| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:36
- Nahlásit
helps
když vám pes spí, taky vám někdy kničí ze spaní a škube se
někdy je i vzbudím, páč podle zvuků je to asi něco hroznýho, v tom snu, třá že je schazuju z gauče nebo zamykám piškoty
Jdu si hrát s Adamem, ať má Kendy chvilku klit.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:44
- Nahlásit
Biluškagabifi
To dělají když se jim zdá sen
někdy je i vzbudím, páč podle zvuků je to asi něco hroznýho, v tom snu, třá že je schazuju z gauče nebo zamykám piškoty
No já právě vím, že jako se říká, že to se psům něco zdá, ale to musí bejt horor. Ajík je jak když mu někdo dává elektrikou. Von sebou škube a děsně u toho vzdychá a kňučí. No je mi ho vždycky hrozně líto
Biluška
jj, má. Taky normální plesnivky nemusím, ale moje Modřena je pochopitelně nejkrásnější
Sem si už všimla, že máte nejhezčí pejsánky paní
Jééé. Sem vám napsala takový story o tom jak Ajánkovi hrabe a ono se mi to smazalo No v kostce - dneska ráno byl celej naježenej dyž sme byli na procházce, moh se uštěkat a uvrčet,.. no takhle naježenýho sem ho ještě neviděla... ale nikde nic a nikdo. Odpoledne to samé. To už sme byli v parku kde to dobře zná, nikde nikdo a von najednou se rozběhl a začal štěkat jak blázen ale nikde ani pes ani člověk. Tak už se asi chudák můj maličkej zbláznil
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:48
- Nahlásit
Ahoj,
může se taky přidat do diskuze
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:49
- Nahlásit
chtěla jsem vložit fotku ale nějak mi to nejde....
moje zvířátka jsou tady http://zavrelka.rajce.idnes.cz/2010_-_Brezen/#DSC_ 0256.JPG
|
helps
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:00 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
zavrelka
ahoj,
krásný štěndo, jak je starý a odkud ho máš
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:05
- Nahlásit
helps
Asi tam byl nějaký duch. Nebo strašidlo. Nebo v dálce padal lístek ze stromu . Fšechny moje šeltie (včetně odchovu) razí heslo "štěkám hodně, štěkám rád" a taky "štěkej teď, důvod se najde potom"
|
helps
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:18
- Nahlásit
Biluška
No on jinak docela štěkáním šetří. Jen tak občas na někoho blafne, ale tohle bylo teprva podruhý co se takhle zbláznil Když měl štěkací den poprvé, tak sem si myslela, že je blázen, ale pak se ukázalo, že Ajánek cejtil kočičku. Takže za blbce sem byla já ale dneska ráno to bylo u rybníka, kde f tu dobu nebylo fakt nic... ale mám lehké podezření, že se tam ve větru houpala houpačka a to ho asi dost děsilo
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:31
- Nahlásit
Tááák další pokus o obrázek (už si zase nejsem jistá, jak jsem to dělala).
Jinak všechny šelťuchy jsou krásný, já tu slabost pro plesnivce docela mám i když ho nemám - a ten od Bilušky má plíseň přímo okouzlující.
Moje zvěř jé Béčkové Chlupaté štěstí - v listopadu ji budou dva roky.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:32
- Nahlásit
A třeba příště dám i nějakou normální fotku - když já mám na webu většinou takové chuťovky (taky normálních fotek je mnohem méně :-D ).
|
elni
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 22:59
- Nahlásit
helps
byl celej naježenej dyž sme byli na procházce, moh se uštěkat a uvrčet
tak to mi dělala když viděla obrovskej černej kontejner... i když houpačka to taky jistí.. nebo když přijdou domů sousedi- to se může strhat jak hlídá, vydává hrdelní děsivé zvuky a napodobuje pitbula.
Biluška
hm, plesnivka je bájo.. líbí se mi, že snad všechny šelty nemaj ostych před čistými věcmi. nebo se mýlím?
