Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:04
- Nahlásit

gabifi
ještě jeden mahagon

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:13
- Nahlásit

gabifi
só krásní! Mají se rádi jako pes a kočka.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:14
- Nahlásit

Dobré ránko všem
Po včerejšku mě bolí a) nohy z agi b) hlava z maďarského vína...bohužel jsme si při nákupu nevšimli že je polosladké, no ale vylejte to když už je doma že

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:22
- Nahlásit

Jejda vy jste se rozepsali...takže přispěju svou troškou do mlýna než si půjdu udělat hojivý čajíček na můj bolehlav:

1. bílé kolie - to jste se trefili do mého středu, já mít doma prostor a čas na dalšího psa tak si jí z toho Júesej dovezu, pěknou bílou s triko hlavou...u nás tahle barva není uznaná, takže holt jen jako prima raritku

2. Petra Mecerová má psa Káňu - o Hirundech nevím nic. Káňa vlastní brácha mojí Kuliny a oba jsou mahagoni, ačkoliv vidět to na nich moc není.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:23
- Nahlásit

petl
a to buďte ráda pani, že ste neměli čili papričky, bo to by už té bolesti bylo trošku moc ))

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:24
- Nahlásit

petl
bílé kolie
no a co k nim řekneš krs typ, hlavu a tyhle popisy?

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:25
- Nahlásit

Gerda
to teda fakt ráda jsem páč jak známo čili papričky chutnaj 2x

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:26
- Nahlásit

petl
papričky chutnaj 2x
chutnaj jen jednou, ale pálej 2x ))))

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:32
- Nahlásit

Gerda
pálej 2x
hele pani takovýhle představy mi po ránu nenavozujte jo? já mám totiž děsně živou představivost
Dneska toho mám víc, tak se budu jen občas míhat

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:36
- Nahlásit

petl
doufám, že po tý včerejší nočce se tu taky nebudu míhat nijak dlouho. Pak se eště přimíhni říct k těm bílejm koliím a americkýmu typu.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:47
- Nahlásit

Gerda
co by tě na nich zajímalo?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:59
- Nahlásit

petl
jéé díky, to víš, to už je let, ale proč jsem si myslela, že je dominantně zlatej netuším.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 09:12
- Nahlásit

kejtlin
proč jsem si myslela, že je dominantně zlatej netuším
tak to ti povím úplně jistě on totiž jako mahagon vůbec nevypadá...stejně jako jeho ségra, moje Kulina a stejně jako jejich společná matka Perfekta - a přesto jsou to mahagoni no...
Ta vloha pro trikolor se tam táhne, ale navenek se nijak zvlášť neprojevuje.
Vono s těma mahagonama už mám fakt vypozorováno že je to složitější. Někde jako mahagoni vypadají a jsou - třeba náš Ryan nebo ten Dusty. Někde jako mahagoni nevypadají a jsou - třeba právě tahle naše rodinná "trojka" no a pak jsou ještě psi co bych stopro řekla že prostě musejí mít vlohu pro trikolor ale přesto to mahagoni nejsou.
Navíc jak už jsem řekla, mahagoni ve většině případů tmavnou věkem, každý rok jsou tmavší a tmavší. Třeba v případě Ryana jsem si v jeho roce věku když jsem ho viděla poprvé myslela že je dominantně zlatý. Ve třech letech když od nás odcházel už to byl mahagoňák jak vyšitý.
Je to prostě složitý no ...

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 12:20
- Nahlásit

petl
co by tě na nich zajímalo?
no zajímá mě, jak třeba ty bílý kolie, co jsou na předchozí stránce vidíš ty. Mě se ten typ líbí právě pro tu úzkou a skoro bezstopou hlavu....přijdou mi robustnější a na pohled jakoby "drsnější" nevim, jak to říct, možná mi malinko víc připomínaj to, co si právě pamatuju o golyjích.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 12:34
- Nahlásit

Gerda
jak třeba ty bílý kolie, co jsou na předchozí stránce vidíš ty

Jako já osobně jo?
tak zrovna tyhle mě neoslovujou ničím - kromě toho že jsou bílý.
Když pominu to že jim stojí uši což fakt na kolii nerada vidím páč to nemá vypadat jako NO, tak tam jsou zoufale krátké a slabé spodní čelisti -zvlášť ta zadní vypadá už z profilu skoro jak žralok.
A dokonce ani postavou mě neuchvacují, mají obě strašlivě strmé přední úhlení, prostě žádná "prsa".

Jinak na hezkého američana se občas podívám se zalíbením i já i když do mého ideálu to má hodně daleko. Já sama se chodím kochat sem http://www.clarioncollies.com/main.htm

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 12:49
- Nahlásit

petl
sem se kochla v historii)))..mě se ty bílý extra nelíběj i když uznávám,že je to zajímavý,ale já prostě nemám ráda bílou barvu
co se mi ale fakt nelíbí je tohle..třá je to jen úpravou srsti nebo tak,ale to fakt nee.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 12:57
- Nahlásit

davidkova renata
tak třá ta srst mně třeba přijde OK, není jí moc a přitom je hezky bohatá a hlavně co miluju je elegantně dlouhá. No ale ta hlava už je prostě na mně americká moc...i když, je tam hezké oko, hlava je hezky vyplněná...no ale prostě to oko je tak daleko od sebe že mi ten výraz nepřijde sympatický.
Mně se líbí u nich tahle čuba

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 13:36 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

petl
davidkova renata
co se mi ale fakt nelíbí je tohle
tak holka já ti nevim, jestli mám zvrhlej pohled, mě se tahle golyje líbí. Opravdu. Petl díky, už se kochám taky, myslim si, že se snad už pomalu dostanu k tomu, jaké se mi vlastně golyje líbí, myslim, že už tam skoro jsem, dík za odkaz!
edit - oprava zvrhlej )))

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:17 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
davidkova renata
znovu tedy předesílám že 99% amíků se mně fakt nelíbí ale třeba tady je zas jeden kterej by se líbil i mně

a taky naopak taky americká hlava pro mě naprosto šílená to bych snad radši přešaltovala na buldoky než mít tohle

to když se bavíme o těch typech.

Já bych si tedy ale pro sebe vybírala jinde.
Moje preference leží tady

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:20
- Nahlásit

a jako poctu staré dámě která loni odešla v úctyhodném věku 14,5 roku a mému idolu ve světě kolií
Ch Harriet Showpuppet

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:44
- Nahlásit

petl
to když se bavíme o těch typech.
jo, to je super, že je sem dáváš takhle na porovnání!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:47
- Nahlásit

petl
i když, je tam hezké oko, hlava je hezky vyplněná...no ale prostě to oko je tak daleko od sebe že mi ten výraz nepřijde sympatický
no takhle odborně to soudit neumim,ale todle je pes,vedle kterýho bych já prošla zcela nevšímavě..nevim proč,nic mi neřiká,nijak mne neoslovuje.Ovšem ta merlečupka se mi líbí to jo.Zajímavá je ta trikolora s tim čumákem vypadá trochu jako Alf.Jinak se dá říct,že se mi americkej typ ale líbí,je to holt zcela osobní pohled každýho..Harriet je taky pěkná.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:01 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
davidkova renata
je to holt zcela osobní pohled každýho
teď jste uhodila hlavičkou o hřebíček pani

No dobře tak ale teď vážně. Já si nepamatuju ty úžasný kolie starých časů a možná je to dobře, nezatěžuje mě sentiment toho co tu kdysi bylo a už nééééni.
Naopak dokážu ocenit to, že díky více importům a otevření hranic máme možnost každý si vybrat typ, který nám sedne.
Pravda je to, že přes povahu u mě vlak nejede. Nechovala bych na zvířeti které muselo být namáhavě dosocializováváno aby v dospělosti bez problémů přešlo podlahu v cizí budově nebo nezmizelo v dáli když vedle něj bouchnou dveře. Vadí mi i povahy notorických vyjížděčů kteří hystericky vyletí na cokoliv co se mihne blíž než metr od nich.
Když vyjedu do zahraničí, Německo, Francie, Belgie - no, mám pocit že tady chováme co se povah týče úplně jiné plemeno. To, co se tady bere za takovou raritu - jak tvrdí Biluška - je tam prostě normální standardní povaha. Nevím proč u nás mají kolie pověst dle Bilušky takovou jako mají zatímco v zahraničí je oceňují právě pro jejich bezproblémovou povahu, ochotu páníčka následovat absolutně kamkoliv a dělat s ním jakoukoliv prkotinu zrovna vymyslí. Můžu se jen snažit to se svými odchovy ukazovat.

gerda
Hele, s Judie z Clarionu si občas píšu to kdybys fakt uvažovala o tom že se ti líbí strašně moc, vona by ti něco určitě našla

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:17
- Nahlásit

petl
Já si nepamatuju ty úžasný kolie starých časů a možná je to dobře, nezatěžuje mě sentiment toho co tu kdysi bylo a už nééééni
no jo to je ta nostalgie..hele už sem to řikala včera gerdě..za těch skoro 40 let prošla změnou vzhledu a bohužel i povahy valná většina plemen,to je bez debat..stačí se kouknout na moje milovaný NO ,stačí si dohledat na netu někdejší a nynější podoby,takže asi kolie nebude vyjímkou.Pro mne znamená ten pes eleganci,krásu,důstojnost,vznešenost,prostě jednim slovem krása..dneska už tam tam ale nevídám,aspon ne tak často.Nechci sklouznout do líčení jak za našich mladejch let bylo léto teplejší,nebe modřejší a tráva zelenější,ale ti psi jiní prostě byli,stejně jako budou jiní za 40 let než jsou ted...a tak kdybych chtěla kolii budu urputně hledat to co jsem kdysi tak obdivovala a co mi na nich učarovalo,asi bych se nespokojila s něčím jen tomu podobným.možná bych něco takovýho našla,možná by to úpa nevyhovovalo standardu..standardně u mě už ..,ale to by mě bylo fučík.
Co se povah tejče,no nevim,trošek obavu bych z toho měla ,nevim jak je to v zahraničí,asi tak jak píšeš,což je jedině dobře

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:20
- Nahlásit

Tak vám povim, že se mě ty gólije začínajó libit )))))

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:22
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Tak vám povim, že se mě ty gólije začínajó libit )))))

si ju kup k temu čévéčku.-)))))

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:23
- Nahlásit

davidkova renata

To určitě

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:36
- Nahlásit

petl
to kdybys fakt uvažovala o tom že se ti líbí strašně moc, vona by ti něco určitě našla
jak už si napsala v předchozim příspěfku, přes povahu nejede vlak. Navíc já mám povahu docela podobnou té, o které píše Biluše (té pokažené golyje), proto bych spíš potřebovala psa nervově stabilního a co nejvíc flegmoša. Nevim, nakolik by to u golyje byl problém najít, tady prostě přiznávám, že se neřídím ve výběru osobní zkušeností, ale obrázkem a povídáním. Takže aji kdyby to zvíře vypadalo jak z řiti vytažené, ale bylo aspoň jak mařka, bude fajn. Osobní nejčerstvější zkušenost mám se Sindy Kejtlinovou, jenže tam je těžko porovnat, kejtlin má všechny čokly vychovaný a Sindik už je starší dáma, kterou fakt nerozhodí nic

petl
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:51
- Nahlásit

Gerda
pohodářů pár znám, tak až budeš schánět třá se ozvi zkusím ti napovědět kam se podívat
Gerda
davidkova renata
Dobře se mi s váma povídalo, tyhle debaty nemívám ráda a nerada se do nich zapojuju, ale s lidma jako jste vy, které to vážně zajímá a povídat si chtějí je radost diskutovat
Teď jdu finišovat týdenní resty abych mohla vypálit dom.
Páček zas někdy

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 15:58
- Nahlásit

petl
Páček zas někdy
F PINDĚLÍ!! Neee někdy ) krásnej víkend, čus!

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání