| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2011 07:22
- Nahlásit
Kendýskovo vnoučátka, papkají a rostou
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2011 13:36
- Nahlásit
Adámek v Brně na fotce paní E. Fialové
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 09:43
- Nahlásit
Pomáháme hledat domov: obracím se s prosbou o nový domov pro 5měsíční fenku šeltie.
Fenečka je asi týden inzerována na internetu. Jedná se o zbarvení
double merle. Toto zbarvení vznikne když se připustí dva jedince
stejné barvy blue-merle. Tyto štěňata mají štěstí když přežijí a
jedním z minimálních hendikepů je hluchota nebo slepota. Z chovu
... šeltiíí v Americe se dá zjistit více informací a s jakým asi věkem
této fenečky se dá počítat.Šeltie jsou mírné plemeno, ale fenečka bude vyžadovat citlivý přístup.Protože paní co inzeruje má podle telefonu ještě čivavy bez PP,
prosím za tuto fenečku! Sama šeltie mám a chovám a o to více mě to
bolí. Zajistím odvoz skoro kamkoli po ČR.
Ráda budoucím majitelům se vším pomohu.
Katka Pánková
katerina.pankova@gmail.com
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 12:17
- Nahlásit
davidkova renata
krytí merle na merle se dělá pro vylepšení modré barvy a drobného merle vzorečku. Tohle je nežádoucí "odpad", který pak chovatelé nabízí soucitným záchranářům.
Chovat šeltie a kolie s dobrou modrou barvou a vzorkem bez krytí merle na merle je jednak dost namáhavé, jednak drahé a taky ještě potřebuješ perfektní znalost barvy a stínování všech zvířat z rodokmenu. Taky je nežádoucí přimíchávání zlatých zvířat, trikolorních zvířat z krytí se zlatou atd. atd. Z toho vyplývá, že utracení nebo darování nežádoucího "odpadu" je vlastně daleko jednodušší a hlavně LEVŇĚJŠÍ.
Fenečky mi je líto, ale o její osvojení si myslím to samé, jako o nákupu štěňat z továren na štěňata.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 20:56 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
gabifi
Adámek je móóc krásnýý.... jůůůůů. A jak ste vlastně dopadli?
Biluška
sim vás paní, byl na mě vznesen dotaz, jesi CEA má Ajan geneticky nebo má CEA, PRA a KAT? já tomu vůbec nerozumím, jen sem říkala, že očička měl testovaný jako štěně.
A ještě dybch ho chtěla testovad na to MDR, jak bych měla postupovat?
a tady pro potěchu Ajánek zase jednou...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 21:58
- Nahlásit
helps
čananý pejsek CEA,PRA a KAT má jenom klinicky, geneticky nikolif. Postup při MDR testování jsem použila následující. Šla jsem na veterinu a nechala psům odebrat kref. Dále jsem šla do papírnictví a koupila ty vycpávané bublinkové obálky. Na stránkách Slovgenu jsem si stáhla formulář, vyplnila (potřebovala jsem k tomu asi tři telefonáty na Slovensko a dva Ewě od golijí co to organizovala ) , nacpala jsem do obálky formulář a kref..pohádala jsem na poště, že to není biologická zbraň a tudíž to odeslat můžou a bylo to. Pak jsem počkala až přijde ze Slovenska faktura, tu jsem zaplatila a cca týden poté přišly výsledky.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 22:41
- Nahlásit
Tery89
Každej nějak začínal, že Helčo?
http://www.youtube.com/watch?v=J7KyWps7vXY&feature =player_profilepage
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 22:56
- Nahlásit
Dines
Tak já se tomu určitě nesměju, protože my jsme momentálně v našich začátcích naprosto to samý, teda spíš já jsem úplně tragická což jsi určitě už na vlastní oči viděla. Můj strach že je pes moc rychlej způsobuje že pohyb nedotáhnu do konce, pes samozřejmě neudělá co já chci a vracíme se stále a stále na začátek je to na mě asi smutnej pohled, jak se tam plácám a kazím to chudákovi šikovnýmu psovi
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 07:11
- Nahlásit
helps
Adámek dostal V1 bez titulu. Výsledky jsou na sheltie.cz
Ty fotky Ajsíka u vody se povedly!
|
helps
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 07:27
- Nahlásit
Biluška
CEA,PRA a KAT má jenom klinicky, geneticky nikolif.
a jakej je mezitím rozdíl?
(potřebovala jsem k tomu asi tři telefonáty na Slovensko a dva Ewě od golijí co to organizovala
aháá, já vím, že to byla taková nějaká hromadná akce... a dyž se rozhodnu za nějakou dobu ho otestovat, tak k tomu paní Evu potřebuju? nebo mám řešit jen ty Slováky?
Dines
no a to si ještě nezachytila ty nejhorší momenty
Tery89
tak já se těším až vás neska uvidím vy tragédi to posoudím sama jakej je na vás pohled ale Nikol vás chválí, takže to špatné určitě nebude...
gabifi
tak velká gratulace, moooc hezký pejsek to je
děkujem, podzim šoltyjím sluší )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 07:42
- Nahlásit
helps
a dyž se rozhodnu za nějakou dobu ho otestovat, tak k tomu paní Evu potřebuju? nebo mám řešit jen ty Slováky?
no mě se ptej...mě, co má úplně nulovou formulářovou inteligenci Myslím, že stačí vyplnit formulář a poslat to tam. Akorát to asi bude trošku dražší než při té hromadné akci.
a jakej je mezitím rozdíl?
Když je geneticky čistý tak se ví, že tu nemoc ani nepřenáší. Kdežto když je čistý klinicky tak taky může být přenašeč což se zjistí až u potomků.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 08:11
- Nahlásit
Biluška
Když je geneticky čistý tak se ví, že tu nemoc ani nepřenáší. Kdežto když je čistý klinicky tak taky může být přenašeč což se zjistí až u potomků.
aháá... a na to se testy nedělají? jesi je carrier? nebo to je jen u MDR?
no mě se ptej...mě, co má úplně nulovou formulářovou inteligenci Myslím, že stačí vyplnit formulář a poslat to tam. Akorát to asi bude trošku dražší než při té hromadné akci.
aháááá ) tak já to zkusím někde vykoukat...
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:07
- Nahlásit
helps
No, to něco uvidíš dneska připrav se na nejhorší. Já se zas těším na vás, jal jste šikovný. Abyste mi ukázali jak to má vypadat
|
helps
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:39
- Nahlásit
Tery89
nebud vtipná.... to my ti ukážem no. to určitě to se pokocháš.... hahaha
|
datli
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 21:40
- Nahlásit
helps jsou to nádherné fotky nádherného psa.
gabifi
to jsou krátkosrté miminka?jak jsou spokojené.
Chodím teď na agiliti s naší raslicí,které to mimochodem moc hezky jde.
A mimochodem Biluško!,Filda dostal velkou pochvalu za otočku kolem skočky,kterou si ho naučila.Sára je rychlejší a rychlejší,mezitím jí něco i docvakne a už to má s Fildou natrénované .
A tak jsme dneska začali s poslušností sedni,lehni k noze s Migáskem.Slečna nám ukázala ,jak na to a ono to pomalinku jde!
Tunéééél umí parádně a má děsnou radost a vůbec je šťastný,jak se tam motá kolem a psi si za ním chodí hrát,no príma relax na palici.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 22:09
- Nahlásit
datli
moc díky Migoušek je ale nejsladší, musíš zase poslat nové fotky .... btw, jak vůbec dopadlo vyšetření srdíčka?
jak starou máte Sárinku? to je super, že máte takovou pěknou aktivitu pro celou rodinku ) Oni raslíci i šoltyjky jsou na agi super, takže si to děcka určitě užijou a ty s nima. I ta poslušnost Migouškovi určitě půjde sama, tomu věřím to jen Ajánek měl občas pocit, že prostě jít pozdravit pejska je důležitější než přivolání
|
datli
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 22:14
- Nahlásit
helps vyšetření bohužel dopadlo dost špatně.A tak mu dáme kousek krásného plného života ,namísto trápení a mordování a prodlužování umělým způsobem.On se tváří skutečně jako normální zdravé štěně a taky tak k němu přistupujem.Ale nechce se mi už o tom moc mluvit ,je to docela těžké.
A Sára je o rok starší jak Mig a to na den!Má tedy 15 měsíců.Zkusím hodit videjka,jestli budu vědět jak.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 22:21
- Nahlásit
Jeden pohled ze cvičáku:
Mig je jakoby dcery,má za úkol s ním tedy pracovat.Jsou to obě děcka ,tak jim to právě jde:
Sára na skočkách
Mám šťastnou smečku!
|
helps
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 22:33
- Nahlásit
datli
chápu, četla jsem, že ste měli nějak rozbroj s žumpistama... nic do toho nikomu není, maximálně bych brala názor samotné bilušky, ale ostatní vám můžou.... každopádně uvidíš - třeba to nebude tak hrozný. budem na prcka myslet.
jéé no, videjka ty já sleduju moc ráda. to zkus... stačí pokud bys nahrála třeba na youtube, tak sem hodit link ;)
Migouš je nejčananější .... mocinky krásnej pejsek ) a vypadají opravdu super na agi hřišti.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 22:55 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
URL
|
datli
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 22:56
- Nahlásit
URL
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 23:53
- Nahlásit
datli
to jsou krátkosrté miminka?
jj
Migovi přejeme hodně štěstí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 07:08
- Nahlásit
Biluška
nechce se mi pročítat stránky Slovgenu, na kolik tam vyjde test MDR1? Posílala jsi vždy jenom kref nebo taky stěr sliznice?
helps
Pokud chceš testovat MDR1 a chceš kvůli chovu oficiální, certifikovaný výsledek, je asi lepší testovat v Genomii.
Já tam nechala dělat MDR1 Adamovi - ve čtvrtek jsem posílala vzorek poštou (kartáček se stěrem sliznice ústní dutiny), v pondělí ráno jsem měla v počítači výsledek. Ten výsledek si samo taky můžeš objednat v papírové formě.
|
Ave já
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 08:48 - Změnil/a: Ave já
- Nahlásit
zdravím všechny krásné šeltie
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 08:49
- Nahlásit
gabifi
nechce se mi pročítat stránky Slovgenu, na kolik tam vyjde test MDR1? Posílala jsi vždy jenom kref nebo taky stěr sliznice?
Posílala jsem kref a za čtyři psy jsem platila něco kolem dvou tisíc. Dva a půl maximálně, víc to určitě nebylo.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 09:10
- Nahlásit
Biluš,kontaktovala jsem více kardio veterinářů s žádostí o doporučení k podpůrné terapii a kupodivu se mi ozývají.
Jo a víš že je Mig vořech?Tedy vořechomil?Za barákem nám padají vlašáky a tak je chodíme sbírat při každém venčení.A kolik děcka ,tedy psi požerou těch pár rozkřápanejch vořechů a kradou ty vcelku,skety!Nezůstane na bábovky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 09:17
- Nahlásit
Tedy vořechomil?
To zdědil po mamince . Naše smečka to dělá celá. Chodí sbírat jakékoliv popadané ovoce - švestky, jabka, třešně...ořechy nevyjímaje. Dokonce jsem si všimla, že ti mladší louskají ořechy a plivou je těm starým nemohoucím
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 09:20
- Nahlásit
jo Mig vždyck\ z venku něco propašuje,kaštan,větvičku a pak to doma křápe...
Čéče za týden nám příjdou kvůli hypotéce ocenit byt a já mám doma klasický provozní bordel spojený s loužičkama,bobískama,mám pocit,že poslední rok je to u nás prostě jedna velká sračka.Sem zvědavá,jestli to ocenění bude pak stačit na to vykrytí hypotéky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 09:27
- Nahlásit
datli
jo Mig vždyck\ z venku něco propašuje,kaštan,větvičku a pak to doma křápe...
Adámek taky, mám to pak na sedačce a všude po zemi. Stejně už jsou tam chlupy
Adámek se při každé prochajdě snaží propašovat nějakou hračku ven.
Můj starší šeltik byl ve vyšším věku kardiak. Trošku ho to zpomalilo, ale jinak nic.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 10:09
- Nahlásit
nic,jedem k našim je potěšit smečkou,když je ten volný den
|