Tony
tvoje triko je potěšující zpráva, že jen já nemám všitý prase do šeltiích chlupů
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2010 23:21
- Nahlásit
helps
no my máme více druhů snů
hrabe nohama - asi sní o běhání
mlaská - asi sní že něco sní
blafe - sní že hlídá
ale občas se stane, že ji taky musím vzbudit...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 07:34 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
helps
na čerstvých štěňátkách se mi moc líbí, jak ve spánku cucají
Neteř si dovalila domů úpa nový štěně:
Pyreňačka Ena
|
helps
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:03
- Nahlásit
Tony
Koukám, že ten tvůj je taky pěknej norník To Ajánek má myšičky moc rád. Pořád je čmuchá... a taky miluje kachny. Úplně ho fasinují a vždycky dyž jdeme kolem rybníka, tak na ně zírá.. I několik minut
Jinak co se týče těch snů, tak je pravda, že on ten náš taky nemá takový cukání a kvílení vždycky. Holt asi o čem se mu zdá. Taky často leží v klidu a jen sem tam pohne pacinkou.
gabifi
Tak to sem ještě neměla příležitost vidět, ale zní to rozkošně
Krásná feňule.
BTW, do kolika měsíců tak šeltice rostou? Nebo je to individuélní?
|
elni
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:18
- Nahlásit
gabfi
poznávám-li správně je to pyr. ovčoun? Těch tu moc není, ne? Naživo jsem to ještě neviděla.. I když není divu, teprv minulej měsíc sem poprvý naživo viděla australskýho honáka.
to moje zvíře včera večer při venčení vletělo do roští plnýho bodláků. Nesnášim podzim
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:54
- Nahlásit
elni
jj pyrenejský ovčák
Dnes jsem byla venčit v roláku a flísce a byla mi zima
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 10:20
- Nahlásit
Já nesnáším horka a podzim miluju - počasí si teď užívám.
Pyrenejáka chtěla jedna známá, nakonec teda skončila u australského ovčáka, protože miluje plíseň a takové štěně by asi těžko sháněla. Jinak pyrenejáček je takový typický vořech (jen kolikrát za třeba za 20 tis.)
|
elni
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 10:38
- Nahlásit
Tony
mě se líbí i kelpie, podobná cenová relace za vořecha tak třá mě přijde šelta docela známý plemeno, ale ignorantská společnost se mě často ptá co je to zač. jeden pánse mě snažil okouzlit svýma znalostma a říká.. "vy máte toho šulteriéra.."
sem na toto počasí docela dobře vybavena, přesto mě děsí blízkost zimy..
|
helps
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:25
- Nahlásit
Tak teda nevím, ale já todle počasí nesnáším. Pes je věčně urousanej, já pořád mokrý boty, vítr, zima, déšť... brrr Chtěla bych slunečný podzim, teplý... babí léto. fňukfňuk..
elni
Máš pravdu, ačkoliv já myslím že je šeltií dost, tak někteří na mě koukají jak z jara, když jim řeknu co že to je. "čeltie říkáte? ne povídám šeltie,.. čeltie jpo? to neznám"
Nebo teda ve většíne případů si myslí, že kólie. Málokdo pozná šeltii...
Ale taky jedna paní na autobusové zastávce myslela jak není chytrá a povídá "jééé, to je ta šetlie žejo? já říkám nó, šeltie to je... Jó šetlie ty já znám. no krásnej je"
A taky chudáčka Ajánka pořád označují za fenečku. On má tu bílou lysinku, žejo a ty punčošky, ale teda pořád musí poslouchat "jéé ty seš krásná, .. to je fešanda. holka je to žejo?!"
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:27
- Nahlásit
elni
no já že mám trikoloru s jemnějšími chlupy - tak většina lidí v ní vidí borderu, i když třeba šeltie znají - přitom má v kohoutku 39 - sož není zaze tak moc přerostlé.
|
elni
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:52
- Nahlásit
helps
však on ti vyroste v kus chlapa a pak si ho plíst nebudou..
Tony
naše má 42 a tak už sem si zvykla na to, že nám řikaj že nám ta kolie nedorostla.. ¨
Baví mě starší lidi jak se vždy zastavěj a vzpomínaj, jak měli kolii na dvoře, když byli mladí
mě prostě na podzimu vaděj ty bodláky
|
helps
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 12:00 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Joo, to nevim jak moc z toho vyroste. Má prostě ten kukuč no ale stejně nejčastějš a docela mě to zaráží nám říkají lištička... spousta lidí když ho vidí, tak povídá ty si lištička viď... tak asi ta zrzavá barva a huňatej ocásek
Starší lidi jó to známe. Ten náš se líbí snad každýmu. A taky je tu pár bejvalích či současných koliářů, a to víš pro ty je šeltijka něco. Naše sousedka mývala dlouosrstku a ta je z něj úplně pokakaná dyž ho vidí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 13:36
- Nahlásit
dnešní jízda k vetovi a zpět horor, štěně furt přelézalo z kufru na mou hlavu. Na řízení jsem měla jenom jednu ruku, druhou jsem držela bobíka za vobojek. Objednala jsem plastovou přepravku, 1300 v pr....
|
elni
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 13:40
- Nahlásit
gabifi
my to vyřešili vyčleněním prostoru na zadních sedačkách, že jí tam z deky udělali takovej žlab.. a pak je strašně zmatená, když jede bez svýho "pelíšku"
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 14:22
- Nahlásit
elni
my máme na zadních sedačkách deku pro psy, je to vlastně něco ve tvaru vany, aby pes nepropadl. Jenomže pes tam musí být dobrovolně, jinak je to k ničemu. Nedá se nic dělat, bude jezdit v kufru v přepravce. Na bouračku kůlivá čokloj nemám náladu.
|
elni
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 15:32
- Nahlásit
gabifi
jo přesně to mám na mysli, akorát, že my to nemáme prefabrikovaný. Třeba to pochopí, až s nim pojede rozumnej dospělák(hm a když ne má smolsona) Ale je to jasný, bouračku radši žádnou!!
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 21:27 - Změnil/a: zavrelka
- Nahlásit
gabifi
Ema jezdí na zadních sedačkách, a teď zkoušíme kšíry + bezpečností pás, zatím to funguje, první cestu ho měla trochu delší vlezla na sklopené sadačky, byly napůl složené protože jsme převáželi kola a jak byla hlavou dozadu a mírně dolu - než jsme stihla najít místo k zastavení - tak se poblila, jinak už jsme jezdili do 10 km bez problémů (s blitím). cesta zpět byla úplně bez problémů.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 23:00
- Nahlásit
my nemáme auto - takže když jedeme, tak pokaždé s někým jiným a mám ji vždycky na kšírách a pokud možno nějak v pásech, ale je úžasná v autobuse a ve vlaku - hned zaleze pod nohy, jak slušně vychovaný pejsek
|
helps
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 09:30
- Nahlásit
co se týče cestování, tak autem jsme toho zatím moc nenajezdili, ale taky má kšíry... jinak je moc šikovnej zvracel nám jen jednou jedinkrát za celou dobu a to ještě byl po očkování, tak jsme to nějak připsali tomu. v autobuse a ve vlaku se mu to taky líbí a čučí z vokna. ve vlaku si položí packy na stolek a jakoby stojí a kouká
je ale pravda,že auta moc nemusí. sice nebleje, ale zato jakmile se k autu blížíme tak si lehne a že nikam nejde.
|
elni
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 09:55
- Nahlásit
helps
aspoň ti neodjíždí s nikým jiným, my jak jdem kolem otevřenýho auta, Darli hned skáče dovnitř.. Na to jak je k cizím lidem "rezervovaná" za odvoz by šla kamkoliv
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 10:21
- Nahlásit
helps naše auta tay moc nemusí, sice tam většinou skočí, ale je vidět, že se necítí.
A v některých autech hodně slintá - mám vypozorováno, že hlavně ve škodovkách (jedno, jestli felicie nebo oktávka) - možná to je ale náhoda.
|