Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:15 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

davidkova renata
tedaaaa moje rajče není už tajný jo ?
Já si myslela že Bonýsová bude zas populární když vona je u nás jediný mahagon, já spíš trpím na ty zlaťáky
Já jí to snad ani vyřídit nemůžu bo bude nosit ten svůj dlouhý zrzatý sosák ještě víc nahoru

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:23
- Nahlásit

petl
tedaaaa moje rajče není už tajný jo
no bylo by ,kdybyste na předešlý straně na něj nedala odkaz,že..
já právě sem spíš na ty mahagony ze zlatejch...jako děcko sem chodila na cvičák a tam byl pes,jakýho jsem už pak nikdy nikde neviděla..kam se hrabe Lasíííí,ale to je cca 35 let,takoví psi asi už nejsou,cvičil jak fsteklej aji s obranou,no prostě Pan pes.
se mi ale líběj aji ty merle aji ty trikolory,třá ten jak jste ho semka dala je mocinky pěknej..celkově jsou to velmi líbiví psi,ted už nejsou tak v modě jako svýho času,nevim jestli je to špatně nebo dobře,když uvážim osud mnoha modních plemen třá v současnosti..

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:28 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

davidkova renata
trikoši jsou moc pěkný, ale musejí být fakt černí s hodně výrazným pálením...a ne moc černí v hlavě, to pak vypadají takoví zamračení, tvrdí nebo jak to mám popsat...
Zrovna tak merláci...viděla jsem jen málo merle kolií kteří mají opravdu barvu stříbřitě modrou, spíš jsou to různé variace na zašedle narezlou barvu ale když se merlák povede tak to pak joooo...jen ta údržba je pak složitá bohužel...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:33
- Nahlásit

petl
jen ta údržba je pak složitá bohužel...
jako údržba vyloženě merláka je jiná než normál kolie?? nebo jako myslíte celkově?

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:35
- Nahlásit

davidkova renata
no udržovat černou černou a modrou modrou je celkem fuška ... reznou strašně snadno po nevhodném krmení, šisují na sluníčku a navíc se barva té srsti zhoršuje před každým línáním. Spousta trikošů či blm dva měsíce před línáním vypadá jak prorezlá trubka...

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:41
- Nahlásit

davidkova renata
petl
já právě ty merlatý zvířata celkově nějak úplně neoblibuju, merlatou mám někde v hlavě spojenou s vadou, ani nevim proč, prostě jen to tam je, neřikám, že se mi vůbec nelíběj, jen že do merlatýho zvířete bych nešla. Nejvíc se mi líbí ti zlaťáci s vlohou pro trikolor, hodně moc mahagonoví, právě jako starej Hirund

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:42
- Nahlásit

petl
Spousta trikošů či blm dva měsíce před línáním vypadá jak prorezlá trubka...
A taky strašně brzo začínají šedivět na hlavě

Jinak s těma merlákama máš pravdu, najít hezkého merláka je vzácnější než najít hroudu zlata na chodníku

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:43
- Nahlásit

Gerda
hele bacha na to právě starej - mahagoni tmavnou věkem. Vsadím boty že roční takhle tmavej nebyl.

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:44
- Nahlásit

davidkova renata
já chodila před 35 lety venčit sousedům golijáka, byl to dominantní zlaťák a při srovnání s dnešníma golijema to byl jinej živočišní druh

petl
trikoš z fotky má na můj vkus hrubší hlavu. Je to fakt o vkusu, mi se nelíbí ani silnější spodní čelist, ani výraznější stop a ani rozesmátý výraz. Ten sable Hirunďák je přesně podle mý chuti.

all
v sobotu si jedeme pro šeltičku, pojmenovali jsme ho Adámek a držte nám palce, ať to vyjde. O žádný nepředvídatelný události nemám zájem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:50
- Nahlásit

gabifi
a při srovnání s dnešníma golijema to byl jinej živočišní druh
no tak výstižnějc bych to nepopsala!
petl
reznou strašně snadno po nevhodném krmení, šisují na sluníčku a navíc se barva té srsti zhoršuje před každým línáním. Spousta trikošů či blm dva měsíce před línáním vypadá jak prorezlá trubka...
ty vado tak to sem vůbec netušila! to je pěknej voser když ho chceš na výstavy třá..to aby ses modlila aby ti vyšel aspon jeden termín vzhledem k okolnostem.Tady kdysi chodila jedna merlačka..bohužel sama,patrně způsob venčení bo co páč sem s ní nikdy neviděla pána,ale možná to monitorovali z balgonu,ale jen krátce,pak už sem jí nikdy neviděla,ale byla tak mocinky čany ,že jsem zvažovala trestný čin krádeže

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:51 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

gabifi
no dyk to říkám, je to o osobním vkusu o ničem jiném. Pokud pes splňuje standard, je standardní, tečka.
Bohužel slovo klasika je pro mě zprofanované i když určitě vím co tím myslíte vy.
Já to černobílé škatulkování prostě nemusím no...

A Adámkovi přeju příjemnou cestu domů, málo blití v autě a tak

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:54 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

davidkova renata
Hele já myslím že u těch trikošů a blm je to hodně dané geneticky...u některých se ta barva ani tolik nemění. No ale máš pravdu je to na ...prd. Když mi před línáním zrzatá trochu změní barvu tak je furt zrzatá žejo, ale co s přizrzlou blm...???
Jinak já v poslední době trpím na tohohle frajera :

Má pro mě nádherný uličnický výraz, super dlouhou kostru a fantastickou čirou blm...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:58
- Nahlásit

petl
ale co s přizrzlou blm...???
nová varianta..??

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:01
- Nahlásit

petl
hele bacha na to právě starej - mahagoni tmavnou věkem. Vsadím boty že roční takhle tmavej nebyl.
Aha, to je taky dobrá věc se dozvědět.

gabifi
davidkova renata
petl
při srovnání s dnešníma golijema to byl jinej živočišní druh
jako děcko sem chodila na cvičák a tam byl pes,jakýho jsem už pak nikdy nikde neviděla..kam se hrabe Lasíííí
Tak mi řekněte zhruba, v čem byly ty golyje jiný, protože já si to jen pamatuju jakožto dětskou vzpomínku, ale neumim ty rozdíly mezi nima pojmenovat...jestli mi rozumíte.....jen mám pocit, že byly větší (může to bejt poměrem malej člověk, větší pes), špičatější...
Zkusim najít, jestli je porovnání golyjí dříf a dnes.

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:06
- Nahlásit

Gerda
určitě jich tu nebylo tolik typů (omezená chovná základna - nemožnost vyjet krýt ven, málo importů atd) tudíž byly asi dost podobný jedna druhý.
Větší být fakt nemohly, leda by přerůstaly...jak říkám, standart výšky se nezměnil je ale fakt že v poslední době potkávám stále více zvířat na spodní hranici výšky standartu. Ale normální standartní zvíře dneška nemůže být menší než pes který splňoval standard před 20 lety
Spíš si myslím že my jsme byli menší...a spousta lidí co mi říká že měli velikáááánskou golii u babičky pak většinou jedním dechem dodá že jim bylo tenkrát pět let a nebo že byla křížená s vlčákem...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:09
- Nahlásit

petl
Jinak já v poslední době trpím na tohohle frajera :
no ty voe,tak tos mne ťala přímo do srdce))) je nááááádhernej,to by si jeden cvrnknul do gatí.-)))))) vodkama je?
Gerda
velmi zjednudušeně..byli větší,mohutnější,výraznější,povahově o dost jiní..ale třeba jsem měla jen štěstí,ono zas tolik jsem jich nepoznala ani se o ně nijak v té době nezajímala,ale takový pes prostě nešel přehlédnout,ignorovat,minout bez povšimnutí..nevim jak to říct,bohužel

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:11
- Nahlásit

petl
Spíš si myslím že my jsme byli menší...
jo tim to bude podmíněný hodně, to určitě. A co třeba typy americký golyje? http://american-collie.webgarden.cz/typy-kolii

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:12
- Nahlásit

davidkova renata
ale takový pes prostě nešel přehlédnout,ignorovat,minout bez povšimnutí..nevim jak to říct,bohužel
Dneska jsou takové šoltyje. Prostě dámičky. Taky se s nimi nedá jít po ulici (nedejbože když jich mám víc pohromadě), aby se za náma lidi neotáčeli a kuči babky nekučali.
Zato golije si prakticky nikdo ani nevšimne. Už prostě nejsou tak impozantní, něco jim chybí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:12
- Nahlásit

Gerda
ty jo tak to sem nigdy neviděla ani nevim že to je!

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:13 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

davidkova renata
Viď, taky nad něj chodím tajně slintat Kvůli tomuhle bych se možná byla ochotná pustit i do černejch

biluška
hádat se s tebou nechci ale nemáš pravdu kdybych tak měla za každého co nad nimi dělá jééééé kolie! korunu...tak tady dneska nesedím nad Excelem

gerda
Nic takového jak tam slečna uvádí neexistuje. Existují kolie dlouhosrstá standard americký a anglický. Konec tečka hotovo. Zbytek je pustý blábol.

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:13
- Nahlásit

Gerda
první rozdíl je srst. Dnešní psi jí mají dvakrát tolik. Pak hlava. Jemnější stop, delší čumák, delší horní linie čumáku, jemnější čelist, koutky tlamy nikdy nenaznačovaly úsměv.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:14
- Nahlásit

Biluška
. Prostě dámičky
ne to to nebylo..impozantní to vystihuje daleko líp,měli nějaký charizma bo co..
P.S. za tebou se vohlídnou leda proto že tolik čoklů v životě neviděli a nemaj jich tolik ani dohromady ve fsi gde bydlej,ty rouro

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:15
- Nahlásit

petl
taky nad něj chodím tajně slintat
a vodkad je, z Česka?

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:16
- Nahlásit

davidkova renata
ne to to nebylo..impozantní to vystihuje daleko líp,měli nějaký charizma bo co..
To charizma to bylo. Ti řikám, že včil ho nemaj golije, ale maj ho šoltyje

za tebou se vohlídnou leda proto že tolik čoklů v životě neviděli a nemaj jich tolik ani dohromady ve fsi gde bydlej,ty rouro
Trupko, gdyž du do města tak nemám fšechny Nigdy Do města mívám tak jednu, maximálně tři...v některých ojedinělých případech čtyři až pět, ale to fakt výjimečně

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:18
- Nahlásit

Biluška
Prostě dámičky
bejvali to lordi. Když vedle mne šel, bylo to jako kdyby plula nádherná loď. Dnes cupitají jako šoltyje.
Ohlížet se za minulostí nemá cenu, dnes by takovýhle golije šly z výstafky s dobrou za srst a hlavu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:21
- Nahlásit

gabifi
bejvali to lordi. Když vedle mne šel, bylo to jako kdyby plula nádherná loď. Dnes cupitají jako šoltyje.
jj a to charizma už nemají.

Navíc ty povahy.... Mě chodily tři na cvičák (fšechno čuby). Postupně, jedna po druhé. Ani jedna nestála za nic. Běhaly takovým tempem, že jsem si stíhala vyluštit křížovku než doběhly, všeho se bály..no šílenost. To co vídám na výstavách je to samé v bleděmodrém. Nechtěla bych goliji ani gdyby mi k ní přihodili Zentivu

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:21
- Nahlásit

davidkova renata
dovezenej z Ruska do Polska... cestovatel...

gabifi
první rozdíl je srst. Dnešní psi jí mají dvakrát tolik. Pak hlava. Jemnější stop, delší čumák, delší horní linie čumáku, jemnější čelist, koutky tlamy nikdy nenaznačovaly úsměv.

A tady si dovolím nesouhlasit. Dnešní psi nemají dvakrát tolik srsti, určitě ne všichni - viz třeba Bonnie nebo ten blůmerlák výše...to jsou taky dnešní psi. Za druhé delší čumák je vada - stop má dělit hlavu (lebku a čumák) na dvě STEJNÉ poloviny čili pokud měl pes delší čumák než lebku, byla tam vada hlavy dnes stejně jako tehdy.
A za třetí - koutky svěšené - čili pyskatost u kolií je ODJAKŽIVA považována za hrubou vadu výrazu, opět dnes jako tehdy.
Však máme tu knížku od paní Stelly Clark obě ne?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:23
- Nahlásit

Biluška
čtyři až pět, ale to fakt výjimečně

a essi máš aji lolitku,nedif se ničemu uš
To charizma to bylo. Ti řikám, že včil ho nemaj golije, ale maj ho šoltyje
šoltyje a já,samosebou
gabifi
bejvali to lordi. Když vedle mne šel, bylo to jako kdyby plula nádherná loď. Dnes cupitají jako šoltyje
máte velmi přesná přirovnání,pani,ste vorálně dost zručná,tak to přesně cejtim..
, dnes by takovýhle golije šly z výstafky s dobrou za srst a hlavu.
a to mě sere ,mě se totiž dycky líběj jedincííí(nejen u golyjí) co jaxi nevyhovojou standardu,kerej je velmi často podřízen momentální modě(viz NO) na kerou já ale,zvysoka seru,pročeš mám furt problémy

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:25
- Nahlásit

Biluška
zase zobecňuješ. Jsou golie co nevidíš a co vedle nich klidně můžeš bouchnout dělbuch a maximálně ti ho zaaportujou. Zrovnatak jsou takový co běhaj, mojí pětiletou čubu teď vítal instruktorka na parkuru slovy to je ta mladá bláznivá? nedala si vymluvit že je to pětiletá čuba po dvou vrzích...
...ale tohle je marná debata, zobecňujete vlastnosti pár zvířat na celý plemeno, což je taky špatně.
Prostě to co vidíte je vzorek, ale neznamená to že jsou takový všici přece...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 16:26
- Nahlásit

petl
dovezenej z Ruska
no jo..tak to jo.Voni ty rusové maj obecně docela qalitní kousky obecně

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání