Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 09:54
- Nahlásit

Je to smutný
ale Ajánek zas na druhou stranu, když vidí že pro aport někdo letí - teda jinej pes - tak jen stojí a čumí holt chudinka citlivá nechce skončit převálcovanej.. tak raděj zůstává stát a čeká, co se bude dít

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:04
- Nahlásit

Adámkovy polosestry - Optima z Ďáblovy studánky a Esterka Barabel. S Adamem jako přes kopírák

helps
postelový fotky na mne vždy zaberou!

helps
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:17
- Nahlásit

gabifi

Klásné )

To sem tušila, že postelovky se budou líbit, proto sem neváhala a šoupla je sem

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 15:22
- Nahlásit

gabifi
zlatá sestra je krásná moc!

helps
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 19:42
- Nahlásit

Ajánek mi zas dneska dal.... byli jsme venku dlouhóóó a on měl zase skvělé a originální šňapí nápady

Například jsem mu hodila (velmi kvalitní a drahý) míček, on pro něj s nadšením běžel, drapnul ho a se stejným nadšením běžel s míčkem v hubě k řece a tam ho vodhodil a koukal jak odpolouvá Sem myslela, že ho hodím za tím míčkem, ale pak sem uznala, že by ho stejnak nevytáhl

Pak mě například pobavil svým vlastním způsobem chlazení - vlezl na břehu do řeky a na férovku si tam dřepnul... povídal, že nikam už nejde, že mi asi houká na maják, že ho chudinku někam porát honím mám i fotku, jak tam ublíženě dřepí ponořenej zadeček a pacinky ale nemám sílu už dneska nahrát...
Tak ...a završil to všechno tím, že lidem, který se vyvalovali u řeky a opalovali na dekách dělal canisterapii, o kterou se ho nikdo neprosil - přilítl olízal, běžel dál, přílítl olízal - běžel dál... naštěstí to lidi brali sportovně - já sem se smála, tak sem ani neměla sílu ho nějak pořádně odvolat - sem prostě nevěřila, jakej je to hajzlucha vyčůraná vtírací

Tony
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 00:20
- Nahlásit

helps
To Samantha čeká, až někdo odhodí aport a všichni psi za ním (nebo za těma psama) odletí a pak loudí po stojících majitelích dobroty... mám se divit, že moje šeltií holka váží 11 kilo

(pro případná nedorozumnění, ve skutečnosti není obézní nýbrž přerostlá )

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 08:35
- Nahlásit

náš míček si jednou násilím pučil zlatý ritrívr, odnesl ho daleko do pole a nechal ho tam. Majitel ritrívra pak řekl s úsměvem naschle a já valila koupit za 50 kaček míček novej

Adámek aportkuje s nadšením, ale míček odevzdává tuze nerad, leda tak výměnou za hovězí masíčko. Pacholek
Kendyho komentovat nebudu. A je to dědičné.

helps
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:35
- Nahlásit

Tak to je teda ftipný, to byl bezva retrívr a jeho majitel právě tenhle stál taky něco ke stokoruně, ale hlavně byl dobrej, z takovýho fajn materiálu. Máme doma tisíc tenisáků, to by mi bylo fuk, ale ten čokl tam pustí zrovna ten nej míček. Příště bude mít tenisák, zas jednou poučení no.

Dneska mě hned po ránu pobavila paní - občas ji potkávám, má taky šeltii. Každopádně jejich pes sotva chodí, už několikrát byl na operaci s packama a nějaký injekce mu furt píchají prej.... No a vtipné jak mi paní povídá "No kdo to mohl vědět.... To že mají šeltie problémy s nohama, to sem nikde nečetla. Všude píšou, že skáčou a dělají ten tanec... " No tak jako sem to raději nekomentovala, jen jsem jako zmínila, že žádná šeltie, kterou znám (a že jich známe aspoň dvanáct jen taky v jižních čechách) takový problémy nemá. Jenže z paní kdysi vypadlo, že pes je bez PP po rodičích s PP (jak jinak žejo) tak to mě fakt jako pobavilo. Navíc psa když přebírali, tak že byl v kotci a byl snad zrovna leden. Tak bych chtěla vidět, kterýmu množiteli naletěli a teď si jako myslí, že je normál, že má šeltička takovýhle problémy

PS: Dneska sem z Ajana sundala dvě lezoucí klíšťata - achych, jak já je nenávidím!

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:06
- Nahlásit

helps
Ty jsi z rožmitálu pod Třemšínem? Já mám tetu s takovým psím spratkem z Rožmitálu, tak kdyby se mi jí podařilo naťuknout, myslíš, že bys jí dokázala pomoct začít pracovat s klíkrem?

helps
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:32
- Nahlásit

kachna_

Fakt? ) to je hustý. No teď v rožmitále skoro nejsem,ale třeba přes léto by to šlo. A kdo to je? a co má za pséka?

elni
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:02
- Nahlásit

zdravim,
helejďte neznáte nějaký moc pěkný stránky, kde by bylo popsaný jakym stylem pase šeltie a jak bocka?

helps
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:25
- Nahlásit

tak to bohuzel vubec netusim :/

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:25 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

helps
Já napíšu víc, až jestli tetu překecám. Mám deset dní, abych se naučila s klikrem tak, aby to bylo k pokoukání a navnadilo je to, myslim, že by jim to mohlo pomoct.
Bydlej u rybníka, nádraží autobusovýho, má malýho béžovýho křížence Rokyho.

zavrelka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:35 - Změnil/a: zavrelka
- Nahlásit

gabifi
tady máte další Adámkovu poloségru a Esterky ségru Emilku
URL

zavrelka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:37
- Nahlásit

helps
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:41
- Nahlásit

kachna_

Aháá tak pejska asi neznám. Paní bych možná znala, kdybys řekla méno, je to přeci jen malý město... ale tak zatím to řešit nemusíš, uvidíš co ti poví ta teta... A jen aby bylo jasno jo, já taky nejsem nějakej profi klikař

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 20:14
- Nahlásit

zavrelka
mi nefachají ani obrázky ani odkaz na Emilku
Poloségry už jsem od tebe ukradla na fejsbúku

helps
já včera slovila jedno lezoucí a jedno zavrtaný klíště. Adámek při sundávání docela drží.

helps
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 20:30
- Nahlásit

gabifi

nakonec sem našla i třetí.. jen mě překvapilo, že náhle tři a předtím jen jednou jedno lezoucí. on má spot on, takže se většinou nezakusujou, ale lezou po něm. nevím teda co je horší. Pokaždý sem mu ho našla dyž mu lezlo po hlavě...Asi má v hlavě klíštěcí magnet . Tfuj

elni
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:46
- Nahlásit

ke klíšťatům -> co máte za spot ony? A nemáte náhodou zkušenosti s Biovetou?

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:27
- Nahlásit

helps
já chci tetu spíš navnadit, aby se naučila pejska učit, protože si myslím, že by jim to strašně zpříjemnilo život, protože s ním neumějí zacházet. Já fakt myslím, že potřebuje někoho přesně jako jsi ty, kdo jim ukáže jak je to perfektní, mít poslušného pejska a ta pozitivní motivace je (v dobrém smyslu slova!!!), skvělé lákadlo, že toho jde dosáhnout i bez trestů.
elni
těď zkouším na radu jablunky levanduli, ale jinak veliká spokojenost s exspoty (i cenová), s Biovetou zkušenost nemám.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:32
- Nahlásit

kachna_

háhá jak je super mít poslušného pejska to sem teda ten pravej příklad.... né jako nestěžuju si, na to že teď údajně procházíme pubertou se chová slušně. Třeba zrovinka dneska ráno Ajánek tam měl kokříka, kterej je úplný hovádko, taky mladej a chtěl si s Ajsem furt hrát. Ajsí s ním běhal, ale každou chvíli sám od sebe přiběhl ke mě a předsedl anebo jen koukal a čekal co bude.. To je u něj neskutečnej pokrok, ale pak mi dostal pán, když povídal svýmu psovi - no podívej, to je šikovnej pejsek. Tak sem pánovi řekla, že taky vždycky není... Každopádně spouta lidí si myslí, že ten pes je prostě poslušnej tak nějak od přírody a že poslouchá, prostě prootže je to pašák No a tím chci říct jen to, že hlavně ta teta musí chtít s tím psíkem pracovat a něco dělat, protože my sme na tom pracovali v podstatě od tý doby co ho mám (třičtvrtě roku), to znamená cvičit, cvičit v nejrůznějších prostředích, hodně si hrát a motivovat - nebejt škrt a litovat toho, že psovi dám párek atp. )) Jako pro nás tady je tohle třeba samozřejmost, ale sou lidi, kteří tomu nerozumí, vidí jen výsledky, ale kolikrát si říkám - ano, můj pes pracuje + - k mé spokojenosti, ale kdo z těch lidí by byl ochotnej tomu svýmu psu věnovat jen třeba zlomek toho času? (jen řečnická otázka). Takže klidně tetě vysvětlím základy jak to funguje a můžu jí vysvětlit i ty chytrosti z knih, proč je pozitivní trénink pro psa lepší. Ovšem víš jak to je - lepší život budou mít pokud budou důslední (nezapomínat kliker, nezapomínat odměny) a udělají si na něj čas.
Sorry, za román jen tak mi to nedalo zmínit i takovou tu druhou stranu .. Psíček měl ve vedlejším tématu pravdu v tom, že někomu nepomůže ani klikr, ani EO ani nic jinýho. Ale tak záleží opravdu na těch lidech, jestli něco chtějí změnit a jsou ochotný proto něco udělat nebo ne.

A kde kupujete exspoty? My máme teď frontline, ale nevím no.. Mi vadí, že po něm lezou hnusáci malí... Lezou po vašich psech taky?Jako oni se nezakousnou, ale třeba loni sem následně měla víc klíšťat já než pes páč je každou chvíli se mnou v posteli

Tony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:34
- Nahlásit

elni
v minulých letech Duowin a spokojenost - letos zatím čekám na první klíště.

Tony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:36
- Nahlásit

helps
nevzpomínám si, že by lezla - myslím, že jsem klíšťata nenašla vůbec.

Teda jsi fakt příkladná majitelka, brát na sebe psí klíšťata

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:53
- Nahlásit

Tony

myslíš že je na sebe beru dobrovolně jo? i ty jedna....

BTW, zapomněla jsem zmínit, že Ajánek asi skončí jako mediální hvězda - dneka jsem objevila jeho skrytý talent alá delfín - normálně si se mnou pinká s balonkem a je velmi nadšený. Už mu jeden teda prasknul, protože nechtěl pochopit že zubama a pacičkou do něj rejpat nemůže. Nicméně pašák to je Je to celkem sranda si s ním pinkat

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:19
- Nahlásit

BTW, máme tu na sídláku nové šeltí mimino - dneska ráno jsme ho potkali, je to trikolorní -myslím- chlapeček Je prej z ďáblovy studánky

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:10
- Nahlásit

zavrelka

krásný pejsek, krásný kytky!

už to fachá

elni
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:26
- Nahlásit

Tony

jj Duowin měla taky a byl docela dobrej, oproti frontlinu dokonce báječnej, nechala sem se zlákat cenou 60 ká za biovetu, tak testujem.

Jak řiká helps, po frontlinu po ní i klíšťata lezla, nevzpomínám si že by tomu tak bylo i po duowinu. Buď u veta, nebo v eshopech(ale tam maj jen frontline) tuu biovetu sem kupovala ve veterinární lékárně, jo maj je i v normálních ale taky zas jen frontline a advantix (nebo jak se to pise, s tim zkusenosti nemam)

kachna_
levandule? jak to funguje a do čeho se to cpe?

gabifi
parádní fotka!
zavidím všem co mají malé a nechlupaté šeltie

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:44
- Nahlásit

elni
buď recept od Hipíka a spol.
Příklad směsi es. olejů a 1 kávové lžičky alkoholu (jde to i s vodkou nebo tequilou ):
Cedr 1 kapka
Levandule 2 kapky
Citronela 1 kapka

Nebo místo Citronely Eukalyptus Citridora 1 kapka - pozor, voní jinak než běžný Eukalyptus - víc citronově a ne tak agresivně.
U olejů, který jsem zde vyjmenovala mám vyzkoušeno, že nevadí psům ani mě, zato klíšťatům, blechám a komárům ano.
Směsí navlhčím obojek a nechám zaschnout. Koupila jsem 4 obyčejný textilní obojky. Jsou z umělýho vlákna, ale to neva, sajou dobře. Je ale potřeba cca 1x za měsíc postup zopakovat.
Proti parazitům a hmyzu taky funguje třeba Nimba (ta mě ale dost smrdí) a česnek - ovšem když se pak 4 psi nasáčkujou do postele, je to síla. Zjistila jsem, že obojky fungujou i bez česneku...
Tu a tam, spíš výjimečně, jsem klíště u psů našla, blechy ne.
Jinak hotový antiparaz. vet. přírodní prostředky mají např.:
http://aromafaun.byznysweb.cz/
http://baron.cz/pes/klistata-blechy/i-0

Ale přijde mi to zbytečně drahý. Jestli si budeš kupovat za tímto účelem éteráky, hoď si to do vyhledávače. Nepotřebuješ žádný předražený "Bio". Es. oleje výše uvedené se dají koupit za cca 50,-/10ml.
nebo
od Jablunky
Já stříkám na čokle levandulovej olejíček od Hádka,už tak tři roky a nemáme ani klíšťata,ani blechy.
a od Eire
Na klíšťáky používám taky levanduli,cedrové dřevo a jako nosnou látku lanolínový olej.Na moje chundníky to aplikuju nástřikem,hlavně nohy,podvozek, hříva.A na jaře vykoupu v šamponu Bio Groom s lanolínem.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:54
- Nahlásit

elni

ahá. tak teda s frontlinem konec.... zas sme přišli z procházky a další klíště si po něm zvesela lezlo

elni
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:59
- Nahlásit

kachna_
dík za návod, zdá se že je to docela fajn! Zkusim to

helps
zas je dobrý že se nezakousnou a když, tak obvykle uschnou a odpadnou (zkušenost)
už si nepamatuju jak dlouho ten frontline psobí na klíšťata. měsíc?

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání