zatraceně, zatraceně chybělo. Ono to tělo si to opravdu pak vezme za svý a chce to, to jednak a druhak, druhak seš hrdobec sama na sebe, že to dodržuješ, neuvěřitelná motivace nepřestat, opravdu. Navíc další plus je, jak fšicí něco tak jedoduchýho obdivujou jako nepřekonatelnou věc a seš geroj - takže další plus.... prostě už se toho nezbavíš .

Nepude to as

tady už je chyba. Proč si neříct a šak to můžu zkusit? nic se nestane, když to nepůjde, ale zkusit to můžu, udělám test sama na sobě. , budu bádat co dokážu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:23
- Nahlásit

PetraK
no ja se spis nejak nedokazu dostat vecer vcas do postele, na tom se snazim pracovat uz pul roku spat aspon 7.5h, idealne se dostat na 8, ale su furt na cca 7, casto i na 6.5 a to su uplne tuha. Nechapu, jak vubec fungujou lidi, co spi treba i 4h denne

je fakt, ze metoda klikru me zatim minula, tak asi proto premyslim vzdycky rovnou v tech velkych skocich

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:26
- Nahlásit

cernej caj

no já chodím spát tak kolem jedenáctý a ještě si blbka kolikrát čtu . Vstávám v šest nula pět. Jde to nějak. Ideál by bylo jít spát tak v těch deset aspoň, aby když si čtu, jsem v těch jedenáct už byla tuháčkempink, což se mi též nedaří.

tak asi proto premyslim vzdycky rovnou v tech velkych skocich

no chybá, chybáá, rozdělit na pidimidikousky, který zvládneme a je to. Stejný to mám s germánštinou- nehodlám z ní skládat státnice, ale baví mě, že se učím - navíc něco co mi nikdy nešlo a nebavilo mě , teď se sama sobě směju. A jsem hrdobec že i coby stará osoba dokážu zapnout mozek a přimět ho k tomu, aby vcucnul něco novýho.Ovšem vejška by mě nebavila to už je moc nucení, nesnáším, když mě něco nutí, tak si věci nastavuju tak, aby mě nic nenutilo

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:34 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

PetraK
černý kafe

vy ste blpky, fakt. vy se chcete učit, jak se donutit strávit víc času v pelechu? a já bych potřebovala vědět, jak to mám udělat, aby mi stačilo trávit tam míň času a fungovat! postupná metoda nefungá. regeneruju prostě jedině spánkem

i coby stará osoba
blpka, dyť to řikám

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:48
- Nahlásit

Vero
vy se chcete učit, jak se donutit strávit víc času v pelechu?

no, páč pak prostě nefunguju když to přeháním. Já se divnej člověk, jsem unavená jak sviň a padne osmá hodina (doba to, kdy jsem se narodila) a jsem čiloučké jak motorová myš a všechny dobrý předsevzení, který jsem si dala, když jsem se doplouhala z práce dom, že půjdu brzo spát jsou fůůč. Takže proč si nepoblbnout s péf, proč v rychlosti ešče neuplácat bábofku..... a kurva vono už je zase 3/4 na jedenáct???? to to ale uteklo.... no dneska rovnou půjdu spát, nebudu si číst..... hele... knížka, dyk já sem ešče nedočetla kapitolu............. a je dvanáct

blpka
to tvrdí brůtice taky a nikdo jí to nevěří

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:58
- Nahlásit

Vero
tak ty chodis do prace i do skoly, ne? o to sem se pokusila a radsi sem to po prvnim semestru vzdala, protoze sem mela pocit, ze to nebudu spat uz nikdy tak potrebujes zas nacerpat sily

PetraK
ja to mam nastesti vymysleny dobre - nemam doma misto na pocitac, tak ho mam u skorotchanu a tudiz nehraju hry - nic me nerozptyluje. Druhy pc mam zakramoseny u rodicu, tudiz neexperimentuju s linuxem a nic me nerozptyluje. Pak taky mam jen jedno hlavni slaby svetlo, takze mi do postele nedosahne abych si mohla cist a lampicku ted pouzivaj nasi, takze me ani cteni nerozptyluje. A pak, nemam misto na zemi skoro zadny, takze me nerozptyluje ani nejaka snaha o cviceni, ktery nejde ve stoje

tak mam nastesti jeste dost casu spat, ale kdyz treba tancovani konci v 9, pred 10 su doma, pak jeste pseky posefovat, tak do tech 5.20 uz nejak cas nezbude

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:00
- Nahlásit

cernej caj

ja to mam nastesti vymysleny dobre

tak tomu se říká stratégie

ale kdyz treba tancovani konci v 9, pred 10 su doma,

aha tak ty to máš zase takhle vymyšlený no to se taky, pravda, nedá jít spát brzo.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:18
- Nahlásit

cernej caj
tancuješ? s tím kolenem?

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:26
- Nahlásit

Vero
tancuješ? s tím kolenem?

a má snad tancovat sama? nebo bez kolene? to by nešlo, ne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:59 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Vero
to je takovy nenarocny tancovani - line dance - a kdyz me boli, tak samozrejme netancuju. Ale doktor mi zakazal jen lyzovani

edit: ukazka - je to spis chozeni do rytmu

PetraK
no a to jedine, kdyz me muz odveze autem, jinak se z Brna k nam na lont dostanu nejdriv tak vv 11 autobusem

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 13:16
- Nahlásit

cernej caj
line dance

jo líné tance, aháá,

no zas tak líný to nejni

vv 11 autobusem
br , to v zimních tmavých měsících niiiic moc teda.

<< 1 ... 2088 . 2089 . 2090 . 2091 . 2092 . 2093 . 2094 . 2095 . 2096 . 2097 . 2098 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání