Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
datli
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:48
- Nahlásit

Eninkaale já netvrdím,že pocházím z Hané.Jsem Ostravačka,jak řemen,ale teď žiju na Hané,bych tak asik řekla.Už asi 13 let,to už je kus života,co?Už sem tu zakotvila,nicméně jisté myšlení řekněme echt vesničanů,tak na to jsem si nezvykla dodnes.
Dnešní klasika-kupuku si boty a prodavačka,co je známá,mi říká jen tak jednu z mnoha informací,že ať si nemyslím,že na mou doktorku sou taky stížnosti.Že její kolegyně z ní byla hotová.Ani se jí na ty nohy pořádně nepodívala a zpočátku,že to byla léčba o ničem.Ale teď je spokojená,už si byla pro nové ortopedické vložky,které ji moc zabraly a chválí si je a nohy už jí nebolí.
a)známá sama sebe neslyší,co říká-někdo byl léčen a přišla úleva od bolesti,což se nepočítá,páč vlastně nesežral tuny prášků.
b)pacientka ,ač nespokojená s postupem léčby,si byla pro novou ortopedickou pomůcku-vložky do bot,protože jí evidentně zbavily bolestí nohou.ALe-mudra na její nohy nesáhla,tudíž nevyšetřila.

Mimochodem stačí lidi nechat shodit ponožky a je jasné,kde maj klenbu-v hajzlu slušně řečeno.Proto ani nedokážou zapojit svaly klenby a nestoupnou si na špičky.Na to nemusíme fakt na pacoše makat,to je evidentní kolikrát už podle druhu obuvi,v jakém přijdou,anebo když řeknou,že 30 let v práci nosí holínky,je jasné vše.No nic,jdu na Hause.

datli
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:49 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Tak nevím, Billy je hyperaktiv a předchozí pes byl absolutní kliďas, panička stejná. Tak nevím

No jo-ale i panička zraje třeba do kulišáren,no...si to třeba připusť.

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:51
- Nahlásit

datli

to byl teda vyčerpávající příspěvek Datli, tak utíkej sledovat..p.s. pokud jsi teda jen zčásti hanačka, tak to beru s tou Holomócí

Billy
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:57
- Nahlásit

datli
Panička dozrála ke třem nohám, pes se musí vyběhat sám, tak to asi bude ono, že je tak akční. Ale akční je venku, doma je naštěstí v klidu. Teda pokud do mě zrovna nekope na gauči, nebo v postýlce

helps
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 22:35
- Nahlásit

Billy

jo tagle.... za 10-12 let... tak tobě nikdo med kolem huby nemaže
tak kdo ví... třeba si dřív byla klidnější a teď seš aktivní
jinak coursing mi taky byl nabízen, ale nevím no... esi by se mi pes chtěl honit za střapcem.

datli

haus byl fajn jináč nohy mám ploché jak žába. achych....

Billy
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 22:47
- Nahlásit

helps
esi by se mi pes chtěl honit za střapcem.
No, v sobotu tam byl postarší zlatej retrívr, když nemusel, moc toho nenachodil, ale jak viděl, že de na střapec, ožil. A ještě si k tomu celou cestu bafal. Bylo nádherný vidět, jak ožil a po běhání na něm byla vidět ohromná spokojenost. Dám odkaz na fotky z té akce, nejsou moje. Sama uvidíš, to nadšení, co z toho psa číší, ono teda ze všech Chce to zkusit, možná tě hafíno překvapí
https://picasaweb.google.com/109818123288725495395 /Coursing03#

helps
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 23:17
- Nahlásit

hezké fotky.... ale teď jde o to, jak se staví šeltička k lovení střapce. není to žádnej lovec

Billy
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 00:58
- Nahlásit

Billyho nějak zvlášť přetahovadla neberou, po chvilce ho to nudí, kořistnickej taky neni, klidně svou hračku přenechá jinému. Ale ten střapec na šnůře, to je akce a navíc, neběží jedním směrem, ale sou tam zatáčky a musí zapojit i hlavu, aby se mu střapec neztratil. Neběhá se na jednu stranu, ale střídá se směr, což to činí pro psa zajímavější. Ze začátku sem ho podpořila pamlskem, že má o střapec zájem, stačilo, že si čuchnul a kouknul, kam ta věc zdrhá. Tak šestej sedmej běh, už ho pamlsek nezajímal, dokonce ani fenka, co mu voněla a stála u doběhu. Běžel asi 10x za 2 a půl hodiny. Chce to vyzkoušet a uvidíš, esli je to sport i pro šeltiny, ale já myslím, že je

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 07:19 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Billy
sakra ten Billy je povahově celej děda a asik taky celej táta.

datli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 07:22
- Nahlásit

brý ráno.Tak všichni pro střapce na šňůrce A taky pro vložky do bot!Nehodlám poslouchat skuhrání,že někoho bolí záda,kolena,kyčle!

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 07:30
- Nahlásit

datli
že někoho bolí záda,kolena,kyčle!

mi se nic nechce a to už mám za sebou venčení a obr kafe se štrůdlem

Billy
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 07:38
- Nahlásit

gabifi
Koukej se podělit o štrůdl
Jó, to už sem si všimla, že se potatil a z dědka si taky vzal to nej. A už i na ostatní psy začíná bejt občas protivnej, teda někdy se mu ani nedivím
Ale jinak je to zlatíčko, jen ho vykopat

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 07:44
- Nahlásit

Billy
nebo poklad, jenom zakopat

Billy
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 13:01
- Nahlásit

gabifi
Občas i tak

Shelticka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 13:02
- Nahlásit

Tady kde bydlím já s datli to sice je do Olomouce co by kamenem dohodil, ale hanácky se tu nemluví... u nás je nářeční křižovatka a mluví se tady tak nějak všelijak, nejvíc ale spisovně ... hanácky se mluví trošku na jiné straně Olomouce, třeba v Náměšti na Hané kam už 3 roky jezdím na víkendy... když jsem tam přijela prvně, tak jsem měla co dělat, abych rozumněla
Eninko ty jsi odkud, že jsi tak znalá hanáckého nářečí?

helps
coursing je super sport i pro šeltičky, no já myslím, že šeltie jdou snad do každého sportu alespoň ta moje... sice to není lovecké plemeno, aji si myslím, že to jako lov neberou, ale prostě jako hru a zábavu a viděla jsem více šeltií na coursingu, co si teď vzpomenu, znám minimálně 4

helps
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 13:14
- Nahlásit

Shelticka

no tak možná zkusíme.... někdy. je fakt, že třeba přetahování má Ajsí celkem rád, tak to by nemuselo bejt tak nejhorší, nějakej zápal má.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 18:55
- Nahlásit

Shelticka

Eninko ty jsi odkud, že jsi tak znalá hanáckého nářečí?

jsem z Brna, ale máme tady k tomu nářečí hodně blízko, a taky hodně těch výrazů používáme, aspoň teda koho znám

zavrelka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:04
- Nahlásit

Ahoj, ještě k tomu coursingu - Ema to v životě neviděla, zkoušeli jsem poprvné na Sheltii párty, a když jsme šli na "start" tak říkám že to vidím bledě že kdyby tak balónek - a "obsluha" navíječe - není problém .... vyměnila střapec za balon a super. Ema běžela jako profík. Druhé kolo jsem jí ukázala u střepečku balonek - pochopitelně "hecování" a balonek dostala až v cíli jako odměnu. Běžela taky super. Ale byli tam psíci kterým nic neříkal ani střapeček ani balonek a naopak i ti kteří střapeček viděli taky poprvé a běželi jak profíci

datli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:05
- Nahlásit

?Sheltickaa tak ty jsi přímo,tedy žiješ v PR?

helps
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:19
- Nahlásit

tak třeba se k tomu někdy dostanem bylo by to hezké dyby se pejsek proběhl a já sem ho mohla jen povzbuzovat

helejte syrovo-krmiči.... žere vám pes syrový játra? protože Ajan je kdysi dostal a úplně zhnuseně odešel, že tohle jako fakt v žádným případě... a kamarádka mi teď říkala, že její fena to samé. zato dneska dostal k véče stehýnko a kuřecí srdce... kuřecí stehno vzal do tlamičky poodnesl o kus dál a vrhnul se na srdce.... pak brouček přišel, skočil mi na nohy, vrtěl ocáskem a celou mě olizova, chudinka takovou měl radost pak teda dožral i stehno... ale játra - to sem si myslela, jaká není super mňamka.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:22
- Nahlásit

helps

žere vám pes syrový játra

moje tři holky se můžou po syrových játrech umlátit, ani je nekoušou, jen polykají, aby stihly sežrat co nejvíc a nejrychlejc

Billy
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:22
- Nahlásit

Billy taky nerad játra Jinak snad cokoliv syrového.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:24
- Nahlásit

p.s. a kuřecí maso nechcou ani omylem, čuchnou a mizej v dáli, jo, jo, každej pes jiný chutě ... a teda nejvíc mají rády hovězí maso.

Billy
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:28
- Nahlásit

To souhlas, hovězí vede na celý čáře, po tom se může utlouct.
Jen upřesním, já krmím granulema, maso dostává na přilepšenou

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:28
- Nahlásit

Billy

já krmím granulema, maso dostává na přilepšenou

já taky tak

datli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:58
- Nahlásit

helps-Tak u nás játra,ledvinky-maximálně vařené.Ale žaludky a srdíčka,když je nakrájím ,tak se voba psi mohou utlouct.
U nás vede drůbež a když hovězí,tak spíš preferují kousky,jak mleté.Nevím čím to.Třetí pes nepoznal prvního a v mletém hovězím se ňumrá stejně.
Dneska ráno jsem prdla do mixeru tvaroh,vločky,med,celé vajíčko se skořápkou a dvě mrkve.Padalo to do nich jak němci do krytu a za půl dne to z nich šlo v úhledných tlustých válcích ven.Udivuje mě rychlost trávení obou psů.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 20:03
- Nahlásit

helps
játra vařím. jednak je syrové prakticky nikdo nepokouše - i Bageta má co dělat, šeltky nemají vůbec šanci. Za druhé se ze syrového poserou. Ale fakt hodně.Takže játra výhradně vařená

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 20:10
- Nahlásit

Ahoj vespolek.
Sabinka mi krásní den ze dne. Už jí rostou nové kalhotky, ocas má jak liška a stále se jí zahušťuje hříva. Také před podzimem zezlátla jak listí. Pastva pro oči.
Jak jste na tom Vy se zimními kabátky? Ostatní moji tyrani nějak převlékání kabátů neřeší.

datli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 20:14
- Nahlásit

Migoslavovi nějak narůstají plíce,či co to je.Plecko,anebo tuším tomu říkáte límec.Celkově v trupu zahustil,vypadá jako bílá kočka,co prolítla komínem a je řádně naježená.Nicméně všechny nohy má nějak krátkosrsté.

helps
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 20:22
- Nahlásit

no ty vole, mě už hráblo asi úplně... jdu ven se psem, pak se vracím a u výtahu zjistím, že má krev na náprsence... začnu vyšilovat, prohlížet, prohlídku dokončuju doma a hrozně se děsím, kde se mu co stalo. pak mi přepne konečně mozek a uvědomím si, že vlastně žral syrový no fakt dost!

Eninka

vidíš, máš divné psy, dyž žerou syrový játra
a nežerou kuřecí..... Ajsí má hovězí taky rád, ale samozřejmě je to bída s tou cenou.

Jináč Ajan má taky granule, maso dostává párkrát v týdnu, někdy míň někdy víc,taky na přilepšenou. A u rodičů a u babičky na něj taky vždycky čeká buď syrový nebo vařený s přílohou - ty ho rozmazlujou )

Tak to si jim datli udělala pěknou snídani Ajan by se z toho ale asi pos.al... asi dvakrát sem mu dala syrové vejce, nejdřív se ošklíbal, pak teda že to vochutná, ale podělal se z toho strašně.

Biluška

Voni sou tvrdý? já si vybavuju, že byli takový vošklivě slizký, nijak nevonící, ale moc jako že by nešly kousat, to mi nepřišlo... a to teda jen po syrových játrách se poserou nebo po všech syrových vnitřnostech? páč ty srdce teda Ajan zežral hned s velikou radostí

Vlčáčková

hoď nějakou venkovní podzimní fotku neska Ajánek šel a taky sem koukala, že buď se zakulacuje nebo mu trošku houstne kožíšek. ale je chlupatej dost pořád, tak já nevím, zas tolik to nepozoruju, jak ho mám furt na očích.

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání