| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 06:43 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Eninka
http://www.novinky.cz/kultura/312429-lide-si-stez u ji-na-reportaz-ct-o-protiromskych-pochodech.html
ta diskuse pod tím je výživná ...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 08:43
- Nahlásit
Kalliope
ta diskuse pod tím je výživná
jé, dík, juknu na to....hm, každopádně v tom článku se mi pár vět líbí, protože jsou pravidvé
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 10:12
- Nahlásit
Na novinkách jsou veškeré diskuze výživné. Stádo tupohlavých oveček se o to vždy postará. Jak stádo funguje je tam krásně ověřitelné na těch jejich hlasováních. Zábavička jak hrom
Eninka
každopádně v tom článku se mi pár vět líbí, protože jsou pravdivé
Dost nechápu takovouto úvahu vzhledem k Tvé profesi.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 10:31
- Nahlásit
zbrnd
to přece není o profesi, ale o realitě a o jejím vnímání toho, či
onoho jednotlivce.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 10:47 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
zbrnd
no to každopádně, nicméně některé ty výroky i chápu (ač s nimi i nesouhlasím), myslím, že ti lidé tam nejsou ani tak xenofobní, ale VELMI unavení a otrávení z toho co se tady děje nebo vlastně spíš, že se tady nic neděje. Já osobně jsem pozitivní diskriminaci zažila na vlastní kůži a ta zoufalá bezbrannost byla pro mě v tu chvíli naprosto bezbřehá. Znám spoustu slušných cikánů, kterým jejich "jméno" kazí ta část nepřizpůsobivých a mohu říci, že mnozí z nich s nimi ani nechtějí mít nic společného.
S faktickým obsahem článku souhlasím (ČT by mělo být médium vyvážené a objektivní, což se v tomto případě nestalo) s někteými psaážemi, ale zcela nesouhlasím. Věc názoru, nikoli profese.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 10:57
- Nahlásit
Eninka
to přece není o profesi, ale o realitě a o jejím vnímání toho, či
onoho jednotlivce
Co není o profesi?
Já se divil, že vzhledem ke své profesi jsi zde postla tu konstrukci o těch pravdivých větách zrovna v kontextu, kdy žádná obecná pravda není.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 11:15
- Nahlásit
Kalliope
no to každopádně, nicméně některé ty výroky i chápu (ač s nimi i nesouhlasím), myslím, že ti lidé tam nejsou ani tak xenofobní, ale VELMI unavení a otrávení z toho co se tady děje nebo vlastně spíš, že se tady nic neděje
Já tuto konkrétní diskuzi nečetl, je to pokaždý ale plus mínus to samé ale.
Nemyslím, že jsou unaveni.
Mohu ti ale popsat typické diskutéry od nás z Ostravy.
To, co popíši se dalo průběžně vydedukovat z toho, co napsali oni sami, takže předpokládám, že to bude ze značné části realita.
Šlo o lidi, kteří se zjevně nejsou schopni uplatnit na tolik, aby v některé ze svých oblíbených ostravských knajp mohli sedět všechen čas a utrácet, tak sedí na diskuzích a FB.
Ano, strašně nadávají, jak tady s tím nikdo nic nedělá, jak je to hrozný, jak my většina jsme strašně utlačovaná těmi "zloději, kriminálníky, okrádači státu" atd. Jako příklad dávali lidi, co jim neustále chodí do jejich oblíbené bazalské knajpy nabízet kradené věci. Ptal jsem se, jak vědí, že kradené. Bylo mi vysvětleno, že to jednak plyne z ceny a taky z dalších indiciií a taky, že to ví jistě, že to ty růžový sfině kradou, protože vědí, kde a jak a s kým . A že prej je to tam pořád dokola pořád stejná taktika, která jim prochází, ale že teda oni chlapi v tý knajpě je včera vyhodili a málem jim dali přes držlku, což dotyčný jednoduch považoval za správné.
tak jsem se zeptal, kdo z těch opravdových chlapů v tý knajpoě včetně tohodle borečka už někdy zavolal policii, pokoušel se s tím něco dělat.
Odpověď byla jednoznačná. Jsem prostě debil a nerozumím, s tím přeci nejde nic dělat, protože oni si tu prý mohou dovolit vše.
No takže snad chápeš, že v tomhle je ten problém. Bohužel ale většina lidí to nechápe, páč na to nemá výbavu a pak to tu vypadá jak vypadá a skončí jak skončí.
Já osobně jsem pozitivní diskriminaci zažila na vlastní kůži a ta zoufalá bezbrannost byla pro mě v tu chvíli naprosto bezbřehá.
Rozumím, ale myslím, že pozitivní diskriminace je správné označení jen v případě, že se jedná o oficiální systémový nástroj, což u nás není, takže podle mne si zažila normální diskriminaci. To je zoufalá situace vždy, to je jasný.
Znám spoustu slušných cikánů, kterým jejich "jméno" kazí ta část nepřizpůsobivých a mohu říci, že mnozí z nich s nimi ani nechtějí mít nic společného
Tak co si stěžuješ? Já nemůžu ani napsat, že znám spoustu slušných lidí a ty takhle dokonce, tak to buď ráda , ale fakt.
S faktickým obsahem článku souhlasím (ČT by mělo být médium vyvážené a objektivní, což se v tomto případě nestalo) s někteými psaážemi, ale zcela nesouhlasím. Věc názoru, nikoli profese.
Já to psal Enince o té profesi a tam jsem se opravdu divil, že píše v takové souvislosti o pravdě vzhledem ke své profesi.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 11:48 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
zbrnd
Tak co si stěžuješ? Já nemůžu ani napsat, že znám spoustu slušných lidí a ty takhle dokonce, tak to buď ráda , ale fakt
já si nestěžuji, vypadá to tak ? A neznamená, že když znám spoustu slušných cikánů (či lidí obecně), že neznám i ty z druhé strany (a mezi těmi slšnými mám moho kamarádů).
Ty, kteří si vysedávají na náměstí už od desáté dopolední, leckdy až do pozdních hodin večerních i s dětmi, s otevřeným lahvoněm, děti si tam dělají soukromé hřiště, pořvávají na kolemjdoucí a jejich rodiče se ti otevřeně smějou do ksichtu, když ráno míříš do kolbenky. Tato situace je každodenní realitou a především tyto reálné situace lidi otravují, ne nějaké nepokoje na Šluknovsku. To je každýmu u zádele, kromě lidí, kteří tam žijí - většina si řekne, ježiš to je hrozný, co se tam děje - a jede se dál. Ale tohle je každodenní realita, se kterou se setkává pomalu každý z nás - to je pak hrozně těžké zůstat imunní a říkat, že za to vlastně může společnost, potažmo za to můžu já, protože s tím nic nedělám (ano oni vlastně jednají naprosto realisticky když využívají systém, který jim jde na ruku a který jim toto vše umožňuje - to chápu). A prakticky : co s tím mám já, jako jednotlivec dělat, když se mi to nelíbí. Já si prostě nevím rady. Protože jednou jsem si dovolila je slušně upozornit a dostala jsem málem "do huby", popř. jednou mi bylo asi 10 letým děckem popřáno, ať se vysekám v autě, a aby mi nikdo nepomohl a já tam chcípla....takhle na mě mlej fakan pořvával v Tescu, tak kde to jsme ? Jenom proto, že jsem mu nedala "žváro" ?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 12:00
- Nahlásit
Kalliope
já si nestěžuji, vypadá to tak ? A neznamená, že když znám spoustu slušných cikánů (či lidí obecně), že neznám i ty z druhé strany (a mezi těmi slšnými mám moho kamarádů).
Jo, část toho, co jsi tu psala mi přišlo jako stěžování si na tu situaci tady. Hlavně jsem to myslel v duchu "že máš být ráda, když znáš i hodně slušných lidí z menšiny", protože já znám velmi málo slušných lidí celkově. Respektive ono těch slušných fakt moc není.
Ty, kteří si vysedávají na náměstí už od desáté dopolední, leckdy až do pozdních hodin večerních i s dětmi, s otevřeným lahvoněm, děti si tam dělají soukromé hřiště, pořvávají na kolemjdoucí a jejich rodiče se ti otevřeně smějou do ksichtu, když ráno míříš do kolbenky. Tato situace je každodenní realitou a především tyto reálné situace lidi otravují
Asi ne dostatečně, kdž to je stále stejně i když to odporuje platným normám. Kdyby to lidem vadilo dostatečně, změnili by to.
A prakticky : co s tím mám já, jako jednotlivec dělat, když se mi to nelíbí. Já si prostě nevím rady. Protože jednou jsem si dovolila je slušně upozornit a dostala jsem málem "do huby", popř. jednou mi bylo asi 10 letým děckem popřáno, ať se vysekám v autě, a aby mi nikdo nepomohl a já tam chcípla....takhle na mě mlej fakan pořvával v Tescu, tak kde to jsme ? Jenom proto, že jsem mu nedala "žváro" ?
Co s tím naděláš ty?
A chceš s tím něco dělat?
Každej den popíjí na veřejnosti?
Hlásíš to každej den?
Kdyby to lidi neignorovali, dělalo by se s tím něco, je to fakt snadný....ale lidi nechtěj ....chtěj jen ječet a stěžovat si, ne něco udělat ...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 12:01
- Nahlásit
Mimochodem mě ty nesmyslné tzv demonstrace jedno nejsou. Proč mají slušní lidi platit za to, že neslušní dělají binec či si přihřívají svou mocensko-politickou polívčičku?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 15:17
- Nahlásit
zbrnd
kdo jsou ti "slušní lidi" ?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 15:28
- Nahlásit
zbrnd
Co s tím naděláš ty?
A chceš s tím něco dělat?
Každej den popíjí na veřejnosti?
Hlásíš to každej den?
Kdyby to lidi neignorovali, dělalo by se s tím něco, je to fakt snadný....ale lidi nechtěj ....chtěj jen ječet a stěžovat si, ne něco udělat
ty seš jak umanutej....copak nechápeš, že s tím nic dělat nejde z řad normálního, řadovýho člověka? Kdekoliv cokoliv kdo řekne, je z něj hnedka rasista, kde si chceš stěžovat jako? Myslíš, že když budeš dnes a denně chodit někam na městskej úřad, že se stane co asi? To už snad jedině, že by všichni volili DSSS
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 16:45
- Nahlásit
zbrnd
mám otázečku - co bys poradil např. těmto lidem?
Zajímá mě to z důvodu, že jestli máš pocit, že lidé jen andávají, ale nic neudělají...hm....
http://www.denik.cz/kralovehradecky-kraj/stare-zda nice-volaji-o-pomoc-souziti-s-romy-uz-je-na-hrane- 20130809-9h8h-q4dz.html
28. srpna 2013 Obec Staré Ždánice se dlouhodobě potýká s neúnosným chováním nepřizpůsobivých individuí z řad cikánského etnika. Problémy dosáhly už takové intenzity, že místní starousedlíci mají strach vycházet ze svých domů, rapidně narostla kriminalita, autobusové zastávky obec raději zazdila a z hospody byl vytvořen soukromý klub. Za této situace, kdy se místní občané formou petice bezvýsledně obrátili na odpovědné státní a bezpečnostní orgány, obdržela žádost o pomoc DSSS
.....já jenom, že pokud se rozšiřuje extrémismus, tak to může bejt klidně tím, že lidé už neví, co s tím jinak udělat
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 23:15
- Nahlásit
Eninka
co bys poradil např. těmto lidem?
Kavkazáčka do každé rodiny?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 23:41
- Nahlásit
zbrnd
Drahý, ale ono se ukázalo, že ti neslušní při demonstracích, co dělali bordel, byli policajti převlečení za skiny. Viděla jsem i fotky z civilního života a byli to opravdu oni. Netvrdím, že všichni. Ale v Budějkách konkrétně několik dodatečně identifikovaných policejních příslušníků vyprovokovali normální občany Budějek k běhu proti policajtům, a když k nim doběhli, tak tito vyhli obušky a Budějovičáky spolu s těžkooděnci zbušili.
Vrcholné číslo pak měla ta jednotka, která natloukla vozíčkářovi, protože KOPL(!) policajta. Tomu měli hned sebrat i invalidní důchod, simulantovi jednomu vozíčkářskému... Aneb: těžkooděnci činí po vzoru Ježíše zázraky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 01:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Eninka
xxxxxmám otázečku - co bys poradil např. těmto lidem?
Zajímá mě to z důvodu, že jestli máš pocit, že lidé jen andávají, ale nic neudělají...hm....
http://www.denik.cz/kralovehradecky-kraj/stare-zda nice-volaji-o-pomoc-souziti-s-romy-uz-je-na-hrane- 20130809-9h8h-q4dz.html
28. srpna 2013 Obec Staré Ždánice se dlouhodobě potýká s neúnosným chováním nepřizpůsobivých individuí z řad cikánského etnika. Problémy dosáhly už takové intenzity, že místní starousedlíci mají strach vycházet ze svých domů, rapidně narostla kriminalita, autobusové zastávky obec raději zazdila a z hospody byl vytvořen soukromý klub. Za této situace, kdy se místní občané formou petice bezvýsledně obrátili na odpovědné státní a bezpečnostní orgány, obdržela žádost o pomoc DSSS
.....já jenom, že pokud se rozšiřuje extrémismus, tak to může bejt klidně tím, že lidé už neví, co s tím jinak udělatxx
Proč bych jim měl něco radit? Na základě toho, že v nějakém mainstreamovém plátku vyjde jakýsi článek nebudu dělat ani žádné závěry. A pokud jetam situace tak špatná, jak se tvrdí, tak je to důsledek toho, kam jsme to opět my dopracovali.
Nebo kdo to tady dopracoval? Snad ti nepřizpůsobiví?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 01:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Drahý, ale ono se ukázalo, že ti neslušní při demonstracích, co dělali bordel, byli policajti převlečení za skiny. Viděla jsem i fotky z civilního života a byli to opravdu oni. Netvrdím, že všichni
Jo vono se to ukázalo? Si děláš asi pjerdel ze mne ne? Řeší to teda někdo? Kdo kde jak?
Vrcholné číslo pak měla ta jednotka, která natloukla vozíčkářovi, protože KOPL(!) policajta. Tomu měli hned sebrat i invalidní důchod, simulantovi jednomu vozíčkářskému...
Nečteš ty náhodou nějaké superobjektivní alternativní zpravodajství typu AC24.cz spol? Ani Tě nenapadlo, že to naopak byla provokace? Asi ne co?
Fašismus je prostě móda, co u nás řeknou náckové, to je pro plebs svatý, americký náckovský zákony nás očividně již před deset let nechávají zcela klidnými. Za to spatrřujeme obrovskou hrozbu v terorismu, multikulturalismu a romech.
Takovejhle tupej živočisnej druh si fakt nezaslouží přežít, nakonec musím uznat, že těch pár mocných, co možná chtějí časem tu lůzu shromáždit dále od vyvolených, to myslí s tou naši planetou dobře.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 07:56
- Nahlásit
zbrnd
Jo vono se to ukázalo? Si děláš asi pjerdel ze mne ne? Řeší to teda někdo? Kdo kde jak?
Nevím, já to neřeším. Ale fotky byly dost jasné.
Nečteš ty náhodou nějaké superobjektivní alternativní zpravodajství typu AC24.cz spol? Ani Tě nenapadlo, že to naopak byla provokace? Asi ne co?
Nečtu. Koukala jsem na video natočené z okna blízkého domu.
Fašismus je prostě móda, co u nás řeknou náckové, to je pro plebs svatý,
Netuším, nijak se o ně nezajímám.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 07:59
- Nahlásit
zbrnd
Na základě toho, že v nějakém mainstreamovém plátku vyjde jakýsi článek nebudu dělat ani žádné závěry.
A co myslíš, dají se dělat závěry ze známé ulice Bratislavská v Brně, kde už NĚKOLIKRÁT (rozuměj: hodněkrát) dostal po hubě syn mého zákazníka a zároveň byl okraden? Hádej kým. Už to ani nehlásí na Policii, to dělal ze začátku.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 08:52 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Vlčáčková
A co myslíš, dají se dělat závěry ze známé ulice Bratislavská v Brně, kde už NĚKOLIKRÁT (rozuměj: hodněkrát) dostal po hubě syn mého zákazníka a zároveň byl okraden? Hádej kým. Už to ani nehlásí na Policii, to dělal ze začátku.
