Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2010 21:01
- Nahlásit

Hanca
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2010 00:17
- Nahlásit

pro Bilušku , nalezená borderka pův. od El. Jaňourkové:

Našla se fenka Anette z Újezdského ranče
Našla se čb borderka s tetovacím
číslem 2293. Kdo ji postrádá, může zavolat do Českého Brodu na telefon
736675756
inz. z pondělí patrně , je to zkop. z facebooku

asi netušíš komu patří, když asi pův. z Bruntálu

Hanca
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2010 13:25
- Nahlásit

fena už je prý doma, u p. E.J.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2010 13:37
- Nahlásit

Hanca
Znám ji až moc dobře . Jaňourovou i Anetku

All
Holky, potřebuju help. Lajence stojí uši . Máte nějaké fakt osvědčené rady? Ta hmota na plakáty jí drží na uších asi tak tři hodiny, pak je to dole. Zkoušela jsem zubní pastu jak radil kdosi vedle, zatřepala hlavou a bylo to dole. Kdo má osvědčené a fakt fungující rady?

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2010 15:43
- Nahlásit

Biluška
pokud jí dáváš jogurty nebo tvaroh, tak už jí nedávej. Nedávej jí ani ty různé žvýkací kostičky. Sama jsem sice uši nelepila, respektive Akim si žvýkačku sundal málem i s uchem a pak jsem se na to vybodla, ale asi nej je prý žvejka.

Tony
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2010 20:23
- Nahlásit

Biluška
Já taky zkoušela co se dalo, ale všechno bylo do hodiny dole. Pak jsem se naštvala nalepila žvýkačky a držely i několik týdnů. Uši jsem lepila od tří do desíti měsíců (v těch třech měsících byla jak netopýr) a od září má uši předpisové a lepit nemusím.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 01:01
- Nahlásit

gabifi
pokud jí dáváš jogurty nebo tvaroh, tak už jí nedávej.
jj, zrušila jsem.

Tony
OK, zkusím žvejku. Momentálně jsem dala (dopoledne) tu lepící hmotu na plakáty a celé jsem to přelepila leukoplastí. Zatím drží. Essi to zase spadne tak najedu na žvejku.

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 15:22
- Nahlásit

Ajsátka

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 08:31
- Nahlásit

bré den,jedna šoltyje v Troji kdyby náhodou

evidenční číslo: 1573/2010
plemeno: šeltie
popis: fena
srst: trikolor, standard
velikost: standard
nalezen: 24.07.2010
P-4,Spořilov
charakteristika: Nalezena Praha 4-Spořilov.Čipovaná,hledáme majitele.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 21:28
- Nahlásit

Inspirativní foto:

This is It "Ranya 4,5month old , daughter of Milli MIller Viisagas Virginia & Clingstone`s No Comments

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 14:24
- Nahlásit

gabifi
to je jedno z vnoučkůch?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 14:36
- Nahlásit

Biluška
Já tedy nemám nic osvědčeného, neb nemám výstavní ani chovné šeltičky a je mi to tudíž fuk, ale co takhle vyzkoušet kolíček na prádlo?

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 20:08
- Nahlásit

Gerda
to je jedno z vnoučkůch?
ne, je to jedno úplně cizí, heský štěňátko

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:39
- Nahlásit

Tak jsem tady Gerdo

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:43
- Nahlásit

petl
Tak jak to teda je? Proč jenom standardní a nestandardní? Typy se neodlišují? A zdá se mi to nebo ne, že jsou moderní/současné golyje menší, s kulatějšíma hlavičkama, medvídkovským výrazem...skoro nepoznáš, jestli je to ještě šeltka, nebo už golyje...

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:57
- Nahlásit

Gerdo na kolii existuje psaný standard. Jestliže ho splňuje, je standardní. Díky snaze o dosažení co nejhezčího výrazu (přečti si jak je definován standardem - hodně obecně takže si každý hezký výraz vykládá jinak) se kolie hodně liší v typu hlavy, právě vytvářející ten výraz.
Snaha o co nejsladší hlavičky většinou zasahuje i do konstrukce těla to je logické protože tělo má odpovídat hlavě - malá jemná hlavička bude vypadat hodně divně na velkém robustním těle že
Existují spousty typů hlav, tělesné konstituce, některé preferuji, některé se mi vyloženě nelíbí ale to neznamená že by nebyly standardní.

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 11:00 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Hele tohle není jediné téma které mě spolehlivě nadzdvihne
Ještě mám oblíbené téma my nejsme výstavní, my jsme pracovní linie ta většinou spočívá na VD z výstavy a splněné ZOPce jednoho z rodičů

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 12:01
- Nahlásit

petl
Existují spousty typů hlav, tělesné konstituce,
právě ty typy mě zajímají.

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 12:11 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
tak si mezi nimi vyber ten který tě oslovuje...to je v pořádku

Já osobně preferuji delší tělesný formát s dobrým úhlením a dlouhým krkem - mám za to že ten pes tak nějak vypadá elegantněji než jen jako hrouda chlupů ze které na jedné straně čouhá čenich.
Zároveň mám ale ráda hlavy plné, s dobře vyznačeným stopem (pozor na pohledy z profilu - srst není stop!, někdy si na lebku prostě musíš sáhnout). Mám ráda na koliích dobře silnou spodní čelist - všimni si kolika kolijím "ujíždí" brada dozadu... uši dobře nasazené, ne visící kdesi na spáncích a hodně důležité je pro mě oko, jeho tvar a uložení - mám ráda na kolijích ten věčně usmívající se rošťácký výraz. Kulatější oko dodává koliím - dle mého názoru - takový přitroublý až tupý výraz, a když se ještě díky táhlému stopu posune daleko od sebe kamsi na bok hlavy tak je pro mě neštěstí hotové...to má do mého ideálu kolie vážně dál než bych unesla.
Ale proto jsme každý jiný a proto je typů tolik - každý si může vybrat co se mu líbí
neštěstí je, že slovem "klasika" se u nás označují nejen kolie staršího typu ale i kolie s vadami hlav - právě tam, kde vidíš kulaté oko, stop prakticky žádný, slabou spodní čelist či dokonce ustupující čelo ... tam všude zaslechneš slovo klasika. Asi proto jsem na něj tak alergická, sorry

Hele ještě ať jen neplácám tak ti sem dám obrázek ... je to podle dnešních oblíbených termínů : klasika nebo moderna?

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 12:32
- Nahlásit

Hele a když už je řeč o standartu a té výšce: standart výšky se neměnil - fena 51-56 cm a pes 56- 61 cm ten je pořád stejný.
Co se výšky týče ideálem by měl být asi zlatý střed ostatně slovo standartizovat = zprůměrovat - každý extrém ať směrem dolů či nahoru by měl být posuzován jako hraniční a tak i brán. Tím narážím na to co kolem kolií teď taky často slyším - von je hezkej, von je velkej. To že je pes na spodní či horní hranici je v podstatě taky vada že...prostě je to upozornění na to že ještě kousek a je nestandardní...

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 13:14 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

petl
zdaleka se ani omylem nevyznám v golyjích jako ty, hlava, která se mě osobně líbí, je hlava jimmijovic Andíka. Ale ten je krátkosrstej. U týhle golyje z obrázku si vůbec netroufám odhadnout, vyčesání ty srsti na hlavě udělá hodně. Ale řeknu ti, která golyje se líbí mě a ty mi řekni, jak ji vidíš ty a proč - s těma stopama a čelistma a očima...tohle já vůbec nepoznám, prostě buď se mi jen líbí nebo ne:

http://hirundo.wbs.cz/Snimek_218_original.jpg

Jinak těch obrázků toho psa je víc, jmenuje se Hirundo Calgary Boy - "Dusty"

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 13:22 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
no na týhle fotce toho fakt moc nepoznáš kromě toho že pes je hezký mahagon nevidíš postavu, uši, v podstatě ani hlavu...
ono je těžké vůbec psa zhodnotit jen podle fotek a navíc jen podle jedné celkem nicneříkající momentky asi skoro nemožné...
Jen tak podle toho co mám zatím nakoukáno bych si typla podle uložení oka že to bude standardní kolie ale můj typ to není. alespoň v hlavě ne. Nemáš lepší fotku hlavy?

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 13:28
- Nahlásit

petl
http://hirundo.wbs.cz/Titel08Dusty_original.jpg
http://hirundo.wbs.cz/Dusty_4x_original.jpg
http://hirundo.wbs.cz/Snimek_227_original.jpg

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 13:32
- Nahlásit

Gerda
Jo slušná hlava, mohl by mít asi trochu silnější bradu ale hlava je hezky plná, stopík je standartní, hezké oko, parádní ucho.
Výrazem je určitě standartní ale pro mě mu trochu chybí ta vychechtanost, uličnický výraz nebo jak to mám popsat....
Ale to je jen moje osobní preference

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 13:36 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

petl
OK, v tom případě se mi tedy standardní kolie líbí ))) Samozřejmě na tomhle mě v první řadě pinkla do oka barva, ta je prostě nááádherná. Možná kdyby ten pejsek na fotce od tebe neměl takovej divnej postoj - jak když má něco vraženýho v řiti a je z toho překvapenej - třá by taky vypadal takhle normálně, potom by se mi líbil. Jakej je rozdíl (odbornej) v hlavách dlouhostrstejch a krátkosrstejch? Je tam nějakej? Vraž sem aji svoju golyju na obrázku.
edit: znáš ty osobně chovku Hirundo? Nebo osobně nějakého psa od nich?

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 14:43 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

No víš, postoj...to je právě to, soudit psa podle fotky Fotkou se dá pes jak zmršit tak "udělat". Neumíš si představit kolik štěňat ti prodají dobře udělané fotky rodičů
Mimochodem ten černý pes je svým způsobem legenda, v Čechách by se pokřikovalo cosi o ultramoderně a přitom se narodil už před 21 lety
Rozhodně je stejně standartní jako ten tvůj, ale odlišný v typu...a tady už nastupuje ten osobní vkus
Hirundo znám jen velmi zběžně občas od nich něco vídám na výstavách ale to je vše

Moju goliju a kerou mám jich mraky
třá Bonnie, ta se ti určo bude líbit ... www.bonie.ic.cz

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 14:47
- Nahlásit

petl
to je právě to, soudit psa podle fotky
jo jasně, určitě to nemá bejt hlavní kritérium, to ne, jenom prostě jak si tak listuješ stránkama a koukáš, kolik těch kolií je, narazíš na fotky, co tě osloví, nebo neosloví. A podle toho pak třeba hledáš podrobnosti a můžeš i oslovovat chovatele se žádostí o návštěvu nebo koukneš, kde ti, co tě zaujali, budou vystavovat, abys koukla.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 14:51
- Nahlásit

petl
teď ti projedu stránky ))

petl
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 14:55 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
jojo tak by to mělo určitě být jak jsi to popsala...

Víš já prostě nemám ráda jen to černobílé dělení na klasické x moderní či pracovní x výstavní.
Pořád tvrdím že standard je pořád jen jeden i když si ho každý může vykládat malinko jinak, ale vo tom to přeci je že každý máme jiný vkus na Miss Česko se taky dva lidi neshodnou

Hele to jsou čuby ve spoluvlastnictví ... moje vopravdovské stránky jsou tady URL

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 15:13
- Nahlásit

petl
sem drze číhla na rajče,pani))) máte velmi heské golyje a naprosto výborný fotky..je v nich život nebo jak bych se vyžvejkla nejvíc se mi líbí z vašich stránek asi CH Blind Date Ever After,ale sou pěkný všicíí,to zas jo

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání