Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jsem nasraná
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Tony
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 12:19
- Nahlásit

zbrnd
ani nevíš, jak často v běžném životě slýchám - "já to neřeším to nemá cenu" a při tom se jedná o věci, které se vyřešit a dokonce v klidu dají, ale jakmile je možnost si postěžovat, stěžují si na to dotyční s tímto dovětkem hned jako první...

Eire
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 12:35
- Nahlásit

zbrnd

ty lumpe jeden,kvůli tobě jsem hledala přihlašovací heslo snad deset minut.

Ano,ve většině s tebou souhlasím.

Jenže jedinou cestou je uvědomit si, že musíme začít sami od sebe, nebýt lhostejní a chtít to opravdu řešit a vyřešit.
Jistě, při dnešním způsobu života je těžké mnohdy si na to udělat čas...chápu, ale to je otázka preferencí ... když to lidé řešit nebudou...jejich zastupitelé a ti kompetentní také ne..no logicky, jsou to ti samí lidé jako my, povstali z nás, takže proč by něco dělali, když je to tak složité a nidko je k tomu netlačí?

Tohle se mi líbí nejvíc snad.čus

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 13:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Eire
No to hledím. Díky tedy.

Tony
Nevím to, ale plně Ti věřím. Je to takový folklor naši společnosti moderní rozvinuté. Druhá věc je, že je to mnohdy opravdu pro průměrného člověka složité. Onehdá jsem musel strávit min. hodinu a něco, když jsem chtěl docílit toho, aby se o toulavýho psa fakt někdo postaral. Ale ne telefonovanim, proste doprovazenim mestaka a instruovanim ho, co ma delat. Byl jsem pobaven uz od pocatku, kdyz jsem zjistil, ze MP poslala na zajisteni toulaveho psa hlidku pesi a to jen jednu osobu..tady uz byla patrna tendence, nic s tim nedelat. A zbytek casu jsem pak musel chodil se straznikem, aby zas neodesel po svych ...A to je relativní drobnosta presto toliko casu a usili. Podobnych zkusenosti je plno.
Bohužel asi se to nezmění, výsledky jsou krásně vidět všude po světě. Mocným to dává o to větší moc manipulovat se stádem.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 14:16
- Nahlásit

zbrnd
No jak píšeš, pokud někomu "vadí romové", tak to opravdu rasista je. To plyne už z významu spojení v uvozovkách.

Přesně tak.

Jenže jedinou cestou je uvědomit si, že musíme začít sami od sebe, nebýt lhostejní a chtít to opravdu řešit a vyřešit.

Souhlas

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 14:20 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Eninka

já právě taky, čím víc někdo bere do huby pojem rasismus v rámci toho, že někdo na nějakou skupinu lidí řekne něco negativního (mnohdy ani to ne), tak to ve mně rozdmýchá ještě větší emoce (samozřejmě že ne ty dobrý)

Přeci ale nelze házet jednu (jakoukoliv) skupinu obyvatel do jednoho pytle nebo snad ano? Protože, pokud to tak někdo dělá,t ak to rozhodně rasismus je.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 14:51
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

Prostějovský večerník neměl snímek agresivního Roma, tak ho našel mezi čínskými hooligans
Grafik Prostějovského večerníku zřejmě potřeboval působivou ilustrační fotografii, která by dokumentovala údajnou stoupající agresivitu Romů ve městě. Když žádnou nesehnal, stáhl snímek z čínského webu a jedné z postav přidělal obličej „agresivního Roma”. Manipulativní a zcela neetickou úpravu neobhájí ani sdělení, že jde o ilustrační snímek
Článek nazvaný Cikánské útoky se množí, publikovaný 25. srpna, zaujal kvůli netradiční práci s grafickým editorem i expresivními výrazy.

Inkriminovaná fotografie pochází z čínského webu a ukazuje agresivní fotbalové fanoušky. Následně se objevila i na dalších serverech. Iniciativa Hate free culture, která na rasistickou koláž upozornila, zveřejnila na Facebooku srovnání obou snímků s výmluvnými doporučeními pro „kvalitní novinařinu”. „Stáhněte si fotku neurčitého útoku z Asie, dodělejte do ní Photoshopem obličej jakéhokoliv Roma... Pak stačí jen článek zavěsit na web a těšit se z vysoké čtenosti,” zní jedna z rad.

Zda prostějovský večerník snímek použil v souladu s autorskými právy není jasné. Zcela mimo etická pravidla však je úprava ilustračního snímku do výsledné podoby

zdroj: dnešní novinky

...........................ptám se, je rasismus to, že někdo napíše, že se množí Cikánské útoky? Háže tímto autor všechny do jednoho pytle? Anebo by měl konkrétně vyjmenovat jména těch, od kterých útoky pocházejí, aby nešlo o "skupinu"?

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 15:20
- Nahlásit

Eninka
Já si prostě myslím,že se nemá generalizovat, obzvláště ne v těchto citlivých oblastech. Mně se taky nelíbí, jak na Češky koukají v Tunisu třeba (vlastní zkušenost), protože všechny Češky nejedou do Tunisu apod. jen proto, aby se vyspaly s čísníkem atd., že? Z tohoto důvodu není dobré generalizovat, že nějaká menšina se chová tím a tím způsobem, protože to není pravda, všichni se tak nechovají (viz menšina, o které jsi psala ve svém prvním příspěvku).
K tomu článku se vyjadřovat nebudu, vzhledem k tomu, že originální článek evidentně úplně korektní nebyl, nicméně v něm neodkazují na Romy jako takové, ale jen na Romy v určitém městě. Já prostě neuznávám, že se v médiích uvádí, že to a to spáchal Rom (pokud to nemá rasistický motiv to jednání), protože Romové jsou Češi, tak snad nemá smysl to zdůrazňovat, kdo to spáchal, u každého bílého Čecha taky neříkají, tuto vraždu spáchal bílý (zatímco u Roma by řekli, že je to Rom). Podle mě je totiž úplně jedno, kdo vraždu spáchal, jediný na čem záleží je, aby za to byl daný člověk potrestán.

Anebo by měl konkrétně vyjmenovat jména těch, od kterých útoky pocházejí, aby nešlo o "skupinu"?
U bílých by taky jmenovali?????????????????????? Nevidím důvod rozlišovat Čechy podle toho, jakou mají barvu pleti.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 15:29
- Nahlásit

Barbucha snad jasně napsala něco zcela jiného.
Konkrétně:
Přeci ale nelze házet jednu (jakoukoliv) skupinu obyvatel do jednoho pytle nebo snad ano?
Proč tedy reaguješ takto:
ptám se, je rasismus to, že někdo napíše, že se množí Cikánské útoky? Háže tímto autor všechny do jednoho pytle? Anebo by měl konkrétně vyjmenovat jména těch, od kterých útoky pocházejí, aby nešlo o "skupinu"?
Jak to spolu souvisí?

ptám se, je rasismus to, že někdo napíše, že se množí Cikánské útoky? Háže tímto autor všechny do jednoho pytle? Anebo by měl konkrétně vyjmenovat jména těch, od kterých útoky pocházejí, aby nešlo o "skupinu"?
To rasismus není. Za určitých okolností to může být jeho projev.
Opravdu nechápu tu souvislost mezi Tvými otázkami a tím, co psala Barbucha. Můžeš mi to nějak objasnit?

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 15:37
- Nahlásit

Já si myslím, že pokud objektivně existuje nějaká skupina /a je jedno, jestli dána národností, nebo místem bydliště, povoláním atd./, u které je třeba výrazně vyšší nebo rostoucí % kriminality, tak není důvod, proč o tom legitimně nemluvit v zájmu hledání nápravy a lepšího soužití.
Pokud to bude v zájmu "korektnosti" tabu, budou o tom mluvit jen náckové a podobní, rozdmýchávající nenávist.
Jinak jsou to ale tady docela dobrý přešvihy, od kriminality po Svatou válku.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 16:00
- Nahlásit

zbrnd

Můžeš mi to nějak objasnit?

já už radši nebudu nic "objasňovat", mám v živé paměti dobu, kdy jsem byla za rasismus ze zdejšího fóra vypoklonkována a to jsem psala, a všichni to moc dobře ví, jen a pouze o ekonomických aspektech určité "skupiny", m.j. jsem vycházela a citovala veškeré dostupné a veřejné informace z ČT a seriozních médií.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 16:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Aha, na to jsi si vzpomnela prave nyni jo? Ty filuto!

Tu diskuzi stejně smáznou, až ji nějaká místní bednička nahlásí.
Jo a ty se bojíš, že by jsi byla bloknutá? Tak to je fakt, to je hrozný trest, horší než smrt tohle.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 16:26
- Nahlásit

zbrnd

na to jsi si vzpomnela prave nyni jo? Ty filuto!

to néééé, ale nerada bych, aby se mi to stalo znovu. Prostě mám určité názory, o kterých jsem přesvědčena, že nejsou rasistické (to, že to někomu tak připadá ještě neznamená, že JSEM r*sista), a přesto bych za něj mohla být označena. Každopádně, jak tady někdo psal, není dobré sedět a mlčky přihlížet všemu, co se děje, tak jsem opačného názoru, člověk je tím pohledem či názorem na sebe sama "nucen" držet hubu a krok. Akorát se takto tiše a nenápadně v lidech rozdmýchává právě to, že začnou postupně fakt nesnášet, takže z mého pohledu je držení huby a kroku kontraproduktivní k dané otázce.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 16:28
- Nahlásit

zbrnd

ty se bojíš, že by jsi byla bloknutá?

věříš, že jo? Ale štavlo by mě jenom to "bezpráví", kdyby se to stalo, nikoliv samotnej fakt zablokování.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 19:51
- Nahlásit

Davam k zamysleni: proc je mezi pejskari tolik nácků, rasistů, xenofobů? Rasisti a xenofobove jsou vetsinou lidi s nizsim IQ, z nizsich socialnich skupin (Eninka je vyjimka, ale ta je frustrovana z jinych duvodu), znamena to tedy, ze pejskari jsou omezenci? Ze laska ke zviratum jde ruku v ruce s primitivismem? Jak je to podle vas?

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 20:13 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Adiddaska

Eninka je vyjimka, ale ta je frustrovana z jinych duvodu

můžeš mi říct čím jsem frustrovaná?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 20:19
- Nahlásit

Eninka

Že nemáš manžela a děti a máš autoritativni matku, mimo jine.

Kooky
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 20:45
- Nahlásit

Adiddaska: myslím si, že mezi pejskaři je stejně nácků, rasistů a xenofobů jako mezi nepejskaři. A nejsem si jistá, jestli mají rasisti atd. nižší IQ. Spíš bych řekla, že mají menší rozhled a chybí jim snaha vcítit se do někoho jiného a pochopit ho.

danajasa
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 21:05
- Nahlásit

Eninka jen a pouze o ekonomických aspektech určité "skupiny", m.j. jsem vycházela a citovala veškeré dostupné a veřejné informace z ČT a seriozních médií. http://ottochaloupka.blog.idnes.cz/c/357661/Vymysl eny-rasismus-je-skvely-business.html

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 21:06
- Nahlásit

Kooky

Tak me to napadlo tak, ze jsem posledni dobou vyhazovala nekolik pratel z fb za nackovsky posty a byli to vsechno lidi ze "psi" komunity. A to jich mam v pratelich mensinu. A byli to lidi, co se treba venujou zachrane opustenych zvirat, takze tam bych ocekavala trochu empatie a ne takovou omezenost, zlobu a nenavist.

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 21:16
- Nahlásit

Adiddaska
Já bych řekla, že rasistů je početně víc jak pejskařů?

laska ke zviratum jde ruku v ruce s primitivismem
to si nemyslím, spíš mám dojem, že hodně lidí miluje zvířata proto, že tím utíká od lidí, a často utíká z frustrace, komplexu, ne nějaké svobodné volby...
ale to jsou už "rasistický" generalizace

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 21:42
- Nahlásit

Vero

Jop, souhlas!

Eire
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 21:55
- Nahlásit

Adiddaska

Že nemáš manžela a děti a máš autoritativni matku, mimo jine.

poněkud útočné,nemyslíš?

třeba není zlatokopka a uživí se sama,dítě nepotřebuje,aby jí manžel nevzal čáru za jinou..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 22:24
- Nahlásit

A já už jsem nejalergičtější na proklamované nerasisty, protože svým naivním, neobjektivním a omezeným přístupem masivně rozšiřují rasismus. Myslím, že mají výrazně nižší IQ, protože nejsou schopni přijmout stále dokola a očividně se opakující fakta. Zdá se mi, že mají minimální rozhled či vzdělání a ani nemají zájem je získat, takže skutečnosti interpretují zcela mylným způsobem. Díky tomu, že sami nejsou schopni fakta a informace získat, posoudit a vyvodit z nich závěry, raději je zakazují sbírat a tím naprosto znemožňují například řešení či prevenci kriminality a skutečnou pomoc vyloučeným skupinám. Stávají se tak největšími škůdci svých "chráněnců". Budiž jim přáno, pokud tedy zrovna nedopadnou jak ten aktivista, kterého při jeho zachranitelských aktivitách jeho "klienti" zařízli jak podsvinče.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 22:33
- Nahlásit

Eire
Proc utocne? Eninka de ptala, cim je frustrovana a ja ji normalne odpovedela, pri cemz jsem cerpala z toho, co ona sama rekla.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2013 23:17
- Nahlásit

Adiddaska

co ona sama rekla

co lžeš, ani jedno z toho, co jsi napsala, není pravda

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 00:44
- Nahlásit

Adidaska
Ze laska ke zviratum jde ruku v ruce s primitivismem? Jak je to podle vas?
Na to nejde vlastne odpovedet.
Uz jen proto, ze laska ke zviratum ma presne tolik podob, kolik je tech zviratum lasku davajicich čobrddů.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 00:48
- Nahlásit

Eninka
co lžeš, ani jedno z toho, co jsi napsala, není pravda
Hehe, co je to pravda?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 00:54
- Nahlásit

Adidaska
A byli to lidi, co se treba venujou zachrane opustenych zvirat, takze tam bych ocekavala trochu empatie a ne takovou omezenost, zlobu a nenavist.
Zachrana opustenych zvirat
jma spolecneho tak leda s falesnou empatii, vysledky takove pomoci jsou znacne omezene, tato cinnost je mnohdy dusledkem zloby vuci jinym subjektum b i nenavisti k nim ci pokrytecke nenavisti k vlastnimu zivocisnemu druhu. Tak co bys od tech lidi cekala?

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 18:55
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/kultura/312429-lide-si-stezu ji-na-reportaz-ct-o-protiromskych-pochodech.html

kurnik, už i ČT jsou rasisti

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2013 19:42
- Nahlásit

ČT je jen další hnůj, nerespektují takřka nic, plácají páté přes deváté

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání