Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2079 . 2080 . 2081 . 2082 . 2083 . 2084 . 2085 . 2086 . 2087 . 2088 . 2089 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:03
- Nahlásit

PetraK
zase zážitek
kteréni pitomí, hovada hovadská.

e konci varu tam naleju tu šlehajdu

a kolikero té šlehajdy?

brut
akže si užívejte snížku a procházek

provokatérko!! bolí mě kotnik a šetřím ho za á, za bé sedím nad hoknou, včéra aj dnes a zítra je zas pindělí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:09
- Nahlásit

Vero
kteréni pitomí, hovada hovadská.

jo, to jsme si s Ešátorem říkali taky. Pozitivní je, že byl pak schopnej se nechat přetočit do pohody a i jsme si šli zahopíkat a i byl schopnej přemýšlení, páč se učíme to slalomování a zkouším ho to učit samostatně. A dneska mu došlo, že po dvou sloupcích by to chtělo zvládnout i ten třetí , párkrát jsme si dali trampolínu a šli si hrát na hledače.

a kolikero té šlehajdy?
no já jsem tam pak zvrhla dva kelímky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:13
- Nahlásit

PetraK
hele von mu koš nedá páč von ho nepotřebuje von je hodnej..ti řikám,že je jednodušší ideálně se vyhnout prostě..kdyby něco písni jaxem řekla,hlavně koukej aby se to nezatáhlo a neudělala s e kapsa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:19
- Nahlásit

cernej caj
vidis, jak je sikovnej.
jojo, on je takový cirkusáček trochek hlavně takhle v hospodách, když ví, že by mu to mohlo něco vynést , kdyby měl prostor předvede stopro celej svůj repertoár včetně zastřelení a mrtvý veverky

ze skusim presvedcit fenu, at si strka proboha nejaky veci do tlamy

klikrujete?
Hejbeš jí s tím? Osvědčilo se mi, koupit něco novýho , třebas pískacího, má -li ráda. Nebo novýho plyšáka. Přinést to domů, udělat divadýlko: "Co já to mááám, co tomááám, to je krása, juchéé, podívej co to máám, co mááám,....!" a prt. Schovat. A takhle jí pěkně párkrát podrážditi. Chce to s tím hodně moc hejbat, aby to moc chtěla. Pak jen chvililinku, fakt malinkou, aby bylo za co pochválit, si s ní pohrát, šíleně moc a jásavě pochválit a skončit. (Hračku uklidit, aby k ní neměla přístup. ) a pochopitelně odměnit. Nicméně ty odměny měj ne přímo u sebe, aby po nich nebyla tak říčná, třebas ve vedlejší místnosti , nebo tak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:25
- Nahlásit

davidkova renata
von je hodnej..
jo von je hodnej, to von pán asi tak zapomněl, co mi říka, když byl Tedymu tak rok a půl, nebo kolik. A to zapomněl, jak to Tedy umí s ním, že jo? Bože to je debil.

ideálně se vyhnout prostě

tak já se vždycky vyhejbala, tentokrát to úplně nevyšlo. ten pes je děsnej sráč, šel po něm i když Ešus utíkal.

a neudělala s e kapsa.
já vím se bojím právě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:30
- Nahlásit

PetraK
se bojím právě.
taK to proplachuj betadinou a tak dyk víš..
hele s nim to nemá cenu,ten pes je fajn,já bych s nim neměla jedinej problém,ale to bys musela prostě vidět..von tak nějak neví co má dělat a co se po něm chce,on páník nemá zkušenosti s timhle typem psa,je to pracáček s určitejma projevama,no..
du na telku,tak jak řikám,písni když bude potřeba(snad nebude) a kdyžtak mu zavař aspon trošku..ale koš mu stejně nedá,můžeš se se mnou klidně vsadit

brut
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:34
- Nahlásit

PetraK
týýý jo, chudák Ešusek Doufám, že to bude v pořádku a nikde se mu neudělá kapsa.... Koukám, že tam u vás taky o blbce nezakopneš

kachna_
Našli jsme nádherný plechy. Jako dělaný na magnetický tabule.
Tak jsme je navrtali, přihmoždili a - zjistili jsme, že nemagnetěj

zkuste je natřít magnetickou barvou

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:36
- Nahlásit

PetraK
Chudak esus, tak snad si to vyhmatla vsechno, kontroliruj strupy, strhavej (odmacenim) a kdyby nekde mu neco hralo, tak se to snazit otevrit a pruplach..
A koukam, ze asi naka znama firma?
cernej caj
akt nevim, jak docilit toho, aby tu tlamu otevrela a do neceho se zakousla
Bud pres klikr postupne - a pak si to i snadno zamiluje, nebo jednoduse nacpes zradlo do nejaky hracky (fusekle, tricko smotany) - pes chnapne po zradle schovanym, pasaak, vyndas mu z toho obradne pamlsek, a tak postupne postupujes i s odhazovanim, ze mu docvakne souvislost - prinesu hracku, dostanu z ni pamlsek.
Ale jestli to cubu nebavi, tak bych ji extra nepresvedcovala, kdyz to k nicemu nepotrebujes.

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:38
- Nahlásit

PetraK
kapsa
Doproučeno jsem měla stříkat roztok stříkačkou do té rány, aby se neudělala kapsa. Jen teď nevím, esi bedatyny, nebo hypermanganu - ale asi spíš hypermanganu... Ale ty to beztak znáš nejlíp.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:41
- Nahlásit

Vero
provokatérko!! bolí mě kotnik a šetřím ho za á, za bé sedím nad hoknou, včéra aj dnes a zítra je zas pindělí
nj, já zapomněla, že máš kotník jak bakuli a práce k tomu... dost blbá neděle, viď?

PetraK
ešče, že jsme se nesešly, tetkon bych si vyčítala, že to máš ode mne.
to je asi z tý čekárny ve čtvrtek, chrchlalo to tam šíleně

nemáš doma TTO? Pokud ano, dej si ho do zvlhčovače vzduchu.
TTO nemám a hlavně nemám zvlhčovač vzduchu ...už takhle tu máme vlhko, že by jsme ho mohli prodávat lidem do paneláku, přidělávat další ani náhodou

on je takový cirkusáček trochek
prý trochek ...., pořádně, ale úžasně neodolatelně

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:46
- Nahlásit

davidkova renata
a tak dyk víš..

jo pracuju na tom, já mám strach i z toho, že jsem něco přehlídla.
hele s nim to nemá cenu

jo to jsem si všimla už kdysi dávno.

ten pes je fajn
no možná i jo, ale pro mě je to čokl vysírka, fakt to bylo bez důvodu, a šel by po něm i dál

mu stejně nedá,můžeš se se mnou klidně vsadit
jo to si myslím, resp. jsem si jistá. No třeba ho dřív sežere, až zas budou mít nedorozumění.

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:52
- Nahlásit

brut
práce k tomu... dost blbá neděle, viď?

ano prosííím jako už byly lepší víkendy

a courci se taky snažili o zpříjemnění. mladý Splachovadlo se vloupalo mužíkovi do goretexbundy na věšáku, kde měl ve vnitřní kapse v sáčku buchtu,co mi přines,... sežralo půl buchty a stihlo rozdrápat podšívku. A pak taky je prej děsná sranda šplhat mi poličkách nad psacím stolem ... A navečer jsem zavřela Popeláře do "jeho" pokoje a zapomněla, že jsem předtím odendala záchod jako pro nejlepší alternativu se rozhodl pro buldozérovu matraci. novou velkou, pod kterou jsem tudíž neměla protichcací podložku naštěstí byla poděděná vyhazovaná a ne za peníze, páč je po ní... no, stejně mi kapku zavazela. ale buldozérovi se líbila moc....

tož se du odbelhat na večerní venkání a doufat, že se nepovezu po ledu a nebudu mít kontiky v prrrr hned voba.

davidkova renata
koš mu stejně nedá

von je hodnej, to je nejčastější... když stihnu zabránit kontaktu, tak říkám, "ale můj není", a vesměs to funguje, že ti lidi hnou zadkem a trochu to řešej, dokonce mě ještě ani moc nesepsuli, proč teda nemá koš.
jednou mi buldozéra napad čokl s košem, zatímco jsme si v klidu hráli na fleku s hračkou... musela jsem je pořešit sama, páč lidi prdelí teda nehnuli v tomto případě, a nadávala jsem hrozně sprostě, načež ti lidi prej, že co si dovoluju nadávat, když nemáme koš... a tak, no, s lidma je radost přečastá...

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brut
o blbce nezakopneš

ano, ano,

Fifi
tak snad si to vyhmatla vsechno,
no - toho se právě bojím.

a fuj, furt vidím ty zuby toho šmejda.

A koukam, ze asi naka znama firma?
no zjistila jsem, že to není ani poprvní a asi ani naposled.

brut
to je asi z tý čekárny ve čtvrtek, chrchlalo to tam šíleně
asi jo, ale.... bych si to vyčítala stejnak

TTO nemám a hlavně nemám zvlhčovač vzduchu

to je škoda, že TTO nemáš, mně teď pomohl, jak mě bolelo v krku nakapala jsem si to v práci pěkně do misky s vodou(místo zvlhčovače právě, páč taky nemám) a doma taky.

Vero
Ale ty to beztak znáš nejlíp

betadinu. To teda znám od holek,že betadinu.

pořádně, ale úžasně neodolatelně
něco podobnýho říkala i ta paní kuchařka.

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 20:57
- Nahlásit

PetraK
eda znám od holek,že betadinu
dlouho jsme nebyli pokousaní (buch na dřevo)
(ale dezinfikuje se myslím i hypermanganem.)

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:01
- Nahlásit

Vero
jo hypermangan je taky myslím desinfekční, ale tam bych se bála, jestli to dobře naředím.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:03
- Nahlásit

PetraK
no - toho se právě bojím.
Klid, uvidis zitra, esli se klokan nekde nafoukne. Hlavne to jde krasne poznat pohmatem, ze bude sajnovat nekde vic nez jinde. Takze to zvladnes, hlavni, aby on z toho nemel naky ujmy psychicky tezsi zase.
no zjistila jsem, že to není ani poprvní a asi ani naposled.
Ale to je des, to ja nepochopim. A velky vemeno naky? Dyk kdyby se majitele postizenych psu domluvili a podali stiznost, i s udajema o vet osetrenich - by prece si ho snad uz lip hlidali??
Vero
Ja proplachuju hooodne svetlounce naredenou betadinou, aby to slo tam a jinde vyteklo, hypermanganu bych se dovnitr bala - kdyz prezenes koncentraci, pali pali.
a stihlo rozdrápat podšívku.

a zapomněla, že jsem předtím odendala záchod jako pro nejlepší alternativu se rozhodl pro buldozérovu matraci.

Tyjo, sem nak rada, ze nemam zadny vesely prihody z nataceni, pres vikend, kdyz vas tu tak vsechny ctu.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:07
- Nahlásit

Vero
hmm, taky krásná neděle... Myslím, že kočičáci vedou nad tebou jedna nula na body
Jen chudák Buldozérek bude mít menší matraci .. je mi ho líto

PetraK
asi jo, ale.... bych si to vyčítala stejnak
hloupost Jsi byla ohleduplná stejně jako vždy

to je škoda, že TTO nemáš, mně teď pomohl
já na něj mám alergii ve větším množství, takže by se mi to spíš zhoršilo, můžu ho použít na dezinfekci ran atd, ale ne dýchat...

Neboj, zvládnete to... myslím, že jsi Ešuska prohlídla opravdu dokonale, takže jsi nevynechala ani chloupek

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:10
- Nahlásit

Fifi
esli se klokan nekde nafoukne. Hlavne to jde krasne poznat pohmatem, ze bude sajnovat nekde vic nez jinde
dík, budu sledovat

aby on z toho nemel naky ujmy psychicky tezsi zase

no, tak to bohužel asi bude mít. Potkali jsme dva takový mrnítka a bál se, bublybubly. Mrnítek se nikdy nebál.

Ale to je des, to ja nepochopim.
já taky ne
A velky vemeno naky?
A velky vemeno naky?
douhosrstej NO

se majitele postizenych psu domluvili a podali stiznost,

já ty lidi neznám, to se mi jen dneska dostalo k uším.

Vero

sežralo půl buchty a stihlo rozdrápat podšívku.
rozhodl pro buldozérovu matraci. novou velkou

to není nudná neděle, že ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:17
- Nahlásit

brut
hloupost
dobrá tedy.

ale ne dýchat...

aha.

myslím, že jsi Ešuska prohlídla opravdu dokonale

snad jo, snad jo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:20
- Nahlásit

PetraK
no, tak to bohužel asi bude mít. Potkali jsme dva takový mrnítka a bál se, bublybubly. Mrnítek se nikdy nebál.
Chjo A to on se k Esusovi nachomejtnul, ze je "hodnej" nebo zdrhnul a jal se ho rasit?
Pipina mala ubublana, to zase bude trvat, nez se srovna. Tak snad se s nima nepotkate uz.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:21
- Nahlásit

PetraK
to by ti mohl priste vyzajickovat i gulas pro paniky zadara, ne?

dostali sme od segry ted na vanoce novou, piskaci, to ji vzdycky zajimalo, ale at tim hejbu jak tim hejbu a delam ze sebe debila, tak ona na me cumi, jako ze debil fakt su ale zkusim to teda nejak castejc, treba ji to vyzve k akci. Nene, neklikrujem, i kdyz obcas o tom uvazuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:30
- Nahlásit

Fifi
A to on se k Esusovi nachomejtnul, ze je "hodnej"

to bylo takový normální potkání se, byl tam ještě Bad, velkej RR-asi jeden z mála normálních. S ním v pohodě klasika, NO nejdřív nic, majitel ho volal, pes na něj prděl, já jsem Ešusa stopla a pes pak na něj najednou vlít. Ešivá jsem to dobře popsala.

Pipina mala ubublana, to zase bude trvat, nez se srovna

jo, von je takovej pupik. no. A on ani nekouše, jen řve do vzduchu, nepere se ani když je napadanej.

cernej caj
to by ti mohl priste vyzajickovat i gulas pro paniky zadara, ne?
to by mohl i , ale on je sobec, takže jde vždy po tatrankách, piškotech či rohlíku

piskaci, to ji vzdycky zajimalo,
písknu, jásám co to jeeee, prohlížím, hodím si ve vzduchu, chytím, hraju si , vidím zájem, schovám.

neklikrujem, i kdyz obcas o tom uvazuju

přes ten klikr by to šlo, tak se dají rozehrát i psi nehravý.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:53
- Nahlásit

PetraK
hlavně nechápu, že útulkáč, kterýho zajímalo jediný jak zdrhnout, toho sem to nějak naučila si hrát, tahat se, mít z toho radost. Zatímco fenka jako štěně super a s věkem naprostá ztráta zájmu. No zkusím ze sebe dělat ještě většího šaška

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 21:58
- Nahlásit

cernej caj
Zatímco fenka jako štěně super a s věkem naprostá ztráta zájmu

no a nedošlo pak třeba k něčemu? Že by se na ní nějak moc při hře - aportu zatlačilo? Jestli jí něco neodradilo. Nemyslím nějakou zhůvěřilost, ale třebas "přehnaná důslednost" nebo jak to říct- že se třeba hra vzala moc vážně, neumím se vyjádřit.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 22:09
- Nahlásit

cernej caj
Zatímco fenka jako štěně super a s věkem naprostá ztráta zájmu.
To by melo mit nejakej duvod, popatrej v pameti a treba na neco prijdes.
PetraK
A on ani nekouše, jen řve do vzduchu, nepere se ani když je napadanej.
Echjo, chrobacek na zada obracenej, ne, ja bych mela takovej vztek, bych toho NO dokopala. Na RR se asi necejtil, tak sel po slabsim? Ne, nemam to rada, kamaradeni samcu se samcema, samic se samicema psima, krom overenych jedincu. Pak sou z toho fakt jen vosery

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 22:56
- Nahlásit

cernej caj
Zatímco fenka jako štěně super a s věkem naprostá ztráta zájmu
mně přijde, že oni to ti špičatí kolem toho třetího roku tak nějak mají. Mně se strašně moc osvědčují hrací slova (na špice). U Milči je to "nááááázdááááár žáááááboooooo" a u batopsa "Batynoooo". Nevim jak Feri, ale Batuška je strašně zvědavá. Já bych schovala hračku, jednu, nejlépe plyšatou hrací chrastící a pár dní jí jenom házela mužovi. Rozdováděné Ferince jenom zachrastit před čumákem. Hele co mám, nedám. Vona se sice ze začátku bude určitě tvářit jako "tak si to nech, já jsem špic ne debil", ale třeba pak, až bude hračka ležet někde v dosahu "bez dozoru" tak neodolá.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Led 2013 23:02
- Nahlásit

PetraK
posíláme velké politování Ešuskovi nebohému

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 07:51
- Nahlásit

PetraK
prave nemam nejak pocit, ze by se "neco" stalo... coz se nevylucuje

kachna_
mně přijde, že oni to ti špičatí kolem toho třetího roku tak nějak mají tak to by u nas skoro i vychazelo. Jo, tak zvedava, to ona mrska je taky fest, tak ja ji zkusim poridit neco lakavejsiho, vcera nam jaksi ze segro darku zbylo jen tenisakotelo s provazama, piskaci hlava uz moc nepiska a brzo asi upadne
já jsem špic ne debil"

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 08:36
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!!

Fifi

Echjo, chrobacek na zada obracenej, ne

na záda ne, von ho bral shora a pak do zad, když mu utíkal. Sráč jeden. Já po něm šla, už jsem ho skorem měla v ruce za vocas, ten pán od RR hodil klíče, šel taky do nich.

Na RR se asi necejtil, tak sel po slabsim?
on toho RR zná, chodí s ním od štěněte, a on ten RR, je taková moudrá psí osoba. Svýho času jsem občas s pánem venčila, poté co s Ešátorem vymet ten pitbul, protože on fakt neřeší nic.Nicméně jo, na něj by si netroufnul určitně nejen proto, že ho zná, ale Bad by ho pěkně srovnal. Není prací, je to taková audorýda.

U Milči je to "nááááázdááááár žáááááboooooo

cernej caj
prave nemam nejak pocit, ze by se "neco" stalo... coz se nevylucuje

tak nemuselo jako, ale třeba člověk přetáhnul to hraní, když už to psa nebavilo nebo tak nějak. Je lepší v některých případech - když pes není takový ten šílenec co může furt, udělat z toho vzácnost, nejen z tý hračky, ale i z tý hry potom. A začínat pak po pidipidimidi chvilinkách, klidně jeho hození, jedno potahání.

Já jsem třebas možná zjistila, proč se Ešus tak nějak ne moc rád přetahoval a vždycky po nějaký chvíli přestal a začal "si kontrolovat hubu". Fifi ví, mluvily jsme spolu o tom. a já asi přišla na to PROČ! Páč jako malej přezubovací péf si hrál s lítacím talířem a najednou OOooo ty hrůzo! vypadnul mu žub žahnutej naholu! Dodneška živě vidím to jeho zděšení, jak nad tím zubem stál /taky to byl jedinej zub, kterýho jsem si kdy u všimla, že mu vypadnul/ s výrazem: "Pomooooc, padaj mi zubyyyy, co budu dělat!" talíře se už ani netknul, asi aby mu nevypadal i ten zbytek. von je na sebe totiž pán moooc vopatrnej . Tuhle jsem to někomu vyprávěla a uvědomila si, že to možná s tím souvisi (a taky s tím, proč moc nemusí lítací talíře). Nicméně každej pes - nebo většina teda - se rád přetahuje, páč mu to je přirozený (trhání kořisti, hrátky s jinejma psama atd), je to pro ně dobrý odbourání emocí, stresu, vypuštění energie a tak. A mě to přišlo škoda, aby se o to připravoval zbytečně. Tak jsem na to šla před časem od lesa a začala po těch pidi krůčkách s tím, že se přetahujeme jen o plyšovou měkkou krysu. A teď k vánočkám jsem mu koupila takový prima přetahovadla pletený z fleesu, který jsou hodně příjemný. Po krátkým potahání jsem vždycky přidala povel "Zabjůůůů!", kterej má rád a značí to, že s krysou/přetahovadlem šíleně smrtelně zatřese, jako když zabíjí kořist. Což ho pochopitelně baví. No a dneska už se přetahujeme jako profíci. křičíme na sebe, jsme děsně zlý, já ho u toho "tluču" a různě zlobím a on si pro přetahování už chodí sám a rád.

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 09:02
- Nahlásit

Fujtajbl ve spolek!

achjo, posíláme Ešusoj pruhatou pusinu na bebí! Lidi jsou strašný kreténi a přitom by stačilo být jen trošku ohleduplnej a nasadit na hubu koš ale to je asi strašnej problém pro někoho

Nicméně každej pes - nebo většina teda - se rád přetahuje, páč mu to je přirozený (trhání kořisti, hrátky s jinejma psama atd),
souhlas todle bylo první způsob jak si začala pruhatice s jelitem hrát a že ona je -byla taky hodně nehrací. A ted se přetahujou vo kde co, už třeba i o petflašku..zrovna včera tak laškovali a jelitu se povedlo jí Fáje vyškubnout když překusovala ukradl jí a utek s ní, čím Fáju mohutně nasral bo ona ví že silově má navrch a že todle byla náhoda, tak ho honila po zahradě vytočená jako prase po pěti minutový honičce (fája obehla jedno kolo jelito skorem tři :lol vodpadli voba dva
no a jak už je ted rozehraná tak si mnohem častěji sama hází míčkem nebo tu petflašku a vpodstatě většinou vyzývá k jakýkoliv hře jelito ona bo jelito má pruhatý rešpekt tak většinou chce hru po mě.

<< 1 ... 2079 . 2080 . 2081 . 2082 . 2083 . 2084 . 2085 . 2086 . 2087 . 2088 . 2089 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání