| Autor |
Zpráva |
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 21:24
- Nahlásit
datli
Trvalo to 10 měsíců.Neměl brebery,ale místo srsti 5cm filcové deky.Byl předtím minimálně dva roky zavřený na malém prostoru a pravidelně krmen zbytky a levnými granulemi(zaplať bůh za to) sousedkou.
poté bylo navrženo odebrání pro týrání,majitelka ho nechtěla dát,tak jí bylo řečeno,že pokud se ho nevzdá,odeberou jí ho násilím a ona zaplatí náklady.Takže podepsala a pak se díky holkám od chrtů dostal až k nám.
Dlouhodobě sem ho mazala olejem s třezalkou(dělala mi ho čarodějnice) a protože dlouho nechtěl nic jinýho než ty debilní levný granule,tak sem do něj dostávala na lžíci olej a kvasnice.
Pak se ohlásila slinivka,takže dieta a Pancreolan,ale jinak si myslím,že hodně udělala příroda a jeho bezva povaha s tím,že nic nevzdává.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 21:32
- Nahlásit
Jebloň
tak to jsem tipovala o dost dýl,tak 18 měsíců.To je tedy velký plus pro psa,že to zvládl.
O třezalce slýchám poslední dobou dost často,asi jí seženu.
Mám pocit,že mi Sára zase nechce pořádně nasrstit ,je pořád taková nějaká holá.A to do ní valím k barfu i rybí oleje,bekomplex a podobné,vločky,vajíčko.
Připadne mi,jakoby neměla podsadu a chudák se už v tomhle počasí klepe zimou pokud se nehýbá.Pak mi z toho doma učurkává.
Mimochodem třezalka se stále nedá koupit jako olej?Před časem se oficiálně nesměla prodávat.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 21:36
- Nahlásit
datli
Připadne mi,jakoby neměla podsadu a chudák se už v tomhle počasí klepe zimou pokud se nehýbá.Pak mi z toho doma učurkává.
Njn,to bývá potíž panelákovejch psů.
Mimochodem třezalka se stále nedá koupit jako olej?Před časem se oficiálně nesměla prodávat.
Nevím,netuším,protože já si ji nechávala vždycky dělat.Čubě boxera to zachránilo ucho,které jí léta praskalo.Ale opravdu se tu nesměla prodávat.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 21:46
- Nahlásit
datli
bekomplex a podobné,vločky,vajíčko.
to jí na srst nepomůže, mým psům asi nejvíc pomohly kvasnice nebo pangamin a lososový olej.Pangamin je dobrej i v létě púroti klíšt´atům, ale je to běh tak na 3 měsíce, dávám denně poctivě, kvasnice -pangamin dávám víc, snad je nemůžu předávkovat.
ale je klidně možný, že má takový typ srsti
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 21:47
- Nahlásit
Jebloň
Stývý je nádhernej, normálně mě to dojalo
Nejdřív vypadá jak plešomorče a nakonec se z něj vyklube takovej krasavec.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 22:00
- Nahlásit
laguna
Stývý je nádhernej, normálně mě to dojalo
já se nad tím taky dneska dojmula.......ale díky.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 22:17
- Nahlásit
je vidět, že si s ním udělala fakt kus práce a věřím, že tě to hřeje u srdíčka
navíc kolie sou tak hrozně vděčný a úžasný, hodný pejsánci... určitě ti to ještě nastokrát oplatí.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 22:45
- Nahlásit
kejtlin
Sára bude asi tipově plešopes.
Ale ráda bych jí dala maximum,protože loňská zima jako štěně byla fakt chudera.
Pangamin a podobné-já se toho intuitivně bojím kvůli předávkování.Nevím,jestli jsem někde něco chytla za info,prostě dávám,ale to předávkování mě straší.
A co se týká klíšťat-v naší lokalitě jich je děsně moc,že ani nefungujou osvědčené chemické obojky,kapky.Olomoucko je na tom dost špatně,navíc i infekční.
Mě to navíc ani nefungovalo kdysi,zkoušeli jsme to na doporučení vojenského tělocvikáře.Byli jsme na "přežití",učili se možnosti zachraňovacích technik spojených s vodním živlem.Lužnice měla 3stupeň povodňové aktivity,takže komárů požehnaně.
Béčko ani v kombinaci s repelenty nefungovalo.Jen když někdo intenzivně kouřil,nek nebyl poštípanej,ani oklešťatovanej.Venku bylo dobré stát uprostřed hloučku kuřáků a dalo se to přežít.
Nicméně ta naše moč od béčka tak strašně smrděla a byla tak divně citronově chemicky žlutá...
Něco se mi vybavuje,že nějaká dávka na dospěláka 10 tablet denně maximálně týden v kuse-nevím.
No uvidíme.Teprve se ochladilo,třeba nasrstí až teď.Začnem jezdit na chatu a budem velkou část dne venku,tak se třeba přizpůsobí i ta srst trošku.
Fakt panelákovej pes.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 08:03
- Nahlásit
datli
já beru b-komplex forte dlouhodobě tak 6-8 tablet denně kvůli oparům pásovejm, když ho mám tak i 15 tablet denně a nikdy mi nic nebylo, jasně moč je sytě žlutá ale to nic není.Pangamin-kvasnice jsou přírodní prostředek, nevím dávám ho několik let a pravidelně, nikdy žádnému ze psů nic nebylo
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 08:04
- Nahlásit
Jebloň
předpokládám, že na tý fotce je jeho bývalý bydliště
Ještě že golie mají kožich, který jim dovolí bydlet i na sněhu.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 08:38 - Změnil/a: kinta
- Nahlásit
gabifi
Jebloň
Taky jsem na to zírala Fakt bomba. Nechápu, proč takovýhle lidi ty psy vůbec mají. A nechtějí se jich vzdát.
edit: Zapomněla jsem na hlubokou poklonu pro paní Jebloň.
Mohu Tě oslovovat svatá Jebloni?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 09:02
- Nahlásit
datli
letos jsem začala dávat goliákovi obleček, hlavně poránu, navečer a v dešti. Náš problém je, že se šolti dost šourá, páč musí všecko očuchat 10 000 krát a my s golií furt postáváme a na zmetka čekáme. A protože mu bude v pondělí 9 let, rozhodla jsem se pro obleček.
kinta
to je fakt výborný spojení "svatá Jebloň
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 09:52
- Nahlásit
gabifi
kinta
jj,to je oficiální foto.
kinta
Zapomněla jsem na hlubokou poklonu pro paní Jebloň.
Mohu Tě oslovovat svatá Jebloni?
Jistě,povolení uděleno.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 10:45 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Sabinka (šeltie - kdyby někdo nevěděl) má artrózu v kolínkách na 3 tlapkách ze 4. Kromě toho nemá na tlapičkách skoro svaly, tam, kde by měly být, není prakticky nic. Veterinář říkal, že mám koukat, jestli se stejně radostně a mrštně vrací z procházky jako na ní vychází, protože pokud se už zpátky vleče, tak to není dobře a taková procházka už škodí. I pozoruju psa při procházce, kdy se už začne vléct. No. A proč to píšu: v létě se nám Sabinka vlekla už po čtvrt hodině. Svedla jsem to na vedro. A opravdu - ochladilo se a půlhodinové procházky byly stále stejně "čiperné". Nicméně teď je už docela dost zima a (teď to přijde! - nepochopitelná věc) počítala bych, že se zimou budou větší potíže nebo že každá procházka bude stejně dlouhá. Není. Nedávno jsme se vrátili asi po 20 minutách (možná ani to ne, ušli jsme s čucháním, venčením a štěkáním na sousedova jezoše za plotem asi 200 metrů) a včera pes běhal radostně, mrštně a s chutí skoro 2 hodiny. Je pravda, že pohyb byl ne zrovna ostrá chůze, ale takové pocházení. NO ale bylo to fakt dlouho a Sabka stále plná energie. Tyhle výkyvy se mi zdají dost divné.
Přitom srdce a plíce údajně OK. Pes má rentgeny kromě hlavy všeho, nikde žádné poúrazové stavy, které by něčemu škodily. Prostě kromě těch 3 kolínek (což je samozřejmě dost blbé, ale čekala jsem původně mnohem horší výsledky) je všechno v dobrém stavu.
Napadá někoho, čím by to mohlo být?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 11:53
- Nahlásit
Vlčáčková
na 3 tlapkách ze 4
. Jako dalo mi to trochu zabrat.
add. artroza, asi je to jako u lidí, ne? Třeba se onehdá blížila nějaká změna počasí atd.
Hele a nepomohlo by tomu nasvalení krmit masem, jako po calibře ti fakt nenasvalí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:01 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
kachna_
Původně tam byl ještě překlep: 3 ze 7! Ten jsem tedy fofrem opravila...
Calibru nemá, má jiný granule. Ale je tlustá jako prasátko a nedaří se to shodit. Má 10,5 kg stabilně od porodu. Trošku zhubla při kojení, ale taky moc ne. Takže jak dělat svaly a při tom hubnout?!
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:08
- Nahlásit
Vlčáčkovámě to připadnena nějakou neurologickou poruchu-prostě-náhodné výkyvy neurovzruchů.Tam bych viděla možna i souvislost svalů nesvalů...
Ač je to nepochopitelné,že funguje,zaplaťpánbůh za ty zázraky.Nesnáším stavy,které nedokážu vysvětlit a tím pádem s nimi nějak bojovat.Nic nezabírá,kde se vzalo,tu se vzalo...
Jako tenhle týden bolení bříška dcery.
Nakonec zelňačka a celodenní pobyt na chatě a je ok.Asi.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:13
- Nahlásit
Vlčáčková Takže jak dělat svaly a při tom hubnout?!
U lidí to funguje tak,že dodáváš velké množství bílkovin-maso ,tvaroh vajíčka-zrušit přílohy,dodat zeleninu.Jíst často malé porce ale k tomu nutný pohyb.
Tuk se rozpouští ,svaly nabývají,tím má tělo větší objem svalů pro spalování energie.
Čili žere se a hubne.
Pokud is na granclích,fakt bych šla do čistého masa-častější krmení a častější ,ač krátké,ale procházky důležité pro pohyb a nasvalení.Jak se to rozjede,začne to fungovat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:18
- Nahlásit
datli
Tak Sabka je u ně pár měsíců, co měla ta štěňátka. Jinak původně nevíme, odkud pochází, protože čip nebyl registrován a tetovací číslo prý odpovídá jiné feně. Kde se tedy plácala x let se netuší. Asi dva roky jí měla rodina, která se o ní nestarala. Pes coural kolem nějaké bytovky, po lese a okolí a sám si hledal nějaké jídlo nebo mu sousedi dali nějaké zbytky od lidského oběda. Kolikrát jí prý viděli se šlupkami od brambor nebo plesnivou kostí dotaženou z lesa. Štěňata měla za tu dobu asi 4x, zřejmě při každém hárání. Naposledy při březosti přestala chodit, ale to sousedi sváděli i na možnost zkopání cikánama spřízněnýma s jejími majiteli, kteří si zrovna v té době grilovali maso a pes tam žebral. Taky prý před těmi dvěma lety jí asi přejelo auto.
Takže těžko říct, co jí může být. Hlavně jsme nedostaly prakticky žádné alespoň minimálně ověřené informace.
A ta neurologická porucha - to by fungovalo jak? Proč jednou jde a podruhé ne? Proč ty svaly, jak s tím souvisí? A co asi bych měla ještě sledovat, abych si to ověřila?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:31
- Nahlásit
kachna_
Hele a nepomohlo by tomu nasvalení krmit masem, jako po calibře ti fakt nenasvalí.
si myslím, že sice z části jo, ale nejdůležitější je, aby se hejbala.... je jasný, že u takový feny to není tak jednoduchý, ale prostě maso samo o sobě asi nestačí. asi tak jako lidi, kteří sice třeba jedí dost bílkovin, ale válejí se na gauči - tož to pak moc svalů nemají
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:44
- Nahlásit
Jebloň
Vypadá opravdu krásně,je vidět že péče je maximální. A taky,že láska není jen slovo,pocit....je to lék.
Vlčáčková
Prostě kromě těch 3 kolínek (což je samozřejmě dost blbé, ale čekala jsem původně mnohem horší výsledky) je všechno v dobrém stavu.
Napadá někoho, čím by to mohlo být?
Tím,že má kolínko navíc
Ale vážně,grancle vyhodit ,maso nasadit a zeleninu místo příloh,jak píše i datli. Sama mám staré čauky a těm dávám na klouby orling pro koně.Je to tekuté,bezvadně se dávkuje množství a výsledky to má bezva.Ty můžeš zkusit tohle : http://www.mall.cz/pamlsky-vitaminy/orling-gelacan -plus-darling-150g?v=488143 A pak ten pohyb,ten je hodně důležitý
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 12:45
- Nahlásit
Eire
Vypadá opravdu krásně,je vidět že péče je maximální. A taky,že láska není jen slovo,pocit....je to lék.
Moc děkujeme.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 13:08 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Všem radilům
Díky. Ještě ty náměty proberu s veterinářem, aby jí ještě jednou prohlídnul a dal nějaký konečný verdikt co jo a co radši ne. Jinak samozřejmě chodíme často a kratší trasy. Jenže když se jde s Beký tak to je pak houby pochod. Sabinka to ale dohání lítáním dopředu, dozadu, dokola, takže ta si ten pohyb zaopatřuje sama kolem nás. A Bekynka si tedy může jít pomalu. Kdyby to už bylo na Sabku moc pohybu, tak prostě může na Bekynku počkat.
To je fakt peklo. Mám tu jednu nemocnou Bekynku, která moc chodit nemůže. Pak jsou tu dva, kteří potřebují specifický pohyb. A nakonec Vlčáček, který by potřeboval do těla pořádně. Kolikrát jdu kratší trasu několikrát po sobě jak ten magor, ale pokaždé s menším počtem psů až mi zbyde jen Vlčisko.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 15:05
- Nahlásit
helps
nejdůležitější je, aby se hejbala
tohle si myslim taky, vytrvalej pomalejší, ale delší pohyb na příjemnym terénu, delší chození v lese, ne na asfaltu, dát míň masa a zbytek dohnat libovolnym množstvim zeleniny, tihmle nastavuju porce Mařce mojí pažravý, pak je přííííšerně přežraná a spokojená a přitom toho moc nesní. Když je sucho a zima, na klouby je to mnohem lepší než teplo a vlhko, viz hnusný léto. Pokud je sucho, klouby fachaj daleko líp.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 19:00
- Nahlásit
jůůůůůů já chci takovýhle ščeňátko!!!
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 19:16
- Nahlásit
gabifi
... je to Gordic z Barabel? Je prý volný..... a je překrásný
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 21:34
- Nahlásit
Jé je nádhernej!Jsem strašně překvapená,nakolik mě ti chlupáči dostali,když jsme doposud jeli linii drsnosrstých jezevčíků,raslíka a Migas nás totálně dostal!Až jednou...bude volný dětský pokoj,já si snad troufnu i na tu kólii.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 21:41
- Nahlásit
Ještě k Sabince.Teď se motám kolem potřeby magnézia a že bez něj je život na prd.Zkus ji tu a tam přihodit i to magnéziu do žrádla.
A jak vidíš,vesměs všechny píšem-maso a zeleninu a častější pohyb dle aktuálního stavu psa,ale hýbat se.
Pěkný postřeh helps-bílkoviny v kombinaci s gaučingem nezaručí svaly.
Si to budu muset sama často pro sebe opakovat,ale jak mě se nechce jezdit v té kose na kole do práce....Raděj ten nebezpečný moped.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 22:12
- Nahlásit
gabifi
jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů
datli
jóó.... na jednu stranu si říkám, že Ajan je originál a že další šoltyje už tak skvělá nebude... a že bych si měla vybrat jinde... jenže pak dyž zas vidím ty jejich úžasný čumáčky a ten jejich pohled... tak inteligentně, vznešeně a krásně se snad tváří opravdu jen kólie a šoltyje. asi budu mít nějakej ten dlouhej čumák v rodině už napořád.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 22:46
- Nahlásit
na mě teď kouká jeden čumák a říkám si,co to je za pohled.
Právě jsme odsáli několik louží,pořádně se vytřelo.
Občas mu už fakt vynadáme do hovnometů,je to děs.
Nicméně musím konstatovat,že šelmy jsou normálně ukecaní psi.Mig regulerně artikuluje,teď to zdokonalil tím,že si narve do tlamy tenisák a ktomu žbrblá.Umí taky perfektně mńoukat.A vůbec jeho hlasové projevy jsou fakt origoš!
Včera jsem mu koukala do tlamy,měl všech deset zubů pohromadě a dneska,to už nejsou ani ty noty na buben.Asi jak se se Sárou přetahuje o pletený filcový cop,tak to pomáhá.Navrhnu to dceři,ať vystřídá Sáru a jde se s Migem přetahovat.Na to,že má už víc,jak 7 let,má všecky zuby a je mrzutá,že je poslední ve třídě,kdo má všechny mlíčňáky.Chudina,ale fakt jí všecky držej moc pevně.
|