Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2052 . 2053 . 2054 . 2055 . 2056 . 2057 . 2058 . 2059 . 2060 . 2061 . 2062 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 21:36
- Nahlásit

Fajka
Já taky ne, ovcím vůbec nerozumím,
vzala jsem je k sobě, protože měly jít na jatka, a oni mi "za odměnu" vyprdly tohle a mám obavu, že ty druhý dvě udělají za chvíli totéž

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 21:43
- Nahlásit

Ebony
Já taky ne, ovcím vůbec nerozumím,

k sobě, protože měly jít na jatka, a oni mi "za odměnu" vyprdly tohl
no když se ti odměnily takhle tak je uplně fuk že jim nerozumíš , evidentně se jim u vás daří dobře

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 21:50
- Nahlásit

Ebony
vzala jsem je k sobě, protože měly jít na jatka, a oni mi "za odměnu" vyprdly tohle
juuu, plesnivy oveckyy. Tyjo, a mas pro ne seno a takovy ty veci, takhle na zimu? Ses blaazen, fakt.
A hezky si to valite na karce, esp sprezeni vypada hodne tazne!

Ebony
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 21:55
- Nahlásit

Fifi
seno mám, slámu, ale dalo mi to práce sehnat...seno je normálně nedostatkový zboží

A hezky si to valite na karce, esp sprezeni vypada hodne tazne!

no náhodou jsme byly šestý z jedenácti, to jsem ani nedoufala, já celou cestu strachy brzdila

brut
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 21:56
- Nahlásit

Zdravím vespolek

Cukroví bez kuliček a vosích hnízd hotovo... díky mladý, která téměř všechno upekla

Tady máte něco pro pobavení http://www.youtube.com/watch?v=pncP-HI7lJg&NR=1&fe ature=endscreen

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:38
- Nahlásit

Ebony
já celou cestu strachy brzdila
Se ti nedivim A mas tam takovej posez/postoj...
A gratulka, to je krasny umisteni!!!!

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:45 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Zdravím germánský šikovnice, ztráceče zubů a potápěče telefénů, ochmelky i neochmelky, závodnice krkolomný i zbytek vespolek.

Pčasí máme krásně vánoční, tak co nám chybí, co?

Ebony

smečka vypadá nadšeně já bych brzdila hrůzou tak, že bysme se nerozjeli, jsi močikovná!

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 08:10
- Nahlásit

Rumštajn, tu tady leje

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 09:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN

tak sníh nám metamorfoval na vodu ,takže to tématicky sladim

Víkend byl boží i když kapek náročnější - páč komu se tak často podaří nacpat celou svou rodinu do 3+1? . Ještě že jsem v plný sestavě byli jen jeden den. Nicméně byla děsná sranda. A fčéra nás táta vyvez!!! Uďáli jsme si pěkněj výlet na Křivoklát a knížecí vánoční jarmark. Rozfofrovala jsem tam habakůk peněžůch za neuvěřitelný věcí. Tomu říkám trhy a ne ten hegeš, co je tady ve městě. Hošíček byl taky s námi. Zpočátku byl kapek urvaný ze řetězu , koupil si páreček a pak ešče chleba a pan prodávající byl unešen, když mu ešče poděkoval poklonou. my si dali skvělou medovinu, čerstvě praženou kávičku, svařák, prdelnik...... joj, dobře bylo. Vřele všem v okolí doporučuju, aby si tam příští rok udělali výlet, protože tam opravdu člověk může nakoupit malodárečky, který udělají radost. A ešče se přežere . Ségře jsem koupila levandulový éterák a byla z něj naprosto vyrvaná. doma jsme si dali grilčo maso se zeleninou,se ségrou ešče poseděly nad adventním věncem a zalezly do peří.

PROOOOČ PRŠÍ KURNIK, DYŽ SOU VÁNOCE??? :smirk

Edit - proč si hraje Benda na Psíčka?

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 09:22 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Fifi
mas nakej nahradni?
měla jsem ho dostat coby dárek k vánocům, tak ho dostanu asi dřív. Ale dík
Ebony
seno je normálně nedostatkový zboží
to jak bylo letos to sucho

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 09:26
- Nahlásit

Vero
já bych brzdila hrůzou tak, že bysme se nerozjeli,
taky mi bohatě stačí ukočírovat psiny, když táhnou sáňky. To Ciroušek tahal skvěle , aspoň nekulhá ale

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 09:33
- Nahlásit

kachna_

nebožátko - proč ztrácíž žuby a telefony? taky ti borelie sežrala mozek?

aspoň nekulhá ale

Cirát - silný pirát

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 09:35
- Nahlásit

Ebony

to je bomba erdelosel

a ovčička taky teda,

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 11:07
- Nahlásit

Růůůůmštajn vodovej
Mha za mnou, mha přede mnou... ale vycházka potmě+mlze byla vlastně celkem romantická, z kostelíka zvolili na večerní, a kostelík viděti nebylo, nic, jen zvonilo mezi stromama v mlze...
Ale chtěla bych sníh.
Prázdniny a sníh!

PetraK
PROOOOČ PRŠÍ KURNIK, DYŽ SOU VÁNOCE???

PROTOŽE jsou vánoce... na vánoce dycky poslední roky musí bejt břečka... čekala jsem to a přišlo to... jak jinak. sníh bé až v únoru, až bém čekat na jaro.

pan prodávající byl unešen, když mu ešče poděkoval poklonou
vy jste prostě nej

proč si hraje Benda na Psíčka?
před časem, jak se tady objevil, jsem si myslela, že to je Psíček, a říkala si, cože tak pokrotl a přišel šmrnc...

roč ztrácíž žuby a telefony? taky ti borelie sežrala mozek?

seš hrůzná! kachno, nandej jí.

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 11:56
- Nahlásit

Vero
PetraK
Bendu mám čest znát osobně a je to, co se týká psů a jednání s nimi fajn rozumnej chlap. Hodně věcí, o kterých se dohadujete vedle na vláknu prostě tak nějak dělá instinktivně- rozhodně to není člověk,kterej by u zvířete sahal k nekontrolovanému násilí.....ona prostě diskuze o takovýhlech niancích v zacházení se psím chování je problematická.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 12:05 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Hyena
Hodně věcí, o kterých se dohadujete vedle na vláknu prostě tak nějak dělá instinktivně
Já jsem si to říkala, že si asi nemyslí všecko, co z jeho psaní vyplývá, tak to je dobře, že to tak opravdu je.

problematická
Ono je to stalo problematický asi tím pojmenováním arogance. Páč když někdo vyznává nadutost a hrubost ke psovi, tak sice věřím, že v reálu může k tomu psovi být fajn, ale asi se budeme blbě shodovat na úrovni debaty.
edit- respektive i jsou samozřejmě situace a psí povahy, kdy ta "arogance" bude fungovat, ale v debatě o zvířeti v panice mi to už nepřijde moc vystihující problém

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 13:13
- Nahlásit

Zdravím vespolek

Hodila jsem očko na minulé dny a koukám, že Ebony ( jsi šikovná, fotky máš krásné a plesnivé ovečky ještě úžasnější ) našla super fotečku erdelek ... to by měla Fifka pořídit holčičkám, aby měly na chvíli nějakou zábavu a aona potom, až bude uklízet

Kachnoooo, co jsi dělala, že máš kus zubu pryč a ještě humřítej mobil....

Vero, doufám, že kocourek je už úplně v pohodě a vydatně dává najevo, že chce dohnat těch několik dní, co mu bylo zle

Fajfkooooo, podej si pařátek s Ešuskou ohledně telefonu, jooo? Bo se ti dovolat, je skoro stejné umění jak Ešusce na apaluchu

Ešuskooo, vzkaz ohledně svíček vyřízen, tak snad se holky domluví

Vlkůůůů, pošta odešla, tak čekej balíček

vlk
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 13:38
- Nahlásit

brut
...čekám....huš sem děsně nedočkavá....

