Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 22:48
- Nahlásit

Dámy
200 metrů??? To jste vzaly kde? Že byste neuměly do víc počítat?

helps
Jo jo, má Canvit od původního veterináře. Až ho dobere, přejdu na něco jiného. Ještě to má tak na 14 dní, takže do té doby uvítám nějaké doporučení, co dál. Normálně dávám psiskům Alavis pro koně a zabírá to. Ale pokud je něco lepšího...

helps
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 23:07
- Nahlásit

Vlčáčková

Alavis taky lidi chválejí to je pravda.... mě se líbí ten hyalgel, ale kdo ví. asi je to taky individuální, někomu sedne tenhle lék, jinýmu něco jinýho.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 23:26
- Nahlásit

helps
Dík za tip. Ještě to proberu s veterinářem. Bylo by fajn, kdyby se podařilo něco najít pro všechny psíky. Beky má problémy s nártama na předních tlapkách, pořád si je olizuje a křupe v nich. Astřička má artrozu na kyčlích už asi 8 let. Sabka a její artroza na 3 kolínkách (pardon - na 2 kolínkách a 1 lokti... nemusím to víckrát takhle rozvádět, že ne?). A Vlčáčkovi taky trošku dávám, protože je starý a někdy malinko zapajdá. Tak pro sichr.

helps
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 23:40
- Nahlásit

Vlčáčková

HYALGEL je vysoce účinné arthronutraceutikum ve formě sirupu k regeneraci kloubů při artróze a dalších onemocněních pohybového aparátu.
Obsahuje kyselinu hyaluronovou, která má být jednou z nejvýznamnějších složek, které klouby dlouhodobě zpevňujou a vyživujou. Navíc je to fakt dost levný, tak za zkoušku nic nedáš. Vím, že to lidi psům taky dávají.
Jinak je i spešl pro psy, ten je trochu dražší, ale tomu koňovi dávali i ten pro lidi a v pohodě, ty účinný látky sou stejný.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 00:19
- Nahlásit

helps
OK. Takže koupím lidský a budu se tím ládovat se psama...

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 06:48
- Nahlásit

Kendymu dávám lický GS Chondro..

Jinak taky přidám něco z bižologie: chrupavka nemá regenerační schopnosti. To znamená, že čím později začnu kloubní výživu podávat, tím víc to poseru, páč to můžu dostat do stavu, kdy tkáň, která díky chondrům může vznikat, už kloubu na funkčnost a bezbolestný stav stačit nebude.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 08:50
- Nahlásit

gabifi
Jo, jo. Sabka má Canvit od té doby, co si jí paní Sl. vzala od těch lidí. Psa si převzala nechodícího (zajímavá analogie s ní, protože ona v té době taky skoro nechodila...), takže mu hned vet dal prášky. Akorát tam byla přetržka při štěndách a teď jedem na novo. Dostává dva denně. Čili už to bere několik měsíců.

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 09:19
- Nahlásit

Vlčáčková
Canvit jsem nikdy neměla, ale myslím, že je ok. Kloubní výživa je super věc, akorát není super cenově

bonc
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 09:27 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit

helps
Vlčáčková
nechci vám do toho kecat, ale možná by neškodilo si to tom něco přečíst... možná tim ušetříte peníze a možná tim dokonce i těm psům pomůžete.. bude vás to stát pár minut, najít si něco o chondroitinu, glukosaminu, msm, kys. hyalur. a hydroliz. kolagenu...

(páč třá samotná kys. hyalur. je docela k hovnu, páč jenom váže vodu, ale je dost významná ve spojení s výše jmenovanými)
pak možná věta mě se líbí ten hyalgel, ale kdo ví. asi je to taky individuální, někomu sedne tenhle lék, jinýmu něco jinýho.
nabude úplně jinýho rozměru..
stejně jako Bylo by fajn, kdyby se podařilo něco najít pro všechny psíky.
vyjímečně nechci nikoho napadat ale už se mi chce fakt brečet když čtu o řešení kloubních problémů ve stylu - známá dávala tohle, pomohlo to, zkus to taky

helps
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 09:52
- Nahlásit

bonc

(páč třá samotná kys. hyalur. je docela k hovnu, páč jenom váže vodu, ale je dost významná ve spojení s výše jmenovanými)

a někdo říká, že hyalgel má ve složení jen kyselinu hyaluronovou? nebo tě nechápu teda.... lidi s tím mají dobré zkušenosti, toť vše.

jesi máš lepší nápad nebo vystudovanej doktorát, tak sorry. já nejsem odborník! jen píšu svůj názor a co sem slyšela a viděla, že pomohlo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 10:09
- Nahlásit

gabifi
Canvit jsem nikdy neměla, ale myslím, že je ok. Kloubní výživa je super věc, akorát není super cenově
No tak ňák. A co se týče třeba Geladrinku pro lidi, tak se na to kamarád ptal doktora a ten se jen smál, že je to na nic. Takže je velká otázka, kolik z těch psích přípravků skutečně pomůže. Dříve jsem pro Astřičku měla Chasoton.

bonc
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 11:27
- Nahlásit

helps
HYALGEL je vysoce účinné arthronutraceutikum ve formě sirupu k regeneraci kloubů při artróze a dalších onemocněních pohybového aparátu.
Obsahuje kyselinu hyaluronovou, která má být jednou z nejvýznamnějších složek, které klouby dlouhodobě zpevňujou a vyživujou

tak jako bysem si myslela, že pokud to obsahuje i další účinný látky, tak se tim výrobce taky pochlubí ne?
Ne, nemam doktorát, nejsem odborník a právě proto píšu že si stačí jen něco málo přečíst a i neodborník to snadno pochopí. Stačí otevřít wiki a věnovat tomu stejně času co ti zabere napsat tady 2 příspěvky a víš, co máš od přípravku požadovat.
A nebudeš zbytečně kupovat psí formu Geladrinků jak píše Vlčáčková. Sory, ale mě už to fakt vadí, jenom tady už se kloubní výživa řešila X krát, píšu dokola furt to samý, je několik způsobů řešení, ale pořád to stojí na tom že musíš vědět JAKEJ kloub. problém řešíš a ČIM ho máš řešit. I vet je ti schopnej narvat komerci, která neublíží ale nepomůže. Pokuď chci psovi pomoct tak neni nic snažšího než se o to zajímat, ale po odborný stránce a ne co jedna pani na diskuzi povídala.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 11:30
- Nahlásit

bonc
pořád to stojí na tom že musíš vědět JAKEJ kloub

3 kolínka?

Lidičky zlatýýý, ty krátkosrstý gólie jsou tak mocinky krásný, že si jednu chci pořídit, myslíte, že jsou náročný na úpravu srsti?

helps
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 11:35 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

bonc

tak jako bysem si myslela, že pokud to obsahuje i další účinný látky, tak se tim výrobce taky pochlubí ne?

a připadá ti, že se s tím nechlubí, že to snad tají? nebo usuzuješ jen podle názvu?
viz
myslíš že sem se o to vůbec nezajímala? a prostě to doporučujou u psů, co mají artrózu, i snad myslím kejtlin tady z fóra si to chválila a hodně lidí ten jablkovej hyalgel vychvaluje. tak nevím, jesi teda sou všichni, kterým to zabralo a přestalo jim zvíře kulhat na hlavu... mám zvíře zdravý, takže hloubkové studie fakt nedělám a neplánuju. je mi líto, že tě to štve, ale doporučím to, když si myslím, že to může pomoct - nemluvě o tom, že je rozdíl dát 180kč za Hyalgel místo třeba 600 za různý ALavisy atp. V tomhle případě se za zkoušku nic nedá. Ale dyž ani nevíš co v hyalgelu je a jak má fungovat, tak nevím proč to tak hrozně odsuzuješ.

PS: můžeš samozřejmě poradit líp, když to máš skvěle nastudováno

bonc
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 12:52 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit

helps
tak myslim žes mě moc nepochopila.. vůbec mi nešlo o konkrétně tebou zmiňovanej Hyalgel, byl to příklad blbýho řešení problému. Že přesně takhle to řešit je prostě blbost, vůbec nevědet co psu je ale protože někomu to fungovalo tak to taky nasadíme když je to levný. Může to pomoct na artrozu, ale bude ti to úpa k prdu u podotrochlozy, osteoporozy, čepu atd atd.
Ale když už mluvíš o konkr. přípravku tak mě to stálo asi tak minutu:
Hyalgel obsahuje dvě účinné látky - kyselinu hyaluronovou a chondroitin sulfát.
a hned víš že jsou to vyhozený dvě stovky, páč na účinnou léčbu je to k ničemu - chondroitin nefunguje tak jak má bez glukosaminu, základní podmínka každýho dobrýho chondra. Ano, třá při lehký artroze, kdy nedáváš žádný kloub. doplňky, je to samozřejmě lepší než drátem do oka a tim že chrupavku kyselinou lepší zavodníš tak pes může přestat kulhat, ale jakmile tam bude větší problém tak ho tim nevyřešíš, vyhodíš prachy za pár balení než ti dojde že to nefunguje a začneš hledat znova, někdo ti poradí zase něco jinýho skvělýho.. a problém se prohlubuje páč neni řešen. Nehledě na to, že mam dojem že zrovna tohle je pro lidi? Nebo maj i psí verzi? Páč krmit lidskym je úplná blbost, účinný látky jsou tam stejný, ale můžou bejt v úplně jinym poměru než potřebuje pes a zas ti to nebé fungovat.
A tohle nejsou žádný skvěle nastudovaný informace, to je praxe, popř. pár vteřin na wiki

ale abych jenom nehlásala jak ne - POKUD jde o psa s artrozou (nejčastější), nejlepší co momentálně komerční trh nabízí je Alavis 5 plus (upozorňuju že nemam Alavis ráda, ale je to momentálně jedinej výrobce kterej nabízí všech 5 látek v jednom přípravku, možná maj veti něco stejnýho nekomerčního). Pak je řada dalších výrobků, který obsahujou 2,3 nebo 4 z těhle složek, třá Orling je dobrej, je potřeba jenom vybrat co potřebuješ a můžeš zaplatit.

helps
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 13:39
- Nahlásit

bonc

tak myslim žes mě moc nepochopila.. vůbec mi nešlo o konkrétně tebou zmiňovanej Hyalgel, byl to příklad blbýho řešení problému. Že přesně takhle to řešit je prostě blbost, vůbec nevědet co psu je ale protože někomu to fungovalo tak to taky nasadíme když je to levný. Může to pomoct na artrozu, ale bude ti to úpa k prdu u podotrochlozy, osteoporozy, čepu atd atd.

no já ti rozumím, ale Vlčáková tady o Sabče už nějakou dobu mluví a o artróze mluvila, takže to není tak, že bych mluvila o hyalgelu zatím co má osteoporózu.

víš, je to holt tvůj názor, že to nefunguje - osobně znám dva lidi, kteří to jeden po neúspěšné léčbě ostatními přípravky zkusil psovi, další koňovi - oba měli diagnostikovanou artrozu... cca po měsíci běhali, nekulhali a úplně zdraví. tak teď nevím teda asi zázrak, dyž je ten přípravek naprd ) totéž tu psala i tehdá myslím právě kejtlin, že staré kolii nepomohl ani alavis, ale jen po hyalgelu dobrý. takže možná máš hezká kritéria pro fungující chondra, a já se nechci hádat, ale lidi a zkušenosti to vidí jinak. ale už dost nechci vypadat jako že dělám reklamu za každou cenu. dyž myslíš, že je to k ničemu, já ti to brát nebudu btw, dělají i pro psy ano - ale lidský podávají lidi stejně akorát to dávkujou podle váhy psa.
na druhou stranu, je mi vlastně jedno, kdo co doporučuje, naštěstí mám psa zdravýho, ale kdyby měl problém, vím že to zkusím. ale samozřejmě zkušenosti z praxe ti neberu, každej máme zkušenosti jiný.

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 13:47
- Nahlásit

bonc
účinný látky jsou tam stejný, ale můžou bejt v úplně jinym poměru než potřebuje pes a zas ti to nebé fungovat.

každý jedinec, psí i lidský, má jedinečnou chemii a dejme tomu něco jako fyzikální chemii těla. To znamená, že využitelnost jedné a té samé potraviny nebo potravinového doplňku je u každého úplně jiná. Dva psi stejnéjho plemena s podobným problémem můžou na lék reagovat úplně jinak.
Lidi si běžně doporučují vitamíny nebo kloubní přípravky a nevím, co je na tom špatného vyzkoušet něco, co pomohlo třá sousedovi i když vím, že mně to pomoct nemusí.

Lidské přípravky kupuju ze dvou důvodů: jsou pro celou rodinu, i tu lidskou část a taky podléhají přísné kontrole, na rozdíl od veterinárních přípravků.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:05
- Nahlásit

helps
střídám hyalgel s alavisem koňským.hyalgel mi vydrží na cca měsíca koňský alavis na cca 8 měs.

helps
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:11
- Nahlásit

gabifi

tak sem to myslela, dyž sem psala, že to třeba nemusí pomoct - taky znám lidi, co jedí "zaručeně účinný" kloubní preparáty a stejně nemůžou chodit. jak říkáš, každý tělo je trochu individuální. nic jiného sem tím nemyslela, ale asi se to ztratilo v překladu....

kejtlin

ahá, dík za upřesnění

Billy
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:13
- Nahlásit

Tak problém s kloubama sem řešila u předchozího psa, vlčák s kolií, měl dysplázku a k tomu měl jako mladej těžkej zánět kyčelního kloubu, fakt hnus. Kolem osmého roku sem začla řešit pajdání, zkusilo se dost věcí. V sypkém stavu, nedostala sem to do něj, syrup, vyprskal. Pak sem vymyslela, jak to do něj dostat, ale prostě to nepomáhalo, nebo málo. Mimo jiné to byl i Orling, tehdy začínal, možná je teď lepší. Tak našel vet tablety, Canvit chondro, ten fungoval úžasně. Bral to přes měsíc a byl klid, pak to dostával jednou za rok, preventivně, až poslední 2 roky to dostával 2x do roka. Odešel na něco úplně jiného, né na nohy. Ten samej přípravek Canvit chondro, na mou radu zkusilo pár známejch, některým pomohlo , některým ne. Přesně jak píše gabifi, každej sme jinej a platí to i u psů. Ale taky má pravdu bonc, chce to vědět, kde je problém a podle toho zvolit léčbu. Bohužel málo vetů se na to specializuje. A tak vám prostě něco daj a vy platíte.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:16
- Nahlásit

Ano Canvit chondro je to, co má Sabí. A na začátku dostala ještě nějakou injekci, začala chodit do odpoledne a od druhého dne už velice dobře (tedy na její poměry).

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:33
- Nahlásit

tohle je mocinky hezký štěňátko

Billy
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:38 - Změnil/a: Billy
- Nahlásit

Vlčáčková
Držím palce, ať to taky pomůže, jako pomohlo mojemu, dožil se skoro 14 let.

gabifi
tohle je mocinky hezký štěňátko
Tak ve vaně ještě místo máš, ne?

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:44
- Nahlásit

Billy
Tak ve vaně ještě místo máš, ne?

leda tak pro nějakého bonsaj delfína

helps
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 14:52
- Nahlásit

gabifi

ježíš ty si budeš pořizovat delfínka jůůůůůů

bonc
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 15:19
- Nahlásit

nestíhám, takovejch skandálků všude
prostě pointa byla že zápal plic taky nebudete místo atb léčit sirupem co vám doporučila sousedka protože jí fakt pomohl..
prostě se u psů kloubní problémy podceňujou a dokud pes chodí tak se řeší metodou pokus omyl a pak už je někdy pozdě, páč změny na klubech jsou nevratný. Zdůrazňuju že nemluvim o prevenci.
Musim toho jít vedle spoooustu dočíst

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 15:27
- Nahlásit

bonc
prostě pointa byla že zápal plic taky nebudete místo atb léčit sirupem co vám doporučila sousedka protože jí fakt pomohl..

a proti zarděnkám se budeme očkovat entizolem. Hovk

Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 16:25
- Nahlásit

lidi lidi, dneska jsem tak nasr*ná, že kdybych si dočetla ještě tuhle diskusi tak to se mnou asi sekne, a to jsem si myslela, že se u čtení o psech aspoň trochu odreaguju, ale bohužel, takže nedočítám a radši padám na cvičák, tam to bude mnohem lepší relaxace a i kdyby to hafině vůbec nešlo, tak mě to nenaštve tolik jako hloupé kecy na diskusích, ámen tečka

helps
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 19:17
- Nahlásit

klííídek soudružko, dyť se nic neska neděje.... ale je fakt, že dočítat fakt nemusíš, není tu nic zajímavýho. a cvičák schvaluju, taky bych chtěla, ale nemůžu

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 19:50
- Nahlásit

helps
není tu nic zajímavýho
tak teď hezky kecáš. Já mám ve vaně delfína a prej nic zajímavýho

Shelticka
helps
holky, pokud vám přítomní vysírači vadí, budete je muset ignorovat. Každou vaši poznámku ohledně jejich vysírání okomentují dalšími dvaceti vysíracími poznámkami.

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání