| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 13:38
- Nahlásit
datli
kontaktovala jsem více kardio veterinářů s žádostí o doporučení k podpůrné terapii
to je super, je to moc dobře, myslim, že Miguela řešíš, jak můžeš, i jsme o tom v sobotu mluvili, líbilo se mi, jak si o něm mluvila. Co je to za podpůrnou terapii? Ještě než dosáhne věku, kdy se dá eventuálně s tim srdcem něco dělat? Aby zůstalo v takový kondici, že by se k operačce mohlo přistoupit? Podrb ho mrňouse plesnivýho
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 15:23
- Nahlásit
datli
vy cvičíte v Přerově? Odkud jste? smím-li se zeptat
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:15
- Nahlásit
Shelticka
no netvrď mi,že jsi od nás?Nebo znáš ze závodů?
Gerdaveťák z Prahy mi doporučil podávat léky,co mají snížit tep,ale tím i tlak a to není dobré.Navíc jsou to léky pro dospělé s tím,že se mohou podávat až od 18 let.
Což můj hodně zodpovědný veťák říkal,že tohle není dobré řešení a hledáme dál.Anebo to začnem podávat od chvil,když se začne horšit.
Co je na homeopatii,přestal byt tak hodně dušný a není promodralý na sliznicích,jak byl.Což znamená-odstranili jsme sice následek onemocnění,ale na vyléčení vrozené vady to nemá vliv a to žádné homeo.
To je jakoby jsi chtěla,aby medicína pomohla dorůst končetinu,která se bohužel v prenatálu nevyvinula.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:59
- Nahlásit
datli
nene, to jsem ani nemyslela, spíš co znamená ta podpůrná léčba...nebo takový to prozatímní, co můžeš udělat v tuhle chvíli, aby právě to srdíčko byl v co nejlepší možný kondici do věku, kdy už by se eventuální operace dala řešit. Jaký dáváš srdeční homeo? Ono se mu taky asi víc uleví, až přestanou ty výkyvy teplot, bude pořád stejnej tlak a celkově bude chladněji. Právě doufám a moc vám přeju, abyste jakýkoli výkyvy v kondici začali pociťovat, když už, tak až někdy na jaře, až zase začnou tepla a změny počasí a tak, dřív ne, ať má brouček krásnou svou první zimu a užije si bezvadně sníh.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:24
- Nahlásit
dávám aurum metalikum oradila mi to homeopatka,co k nám chodí do ambulance prezentovat českou homeopatii.Následně pak už přišla jen za mnou s dalšími informacemi a veterinární homeopatii a psala mi i.A nemusela.Prostě jí to zaujalo.A co to je ten lék?Pokud se tím prokoušeš,je to tady:
http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=Content& pa=showpage&pid=29
A dost hodně věcí tam sedí velice přesně.Ty srdeční popisy,tlak,náladovost,ukňouranost,poruchy očí,zatvrdliny žláz-což si myslím že by mohlo být právě plnění těch análních žlázek.Joa taky zapomnětlivost!Neví,že se čůrá na balkoně a venku.Né doma a dekoliv!
Dále pak phosphoricum-což je homeo napodporu všeho s krví související.Výborný velký lék,moc ho mám ráda.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:51
- Nahlásit
datli
Tebe vyflusla žumpa? Ber to jako vyznamenání.
Na homeopatika vůbec nevěřím. Budu tedy ráda, když sem občas napíšeš, jak Ti to funguje. Měla jsem jakého homeop. pro psa s nádory a myslím, že to nepomohlo ani v nejmenším. Ale třeba Hipíková mi je doporučovala, že jejímu pejskovi to pomohlo.
Moc Ti přeju, aby byl pejsek co nejvíc v pohodě.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 23:05
- Nahlásit
Vlčáčková
Měla jsem jakého homeop. pro psa s nádory a myslím, že to nepomohlo ani v nejmenším
jasně že ne, to je jako bys mu dala na krk tachyon, asi tak je to léčivý...
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 23:28
- Nahlásit
u naší staré jezevčice pomohly homeopatika například,když najednou nemohla chodit,kroutila se,nežrala,prostě strašný pohled na tlustého starouška,dýchavičného,selhávající orgány v důsledku nádorů všude.
Dostala preparát,osteocynesyne a do dvou dnů byla zas normální pes.
Jinak při laktačce se mi to osvědčilo-bohužel jsme se trefili do doby,kdy měla mít po hárání falešku.A tak po zákroku ji začalo chcát mlíko brutálně.Ale stopla sem to a ani to nehnisalo,ikdyž veťák na to byl nachystanej,že to je s tím spojeno.
No-nerozumím,jak homeo má fungovat,ale jak ho podám zvířeti,miminu a ono to zabere,tak o tom neuvažuju,jak je to možné,ale co dalšího vymyslím,abych to dojela do konce jen tak na přírodno.A jde to,jen jde o to na sebe vzít tu zodpovědnost a smíření,že kdyby se to posralo,bylo to vlivem mého špatného rozhodnutí.A tak to mám se vším.Věci maj rub a líc a já se musím rozhodnout,zda jsem ochotna vzít na sebe to riziko rozhodnutí ať už klasiky,či alternativ.Nic není špatně a nic není dobře.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 23:47
- Nahlásit
datli
A jde to,jen jde o to na sebe vzít tu zodpovědnost a smíření,že kdyby se to posralo,bylo to vlivem mého špatného rozhodnutí.A tak to mám se vším.Věci maj rub a líc a já se musím rozhodnout,zda jsem ochotna vzít na sebe to riziko rozhodnutí ať už klasiky,či alternativ.Nic není špatně a nic není dobře.
Určitě je to o zodpovědnosti každýho člověka a o tom čemu věří, já těmhle metodám a prostředkům nevěřim prostě, mně to připomíná Desenskýho jak léčí rakovinu tachyonama..nemůžu si pomoct,ale důkaz že tachyony nepomáhaj nemám
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 23:58
- Nahlásit
nenutím-jen píšu,co dělám,když nejsou jiné možnosti.
A o RD vím jen to,že je to záhadný člověk a je mi to fuk.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 00:06
- Nahlásit
píšu,co dělám,když nejsou jiné možnosti.
a fakt nejsou jo?
o RD vím jen to,že je to záhadný člověk a je mi to fuk
tak to bezesporu
|
datli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 07:28
- Nahlásit
Sízra Milanová ,když se dožije půl roku a bylo by to možné,základní předoperační vyšetření,které by eventuelně navazovalo na operaci-zavedení kamery do cév u srdce,zjištění rozsahu poškození a možností-začíná na 25 000.Pokud byse pokračovalo v operaci,bylo by to kolem 50 000 se smíšenou prognozou na přežití.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 07:35
- Nahlásit
datli tak to vám budu držet palce aby to Migouš zvládnul.
Džína zdraví Sáru a už dlouho jí prej nikdo neždíbal do tlamky asi jí pořídím sourozence až bude zahrada
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 07:39
- Nahlásit
datli
Co se týká operace... Sama za sebe můžu říct, že bez ohledu na peníze (které by u mě hrály ovšem velkou roli) bych se velmi rozhodovala, jestli do takové operace s nejistým výsledkem jít. Kdyby se operace "povedla" a pes by ji přežil, měl by pak kvalitní normální život nebo by z něj byl doživotní invalida na druhým konci vodítka?
Na druhou stranu máš dost malé děti... Ví, jak moc je Mig nemocný? Smířily se s tím, že se nedá nic dělat a nic se asi ani nezkusí?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:08
- Nahlásit
pawLINka děti nemusí vědět ihned vždy všechny podrobnosti.Jen to,že má slabší srdíčko.Nedokážeš si představit,co by s nimi ta informace udělala,jak by to pobraly jako skutečnost a jestli by to nebraly jako zradu,že vypadá dobře a já tvrdím,že je nemocný.
hancaw-květinková borderka?Jste to vy?
pawLINkaodpověď na téma kvalita ti nikdo nedá nikdy.Byl by už dost omezen ve výkonu pro zvětšené srdce.Jako u lidí.Na prášcích,ale to by byla maličkost.
Nicméně bych Vás všechny ráda poprosila,abyste respektovali naše rozhodnutí,už i proto,že nevidíte,neznáte naprosto všechny okolnosti.
Hypotéku na 26 let co začínáme platit,jsem musela alespoň trochu zmírnit navýšením pracovního úvazku.
Mám i děcka s vrozenou imunodeficiencí,to znamená,často s nimi jezdit na hory,k vodě,prostě co nejvíc být venku,aby se imunita lepšila.
Rovněž jsem mohla udělat to,že po týdnu,kdy jsme měli prcka doma a zjistili to,jsem ho mohla jednoduše vrátit s požadavkem na vrácení peněz a vůbec se tím dál nezabývat.A nebýt pak pořád terčem nepochopení,proč do toho nejdu,tedy do nejisté operace.
Není to dítě,ale pes.Pro dítě bych udělala vše a jakkoliv.Ale pes je v naší smečce na řadě až po mé rodině.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:19
- Nahlásit
gabifi
Pokud chceš testovat MDR1 a chceš kvůli chovu oficiální, certifikovaný výsledek, je asi lepší testovat v Genomii.
On má Slovgen tu certifikaci taky, ale po osobní zkušenosti se Slovgenem bych radši testovala v Genomii. Nechávali jsem ve Slovgenu mimo MDR dělat i DNA testy. Vyšlo jim, že matka mého psa neni jeho biologickou matkou a vůbec je to nezarazilo. Teprve na upozornění prezidenta klubu vyhodnotili výsledky znovu a zjistili, že chybu dělali oni. A další botou Slovgenu bylo, že u fenky, jejíž oba rodiče jsou MDR +/+, tak majitelce poslali výsledek MDR+/- a vůbec je to nazarazilo.
Jinak za DNA + MDR jsem platila 57 Euro.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:20
- Nahlásit
datli no jo mírotvůrce to jsme my
Migouš vypadá spokojeně jako každý druhý štěně a to je důležitý. Doufám že mu to vydrží hodně dlouho.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:20
- Nahlásit
Souhlasím s Datli a taky si myslím, že byste se v tom mohli přestat rýpat a respektovat jejich rozhodnutí. Je to jejich pes, jejich život, jejich peníze a jejich láska,nervy,emoce a nevím co všechno ještě. Oni budou brečet až ta chvíle přijde, ne vy. TAk nechápu co do toho pořád kafráte
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:22
- Nahlásit
datli
Za sebe jsem svůj názor napsala - sama si nejsem jistá, jestli bych do takové operace šla.
Je to tvůj pes a tvé rozhodnutí...
Jen bych chtěla ještě reagovat na tohle:
děti nemusí vědět ihned vždy všechny podrobnosti.
To taky netvrdím.
en to,že má slabší srdíčko.Nedokážeš si představit,co by s nimi ta informace udělala,jak by to pobraly jako skutečnost a jestli by to nebraly jako zradu,že vypadá dobře a já tvrdím,že je nemocný.
Hlavně, abys jim pak dokázala vysvětlit, že to - teď zdravé štěňátko pravděpodobně velmi mladé umře...
A víc k tomu psát nechci.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:31
- Nahlásit
datli
Nicméně bych Vás všechny ráda poprosila,abyste respektovali naše rozhodnutí,už i proto,že nevidíte,neznáte naprosto všechny okolnosti.
Toleranci a ohleduplnost si nevyprosíš. Už vůbec ne mezi lidma, kterým je cizí. Na tvým místě bych to ignorovala, oni maj pořád všichni lidi pocit, že ví všechno nejlíp a když někdo něco dělá jinak, tak je to samozřejmě automaticky zle. hezký den! A spoustu času před sebou.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:44
- Nahlásit
Holky z žumpy Maky-Bilu,Paw,Hančo,Gerdi-děkuji Vám za nahlas vyslovený respekt,nebo pochopení,Bajkovce za sdílení jeich překrásných fotek.
Sízra Milanová
ze staronové žumpy-kéž by ti pořádně ruplo v bedně a život tě pořádně profackoval realitou sraček.Mohla bys pak hodnotit život z více než jednoho zkresleného úhlu pohledu.
A jdu se balit na výletění po Třeboňsku na kolech.
Sem zvědavá,jak to zvládnem s psama v těch špéci cyklotaškách.Jestli nerozflákám foťák,uděláme pár fotek i se smečkou Třeboňských raslíků a Libereckých bišonů na kolech.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:58
- Nahlásit
datli
A jdu se balit
tím chceš jako říct, že nedřeš, jo? Tos mě teda pěkně naštvala, za trest s tebou půl minuty nemluvím
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:17 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Vlčáčková
Tebe vyflusla žumpa? Ber to jako vyznamenání.
Kyselé hrozny, že pani
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:27
- Nahlásit
datli
tvoje rozhodnutí respektuju, ať bude jakýkoli, vim, že jsme o tom mluvili, že to řešíš a pes ti lhostejnej neni. Tak pěknej výlet
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:34
- Nahlásit
datli
Vidíš, my jsme spolu o tomhle vo víkendu vůbec nemluvily, vůbec jsem nevěděla že je migouš nemocnej, vypadal zdravě teď jsem teprve pochopila několik věcí které mi unikaly včetně toho rozporu.
Já si teda myslím, že je to opravdu každého věc, jak se rozhodne v těžké chvíli, sama mám čubičku nemocnou - není to teda štěňátko, je jí 7 let, takže tam odpadá to, že si vlastně za život "nic neužije" a výhled na lepší regeneraci tknání, ale taky stojim, nebo ještě budu stát, až začnou první příznaky onemocnění, před rozhodnutím jestličubíse nechat jen pár měsíců žít a až se zhorší nechat ji uspat, nebo se pokusit o nákladnou, těžkou operaci s velmi nejistým výsledkem ze které by se stejně nemusela už nikdy vzpamatovat a plně uzdravit, možná by měla i bolesti.
A ať se rozhodnu jakkoli, je to moje věc. Protože se budu rozhodovat podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí. Určitě neškodí ale vyslechnout si i ázor někoho jinýho, kdo ti může dát i jinou perspektivu. Zároveň bych se ale kvůli svýmu rozhodnutí rozhodně nenechala osočovat. Takže držím palec štěndu i vám ať to nějak zvládnete všecko.
Vlčáčková
ach jo...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:37
- Nahlásit
datli
Sízra Milanová ,když se dožije půl roku a bylo by to možné,základní předoperační vyšetření,které by eventuelně navazovalo na operaci-zavedení kamery do cév u srdce,zjištění rozsahu poškození a možností-začíná na 25 000.Pokud byse pokračovalo v operaci,bylo by to kolem 50 000 se smíšenou prognozou na přežití.
já tvoje rozhodnutí taky respektuju, je to tvoje věc,ale pokud o tom problému tady veřejně píšeš,tak jsem si dovolila vyjádřit názor můj a to v první řadě že nevěřím na alternativní způsob léčby a pak jsem se zeptala jestli opravdu nejsou žádné jiné varianty, jestli se tě to nějak dotklo hluboce se omlouvám. Já bych do té operace šla, Bilu psala že to dělají jen na Jaggyně a to jsou nejlepší doktoři podle mě. Ale ty jediná,nebo vaše rodina máte právo a moc rozhodnout, nikdo jinej....ovšem pokud se člověk ktomu normálně slušně vyjádří nemyslim že by měl být tady ostatníma okřikován jak ti ubližuje...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:40
- Nahlásit
Baico gabifi
Pokud chceš testovat MDR1 a chceš kvůli chovu oficiální, certifikovaný výsledek, je asi lepší testovat v Genomii.
On má Slovgen tu certifikaci taky, ale po osobní zkušenosti se Slovgenem bych radši testovala v Genomii. Nechávali jsem ve Slovgenu mimo MDR dělat i DNA testy. Vyšlo jim, že matka mého psa neni jeho biologickou matkou a vůbec je to nezarazilo. Teprve na upozornění prezidenta klubu vyhodnotili výsledky znovu a zjistili, že chybu dělali oni. A další botou Slovgenu bylo, že u fenky, jejíž oba rodiče jsou MDR +/+, tak majitelce poslali výsledek MDR+/- a vůbec je to nazarazilo.
Jinak za DNA + MDR jsem platila 57 Euro.
Jo tak dík holky za tip na tu Genomii. Zatím to teda hrotit nebudu, ale snad možná pokud se dokopu, tak Ajana budem v listopadu uchovňovat, tak by asi nebylo špatné mu udělat i MDR testík... a ještě dotaz na všechny - dyž teda má CEA, PRA, KAT klinicky čistý, testováno ve štěněcím věku, dělají se nějaký další testy ještě ve starším věku nebo to už je prostě tak a nic dalšího se testovat nemusí?
datli
já ti rozumím ohledně tvýho rozhodnutí, protože v tomhle případě nelze říct, jesi je operace dobrá či ne... já bych do psa vrazila asi jak blázen klidně těch sto tisíc, ale spíš teď jde vo to, jesi vůbec nemocný srdíčko takovýho prcka by to zvládlo atd... takže podle mě nikdo nemůže tvrdit, jak je to špatně atd
a koukej poslat fotky z výletu.
Ajánek byl na výletě včera tak tady je ve své celé špinavé kráse
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:41
- Nahlásit
datli
ze staronové žumpy-kéž by ti pořádně ruplo v bedně a život tě pořádně profackoval realitou sraček.Mohla bys pak hodnotit život z více než jednoho zkresleného úhlu pohledu.
Nevim proč jsi tak agresivní fakt,že jsem se zeptala jestli to jinak nejde? Já nechala psa operovat na Jaggyně za 30litrů a hrozila druhá noha za dalších 30a i kdybych měla krást,ten pes by tu oprecaci dostal a jakoukoli jinou by potřeboval,třá bych prodala auto, nic pro mě neni důležitější než její zdraví...tak bych byla ráda abyses zdržela osobních útoků, protože já se tě jen zeptala....takže trošku uber!
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:48
- Nahlásit
datli
Jelikož to tady pravidelně pročítám, chtěla jsem ti jen napsat, že ti držím palce a ať je tvoje rozhodnutí jakýkoliv, tak je jen a jen tvoje a z negativních názorů si nic nedělej. Protože ono je to něco jinýho radit zvenčí a něco jinýho opravdu tu situaci muset řešit.
helps
Ajánek je krásnej i špinavej a ještě mnohem hezčí než na fotkách je naživo a jste spolu moc šikovný
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:48
- Nahlásit
Sízra Milanová
Ona je naštvaná na žumpu jako takovou, taky nechápu proč na tebe tak vyjela.
|