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 13:45
- Nahlásit

Vero

ale vycházka potmě+mlze byla vlastně celkem romantická, z kostelíka zvolili na večerní, a kostelík viděti nebylo, nic, jen zvonilo mezi stromama v mlze

joo nejni nad večerní romantiku a pochopitelně se sněhem je to celý jaksi o něčem jiným. Jsem dost posmutněla v sobotu. Navíc jsme odbouchli ten výlet na Křivoklát a naštěstí na něj došlo v neděli teda., ale ... s tím sněhem by to bylo dokonalý.

ak se tady objevil, jsem si myslela, že to je Psíček

kdepak, Benda je prastarý člen, s Psíčkem a Argoškem se tu potkávali

Hyena
Bendu mám čest znát osobně
jednání s nimi fajn rozumnej chlap.

já vím.
no nicnémě aroganci prostě ráda nemám v žádný formě a vůči tvorovi kterej se bojí už vůbec ne - pokud on má na mysli to co se za aroganci považuje. Stejně jako on v tom toho tvora podporovat nebudu, nebudu ho ani litovat, ale nebudu se k němu chovat ani za mák arogantně, budu se snažit mu být oporou a jistotou.

kterej by u zvířete sahal k nekontrolovanému násilí.

tak to mě u něj ani v nejmenším nenapadlo. nicméně na spojení arogantně jsem se psovi vysmál jsem kapítek to,.... háklivá. Je to neprofi, je to silně zavádějící - a bude-li to číst laik, bude to pro jeho psa cesta do pekel a to by si měl uvědomit každej, kdo takovýhle větičky pouští do větru. A navíc, jak říkám, aroganci vůči tvorovi - jakémukoliv - kterej se bojí - já nevnímám jako dobrou cestu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 13:46
- Nahlásit

brut

Ešuskooo, vzkaz ohledně svíček vyřízen, tak snad se holky domluví

noooooooo, vona mi říkala, že se nikam nestíhá dostat - nedávno měla pohřeb tatínka, takže všechno vzhůru nohama, takže počká, až by ty svíčky případně krz mě docestovaly.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:34
- Nahlásit

brut
doufám, že kocourek je už úplně v pohodě a vydatně dává najevo, že chce dohnat těch několik dní, co mu bylo zle

díky je v pohodě, jen my jsme na nervy, jak se co šustne, jestli nám zas neblije kocour

PetraK
a pochopitelně se sněhem je to celý jaksi o něčem jiným.
noo, právě
a úplně nej je to stejně v létě pěkně za tepla a světla

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:37
- Nahlásit

PetraK
nicméně na spojení arogantně jsem se psovi vysmál jsem kapítek to,.... háklivá. Je to neprofi, je to silně zavádějící
No je to silně zavádějící jako lecos, co se tu píše..za sebe ti mohu říct, že jsem to použila u zvířat opakovaně ...jako u koní,které po tisíce let zachraňoval rychlý útěk či odskok a pak teprve zamyšlení se nad situací tohle funguje daleko spolehlivěji než jakékoliv uklidňování. A když tehdy malá Hyena dostala ráno od ohradníku a usoudila, že za to mohou ta zvířata uvnitř a tudíž se jich bude bát, vzala jsem to naprosto stejným způsobem..... tady je podle mého jeden základní problém, ve kterým si nerozumíte- troufnu si říct, ež Benda tam apriori předpokládá důvěru toho zvířete, ale vám yvskakují obrázka y chudčáka bez opory,kterej ještě schytá výsměch..... a právě ta důvěra je důležitá. Pokdu mi to zvíře věří, tak bude věřit i tomu, že se vysmívám jeho strachu,protože není čeho se bát. POkud mi nebude věřit, bude vnímat můj výsměch jakou útok na sebe s srazí ho to. A samozřejmě musí být i to dávkování přiměřené stavu psychiky psa- jeinka zatížím zvíře, které mám od štěnda doma a jinak zatížím útulkáče, u kterýho nevím, co kde prožil. A jak už jsem psala výš, důležitý je, nenechat ho v tom strachu a ztuhnutí....POkud psa jen vystavím strachu, vysměju se mu a nechám ho ve stresu, tak ho zraním. POkud ho vystavím stresu , vysměju se mu, co blbne, provedu ho tím, že nezlstane stuhlé v křeči- ukážu mu tak, že se opravdu není čeho bát. Vybav si Aurušu, tu Thajku, co chodila k Peterovi- s paničkou to museli dávkovat velmi opatrně, ale bylo tam to dávkování stresových situací bez soucitu a nějaké " láskyplné podpory"- ale spíš klid a sebejistota a ukazování, že čuba řeší kosočtvercoviny,které paničce nestojí a nic víc než za klidné prosazení svého.
bude-li to číst laik, bude to pro jeho psa cesta do pekel a to by si měl uvědomit každej, kdo takovýhle větičky pouští do větru
No za sebe sice právě z těchto důvodů raději používám slovíčku sebevědomí či sebedůvěra..ale ruku na srdce, kdo je začátečníka chce se řídit pouze radama na internetu, tak má velkou pravděpodobnost cesty do pekel stejně....
ne nadarmo hodně lidí řeší věci spíš odkazama na rozumné lidi v reálu.

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:39
- Nahlásit

upřímně a na rovinu si myslím, že pokud by nešlo o slovní spojení,které často používá Ruda Desenský,nevzbudilo by tady ani za mák tolik emocí

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:40
- Nahlásit

Vero

jak se co šustne, jestli nám zas neblije kocour

to znááááám!! Si pamatuju, jak se kdysi rozblil Ešátro, jako pidištěně a já pak při každým zvuku v noci vyskakovala jak tajtrdlík

a úplně nej je to stejně v létě pěkně za tepla a světla

tooo, nevim...... já zás mám nejradši ty procházky v tom křupavým třpytivým sněhu. To je pro mě ten nej lábuš. /i když jako jasně, že posezení u rybníka v letním večeru, rozhodně taky není k zahození

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:44
- Nahlásit

PetraK
Benda je prastarý člen, s Psíčkem a Argoškem se tu potkávali
jo já vim, že to není on, jen mi to na chvíli nějak přišlo, v něčem podobnost v komunikaci, a nějak se vynořil po delší době nedávno, ne? ale já mám sklorézu a neču fšecko... to ono to je fuk, vím že není psíček. Btw copak s ním je?

ale nebudu se k němu chovat ani za mák arogantně, budu se snažit mu být oporou a jistotou.
víš co, já třá jsem si uvědomila, že jsem se k buldozérovi už i arogantně zachovala. třeba v začátku, jak jsem ho měla. potřebovali jsme jet k vetce, jediná možnost tramvaj, psák ji nikdá neviděl... a sekl se mi, zabejčil, že nenastoupí, že se děsně bojí.
No a já to v tu chvíli vyhodnotila tak, že jsem ho do té tramvaje prostě arogantně strčila... problém tak byl vyřešenej ve čtvrtminutě a nafurt, buldozér zjistil, že v tramvaji bubáci nejsou, od té doby se už nebál.
Takže to bylo v Bendově duchu... a buldozérově povaze. To jo. Ale stejně... že bych si myslela, že to je to pravý řešení a univerzálně, tak to ani náhodou bych to někomu na foru neporadila... asi bych to ani sama dneska takhle neudělala...

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:48
- Nahlásit

Hyena

aději používám slovíčku sebevědomí či sebedůvěra

Ale to není synonymum ani alternativa k aroganci, arogance je něco úplně jinýho, stůl není židle.
Pokud ke mě má zvíře důvěru a přistrčím ho k podnětu, tak to není arogance.

upřímně a na rovinu si myslím, že pokud by nešlo o slovní spojení,které často používá Ruda Desenský,nevzbudilo by tady ani za mák tolik emoc

Na RD jsem ani nevzpomněla

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 14:58
- Nahlásit

Hyena

tak bude věřit i tomu, že se vysmívám jeho strachu

no, tak to si myslím, že tohle zvíře opravdu nepobere. takhle zvíře podle mě neuvažuje -...výsměch jeho strachu .... nemyslím.
Spíš pochápne, že jsem já v klidu, že řeknu klidným hlasem, který je pro to zvíře důležitý - "Klid, nic se neděje, neblbni, jdeme." klidně ho u toho popleskám , tak jako jindy u jiných věcí, aby se mnou měl i fyzický kontakt.

POkud psa jen vystavím strachu, vysměju se mu

hele já si fakt nemyslím, že zvíře pobere nějaký vysmívání. To si fakt nemyslím. To je věc zvířatům, myslím, cizí, a to jim já obvykle přiznávám o hodně víc, než je běžné. I proto nemám ráda tohle spojení - .....arogantně jsem se psovi vysmál... pro mě je to prostě, promiň, ale blbina.

ale bylo tam to dávkování stresových situací bez soucitu a nějaké " láskyplné podpory"

ale já nemluvím o soucitu to jsem nikde nepsala

ale spíš klid a sebejistota a ukazování, že čuba řeší

o klidu mluvím, o jistotě, kterou ze mě zvíře může čerpat. A ne o výsměchu.

le ruku na srdce, kdo je začátečníka chce se řídit pouze radama na internetu, tak má velkou pravděpodobnost cesty do pekel stejně..

to není myslím vždycky úplně nutný, ale .... přehazování psů na zem, dominance , který tu jízdu do peklíčka pěkně zrychlí, se už drží na žebříčku popularity bo-hu-žel dost dlouho. Takže za mě - arogantní výsměch už bych k tomu nepřidávala.

uda Desenský,nevzbudilo by tady ani za mák tolik emocí

hele, mě je celej R. D. šumák, jako že fakt. ale tyhle broskvoviny mi šumák nejsou, bez ohledu na to, kdo, kdy, kde a s kým to řekl

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 15:13
- Nahlásit

Vero

jen mi to na chvíli nějak přišlo, v něčem podobnost v komunikaci

jo, jo, proto říkám, co že si to Benda hraje na Psékusa

Btw copak s ním je?

asi si řekl, že ho to tu neba

, že jsem ho do té tramvaje prostě arogantně strčila... p

no bať, jo strčím ho tam a jedu, ale..... to není o aroganci, natož o nějakým výsmívání (bože já tohle slovo nesnáším obecně, natož ve spojení se zvířaty, kde to jaksi vůbec nedává smysl ale...... v případě o kterým psala třeba Hipíkatá - tak to prostě nezafunuje, i kdyby se celej Benda na hlavu stavěl. v ten moment prostě ne. Já můžu - a pochopitelně i musím - to zvíře zastavit v panice, aby se nevoběsilo na vodítku,nezlámalo si haxny ve zběsilým úprku..... a sám u toho nezmatkovat, nepanikařit, aby ze mě mohl čerpat tu jistotu, ale...... arogantně se mu vysmívat?? Jednak je to celý samo o sobě blbost, protože co jako má zvíře z výsměchu poznat??? to už je snad víc než polidšťování, pes přece výsměch nezná, tak k čemu bude, že ho na něj použiju? a i kdyby tedy mu to mělo něco dát, co mu dá to, že se vysmívám jeho stachu o život? Dá mu to víc, než když Vidí, že ho sice držím třeba na vodítku a bráním mu v panice se přizabít, ale jsem při tom klidná a i na něj mluvím normálním klidným hlasem který zná? Než když použiju tón jakýhosi "arogantního výsměchu", kterej v životě neslyšel?

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 15:40
- Nahlásit

PetraK
no, tak to si myslím, že tohle zvíře opravdu nepobere.
hele, ono je to prostě o tom, co si představuješ pod tímhle pojmem...mě to funguje...tož si to používám.. a celkem je mi buřťajs, jak to berou ostatní..jen jsem měla potřebu se zastat bendy, portože jak jsem řekla, vím jak se zvířaty pracoval a vím, co myslí tím arogantním výsměchem....
i kdyby tedy mu to mělo něco dát, co mu dá to, že se vysmívám jeho stachu o život
Dá mu toto, že někdo,komu důvěřuje, považuje jeho strach za tak nicotný, že vlastně nechápe, proč ho tím druhej obtěžuje... ale jak říkám, tohle jsou řeči a praxe je zase něco jinýho..slova se snadno zaměňují.. a já tady nechci někoho přesvědčovat..... vím,kdy a na koho mi to funguje a vím proč a kdy to dělám.. a to je asi pro mě to hlavní.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 15:41
- Nahlásit

vlk
já vím a hlavně jsem ti slíbila, že nahlásím odeslání, aby jsi mohla hlídat poštu... pevně doufám, že to dojde brzy... mně šel teď balíček tři dny, před tím skoro týden... dneska mi byly odeslány dva a z toho jeden z Moravy, tak uvidíme, kdy přijdou...

PetraK
vona mi říkala, že se nikam nestíhá dostat - nedávno měla pohřeb tatínka, takže všechno vzhůru nohama, takže počká, až by ty svíčky případně krz mě docestovaly.
to mi ani neříkej... tak se spoj s Hankou ty a domluv se na předávce. Ale pochybuju, že ona bude mít čas někam teď jezdit, vrcholí převánoční úklidy a to je vždycky na prd

<< 1 ... 2052 . 2053 . 2054 . 2055 . 2056 . 2057 . 2058 . 2059 . 2060 . 2061 . 2062 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání