| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:26
- Nahlásit
Ahoj všem, hlásím návrat po dovolené
Byla jsem v Anglii a za celý svůj pobyt jsem nepotkala ani jednu šeltii nebo kolii - s výjimkou krátkosrstých border kolii, těch tam bylo docela dost. Angláni mají u mne další mínus
Italia Krásná louka
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:45 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
gabifi
Ahojjky
se hned za tepla chlubím, že jsem byla podrbat v Krásné louce mimča a voni mě málem sežrali piraňky jedny, To budou asi celej tatínek co?
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:47
- Nahlásit
Jimmi
Děkujuuuuu! Potřebuju všechny palce na světě!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:48
- Nahlásit
gabifi
Ta je tvoje?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:39
- Nahlásit
Jimmi
Však ti to taky závidím a taky setkání s tátou Ediem na srazu. Třeba ještě nějaký turistický sraz v rozumnou dobu a s rozumným počasím bude
Mám radost z Jimíkova bobana a že Gayda dostala národního vítěze
Dasha
bohužel není moje, já mám na další psy zaracha
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:46
- Nahlásit
gabifi
aha, už jsem chtěla začít zelenat... jsem na tom stejně,do bytu už nesmí ani plyšovej pes!Tak sháníme levnej domeček. Jsme skromný, stačí obrovská zahrada, na té rozbijeme stan a můžeme fungovat! Ae naše babi na to má poněkud jiný názor
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:51
- Nahlásit
Dasha
můj manžel má stejný názor jako vaše babi
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 21:57
- Nahlásit
gabifi
já je nechápu!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2007 11:54
- Nahlásit
Nějakou dobu mi nefungovalo připojení na internet a když se vlny značky tímoubajl konečně umoudřily, přečetla jsem si na Mujpes smutnou zprávu o Harrym. Asi jsou nějaké erupce na slunci, protože kam se podívám, tak nějaká smůla. U nás "naštěstí" pouze zraněný polštářek, Kendy chodí na vodítku (nerad) a s obvázanou nožkou.
Protože nemůžeme do lesa, obíháme nejbližší okolí. Pochopitelně, zákon schválnosti, poblíž se začala hárat fena a její majitelé, vlastnící ještě agresivního a zřejmě hluchého kokříka (soudím tak podle jeho reakcí na povely, co na něj volají) jsou značně hepy, bez skrupulí oba venčí tak, že je vykopnou za vrata. Hárání ani chuť rvát se je od toho v žádném případě neodrazuje. Jak jinak, dnes ráno jsme je potkali. Mí psi byli na vodítku, ale zcela zbytečně, protože kokřík jen co nás zpozoroval tak se k nám rozběhl s jasným cílem. V tu chvíli se v dálce vynořila majitelka, něco na něj ječela, ale kokřík v klídku dodělal to, co chtěl - skočil na kluky s úmyslem se porvat. Tak jsem kluky vypustila a počkala, až Kendy vyhrabe kokříkovi slušivý ďůlek a tam si ho uklidí. Byla jsem dost vytočená, protože i když to měl kokřík předem spočítané - pokud by neuspěl Kendy, přišly by na řadu mé těžké vycházkové boty, tak o žádné rvačky nestojím, náhoda je blbec a pár psů bez ucha nebo bez oka díky podobným potyčkám znám. Paní byla boží, neměla vodítka a každý pokus odchytit dvojici skončil z toho důvodu neúspěšně - když měla jednoho, utekl jí druhý. Kluci už se dlouho do žádné potyčky nedostali a musím říct, s potěšením, že do kokříka šli jenom tak, aby ho zpacifikovali. Žádná smečková nebo nepřiměřená trhačka nenastala. No prostě není nad šeltie a kolie. Na "úklid" takovýchhle sráčů jsou dokonalé
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2007 14:02
- Nahlásit
gabifi
Taky o Harrym vím...je to strašný...Pavel mě trénoval na táboře, o něčem se zmiňoval, ale stejně to byl šok. Ach jo...
Já mám s Lennym taky docela starosti, co se týká psů a rvaček, ale znám ho a vím, že když se zasekne v chůzi a otočí se po mně, je nablízku pes. Občas jsme potkávali paní s velkým nevímčím. Asi nějaká akita s NO, já nevím, každopádně velkej drsoň. Vzala jsem si teda Lennyho na vodítko, paní drsoně taky, ale bylo to k ničemu. On prostě trochu zabral a už byl u nás, stál na zadních a pustil se do Lennyho. Ten se samozřejmě nenechá valchovat, bránil mě...nakonec jsme je od sebe zázrakem odtrhly, ale Lenny odskákal po třech(naštěstí to za chvilku rozchodil...).
A minulej týden zlomenej drápek, až do "masa", auauau!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2007 18:32
- Nahlásit
Dasha
moje noční můra se naplnila. Zraněný pes a přiběhne k němu další a napadne ho. Naštěstí Kendy nemá nic zašité, ale kdyby měl, asi bychom jeli na šití znova. Z toho plyne poučení, se zašitým psem se procházkujeme pouze s bejsbolovou pálkou připravenou k akci.
Já radši kolem velkých psů nechodím, protože představa, že je páníček neudrží, mne děsí. Nám už se tohle stalo 2x, pokaždé s ridžbekem
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2007 18:44
- Nahlásit
gabifi
Nám už se tohle stalo 156tisíckrát! Ne, to samo přeháním...já naštěstí nemám problém s tím, že bych Lennyho neudržela,on se v 99 případech ze sta ani nesnaží za tím psem dostat(pokud nejde o fenu jenom ztuhne a z dálky psa sleduje. Horší je to, že má krátkou "startovací dráhu", moc nevaruje a rovnou jede.Takže pokud jsem pomalejší než je vhodný a nestihnu ho odvolat nebo odchytnout a druhej pes má k Lennymu nemístný poznámky a nedejbože je taky dominantní, je oheň na střeše. Nejhorší je, že Lenny je takovej poslední dva roky, dřív byl s každým kamoš, rvačky nebyly a když, tak ho někdo napadl. Ale co umřel první pejsek, kterej Lennyho vychovával a po něm přišel romišek a pak jimmik, je teď Lenny velikej boss a všem to dává velice najevo.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 09:09
- Nahlásit
gabifi
Ahoj,
dnešek je pro mě moc smutnej, Harry byl pro Pavla takovej skřítek štěstík a teď? Musí být celý rodině hrozně.
gabifi
loni si Jim odtrhl postupně oba polštářky na pátým prstě na obou tlapkách ...nevím jak se jmenuje, je o ten, po kterým moc nešlapou
sem si myslela, že ty co narostli, budou jaksi odolnějí...leda prd, letos už máme výměnu jednoho za sebou, čekám na druhej
Na ridge mám alergii já, každýho co znám, je nějak mozkově postiženej včetně páníčka
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:38
- Nahlásit
Jimmi
Ještě v Řepči skotačil Harry s Tomáškem jako kůzlátko Už tři týdny bojujeme s dírou v tlapce, 3x jsme byli na čištění u veterináře, až mne z toho chytal amok. Pak jsem si přečetla, ře Harry umřel a vynadala sama sobě, že vlastně vůbec žádný problém se psem nemám.
Dasha
Kendy má taky minimální startovací dráhu....asi aby mohl udeřit fakt naplno
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:07
- Nahlásit
gabifi
Hele , já se přiznám, že ty rány moc neošetřuju, protože z toho mám zase amok já, prostě zavřu oči a na ránu natlačím Betadinu. Většinou se i trefím. No a Jim má posvícení, protože pro mého psa je léčivá mastička lákavý zákusek. Vše slíže do dvou minut a čeká na nášup. Proto já věřím na hojení zevnitř. Zvenku to neřeším. Jimovi sliny a prach s každou ránou zatím zatočili. Jenom ho asi nechám očkovat na tetanus.
P.S. Chudák Dejdy
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:10 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
Dasha
gabifi
Jimovi začínají vadit mladší ročníky...takový to kolem roku....ještě nedorostlí, ale už ne štěně.
gabifi...nevím jestli jsi se něco nedoslechla o výstavě v MB ...se tam zlato předvedlo a pak si to zopakoval na výletě
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 17:01
- Nahlásit
Jimmi
nedoslechla, povídej
tak tyto ročníky vadili Kendymu taky, ale už to má za sebou, teď ho dokáže nasrat jenom debil jakéhokoli věku a pohlaví.
Já měla s Kendym problém v tom, že jsem ho nemohla pouštět téměř k žádným psům ani štěňatům, jeho hry byly tak šílené, že to málokdo vydržel, s výjimkou jedné fenky RR a jedné fenky bobteila ze sousedství. Hráli si tak, že kosti praštěly. Pak si ještě hodně hrají s Akimem. Akim si ze zásady s žádným psem ani fenou nehraje, jediná výjimka je Kendy. Čím jsou kluci starší, tím víc se sobě povahami přibližují. Za pár let si budu myslet, že mám dva klony
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 17:05
- Nahlásit
Jimmi
já bych ty rány taky neošetřovala, ale tomuhle se nedá vyhnout. Malou dírkou ve spodní části polštářku se mu tam natlačí šutry, které nemůžou ven a ty mu pak tlačí do živého masa a kulhá. Nejdou nijak vytlačit, musí se vyšťourat jehlou nebo vytahat pinzetou a na tohle já žaludek nemám. O jeden šutr jsem si na veterině řekla a schovala si ho na památku, protože kdo neuviděl, ten neuvěří
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 08:19
- Nahlásit
gabifi
uaáááááá......bych omdlela , nejhorší je, že úrazy , které se stanou jimovi snáším mnohem hůř, než co se kdy staly holkám
MB...udělal na nose zásek jednomu mlaďochovi od Marty , tedy ono to samo k smíchu není a majitelům sem se omluvila, páč vypadali dost vyjeveně. Prostě pokud je Jim na úvaze a ještě hlídá mě, jak si čtu na stoličce, není radno se přibližovat.
Druhej den vyjel po Bascovi a ještě mají kraťandu....éééé si nepamatuju jméno (je z Modrásku) , ale pokaždý, když byl na vodítku. Jakmile byl na volno, tak ho nezajímali no no prostě Míša se smála, že je celej Bjůta
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 10:10 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
panáček má trošku horkou hlavinku.
Zalovila jsem v paměti, vzpomněla na mladá bujná léta u kluků a je mi líto, že je to všecko všecičko pryč. Ještě že aspoň Kendy je věčné dítě a divoch, jinak bych ti úpřimně řečeno tiše záviděla
Íčková štěňátka jsou všechna v nových domovech, v KL zůstali jenom štěníci, co si nechává Míša a Italia, která je už taky zamluvená. Teď už jenom doufat, že budou všicí OK.
Myslím, že ti s Bascem mají Akiho, je to správná dvojka. To víš, jak vidím víc zlaťáků pohromadě, jsem z toho naměko.
Gillucha dodělala v neděli Polského šampona, ale to už asi víš od Pavly.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 12:29
- Nahlásit
gabifi
vím prd
za všechny prďolky jsem moc ráda, že už mají páníčky, si asi v KL oddechli, že celou tu úrodičku šťastně(snad) udali
P.S.
Letos to je fakt o hubu mít štěňata , jsem upřímně ráda, že mám psa
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 16:46
- Nahlásit
Jimmi
Když teda víš prd, dopovím to všechno. Gillucha má BOBana. Jak dopadli ostatní nevím, budu muset zabrousit na polské koliářské fórum.
myslím, že s těmi štěňaty to teď bude takhle pořád. Za chvíli bude ke krytí zase Kelly od Marty, pak Gaya od Sabíka, Hanyna od Míši....plus slovenské odchovy, Janě Semianů se do Čech z posledního vrhu podařilo prodat docela dost štěňat. Staré zlaté časy, kdy se na štěně čekalo nebo importovalo jsou pryč. Uvidíme, pokud prodají i začínající CHS, zřejmě je KK zrovna v kurzu.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 18:49
- Nahlásit
gabifi
Teď jsem
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 18:56
- Nahlásit
gabifi
Ups!Jsem se uklikla!
Chtěla jsem jen, že jsem trošku na rozpacích...taky bych chtěla kraťandu, ale ne proto, že je zřejmě zrovna v kurzu. Kdyby to jen bylo možné, měla bych ji už loni, bohužel to zatím nejde. Já chápu, že popularizace může plemeno "zkazit", ale pokud chovatelé nezačnou jenom množit místo chovat, tak se tomu přece dá alespoň z části zabránit, ne? Přiznám se, že mě podobné názory mrzí, těším se na štěndo jak blázen a místo toho mám mít pocit, že teda chci jen psa, co je v kurzu?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 19:33
- Nahlásit
Dasha
já těmi starými zlatými časy myslela dobu, kdy poptávka hodně převyšovala nabídku a chovatelé věděli předem, že udají všechno, co se narodí. Teď se během zhruba 6 týdnů narodilo 40 štěňat, což je rekord v historii KK a podle prodejnosti prostě budeme vědět, jak si KK stojí na žebříčku popularity plemen. Když jsme si pořizovali Kendyho, o KK nikdo nestál a poslední štěňata zůstávala v CHS do 6-8 měsíců, protože je nikdo nechtěl. Budu ráda, když bude KK populárnější než byla - radši potkám na ulici snadno vychovatelnou kolii než pita nebo ridžbeka. Nemusíš mít pocit, že chceš psa co je v kurzu. Ve skutečnosti KK pořád téměř nikdo nezná, i když situace je určitě lepší, než před 5 lety.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 20:37
- Nahlásit
gabifi
Já jsem tě asi špatně pochopila, tak se omlouvám, že jsem hned startovala. No jo, pak se můžu divit, po kom ten Lenny má tak krátkou "startovní dráhu"... Já jsem do loňskýho léta o KK nevěděla, ale asi taky z toho důvodu, že jsem nepřemýšlela o dalším hafunovi, tudíž jsem ani nepátrala...A taky proto, že teprve od loňskýho léta agiliťákujeme a to se mi najednou tááák rozšířily obzory, že mám pocit, že jsem do té doby ani nežila!
Teď jsem naopak tak šílená, že si neumím představit, že bych se měla v září vrátit do školy, doklepat poslední rok, psát jakousi diplomku, učit se na státnice...prostě dělat samý zbytečnosti, když bych místo toho mohla běhat po lese a po cvičáku a prachy utrácet za závody a nový překážky...a do toho všeho se těším na štěňdo, na mou kraťandičku! Jsem na tom špatně!
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 08:57
- Nahlásit
Dasha
jseš na tom náhodou dobře těšit se na nový štěndo, navíc tak harmonickýho psa jako je kolie, je super ne?
P.S. připrav se na to, že tvého psa budou z 90% považovat za křížence v lepším případě za "golii, ale tu ostřihanou"
Jinak já jsem ráda, že nás bude víc a víc, všichni co teď mají a budou mít štěňata jsou zodpovědní chovatelé.
Jinak asi poslední číslo bude asi kolem 220? budu se muset mrknout
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 09:29
- Nahlásit
Jimmi
Jo, to my známe..:"Jééé, to je labradóóór a gólie, ale nějaký malý, ne?" "Ne, pani, to jsou šeltie" "Hele, Drahuš, minigólie!" atd. atd... A nebo, když byl Jimmik ještě miminko, tak řikali:"Ten velkej, to je malá gólie a to malý, to máte z útulku křížence?"
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 09:36
- Nahlásit
Dasha
fajn, vidím, že jsi trénovaná, tudíš žádné utěšování nepotřebuješ, páč víš do čeho lezeš, vítám tě v klubu
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 09:40
- Nahlásit
Jimmi
|