| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 19:34
- Nahlásit
PetraK
držím teda moc a moc všechny palce
cernej caj
tak oni bordery jsou hodně mazlící, to jo
birma
no brácha má teď taky relativně klidného borderáka, ale i tak proti špicovi je to tak, že po tejdnu mám taky tiky v oku
asi je víc kliďas že nemá tolik ty pasoucí vlohy, když si vzpomenu na toho prvního, ten pásl i listy a motýly, jako fakt děs běs, tenhle tak ty kočky a lidi a tak, ale pro mě je to na nervy
jako pro spoustu lidí určitě super pes, ale pořád podle mě fakt není pro každého
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 19:51
- Nahlásit
Moc krásná procházka, mooooc a nejvíc. Vzhledem ke zprávám o mém velkém kamarádovi a Bubi věku si užívám každou chvíli a raduju se, že je ta mrcha kousavá tak aktivní. Moc pěkně nám bylo, hráli jsme si, cvičili jsme, hopíkali, jen tak byli, vysokou trávou chodili a Bubi se i po dlouhý době ujala vedení a vedla výpravu, co má teď ty horší očička, tak nevelela a dneska jooo Moc jsme si to užili a přišli dom ve 3/4 na sedm. Rumíček nám našel bažantíka a potkali jsme kámoše Džejms Bonda a jinak jsme tam byli krásně sami. Hezký, moc hezký.
Děkuju za držení palců, potřebuje to, takže nepouštět, nepouštět, ať tu s námi ještě chvíli je. Je to velkej bojovník a osobnost. Zaslouží si to, protože ho život ještě baví.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 20:35
- Nahlásit
Maya
tak ja bych nechtela ani klidnou borderu
Xerxová
ne aby ses prepracovala
PetraK
supr, ze ste si to uzili, s bazantikama i kamosema a ze zenska to mela pevne ve svych prackach!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 21:26
- Nahlásit
Maya
Ona tvrdí, že to je povahama, co jdou do kopru, že pravá pracovní bordera nic takhle pást nemá a má to bejt v povaze pevný zvíře, který umí odpočívat. Jestli má pravdu nevim, border znám jenom pár a všechno to jsou sporťáci.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 21:57
- Nahlásit
birma
No nevím, brácha měl tu první borderu z těch prvních u nás, většina PP pracovní od ISSS ebo jak se tomu nadává z Anglie a fakt pásla úplně všchno, podle mě ty pasoucí vlohy pracovní bordera má dost silný a když je nemá kde vybít u ovcí při práci, tak si je vybije někde sama na čemkoliv hejbajícím se a až pak si klidně odpočine
jako on to byl doma fakt pohodovej pes tak nějak celkem, až někdy na to otravnost, ale venku peklo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 07:54
- Nahlásit
dneska krasne slunecno, i kdyz rano teda prizemni mrazik
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 08:12
- Nahlásit
cernej caj
Tady jen trochu ten mrazik slunicko teda ani omylem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 08:12
- Nahlásit
tady šedo, po dešti - při pohledu z okna to vypadá ponuře. Jdu přednášet za kolegyni...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 08:28
- Nahlásit
ja doufam, ze takhle slunecne bude i o vikendu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 09:10
- Nahlásit
ja chci veeeeeeen
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 09:59
- Nahlásit
cernej caj
Ja ani ne kdyz tak vidim ten sedivak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 10:05
- Nahlásit
Maya
tady je fakt luksusne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 10:51
- Nahlásit
dopřednášeno... tady stále šedo a vlhko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 11:42
- Nahlásit
PetraK
tak to zni krasne asi i to oteplovani ma vliv, ze bubi venku vic radi?
s nemcinou si moooc sikovna teda, i kdyz historka nic moc, to lity lity, ale urcite si mela radost jak si ji zmakla vypravet
nespecham, stejne do vikendu nebudu mit ani cas to resit (jako posilat)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 11:58
- Nahlásit
PetraK
No ja ji mela na predpis ale klidne jo muzou prodavat to se zeptej v lekarne
Historka s mrazakem dobry
Ale tak v tropickejch vedrech by to bylo horsi
Coz mi pripomina ze mam v lednici maso z kraliku pro Dorina a zapomnela jsem mu vcera dat a zbytek taky asi budu muset hodit do mrazaku protoze tak dlouho nez on by to sezral to v lednici nevydrzi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 12:15
- Nahlásit
cernej caj
asi i to oteplovani ma vliv, ze bubi venku vic radi
to může být, ale spíš to teď bylo o tom, že venku si tak jen capkala a nebo chtěla něco dělat, nějaký čmuchání a skenování terénu jí nebralo. Vyvenčila se a pak buď něco dělejme a nebo poďme dom, co tady venku, to už znám, nic novýho tady. To mě trochu "strašilo", ten nezájem o okolí, signalizovalo to takový jako uzavření se do sebe, jako kdyby měla nějaký problém.
i kdyz historka nic moc, to lity lity, ale urcite si mela radost jak si ji zmakla vypravet
to jo - si taky vždycky vymyslím nějaký složitostě a zamotám se do toho, ale šlo to, zasekla jsem se jen na slovíčku zapnout (se mi plete anmachen-zapnout, zumachen-zavřít - to zumachen, mi to vždycky převálcuje )
nespecham, stejne do vikendu nebudu mit ani cas to resit (jako posilat)
díkec mám toho v makovici hodně, co furt musím zařizovat. Jedu tu dvě domácnosti a musím myslet i za mámu - vyndat jí jídlo z mrazáku a nejdřív ten mrazák naplnit), aby měla pokaždý dostatek, nezapomenout zajistit pečivo (pro mě už věc neznámá, protože Brtnik peče ten jeho vynikající chleba, takže na tohle myslet je děs-ač je to drobnost, jenže těch drobností je habakůk. No a pak mi vypadnout z makovice takový věci, jako zapnout narvanej mrazák a nebo se změřit, jestli mi bude bunda co se mi líbí
Maya
No ja ji mela na predpis ale klidne jo muzou prodavat to se zeptej v lekarne
fajn, dík, zeptám se, dneska jdu vyzvedávat mámě léky.
Ale tak v tropickejch vedrech by to bylo horsi
ble, to bez pochyby. fůůůj.
z kraliku pro Dorina
si žije
a jak to nese, že je sám. A jak jsi na tom ty?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 12:32
- Nahlásit
PetraK
NEJDRIV ten mrazak zapnout
pripadne tu je porad jeste ta SS bunda (v esku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 12:45
- Nahlásit
cernej caj
NEJDRIV ten mrazak zapnout
no jo, jenže mě se nechce mrazákovat pánu bohu do oken, než to tam všechno nasáčkuju. On ten mrazák stojí na velký lednici, je až u stropu, musím lézt na židli (i Brtnik), aby se to tam dalo dát, takže než tam těch 22 kg naskládám, trvá to. Takže v rámci ekologie a ekonomiky zapínám až když zavřu dvířka. No a nebo taky .... nezapínám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 12:49
- Nahlásit
PetraK
jojo, vsak ja to chapu, no. ja bych mela dneska umyt prestehovanou lednici, aby se mohla zapojit (nemuzu ted kupovat vubec zadny jidlo dom), ale nevim, jestli to zvladnu potrebovala bych pulku tvoji energie dneska
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 12:52
- Nahlásit
cernej caj
počkej tu lednici už jste mohli zapnout ten den, to nemusí stát týden, aby se to usadilo.
No přeju zdar tvému konání. Mytí lednice nepatří mezi mé oblíbené činnosti. A mám vždy velkou radost, když je to za mnou. a to máš výhodu v tom, že už ji máš vyklizenou a nebudeš tam nic dávat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 12:57
- Nahlásit
PetraK
tak on to stehoval v sobotu skorem v noci, ale ten mrazak celou zimu nemrazi (protoze nektery lednice nejsou delany na provoz v nule stupnu), takze je dost hnusnej jak to tam pomalu roztavalo co tam zbylo a ja nechci zas zbytecne zapinat lednici s hnusnym mrazakem a pak ji zapnutou umyvat a myt pul den otevreny dvirka a machat hadrem v -18
jj, to je vyhoda velika, jen umyt a zapojit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 13:11
- Nahlásit
PetraK
Mytí lednice nepatří mezi mé oblíbené činnosti
no já jsem teď pěla ódu na náš chladnička+mrožák (né první). Zapomněla jsem dovřít spodní šuplík a už jsem se hrozila, jak to budu celé vypínat, mýt... no a zjistila jsem, že stačí vyndat spodní šuplík, sice trochu krkolomně, ale nic jsem nemusela odmražovat, vypínat. Oujé, bylo to za chvilku hotovo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 13:44
- Nahlásit
cernej caj
to tam pomalu roztavalo co tam zbylo a ja nechci zas zbytecne zapinat lednici s hnusnym mrazakem a pak j
a jo táák, no tak to je jasný. Trik s octovou vodou znáš?
kachna_
ě, ale nic jsem nemusela odmražovat, vypínat. Oujé, bylo to za chvilku hotovo.
jo, tak to potěší, taková úspora práce
Já jsem třeba teď hrozně ráda za takový ty chladící boxy. jeden mám úplně fajnovej - polystyrénovej, pevnej a druhej skládací měkkej. Když rozmrazuju mrazák, nafrkám všechno jídlo do nich a je to. Dřív jsem to musela balit do novin a dávat v taškách do peřin, to byl taky dobrej vopruz. I to pak rozbalovat. grrr.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 13:54
- Nahlásit
kachna_
u nas blby ze treba bylo i povoleny maso co protekla krev pod supliky dolu, takze jako sice nebylo co odmrazovat ale je fakt nechutnej
PetraK
neznam, to nevim co je s octem, ale ten je prej dobra desinfekce na uklid
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 14:15
- Nahlásit
áááá dorazili svačinkový míčky pro BuboRumíčkyyyyy a mi to velmi rozradostnilo! Juž se těším, jak to těm hovádkům zrzavejm přeložím. To bude veleradosti dnes s večírem!! a píšou, že to má i plovati což tedaaa, kdž je to plnící a voda tam snadno nateče.... tak nevím, ale možná je ten materiál nějakej spešl plovací bez ohledu na to, že se to může snadno napustit vodou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 14:21
- Nahlásit
PetraK
tak to je supr, ze uz mas novy micky
tady zacalo prset... a ja pudu behat po meste
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 14:31
- Nahlásit
cernej caj
neznam, to nevim co je s octem, ale ten je prej dobra desinfekce na uklid
ano je to dobrá desinfekce a taky čistidlo (třeba i do odpadu super - nasypeš třeba prášek do pečiva, nebo sodu, zaleješ octem a to budeš koukat!) Ocet používám právě na mytí lednice a mrazáku. naředím vodou a vytřu tím lednici.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 14:34
- Nahlásit
PetraK
aha supr, dik - s tim odpadem, to je dobry treba na vlasy a tak? ze bych to taky zkusila
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 14:40
- Nahlásit
cernej caj
na vlasy člověče nevím, já to používám v kůchni. nasypu sodu a zaleju a vono to bublá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2016 14:49
- Nahlásit
PetraK
no tak to asi neco vyzere tam? procisti trubky?
pls vyjadri se i k ty podzimne zimni SS, nebo uz vencici bundu mas nejakou novou? kdyby nahodou. Je mirne uzsi, nez ta sustakovka (a asi sou obe o neco uzsi nez ta modra, cos mela, tu sem mela volnejsi).
|