Rozhodně dají. Třeba jeden by mohl být, že je nepoučitelný.
to dělal ze začátku
Tak pak v tom asi není žádnej problém ne? Nejen, že se nepoučil, navíc mu to ani nevadí a nic s tím nedělá. Ah pardon, možná pak v hospě u piva nebo někde na netu vykřikuje, jak je ta menšina hrozná a většina utlačovaná a nedá se s tím nic dělat, proto se musej vzít hole do rukou ne?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 08:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
ddddddd
Nevím, já to neřeším. Ale fotky byly dost jasné.
Jaké fotky? Čí fotky? Kde jsou? Co dokazují? Ukaž.
nenapadlo, že to naopak byla provokace? Asi ne co?
Nečtu. Koukala jsem na video natočené z okna blízkého domu.
No to mám na mysli, jedno takové, které náhodně natoččilo incident s oním "invalidou" jsem taky viděl.
Netuším, nijak se o ně nezajímám.
To je zvláštní teda. Boo myšlenky máte zjevně podobný.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 10:58
- Nahlásit
zbrnd
Fašismus je prostě móda, co u nás řeknou náckové, to je pro plebs svatý
tak to jsi trošku ulítnul, ne.... Osobně neznám NIKOHO pro koho by byly žvásty nácků svaté a nemyslím si, že se pohybuji v nějaké "hoch" společnosti ani mezi intelektuály. I lidé, kteří jsou otrávení z aktuální situace kolem cikánů rozhodně nepovažují žvásty DSSS a ostatních podobných skupin za svaté.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 12:18
- Nahlásit
Kalliope
tak to jsi trošku ulítnul, ne.... Osobně neznám NIKOHO pro koho by byly žvásty nácků svaté a nemyslím si, že se pohybuji v nějaké "hoch" společnosti ani mezi intelektuály. I lidé, kteří jsou otrávení z aktuální situace kolem cikánů rozhodně nepovažují žvásty DSSS a ostatních podobných skupin za svaté.
Já jsem ulítlej coby standard, takže nemyslím, že bych tímhle nějak vybočil.
plebs >> starořímské svobodné, ale bezprávné obyvatelstvo; chudina, prostý lid
Nemyslím, že jsi tedy měla důvod k takové reakci, pokud se tam sama neřadíš. Já osobně bych Tě tam nezařadil, jednak Tě znám jen z netu z toho, co píšeš a druhak ani kdybych Tě hodnotil jen na základě toho, jak Tě znám z toho netu, tak bych Tě tam nezařadil i když mi přijde, že některé jejich vzletné myšlenky pokládáš trochu za své, ale to vůbec nemá znamenat, že Tě tam jakkoliv řadím.
Takže na tom, co jsem napsal trvám, vidím to tak.
Výraz plebs je v pravém významu slova vlastně neaplikovatelný , takže je ho prostě třeba brát jako metaforu.
Že neznáš nikoho, mě udivuje, stačí si to zde přečíst a kouknout, jak třeba má kamrádka Vlčáčková zde reaguje a jak vnímá informace předhozené "kýmsi" kdesi na netu.
Prostě je fatální životní chybou nehledat chybu prioritně v sobě, ve svých postojích a projevech. Dělat to, je naopak nejjsnadnější cesta k "hnutí se vpřed".
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 13:05 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
zbrnd
jenom krátce. Opravdu v mém okolí neznám NIKOHO koho by fascinovaly debilní kecy DSSS a jiných podobných idiotských uskupení a kdo by tato vyjádření jakýmkoli způsobem obdivoval.
Znám však spoustu lidí, kteří se poměrně dost často rozhodují jestli si mají koupit boty za dvě stovky nebo mají na lepší za 8 stovek anebo si radši koupí více jídla a kteří jsou rozčarováni z toho, jak je možné, že někdo kdo celý život nepracoval a nepracuje takovéto starosti nemá. Toť vše. Nemyslím si, že kvůli tomuto rozčarování jsou to náckové a extremisti.....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 13:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
zbrnd
Nejen, že se nepoučil, navíc mu to ani nevadí a nic s tím nedělá.
Několikrát nahlásil, bez úspěchu. Takže už se sepisováním protokolu nezdržuje. Stejně to policajti a všichni v Brně vědí, že to tak je. Kdyby s tím chtěli něco dělat, dělají. Nedělají nic, Bratislavská je jak ghetto a smůla, pokud tam někdo musí pravidelně chodit tak, jako tam musí chodit on.
Stejně jako na Cejlu - všichni vědí, jak to tam je. Paní i volala do rozhlasu, že zase kouká, jak byl chodec obklíčen a okraden v průchodu těsně vedle chodníku. Že volala policajty a nikdo nejede. Ti lidi znají dotyčné zloděje už podle xichtů. A co se děje? Nic. Prostě NIC.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 13:57
- Nahlásit
Kalliope
jenom krátce. Opravdu v mém okolí neznám NIKOHO koho by fascinovaly debilní kecy DSSS a jiných podobných idiotských uskupení a kdo by tato vyjádření jakýmkoli způsobem obdivoval.
Já těch lidí znám poměrně dost i když třeba netuší, že opakují rozumy vyprodukované oněmi extrémními uskupeními, berou je za své, neb jsou líbivé a při nepoužívání mozku poměrně snadno osloví. Znám ty lidi osobně i třeba z netu. Bohužel taky znám hodně lidí, kteří razí názory typu "no co my normální lidi můžeme dělat, když oni se tady tak roztahují". Tragické na tom je, že to jsou mnohdy lidé na velmi zodpovědných postech, v zodpovědných funkcích a mnohdy s platy třeba i ke 100tis. hrubého.
Že někdo má více a méně je přirozené, pokud se někomu tenhle model nelíbí, měl by udělat něco pro to, aby ho nemusel snášet. V dnešním světě je asi jediná cesta se přestěhovat někam, kde takový model nefunguje neb tady se měnit nebude i kdyby vyhrál volby kdokoliv. Druhou možností je, že začne resp. začneme každý sám u sebe, přijmeme konečně zodpovědnost, která je daní za svobodu a budeme toto propagovat i u těch, kteří to ještě nepřijali, jen tak se by se mohlo něco tady změnit k lepšímu v tom smyslu, který si pod tím představujeme. Bohužel tomuhle v dohledné době nevěřím. Takže IMO že někdo má víc a jiný méně je normální, je to tak i v přírodě, ne všechny šelmy se nažerou stejně, ne všechny ovce se napasou stejně.
Šancí je zde opravdu nepřeberně, ale je pravda, že ne každý je schopen je využít.
jsou rozčarováni z toho, jak je možné, že někdo kdo celý život nepracoval a nepracuje takovéto starosti nemá.
No protože takový jedinec právě prokazuje, že je schopen se lépe přizpůsobit prostředí. Tohle jim zkus vysvětlit, když je znáš. Třeba je to posune, pokud pochopí.
Nemyslím si, že kvůli tomuto rozčarování jsou to náckové a extremisti.....
To určitě nejsou kvůli tomu náckové či extrémisti. Ale halt jim příroda v tomhle ohledu asi tolik nenadělila, když nedokáží pochopit ani to, co někteří nepřizpůsobiví pochopili perfektně a naučili se toho perfektně využívat. Je to asi kruté, ale reálné.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 14:14
- Nahlásit
Vlčáčková
Několikrát nahlásil, bez úspěchu. Takže už se sepisováním protokolu nezdržuje. Stejně to policajti a všichni v Brně vědí, že to tak je. Kdyby s tím chtěli něco dělat, dělají. Nedělají nic,
Ty jsi přesně ten příklad jak ty lidi, co jsem o nich psal Kalliope.
Jsi inteligentní tvor bohužel zřejmě s poněkud sníženou sociální inteligencí.
Jak můžeš tohle napsat a nejspíš si myslet, že to dává smysl.
Několikrát to nahlásil a pak se na to vybodl? Takže už to nehlásí? Neobtěžuje se s tím a zrovna tak nejspíš nedělá pro tu věc ani nic jiného. Tak čemu se diví? Je pro něj lepší se nechávat pravidelně okrádat, tak je to jeho volba snad ne? Nebo co jako čeká? Že bude někdo hájit jeho zájmy? Proč by to někdo dělal. Jsou to lidi stejní jak on, párkrát něco zkusili, ale byly tam překážky, tak na to prostě dlabou, nikdo je k tomu netlačí, protože nikdo nemá důvod, ti, co by měli tlačit na to dlabou taky...prostě všichni tady na to dlabeme a čekáme co? "Krevety, lanýže?"
Když si tuleň řekne: "safra , ta ryba mi zase uplavala, už mi uplavaly tři, kašlu na ryby", co se asi stane? Scípne, chápeš to čoveče? Když si řekne:"ježíš furt mě tu honí nějací medvědí, pjerdím na ně" co se stane? No první méďa ho uloví. No tak to funguje, to fakt nevíš? Já se z Tebe picnu asi!
Bratislavská je jak ghetto a smůla, pokud tam někdo musí pravidelně chodit tak, jako tam musí chodit on.
Jeden kamarád vždy říkal, že MUSÍ člověk akurát humřít....
Stejně jako na Cejlu - všichni vědí, jak to tam je. Paní i volala do rozhlasu, že zase kouká, jak byl chodec obklíčen a okraden v průchodu těsně vedle chodníku. Že volala policajty a nikdo nejede. Ti lidi znají dotyčné zloděje už podle xichtů. A co se děje? Nic. Prostě NIC.
No a to je ta chyba...ono nikdo to za nás neudělá, víš ty hlafoo? Mě fakt kakánkuješ s tímhle! Ti policajti, to jsme taky MY, GIBS, to jsme taky my, MVČR to jsme taky MY, v sněmovnách tam jsou zas ti, co jsme si je MY z NAŠICH řad zvolili, všude tu jsme jenom MY, nejsou žádní ONI!
No jistě, ono je to totiž složitý, tak MY raději zavřeme oči a necháme to tak, jak je, maximálně na to budeme nadávat na netu, to je teda cesta, že? Kam vede ta cesta slečno Vlčáčková, co myslíte, kam?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 14:22
- Nahlásit
žbrndíku
ty jsi snad nevylezl dvacet let na ulic, to není jinak možný co říkáš. Ale jednu věc ti nejde upřít, to s tím MY,MY,MY a volenými zástupci, tos fakt uhodil hřebíček na hlavičku. Koho teda volit, aby to někdo řešil, což? Když máš takové utopistické představy jak by to mělo fungovat tak napiš konečně něco konkrétního, co má jedinec udělat proto, aby nás naši spoluobčané neumlátili a nesežrali? Hm.....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 17:37 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Eninka
ty jsi snad nevylezl dvacet let na ulic, to není jinak možný co říkáš.
Máš na mysli něco konkrétního nebo jen nevíš, co napsat, tak aspoň plácáš?
Koho teda volit, aby to někdo řešil, což?
Když nevíš, koho volit, nevol nikoho.
Když máš takové utopistické představy jak by to mělo fungovat tak napiš konečně něco konkrétního, co má jedinec udělat proto, aby nás naši spoluobčané neumlátili a nesežrali? Hm.....
Jaképak utopististické představy máš na mysli?
Mě nikdo nežere a ani nemlátí a ani si nevšímám, že by nám to tu nějak hrozilo.
Nikdy jsem s nima výraznější problém neměl krom jednoho případu ještě v dětství, ovšem to nebylo vyloženě s nima, byla to skupina starších kluků a jeden z nich byl tmavší pleti, takže to se snad ani nedá počítat.
Takovýhle bludy šíří tak leda ti náckové a Eninka jak vidno.
Brbláte tu o romech a jak jsou nebezpečný a přitom tenhle národ mnohem více ohrožuje vlastní blbost, nevzdělanost, nekvalifikovanost, neochota cokoliv pro společnost udělat, zášť, závist a šizení a zlodějna, které patří k životu 99% čechů samo sebou v míře, v které se k tomu dostaneme.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 18:53
- Nahlásit
mac1
kdo jsou ti "slušní lidi" ?
V tom kontextu jsou slušní ti, kteří ten binec nedělají.
|