Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:39
- Nahlásit

Shelticka
chtělo by to vytvořit někde nějaký pořádný seznam tvé smečky

Tak třá se podaří někdy zase zprovoznit stránky a bude to tam

tak si řekni třeba za 3 zredukovaný psy povolen jeden nový ono se ti to bude časem tak pomalinku snižovat, ale furt jich bude dost
No právě, je jich i tak moc . Ale když já na práci potřebuju velkýho, polohovacího psa. Je to složitá situace

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:41
- Nahlásit

Biluška
A ty máš tu canisku jako dobrovolnickou činost mimo práci, nebo se tím dá i uživit? Jsem měla za to, že děláš nějak do finančnictví

helps
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:43
- Nahlásit

Biluška

To sem ráda, že to vím ) ale oni stejně zrovna tihle už ani nechovají snad. Nebo minimálně na jejich www se nic neděje. Jak říkám v ČR je to s pyrenejákama zabitý.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:53
- Nahlásit

Shelticka
Už nedělám, živíme se kanyskou. Dá se tím uživit, ale musíš mít víc psů. Spíš hodně víc teda . Páč míň bys jich rychle odrovnala.

helps
Zastávám názor, že tyhle málopočetné plemena je lepší si přivézt ze země původu.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:55
- Nahlásit

Biluška
no já se spíš divím, že jsou ochotní za to platit... dřív se to bralo jako dobrovolnictví... ale tak u nás bych se s tím neuživila ani s xxx psama, tady snad všude už nějaký ten canisterapeut chodí...
Tak vytvoř seznam své smečky aspoň tadyhle ať jsem v obraze jméno, ne/plemeno + krátký popisek

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:01 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Shelticka
no já se spíš divím, že jsou ochotní za to platit...
Někde se diví jak jsem děsně levná, že dřív platili mnohem víc, jinde si stěžují, že jsem drahá a dřív chodili dobrovolníci. Svět se holt mění . Znám i takové exoty co za hodinu práce (řekla bych, že nekvalitní, ale neřeknu to, páč by z toho zase mohla být děsná bitva, že pomlouvám konkurenci) si účtují 2000,- + cesťák. To už mi přijde fakt jako natahování lidí a dost se divím, že na to vůbec někde přistoupí. Ale přistoupí, klientelu mají

Tak vytvoř seznam své smečky aspoň tadyhle ať jsem v obraze jméno, ne/plemeno + krátký popisek
Hessi - šelmyje
Puma - Puma
Nýna - šelmyje
Bíbu alias Lilátko - šarpej
Bon-Bon- šelmyje
Semtex alias Texál - neplemeno
Ora Oraurana - anglobuldok
Rozárka - německý ovčák
Mia - neplemeno
Kofík - šelmyje
Bagetka - německý ovčák
Armageddon alias Aran - foxteriér drsnosrstý
Žofré alias Žufík - neplemeno, na dočas v útulku, pude pá
Riky - akita-inu, na dočas v útulku a taky pude pá
Harry - akita-inu, původně na dočas a když jsem se rozhodla, že na furt tak se rozhodl umřít
Lajdalůzije - šelmyje nejšelmovatější
Lasárd - šelmyje skoro nejšelmovatější

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:03 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Já už jsem chytřejší a další pes bude asi lapinkoira. Odhadem tak za deset let Páč teda moje optimum jsou tři psi.
a lapinkoiří foto:

Shelticka
no já mám pořád výčitky, že jsem Besku "zkazila" tím, že jsem si jí pořídila v nedobrym psychickym stavu, ale spíš ne, ona se prostě rok od roku zklidňuje a zklidňuje. Já myslím, že ani neumře, jen že prostě za nějakých deset let (je jí pět) bude tak zklidněná, že prostě přestane dýchat.
A je z ní ošklivá gaučová bečka, co začalo dítě samo jíst a samo drobit
Na procházkách to vypadá tak, že kolem lítají tři psi a Besinku mám celou cestu nalepenou na nohu.

helps
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:06
- Nahlásit

Biluška

Jj, to je asi fakt. Tak už abych začala šetřit
Jináč si zapomněla Lajenka = šelmičí mimino Lassie = šelmičí mimino dva

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:09
- Nahlásit

Někde se diví jak jsem děsně levná, že dřív platili mnohem víc, jinde si stěžují, že jsem drahá
A kolik to tak čítá třeba u tebe? Jestli to není výrobní tajemství To si vůbec nedokážu představit kolik bych si za to měla říct ale to stejně ani neplánuju... můj pes je kanys jen pro rodinu a blízké známé

To máte zajímavou smečku paní, už se mi to ani nezdá tak moc skoro polovinu znám i naživo a ten zbytek to už není tak moc

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:10
- Nahlásit

helps
Jináč si zapomněla Lajenka = šelmičí mimino Lassie = šelmičí mimino dva
a já jsem si říkala, že mi tam něco chybí tyto dvě též znám totiž

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:12
- Nahlásit

Shelticka
helps
No jo, fakt Ty dvě nejotravnější mi vypadly . Jdu je tam honem dopsat, aby nebyli uražené

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:14
- Nahlásit

kachna_
takovou skoro stejnou Bessinku jsem měla taky gaučová bečka byla než jsem ji zhubla, nějakou přehnanou aktivitou taky netrpěla, ale třeba se mnou běhala u kola v rámci hubnoucí kůry a tahat násilím jsem ji nemusela Když se tady ale mluvilo o tom, že chceš šeltii co by se ráda učila, tak to Beša zase jo, uměla toho spoustu, za kokinko vše...

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:43
- Nahlásit

Shelticka
gaučová bečka byla než jsem ji zhubla
z toho jasně vyplývá, že nemáš dítě, který dělá "ňam" a nepodává bebince perník, že ?
No ona taky ujde, co chceme, ale fakt ani krůček navíc, tuhle holky vylítly ven a šly se honit, pak jedna přišla k Besce, čuchla k ní a s takovym tim znechucenym výrazem "tak nic, co" odešla

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 20:50
- Nahlásit

kachna_
nemáš dítě, který dělá "ňam" a nepodává bebince perník
ne, ale mám takovou babičku dítěti můžeš poručit, babičce to nejde A děti? Ty mi bohatě stačí když jsem o víkendu u přítele a jeho brácha má už druhé dítě, které za chvíli bude pronásledovat moji Koninku tak jako to první dítě bráním si ji vlastním tělem a je to poněkud únavné a stresující pro mě i pro psa... děkuji děti ještě dlooouho nechci to už radši ty 3 psy

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 20:28
- Nahlásit

Biluška
a borderka ti tam nechybí? tu už nemáš?

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 20:43
- Nahlásit

Shelticka
Ne, Megulka umřela

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 20:50
- Nahlásit

Biluška
jejda tak to jsem nevěděla

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 20:54
- Nahlásit

Shelticka
To se holt stává no Už honí ovečky za duhovým mostem

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 20:59
- Nahlásit

Biluška
je to smutný no ani já jsem se s tím ještě nesmířila a to je to už půl roku

Billy
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 13:53
- Nahlásit

Tak sem se ukecala, a jedu s Billym mezinárodku v Budějkách. Nerazíte tam taky někdo?
Že by bylo s kým dát řeč

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 19:53
- Nahlásit

Billy
Budějovice jezdíme téměř vždy, tak doufám, že letos nebude výjimka.
Už se na vás těším!

Billy
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 21:58
- Nahlásit

gabifi
Jen z něj zas musím udělat kolii, teď vypadá spíš jak medvěd před zimním spánkem

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 19:05
- Nahlásit

zdravím po víkendu, strávili jsme ho na Slovensku, počasí luxusní, feny se tam hárají stejně, jako u nás

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 19:25
- Nahlásit

Akce na testy MDR
Volám fšechny šeltičkáře, golijáře,borderkáře a podobná plemena, kde se vyšetřuje MDR gen. Ewa Kalendová pořádá akci, vyšetřovat se bude v Bratislavě v nějaké nové laboratoři, cena cca 20 euro za psa. Každý pátý vzorek bude zdarma, takže čím víc nás bude tím to bude levnější. Více info když tak na můjpsovi, nebo u Ewy.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 20:41
- Nahlásit

Asi hloupá otázka, ale co je MDR?

Jůůů slovensko. To závidím, taky bych si jela někam podívat.
Jináč půjdete teda s Adámkem na oblastku? Já už jsem značně nervózní. Ajánek pořád nestojí, když stojí tak stojí jako koza a já mu moc nepomáhám nejlepší moment nastane, když se mu zdá, že po něm asi něco chci a neměl by jen stát a tupě zírat a začne předvádět co jsem ho kdy učila. Například kulhat... To si dovedu představit, že by získal alespoň cenu diváků/nejsympatičtější pes kdyby mi tam kulhal v kruhu nebo se styděl jak on to hezky umí

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 21:37
- Nahlásit

helps
Asi hloupá otázka, ale co je MDR?
Je to gen, který když je vadný tak způsobuje, že mají šeltice přecitlivělost na některé vet. léčiva. Takže místo,aby jim ta látka pomohla je zabije. Ta vadnost se pochopitelně dědí. Proto se to nechává vyšetřit a zodpovědní chovatelé se snaží krýt tak, aby aspoň jeden z rodičů byl zdravý. Bohužel je zatím vyšetřeno docela málo zvířat

Jo a byla jsem přepadnout Amazonku . Je z ní moc hezká holka, bych řekla, že nejhezčí z vrhu. Je stejně střelená jako Lajdášek, holky si fajně rozuměly

helps
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 21:50 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Biluška

Tsss. Hezčí než Ajánek určitě není (ale je mi jasný proč to říkáš, máš nějakej problém s bílejma čumáčkama Ajánek si to bude pamatovat a až tě potká, pokouše tě přes deku ) Tak to věřím, asi to opravdu je tím tvým šňapím chovem, že jsou to takový blázni pomatený dělají s ní agility nebo tak něco? Tak doufám, že se ti občas ozvou abysme věděli, co sestřička dělá

edited

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 21:54
- Nahlásit

helps
dělají s ní agility nebo tak něco?
bohužel ne

Tak to věřím, asi to opravdu je tím tvým šňapím chovem, že jsou to takový blázni pomatený
Lajenka se dneska pokusila vyskočit Mášenkovi na hlavu. Asi milionkrát. Milionkrát se jí to nepovedlo. Sem jí říkala "nebuď blbá lajka Lajko, vem si žebřík, dva metry nevyskočíš", ale jak kdybych mluvila do dubu. Bože, po kom jsou ty štěńata tak blbý, Nýnýnka je velmi inteligentní a přemýšlivá, po ní to teda nebude

helps
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2011 22:02
- Nahlásit

Biluška

Tak škoda. Třeba začnou.

No nevím po kom teda jsou. Ale Lajenka zní hodně inteligentně, asi do té míry jako Ajánek. Taky by si určitě rozuměli. Jen buďte rádi, že je nemáte doma spolu docela si dovedu představit co by tyhle malí einštajnové vymysleli

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2011 07:13
- Nahlásit

helps
Jináč půjdete teda s Adámkem na oblastku?
jj přihlásili jsme ho, prďolu.
Naše výstavní postoje trvají cca 2 vteřiny a i ty dvě vteřiny se vrtí, nebo si sedá. Při poklusu zas kouše do vodítka.

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání