| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:07
- Nahlásit
elni
no bohužel jemu se asi nezakusujou ale prostě tu lezou... fuuuj. takhle je akorát vždycky dotáhne domů. No spíš bych řekla tak 3-4 týdny. Většinou ten čtvrtej tejden už slabota... ale tak von taky kdy může tak si máčí zespoda kožich a paciny - taky byl často sprchovanej zespodu kvůli blátu, tkaže... asi tak opravdu 3 -4tejdny. Víc to nepůsobí určitě.
|
Ywka
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 22:26
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak šeltie snáší letní vysoké teploty a zda je s nima možné jezdit na dovolenou k moři?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 01:26
- Nahlásit
Ywka
no u nás vysoké letní teploty nesnáším hlavně já, takže moje šelťucha je extrémů ušetřena. Každopádně mám z loňského léta dvě zkušenosti - dokud není 33 ve stínu s oblibou se vyvaluje na balkoně na sluníčku (a to má černou barvu). A když jednou těch 33 bylo a já s ní byla nucena jít na půldenní akci po venku (chodilo se hlavně po lese), tak cestou zpátky jsme uprostřed louky v poledne potkaly bíglici, se kterou se chtěla nadšeně honit a nemohla pochopit, že na to nemá v tom vedru nikdo náladu...
takže to jsou mé postřehy
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 06:51
- Nahlásit
Ywka
Z mých šesti šeltií čtyři považují vodu za koncentrovanou kyselinu sírovou, která během chvilky dokáže jedince zcela rozleptat a už ho nenajde ani gůgl. TAkže výlet k moři by považovali za nejstrašnější trest . Zbývající dvě vodu snesou, jdu-li plavat já tak do ní i vlezou, ale samy dobrovolně by nikdy neplavaly.
Vedro jim problém nedělá, ale ta voda celkem jo
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 08:04
- Nahlásit
Podle mě to zvládnou pokud to pojmete rozumně - že v tom největším vedru nebudete někde trajdat, že je budete chladit a dodržovat pitnej režim. Jinak von ten jejich kožíšek by (pokud vím) měl mít izolační funkci jak proti zimě, tak proti horku, takže oni si s tim nějak poradějí.
Co se týče vody, tak ten náš zatím teda taky nemusí, ale ještě jsem s ním nešla plavat, že bych já vlezla do vody a on musel za mnou... tak uvidíme, třeba ho přemluvím Jinak jsou to ideální společníci, ale hlavně u šeltek taky opravdu bacha na chovatele - někteří odchovávají bázlivé uštěkané uzlíčky, takže dobře vybrat. A pak je samozřejmě i na vás abyste šeltičku co nejvíc socializovali, když si jí přivezete. U nich se opravdu vyplatí, když se otrkají
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 08:09
- Nahlásit
helps
si tě odchytim tady
OT - pojedu do tý Třeboně přes Budějky, můžu tě tam nabrat
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 08:17
- Nahlásit
jo?? Tak to by bylo fajné a myslíš že bys zvládla ještě jednu kamarádku? Teda budu schopná odeslat peníze až během příštího týdne.. Můžu se ale přihlásit teď a potom až peníze? Nevíš?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 08:21
- Nahlásit
helps
v pohodě, pojedu sama s jednim malym psem, tak když mi ho nikdo nesežere tak to bude ok. S penězma nevim, měli tam do 10.4., ale zeptejse v témě Toulek bilksy nebo TeryS, jsou to organizátorky
|
Ywka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 09:24
- Nahlásit
Sěkuji za odpovědi. Uvažujeme právě nad pořízením pejska, ale až tak za rok Tak si tak nějak zjišťuju co nejvíc o různých rasách a právě nás zaujali i šeltie
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 10:40
- Nahlásit
bonc
Né neboj, máme obě šeltičky, takže by určitě nikoho nespapali
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:02
- Nahlásit
naše starší šeltie snášela vedra líp, než krátkosrstá kolie. Asi na té tepelné izolaci něco bude. Mlaďoch nevím, loni bylo prt léto a taky měl prt kožich, žejo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:08
- Nahlásit
Přišly výsledky ze Slovgenu na emdéerko
Lasičák je +/+, zbytek +/- . Sem ráda, že nikdo není úplně mínusovej
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:14
- Nahlásit
kdo je Lasičák?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:20
- Nahlásit
helps
Lasičák je přece Šílená Modrooká Lasinka zvaná též Kapitán Lasárd pro své vůdcovské sklony
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:31
- Nahlásit
Ta je ale fakt krásná jakože se mi plesnivky nelíbí, tahle je fakt parádní.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:33
- Nahlásit
helps
jj, je krásná.Proto jsem jí neodolala a rozšířila smečku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:56
- Nahlásit
tady se někomu nelíbí plesnivý šoltyje?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 13:14
- Nahlásit
gabifi
Někerý plesnivý se nám líbí. Ale některý vůbec, páč některý jsou škaredě vyplesnivovaný
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 15:35
- Nahlásit
Biluška
když se plíseň povede, je to naprostá bomba! Když ne, je to pravda trošku horší
Hlásím MEGAÚSPĚCH: položila jsem na terasu muškát a ještě žije. Opakuju, ještě ŽIJE!!!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 16:23
- Nahlásit
a tohle je štěňátko po mý golyji, jmenuje se Ebi a to slastné vyvalování na gauči má po tatínkovi
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 21:17
- Nahlásit
gabifi
jj, když se "plesnivka" povede je to radost k pokoukání nejen u šeltic....
Jinak taky mám šeltinku (roční) která si myslí že v potoce je kyselina sýrová.... mě nenapadlo na procházku kolem potoka vzít vodu, chudák doma pak vymlaskla misku vody na ex.
|
Ywka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 21:37
- Nahlásit
Dobrý večer, ještě bych se ráda zeptala, jestli můžu, jak moc šeltie ničí byt nebo jestli, kdy maj dostatek hraček, tak ni nezničí? A zda jsou uštěkané, jakmile se za dveřmi něo šustne?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 22:08
- Nahlásit
náš Ajánek žádnej nábytek ani boty nezničil... a vůbec teda jako demoliční není ani nebyl. Spíš ale ten pohyb potřebujou (tím teda nemyslím jako dvouměsíční štěně), to by pak možná měl roupy... Některý jsou víc uštěkaný, některý míň. Ale zas že by na každý šustnutí to si nemyslím. Náš v bytě štěká málokdy.
a tady máte Ajánka jak sem tuhlec psala, že si dřepnul do vody a řek, že nikam nepůjde
|
Ywka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 22:40
- Nahlásit
Děkuji za info, a Ajánek je krásnej
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 22:43
- Nahlásit
Ywka
Děkujeme
a bejval ještě klásnější...
|
Ywka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 22:54
- Nahlásit
helps
No joo, copak štěňátka a ještě k tomu takový méďa
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 06:35
- Nahlásit
Ywka
šeltie jsou poměrně hodně hlučné, zejména když je jich víc pohromadě. Ale dá se to zvládnout. První dvě jsem měla v paneláku a rozhodně si nikdo nemohl stěžovat, že by štěkaly.
|
elni
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 07:37
- Nahlásit
Biluška
sousedi se báli si stěžovat abys je neztraverzovala, né?
Ta naše hlídá, když se jí za dveřma něco nezdá, štěkne, ale ví, že nesmí a tak je bublá. Ale není to nijak často
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 11:38
- Nahlásit
elni
sousedi se báli si stěžovat abys je neztraverzovala, né?
Sme měli dost hlučné sousedy. Napravo od nás měli tři děcka, nalevo jenom jedno, zato postižené a pod náma bydlela národnostní menšina...takže nějaká šelmyje už se v tom ztratila
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 13:21
- Nahlásit
Ywka
narovinu: aspoň trochu štěkají a ničí všichni psi a je asi jedno, které plemeno zvolíš. Pokud nezvolíš něco hyperaktivního a psovi se budeš věnovat (procházky, cvičení - pes potřebuje fyzické i psychické zeměstnání), můžeš nežádoucí činnost hodně omezit nebo dokonce ani žádná nežádoucí činnost nebude. Zkus vymyslet v bytě nějaké místo, kde bude pes pobývat v době vaší nepřítomnosti, kde to bude nejmíň vadit, když si do něčeho kousne.
|