Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Tery89
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2011 11:44
- Nahlásit

helps

Na Dobrou vodu se dá i autobusem, nebo ne? Já si auto můžu půjčovat a přítel mi teď vyhlídnul auto, tak jestli to vyjde, tak budu mít vlastní psí vozítko. Spíš jak to bude časově. A nebude se zase potom v zimě trénovat v hale?

A jak jim pak můžou ti psi ty agi běhat, když jim to člověk takhle znechutí. Vždyť pak pes spíš bude mít z překážky hrůzu. Vždyť tenhle nátlak vůbec nemůže fungovat. Že má reakci se nedivím. Já jsem kdysi feňuli párkrát vzala za kůži, protože nám vyjížděla na přítelova psa, když se rozdávaly pamlsky, nebo když měla hračku. A pak jsem dlouho odstraňovala následky a je mi to dodnes líto. Vždycky ztuhla, když jsem jí chtěla sáhnotu na záda. Naštěstí jsme to odstranili a snad už si to moc nepamatuje. Pak jsme to začali řešit jinak a za nic už jí fyzicky netrestám. Stačí houknout a ona už se mi jde "omluvit" - tře se mi o nohy, mrská ocáskem, uši sklopený, v očích ten nejroztomilejší a nejpokornější výraz Má tendence když se na ní víc houkne se přetáčet na záda, takže si na cvičáku o mě mysleli, že jí snad mlátím nebo co. Ale ona je prostě taková citlivka. Nechodila tam žádná borderka a výcvikář měl fut takový prupovídky "to musíte vědět vy, co s ní děláte, že se takhle přetáčí". Přitom bratr má taky borderu, nepotrestal jí fyzicky nikdy a ta se taky takhle přetáčí když na ní člověk víc houkne. Jsou to prostě takový trdla

helps
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2011 12:30
- Nahlásit

Tery89

No jezdí, trvá to asi hodinu a jezdí tak třikrát denně
jj, doufejme, v zimě by snad mělo být výstaviště. To je hned za nosem, to by bylo fajn.

Nevím, ale ono je fakt, že kromě Nikol, která je zaměřená opravdu primárně na agility, jsou v ČB většinou cvičáky, kde dělají všechno možný.... třeba Hurikán si myslím, že zrovna agility nijak neřeší a neznám snad nikoho, kdo by tam za ně agility běhal. Oni jsou spíš přes tu "poslušnost"
To je jasná, bordery jsou citlivky, a rozhodně se nehodí, aby byly nějak fyzicky trestaný. Ajan byl taky v krizi seřván, snad i chycen za kůži, ale to bylo opravdu výjímečně. Tohle jsou psi, kteří tlak nesnesou, a tak prostě vše po dobrém a přes motivaci no

Tery89
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2011 13:02
- Nahlásit

To je fakt, že za Hurikán snad nikdo neběhá. Já chtěla zkusit Aleu, tam mají na výběr hodně sportů, ale slyšela jsem že je tam na trénink vždy hodně lidí a moc si nezaběhaj. Jinak o jejich tréninkových metodách nemám ponětí.

A nechceš vzít někdy Ajánka a jít s náma ven?

helps
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2011 14:41
- Nahlásit

Tery89

jj to je pravda - taky mi to kamarádka říkala, že tam mají moc lidí... a taky si nechávají platit za to, když se jim tam pes vyčůrá nebo vydělá ale jinak Alea je podle mě tak nejslušnější, když pominu Nikol. jeden kluk akorát říkal, že nějak zóny špatně učí (v Alee), ale nevím.

No klidně můžem zajít, většinou venčím v lese za Májem nebo u rybníků - odkud ste? Ovšem teď v ČB nejsem, teď se učíme s agiliťákama ze středních čech, super lidi

Tery89
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2011 19:31
- Nahlásit

helps
a taky si nechávají platit za to, když se jim tam pes vyčůrá nebo vydělá

Cožééé? to jako "dejte mi deset korun a ukliďte si to", nebo něco na ten způsob?

Tak ty jsi tu asi na škole, tudíš o prázdninách jsi doma, ne? já bydlím úplně na kraji ČB, Nové Hodějovice. Ale nemám problém se na prochajdu dopravit kamkoliv. Venčíš v lese za Májem, v tom strašidelným? a u rybníků nemusí být psi na vodítku, kvůli tomu že je to CHKO?

Jinak tady je ta moje krasavice skvrnitá

helps
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2011 20:08
- Nahlásit

Tery89

JJ přesně, tak prostě chodějí venčit psy za plot a komu tam pes učurne či hodí bobek, tak musí cálovat

Jj teď jsem doma no. Budu tam zas nějak koncem září.
ano ano venčím ve strašidelným lese, kde je podle všeho velmi strašidelno... venčím tam i sama u rybníků u těch prvních může být pes bez vodítka a až ty vzadu prý s vodítkem, ale je tam akorát nevýhoda, že tam jezdí dost Cztek - rozuměj cyklisté...
To je krásná hyjenka skvrnitá ))

datli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 07:38 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

helps
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 10:29
- Nahlásit

ten je rozkošnej, krásný mimino..... má nějaký velý tlapy asi medvěd z něj bude

tak mi napadá, dneska zas měl Ajánek výstup kvůli balonkům, pinkají taky vaše šeltie? Ajan začne šíleně hysterčit, jen když začnu balonek nafukovat, kňučí, poštěkává a pak je jak utrženej ze řetězu .... pak sem si s ním přestala hrát, položila balonek na práznou vázu na stůl a on na něj čuměl jak na zjevení a pak ho začal přemlouvat ať sleze a jde si s ním hrát

Tony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 11:14
- Nahlásit

helps
hele to vyzkouším, ale mám docela línou šeltii, tak si moc iluze nedělám.

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 11:30
- Nahlásit

helps
a jakou to má životnost, takovej nafouknutej balónek? To bych nestačila foukat

Tery89
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 11:40
- Nahlásit

helps

Tak až tu budeš, tak třeba někam vyrazíme. Určitě se uvidíme u Nikol, až se zase bude trénovat, jestli teda bude kde. Už se nemůžu dočkat. Sice tam budu za totální nemehlo, protože je to pro mě všechno teoreticky takhle hrozně složitý. Snad to v praxi nebude tak hrozný

datli

to je super mimčo, jak je spkojenej moje feňule takhle spí velmi často. Občas mě v noci šťouchá nohou do oka, nebo tak

helps
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 12:28
- Nahlásit

gabifi

no životnost je různá... ale celkem to vydrží. spíš venku je to horší, tam se to píchne snadněji. ale nemůžu pinkat moc často, protože ten pes je fakt jak posedlej ďáblem, když vidí balonek a řve u toho, ačkoliv jinak je to slušná tichá šoltyje při pinkání je bez sebe... mě na to přivedl jeden pán, páč nás potkával v ČB v lese a povídal, že míval šeltyji a že pinkala míč a jesi ten náš taky pinká...a dyž se mě na to zeptal asi po sto padesáté, tak sem to zkusila a ačkoliv se nejrpv Ajan netvářil, když zjistil jak to hezky pinká, tak už prostě nemohl bez toho žít a navíc balonky koupis ve velkym baleni za par korun, tak to jde taky sem to videla vlastne na youtube... tohle je taky docela vtipny http://www.youtube.com/watch?v=w3MWRwGLIiI na to ze je ten pejsek takovej vypasenej, tak skace dost dobre ...Ajsí vypadá spíš takhle http://www.youtube.com/watch?v=Qcl-tdkhulE

Tery89
simtě bys musela vidět náš když jsme začínali.... byla to katastrofa a teď je Ajsí moc šikovnej, hodně lidí mi ho chválilo skrze agility... dyž mu to zrovna nekazím tak je to fajn )

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 16:51
- Nahlásit

helps
zkusím to, snad mi kluci u honění balónků nerozmlátí byteček. Mi stačí, když se parchanti honí kvůli kostičce

datli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 21:08
- Nahlásit

Tak Biluško.
Byli jsme navečer v lomu se okoupat a házet frisbíčka...
Mig zcela dobrovolně za náma šel do vody.Jakmile zjistil,co to je,začal plavat směr břeh.No požaloval samozřejmně všem,jak se lekl,ale za chvilku šel za náma do půli stehen zase.A bez kňučení a lákání.Prostě najednou byl vedle nás!

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 21:12
- Nahlásit

datli
Migáč byl do půlky stehen, nebo vy?

datli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 21:52
- Nahlásit

no von přeci!Ale jak plaval a pak vyběhl na břeh,vypadal jak mokrá krysa-říkali lidi vokolo a já tiše souhlasila.5 minut v ručníku a byl z něj zas krasavec.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 21:54
- Nahlásit

datli
no von přeci!
No to jo, to je normální To se nepočítá jakože plave . To jenom stojí ve vodičce. Taky se umějí potápět a lovit ze dna kamínky, ale pořád přitom musí bezpečně stát

datli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 22:13
- Nahlásit

no ale vem si to-jde plavat dobrovolně a za chvíli tam leze zas dál.Jenže Filip ho odlapil dřív,než sem mu v tom zabránila.
Jo a viděli jsme tam plavat sladkovodní medůzky!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 16:07
- Nahlásit

jedna baletní
pohled na zadní nohy mě vždycky rozesměje

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 16:09
- Nahlásit

a tohle je snad ještě horšíííííííí

datli
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 17:57
- Nahlásit

Tak jsem byla dneska očkovat mládě a nic.Došly vakcíny,tak za 3 dny

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 07:03
- Nahlásit

Jimmi
nádherný, kradu

Jimmi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 08:59
- Nahlásit

gabifi
se děsim, aby roznožka neměla vlif na funkci.....chápeš

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 10:45
- Nahlásit

Jimmi
se děsim, aby roznožka neměla vlif na funkci.....chápeš
Jimmi je rostlinář?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 17:40
- Nahlásit

gabifi
nééni, tak to se mi ulevilo

datli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 18:55
- Nahlásit

tak a hádejte,čípak mazánek je MIG?
No mýho chlapa

datli
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 11:50
- Nahlásit

nAŠLA JSEM konečně to co Mig považuje za pamlsek mikro granulinečky pro kočky.To do něj padá a poslechne skoro často na ppřivolání!
Ale mám pocit,že jak sem byla natěšěna na plemeno učenlivé,se mi to vymstilo.Umí bezvadně dělat vzpěčovatele a poškozeného a uvařenou mrkvolku.

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 19:56
- Nahlásit

datli
nAŠLA JSEM konečně to co Mig považuje za pamlsek
no přeci leteckej benzín

a takovýhle instalatéry mají v Británii. Asi sezelenám závistí

helps
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 21:01
- Nahlásit

datli

Ale mám pocit,že jak sem byla natěšěna na plemeno učenlivé,se mi to vymstilo

Mno Ajánek se s mojí výchovou nevýchovou naštěstí vyrovnal a ačkoliv dřív tomu tak zdaleka nebylo, tak dnes už ví, že prostě za pejskama neutíkáme, do silnice nechodíme, na zavilání radostně běžíme ...
ale musím říct, že jedna známá měla malou šeltičku, snad jsem se tu i kdysi tázala na radu a to byl tak šílenej pes, něco neskutečnýho... tak vychcaný malý zviřátko sem neviděla. sotva se k němu člověk trošku přihnul, tak hned zdrhal a měl ze všeho hroznou prču. nechci ale strašit mohli za to z velké části majitele, kteří ho lákali na návnadu a pak hned odchytli, tak si myslím, že si to spojil....

souhlas s gabifi, Mig bude pochopitelně nejradši za kapku benzínu

cilka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 22:40 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit

Ahoj holky , potřebavala bych poradit ...
kamarádka si má jet zítra pro štěně - fenku bez P.P. a má od " chovatelky " fotky .. co myslíte je to čisté ? Nebo je to pěkný kříženec ?

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání