| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 20:17
- Nahlásit
gabifi
jééé.... na delfínka sem zapomněla
co se týče vysíračů tak ty tu snad byli včera ne
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 20:58
- Nahlásit
helps
co se týče vysíračů tak ty tu snad byli včera ne
ano, včera to tady místy trošku smrdělo
|
datli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:08
- Nahlásit
bREJ večír-mohu vám dát tipa na chondroprotektiva?
Dělám už cca 4 roky na orotopedické ambulanci,takže jsem už dost slyšela dost zpětných vazeb na samoléčení artróz.
Vesměs vše je v podstatě potravinový doplněk,různé kvality.Tím,že projde trávením,tak se jen málo toho pak dostane do kloubů.Kámoška vetka mi doporučila,že když jsem od fochu,mám si sehnat ty chondroprotektiva,co jsou v kategorii léčiv a né potravin.
90% předpisů dáváme Condrosulf 400,nebo 800.
a začínáme psát i Flexove-novější lék jiné firmy.
Protože je to pro lidi,nerejžuje se na tom tolik,jak na psech.
Další věc-jedna dávka se dá rozložit do vícero,dle hmotnosti psa.
Pokud máte ortopeda,lze to napsat na recept a doplatek tak bývá na balení 150-200kč.Přičemž u lidí se berou 3 balení=cca 3 měsíce,3 měsíce pausa.Pak zas 3 měsíce 3 krabičky a zas 3 měsíce pauza.
Ale není to potravinový doplněk,což GS condro je,ale z těch lidských doplňků asi nejůčinnějí.Ale nad tím kralují ty lékové chondra,výše zmíněné
Z mé psí zkušenosti--fena cca do 6 kil-jedna kůra mě velikostně stačila na jedno balení condrosulfu a né 3.Další jsem si sezobala já,páč byla sezona lyžování.
Čili jsem si ji na 3 měsíce poléčila za 150 kč.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:13
- Nahlásit
Shelticka-vím,že si psala Lipník,Hranice a cvičáky.Ale bydliště jsem nějak zazdila.
Naše DDm dělá soutěž!Vyfoť psa a napiš o něm něco.No to je vodvááááz!grrr.Jestli neumrznu,razíme zítra agilit.
Lidi,Migáčovi jsem teď vytáhla klíště nacucané.A Klárka si z cvičky vytáhla zapíchlej Migasův zub.Bude dělat vílu zubničku a ráno mu donese žužlací buvolí botičku.Sranda
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:14
- Nahlásit
datli
ahojky, to radíš ohledně artrózy, já bych se tě chtěla zeptat na dysplazii 3/3 u velkýho psa. Krmím Hillsem j/d a dávám s přestávkama Alavis, máš i nějaký jiný tip?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:22
- Nahlásit
i při dysplaziích se podávaj ty chondroprotektiva a víc nevím.Tohle téma jsem si nemusela zjišťovat,tak si nebudu vymejšlet.
Napadá mě jen udržování hmotnosti a nepřetěžovat-tak jak u lidí
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:24
- Nahlásit
datli
tak díky za info, zkusím i co jsi psala, na každýho může působit stejná věc jinak, ale třeba se to může vylepšit
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:37
- Nahlásit
datli
A jak vy to máte teď s agi v Přerově? Jak často, jak dlouho, kdo dělá trenéra...?
Eninka
při dysplazii se doporučuje pohyb, aby byl pes osvalený a klouby držely...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 21:42
- Nahlásit
Shelticka
při dysplazii se doporučuje pohyb, aby byl pes osvalený a klouby držely
to naštěstí máme, aji pohyb, aji svaly, ale občas se jí blbě vstává a jde špatně do schodů, ale jak vstane tak lítá jak šus
|
datli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 22:22
- Nahlásit
Shelticka
výcvikářů je tam hodně.Dostali jsme Lucku Ští(ý)borovou.
Je pro nás moc fajn-Fildovi se velmi pěkně věnuje.A máme možnost chodít úterý,čtvrtek,den o víkendu.Nicméně pro nás připadají v úvahu jen dny v týdnu.
A cvičíme podle množství příchozích psů.Někdy jsme ve dvou kusech za 45 minut s raslíkama hotovi,jindy je to na hoďku a půl.Taky podle počasí a zdechlosti.
Ofiko bychom za ty prachy měli dostat 10 lekcí a nazdar.Ale je prej na výcvikáři,jak si to udělá.Tudíž my máme září-leden a kolik chcem,tolik dojdem.Když je čas,radí nám ijak s Migoslavem cvičit povely základní poslušnosti.Ona má borderku,tak má k nám dost blízko.
Vloni jsem chodila se Sárou k Precheze na druhej cvičák a tam to bylo slabší.
Tady jsem dost spokojená už jen z toho,že se 11 letému klukovi snaží stejně vysvětlovat a procvičovat ,jak dospělákům.A není to takové-von je ještě maléééj,cobyste po něm chtěla.
Naopak díky tomu,že Biluška už Sáru jakoby měla na táboře v přípravce a naučila Fildu i Sáru občas nějaké nadstandartní fligny,jsou ti moji prďochové dost šikovní a šíleně rychlí.A ostatní výcvikáři je taky hodnotí velice pěkně a dávaj oběma dost naděje na dobrou funkční dvojku a rychlou.Asi tak.Jdu si pro hrnek mlíka s medem.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 07:24
- Nahlásit
upršené,ospalé ráno.chjo
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 09:13
- Nahlásit
datli
V Praze už naštěstí ne, ale měli jsme to tu včera.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 09:44
- Nahlásit
datli
a kolik tam tak chodí lidí na agility?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 10:44
- Nahlásit
no je tam víc skupinek,v různé dny a docela hodně jich tam chodívá.A jsou tam i skupiny pokročilých-závodních buď teamů,nebo jednotlivci,co jsem postřehla.Ale říkám,je tam víc výcvikářů a co se děje v jiné dny,nemám tuch.Mám se poptat?Jestli nebude pršet a já nezdechnu z únavy dneska ,tak tam jedu.
PS-tys mi posílala nějakou žádost na diskuzi?Je to od tebe?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 10:45
- Nahlásit
datli
Ne to se ptát nemusíš, to já se jen tak ptám pro zajímavost...
Já jsem nic neposílala, ani tomu nějak nerozumím, že se dá nějak posílat žádost na diskusi
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 10:49 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Že by něco šeltiákovitého?
http://zvirata.identifikace.cz/CMSPage.jsp?id=2d19 fcec-a752-4160-82d7-848f527c7d04&context=5e135a0f- 2fe1-4a30-a6a9-025db4dcd922.a1daadbc-5928-48c6-9b7 4-3fe86325c322.2d19fcec-a752-4160-82d7-848f527c7d0 4&locale=cs&dblockid=3835183f-d2fe-4cde-9df5-81ec8 f1ab5af&ditemid=bc5f127d-a4c0-4aba-a4be-0a7617c0c5 a1
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 11:03
- Nahlásit
Vlčáčková
řekla bych spíš typický voříšek
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 11:42
- Nahlásit
Vlčáčková
no ale ten je úžasný, pokud nemá šelťuchu v krvi, tak ji určitě připomíná
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 19:49 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Došla jsem z cvičáku zmrzlá jak nanuk,páč dělám jen řidiče a sběrače zapomenutých věcí po psech ,děckách.
Během 14 dnů jsme ztratili 2 vodítka a když jsme dnes nastupovali do auta ,syn odepl psa,psa nasoukal dovnitř,vodítko mu odpadlo z ruk a zůstalo ležet.Po návratu z cvičáku jedem na parkoviště u gymnastiky a baterka odhalila naštěstí ležící vodítko.To by mě už fakt jeblo,3 vodítka 3 týdny.
Mám nějaký pocit vyhoření z posledních dní.Denně po úřadech kvůli hypotéce,miliony mejlů,telefonů.Chlap mi chodí domů až po půlnoci,takže nic moc doma nepomůže.Děcka vnímají mou oslabenost a koní o to víc a loudají se.Prozměnu psiska taky vyblbávají.já nemůžu a chci spáááát.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 19:59
- Nahlásit
ty seš fakt depresívní
|
DannyCZ
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:29
- Nahlásit
Ahoj, jak se máte vy a vaši pséci?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:33
- Nahlásit
DannyCZ
ahoj, máme se dobře, myslela jsem, že jsi propadl vábení pekelnému zvanému žumpa a že je s tebou ámen, protože co žumpa schvátí už nikdy nenavrátí
|
DannyCZ
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:37
- Nahlásit
Eninka
Ne,ne byl jsem mimo ČR zatim jsem nepropadl žádnému vábení, ale co není může být , jak pokračuje krocení sebevědomé borderky? už nějak cvičíte?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:43
- Nahlásit
DannyCZ
cvičíme, akorát paní cvičitelka měla dojem, že bude lepší nás dát do drsnější skupiny a to byla skupinka extradrsňáků, americká akita, co napadla rozhodce při nějakých zkouškách, dvě ČSV - ti psíci byli jak vlkodlaci, spíš ještě drsnější, bulové apod. Jsme se s Terkou docela polekaly, tak budeme přístě zase s normálníma psejkama. Jinak se hodně polepšila, skoro úplně, tak abych to nezakřikla
|
DannyCZ
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:55
- Nahlásit
Eninka
To teda vypadá na pěkně drsnou skupinu, tak spíš pro mýho Dannyho, který svého času platil za velkýho drsňáka . Pro takový slečny jako jste vy musí udělat skupinu kde budou jen roztomilí pejskové a jejich pěkné paničky
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:59
- Nahlásit
DannyCZ
musí udělat skupinu kde budou jen roztomilí pejskové a jejich pěkné paničky
že jo, taky si myslím, vždyť my se ani nikam jinam nehodíme
|
DannyCZ
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 21:19
- Nahlásit
Eninka
Tak,tak přesně Dáš mi mail? Že bychom se mohli domluvit na tom venčení.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 21:22
- Nahlásit
DannyCZ
poslala jsem ti kontakt na mail pod tvým členem
|
helps
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 21:34
- Nahlásit
DannyCZ
máme se celkem dobře.... akorát jak já, tak pes sme nastydlí. a o víkendu nás čekaj první závody, tak já se z toho po..... děsně nervuju
|
DannyCZ
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 21:42
- Nahlásit
Eninka
ok,dík napíšu
helps
a jaký závody?
|