| Autor |
Zpráva |
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 22:54
- Nahlásit
Kokla jsem se na stránky gordika a nedalo mi sem nevloožit fotku,je děsně upřimně prčovní
|
helps
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2011 23:15
- Nahlásit
datli
nj... to ten náš míšenek taky žvaní. a jak rád vodmlouvá a držkuje. normálně na mě kolikrát tak mručí a poštěkává - ale takovým zvláštním způsobem, tak jako provokativně u toho vrtí ocáskem a celkově to působí dost komicky.... i dyž občas to přežene a fakt vypadá, jak dyž mi drze odmlouvá a dyž pominu jeho držkování, tak během dne taky žvaní a kňourá a mručí. taky máme ukecanýho čokla
jůůůů ten je vošklivej
|
datli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 07:13
- Nahlásit
To je kosááá-pomóc.
Sára se prochladila,už je to tady.Bude zase chodit ve svetru asi ráno a večer.Přes den by to měla dát.
No jo.Celou noc prospí pod peřinou,tak se není čemu divit.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 07:35
- Nahlásit
zavrelka
je to Gordic a je lukcusní
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 08:02
- Nahlásit
Dneska je Kendýskovi 9 let. K narozkám dostal bundičku Trixie, aby mi v zimě nenastydl.
No a protože Panteři s Jimmim ještě na závěr flyballové sezony získali zlatou medaili, jukněte na foto celýho družstva (nejkrásnější sou samo Jimmi s Jimmijovou)
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 08:11
- Nahlásit
datli
Až jednou...bude volný dětský pokoj,já si snad troufnu i na tu kólii.
No, já bych spíš řekla, že slovo kolie by mělo být zaměněno za šeltie Na tu si zas netroufnu já Takže všichni majitelé šeltií jsou pro mě hrdinové
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 08:26
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
jak to povídej?
.... i dyž je fakt že zrovna můj pes je tak trochu magor
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 08:49 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
helps
Tak kolie je taková jemná, klidná (jako v porovnání se šeltiema), prostě zlatíčko Šeltie jsou na mě moc nervní, roztěkaný, v 99% uštěkaný, já bych prostě se šeltií přišla o nervy Ale to bude i věkem, v 15 by se mi šeltie třeba líbila, že jo ))))))))
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 09:30
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Tak kolie je taková jemná, klidná
mám goliji a teď nevím, o čem mluvíš. U nás doma jsou za ty jemný a bezproblémový šeltie
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 09:45
- Nahlásit
gabifi
No, ale já mám dlouhosrstou Já samozřejmě vím, že se nemá generalizovat, ale ...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 10:45
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
jóó já ti rozumím... můj pes sice není tak uštěkanej (ale taky bude jedna z vyjímek), ale praštěnej je dost, pořád někde po něčem hopsá, lítá, skáče, tahá něco v držce ... pořád by si s někým hrál... dneska zrovna sme potkali chudáka jezevčíčka, nějakej dědouš šedivej a ten můj blb kolem lítal, poskakoval a provokoval ke hře chudák starouš si asi myslel o ......
je fakt, že dlouhosrstky mi taky přijdou mnohem klidnější. jemný sou šeltyje dost, citlivé taky, ale v tej klidnosti vidím celkem velkej rozdíl. tuhlec sem jela vlakem s paní a ta mi povídala, že mívala dlouhosrstku a jakej to byl dokonalej pes, že něco řekla a on přesně věděl, co po něm chce )) a že dyby si pořizovala dalšího, že by do kólie šla znovu. já sem zasněně poslouchala a pak sem říkala, že ten můj je hrozný torpédo ale právě, dlouhosrstku bych si koupila tak někdy kdy už to nebudu brát třeba tak vážně s agility a aktivním životem. teď mi ale hrozně vyhovuje, že šoltyje je připravena vystřelit a těší se do jakýkoliv akce ale určitě to není pro každýho... sme byli koncem léta u Orlický přehrady, na šlapadle atd a teď tam byli nějaký lidi s děsně tlustým vestíkem... fakt hroznej buřt. a ženská úplně omdlévala z Ajana a dyž pak Ajan vyskočil naší mámě až k hlavě, tak ještě víc a začala jééééé toho bych chtěla.... ale právě není to pes, aby se někde vykrmoval a ležel. ačkoliv sou dost přizpůsobivý to jo....
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 11:29
- Nahlásit
helps
Tak zas eono to není o tom, že by ta kolie nechtěla něco dělat, to zas ne, ale klidnější jsou, to zas ne, že ne. Je s nima podle mě lepší domluva. Ale do aktivního života jsou taky, oni jen neleží na gauči, to by je taky dlouho nebavilo Na agility jsou samozřejmě pomalý, o tom žádná,ale co vím z koliího fóra,tak hodně holek s nima běhá. A žádný pes není typ na vykrmování a ležení podle mě teda
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 11:52
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
to sem nechtěla naznačit, že by to byl typ na ležení a vykrmování to mě jen tak napadlo v té souvislosti....
vím, že aktivní jsou, ale ty dlouhosrstky co znám jsou fakt nesrovnatelné se šeltičkama,.. hlavně co se týče těch lumpáren, skotačení a lítání jak blázen v kruzích připadají mi kólie takový moudřejší.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 12:32
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Na agility jsou samozřejmě pomalý
nejsou pomalý, teda alespoň pro většinu psovodů ne.
Před deseti lety jsem si nedokázala u nás doma představit nic jiného, než pořádně akčního psa. Jak stárnu, začínám přemýšlet o fenách klidnějších plemen.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 12:53 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
gabifi
jenže ty pořád mluvíš o kraťandách ne? podle mě mezi KK a DK je taky docela rozdíl... ) KK jsou děsný svalovci a sporťáci a DK jsou "rychlé" a šikovné, ale nejsou takový bláznivý, imo. tak nějak přiměřeně.
kamarádky kraťandí kluk je nejen překrásnej a opravdu krásně a poměrně rychle běhá, skáče s hroznou elegancí... a jasně, že DK jsou super pro aktivní lidi, ale jak říkám - myslím si, že tak nějak "s Mírou"
PS: je mi jasný, že je to děsně individuální a najde se třeštiprdlo dlouhosrstka a stejně tak i některý šeltičky třeba možná... někde... daleko... za horama... nejsou tak praštěné, ale klidná a hodná zvířátka
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 13:17
- Nahlásit
helps
jsou i klidný kolie krátkosrstý a je jich dost. Já mám doma tak trošku extrém.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 13:25
- Nahlásit
aháá.... no vidíš, KK co znám jsou docela veselý-běhací. ale je fakt, že zas třeba v porovnání s šeltiema furt slabší odvar. tak to máš štěstí ) veselej pes, veselej život.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 13:26
- Nahlásit
helps
veselej pes, veselej život
ano, veselo je furt
pro příště uvažuji o feně KK nebo DK
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 13:36
- Nahlásit
helps
Já si myslím, že co se KK a DK týče, tak ten rozdíl je spíš v lidech, co si je pořizujou, že KK si teď hodně pořizují mladší lidé, co s nima víc dělají,ale DK se tak trochu staly psy spíš pro starší, klidnější lidi, ale i to si myslím, že se mění
Ale jinak souhlas, DK jsou v globálu jistojistě klidnější než šeltie.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 13:53
- Nahlásit
gabifi
dodatečně přejeme fšecko nejlepčí Kendymu...Jim na to asi kašle, ale tak aspoň přeju já
|
datli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 14:59
- Nahlásit
Jako teda ve srovnání jakékoliv velikosti kólie a délky chlupu,jsou tyhle dlouhé čumáky naprosto slabej vodvárek oproti jack russelům.Takže elegance,mazlivost a ukecanost to jo,ale prdlouši....pche půjčte si naši Sáru a pochopíte,co máte za zlatíčka lenivé doma!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 15:33
- Nahlásit
Jimmi
dodatečně přejeme fšecko nejlepčí Kendymu...Jim na to asi kašle, ale tak aspoň přeju já
Kendy na to asi prdí taky, ale já moc děkuju
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 16:34
- Nahlásit
gabifi
o DK uvažuji, ale až tak někdy až budu taky starší a moudřejší
Barbucha z Prahy
jo taky myslim, že to hraje roli... jistě se z kólií dá udělat jak gaučák (teda ne doslova), tak aktivní sporťák.
datli
ty si totiž ještě nepotkala Ajánka
neska sem s nim byla u vetky, páč si drbal ucho a třepal hlavou... tak vyčistila atd. pak říkám jen tak mimo, že má taky trochu rýmu, tak mu napsala sirup a povídá, abych prej omezila aktivitu, jen na krátký procházky.... vyjdu ze dveří, pustím čokla z vodítka ten se rozběhne rychlostí concordu, pak se na místě otočí, udělá smyk, začne na mě řvát, pak skákat do vzduchu a letí dál tak sem mu povídala, jesi neslyšel paní doktorku o klidovějším režimu... asi neslyšel
ale zase néé -- nechci samo srovnávat šoltyje-kolie s ruslíkama. teriér bude vždycky teriér, to je jasný ))
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 19:25
- Nahlásit
helps
vyjdu ze dveří, pustím čokla z vodítka ten se rozběhne rychlostí concordu, pak se na místě otočí, udělá smyk, začne na mě řvát, pak skákat do vzduchu a letí dál
Teda až na to řvaní, to už konečně pochopil že ne, tak je to totéž, co ten můj magor. A to už mu zá pár dní budou 3 roky
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 19:54
- Nahlásit
gabifi
Kendymu všechno nej, hlavně něco dobrýho do čumáčku
|
datli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 19:55
- Nahlásit
helps-to je výzva!Prdlé psy ,co furt koní a lítají Sára může!Odkud že ty jseš?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 20:40
- Nahlásit
Billy
Teda až na to řvaní, to už konečně pochopil že ne, tak je to totéž, co ten můj magor. A to už mu zá pár dní budou 3 roky
mě furt někdo konejší, že ať se nebojim, že se mi pes zklidní no taky tomu moc nevěřím.... třeba je to moje vina, viď - dyť přece jakej pán...
datli
od Příbrami....a většinu roku ale teď trávím v Budějkách. hádám, že vy ste z Oryjentu jako Biluš?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:28
- Nahlásit
helpsřekněme Olomócké předměstí...to je fákt daleko do Příbrami.Sem tam byla před....ehm,no cca 94 roce na přijímačkách na záchranářství.Dostala jsem se,ale aj do Brna a to bylo o dost hodin míň na dojíždění.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:30
- Nahlásit
datli
řekněme Olomócké předměstí
kdyby jsi byla echt hanačka, tak bych napsala Holomócké, víš?
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 21:34
- Nahlásit
helps
že ať se nebojim, že se mi pes zklidní
Jo, taky sem se ptala, kdy se uklidní, prej brzo, tak za 10 - 12 let
dyť přece jakej pán...
Tak nevím, Billy je hyperaktiv a předchozí pes byl absolutní kliďas, panička stejná. Tak nevím
Jo, Billy si v sobotu dal neofiko trénink coursingu. Lidi, to je paráda, pes utahanej a panička jen bolavé hlasivky od počátečního povzbuzování. Výsledek? Dokonale šťastnej pes
|