| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 20:12
- Nahlásit
kachna
poradila bych skautskej tabor, ale to neni asi to co chces...
maya
divala sem se po netu, ale taky za to nexhcem dat 10t, tak uvidime. ale verim, ze by nam zarizly i yu z ikey nekde, nebo holt povysunem jeste o 3 cm, to neni tak moc.
a me prijde, ze i na spicim fb je vic stredaku nez velkych... ale tam by zas dovoz tesne za hranicema nemusel byt nerealnej...pokud je to za hranicema lepsi. holt dneska asi nejvic frci maly, co...
xerxova
supr fotky, bernacka vypada nejaka malicka v porovnani s najtikem.
nekdy se to stane, ze se nezaostri, nekde se necobpohne jinak... a jak si psala o cetnych panikovych padech, tak to je dobry, kdyz je takova jedna z tisice.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 20:19
- Nahlásit
cernej caj
no tak velcí to je samostatná kapitota, beru spíš porovnání s ostatníma rázama, zpoza hranic střeďáka nedovezeš, v okolí taky nic moc Německo a Rakousko a tak, Němci vůbec chov špiců dohnali do koutečka u sebe tou honbou za čistotu barev, hodně jich je akorát Finsko, Švédsko neb tam jsou fakt populární a ročně maj stovky štěńat a takový podružnosti jako barvy neřešej, u nás se jich narodí pár a to doslova a kolkikrát to dopadne jako teď kdy je vrh po střeďácích a všechna štěňata budou v malých
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 20:26
- Nahlásit
Maya
gratuluju Adamovi k dovezeninám, bych ani neřekla, že už je to tak dlouho
děkujeme
mně na jednu stranu přijde, že je to včera, co jsem ho přivezla, na druhou stranu mám pocit, že je tu odjakživa a nějak si nedovedu představit, že tu někdy nebyl (nebo ještě hůř, že tu jednou nebude).
Teď ho zrovna zlobí koleno, musím objednat chondra, na středu večer má objednanou dornovku, tak doufám, že to zvládnem bez omezení aktivit. I když pomalu pomaličku se nějaký příznaky věku asi objevovat začínají
k těm střeďákům, je jich málo
A nějakou špicoidní fenečku z útulku k Dorinovi nechceš?
Xerxová
strašně se mi líbí ty vaše společné fotky, úplně z toho čiší ten krásný vztah, co spolu máte
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 20:34
- Nahlásit
birma
kolik mu tak bude? mel 3 kdyz sis ho beala nebo vic? tak at kolinko srovnate!
hlavne ty fotky, kde ji objima kolem krku, co
Maya
aha, tak to je dost bida teda...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 20:37
- Nahlásit
birma
Gratulace Adamitovi k privezeninam, toto leti.
cernej caj
Uzasny portrety ze zmrazeniny, zejmena Maja je vychechtana. Aj z dovoleny, podbel sem nevidela ani nepamatuju. Pritom coby maly decko sme ho susili ve velkym, do skoly i na domaci caj.
prave sem se divala, ze v ikey sou 63 cm, coz by zas ale precuhovalo jeste o ty 3cm pred sporak asi (moc si to neumim predstavit) sporak se zasunout nemuze jeste, protoze neni dodelana el za na nim.
spis me zajimalo, zda je bezny mit tu 10cm diru za linkou nebo ma vetsina lidi hlubsi linku
Ja mam starou linku a skrinky ma 60. Diru u zdi bych urcite nenechavala (i kvuli mysim, co by si za skrinkama mohly udelat dalnici), radsi skrinky na doraz ke zdi a vizualne rozdil pak preklenout tou pracovni deskou, aby ta ti licovala se sporakem, nebo riznout na miru.
muz presunul lednici - ted musi par dni stat vypojena.
Proc? Staci prodluzka, muze po par hodinach frcet dal? Dobre, zes calamadu uchranila.
Xerxová
Ptak jako ptak. Tak sycek, povidas? Jo a bernacka teda nic moc kamoska, ale aspon se Najtoslavek ucil ovladat se u damy.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 20:41
- Nahlásit
cernej caj
kolik mu tak bude? mel 3 kdyz sis ho beala nebo vic?
Odhad z útulku byl na tři, ale víme obě, jak to s těma odhadama je. V tu dobu působil mladší, ale to bylo tim, jak byl vychrtlej, tak vypadal dost pubertálně. Teď mi přijde zas krapet starší asi. Odhad je tak 5 - 7 let, ale samozřejmě mu může být víc, míň stěží.
Fifi
děkujem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:01
- Nahlásit
Fifi on je sice děsně nadšený - ale na psa se nevrhá. Nenaskakuje, spíš se je snaží rozběhat. Skáče kolem, vyzývá ke hře, levituje... A když se nedají... tak se smutně nechá připnout a odvést.
To včera s doguškou to bylo jiný kafe - ta do něj vletěla jak tajfun a on se ihned zapojil
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:03
- Nahlásit
Birma věk se u psisek těžko určuje. Holt musíš doufat, že mu nadšení z pohybu vydrží co nejdéle. Sluší mu to
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:09
- Nahlásit
Xerxová
Ja si furt myslim, ze by z nej byl Troldas nadsenej.
A když se nedají... tak se smutně nechá připnout a odvést.
Tezky zivot spanela, fakt.
birma
Odhad je tak 5 - 7 let,
Sokolik v nejlepsim veku. Koleno snad nebude nic vaznyho.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:10
- Nahlásit
čaute lidi....
nějak nestíhám je něco nového ????
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:14
- Nahlásit
vlk
je něco nového ????
Jaro?
Radsi v letu pisni, jak se zhojil Pinda a co novyho u vas.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:19
- Nahlásit
Fifi
jaro ?? kde, u nás před pár dny chumelilo jak sfiň...
Pinďa je zhojen, oholený bok zarostl, ale nějak došla černá, takže je na kejtě skoro bílej. Když jde pomalu tak ještě občas pokulhává ovšem když běží tak by čék neřekl, že je po nějký operaci. Vet říkal, že jak se mu ta noha pořádně nasvalí, tak nebude kulhat vůbec....jinak nic novýho stále tři šiby, dva kavkazani a Maruš....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:21
- Nahlásit
cernej caj
u těch kuchyňských skříněk záleží jestli za nimi povedou trubky na vodu a odpad nebo nee... já je mám těch deset čísel od zdi právě kvůli vody co vede za nima...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:28
- Nahlásit
vlk
u nás před pár dny chumelilo jak sfiň..
To u nas taky, ale prej uz tu je.
Vet říkal, že jak se mu ta noha pořádně nasvalí, tak nebude kulhat vůbec....
No tak to je pasak, Pinda jako, ne vet. Nebo vlastne oba, a cert vem barvu srsti po okohleni. Hlavne, kdyz funga to, co je pod ni.
záleží jestli za nimi povedou trubky na vodu a odpad nebo nee.
Jo, to je taky dulezitej podotek vlastne. A mas skrinky 50 nebo 60 cm? To cajda nejvic resila.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:37
- Nahlásit
Fifi
A mas skrinky 50 nebo 60 cm?
skříňky mám 50cm, mám je postavený tak, by lícovaly se sporákem a díra za nimi je shora zmaskovaná tou širší pracovní deskou. Musí to tak bejt páč vodovodní trubky na zdi nad linkou by vypadaly blbě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 21:45
- Nahlásit
cernej caj
poradila bych skautskej
ne, na tyhle věci musí být dítě členem toho oddílu, aby to mělo cenu. Být u nás nějaký neskalní (myslím přístupem) skaut, pionýr, turistický oddíl... tak do něj Lůca chodí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 22:46
- Nahlásit
kachna_
jestli ono už nebude na většinu táborů pozdě, synovec teď odmítnul jet jako každoročně na golfovej, že je tam nuda, tak sháněli něco jiného a všechno plný, asi bude doma
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 06:24
- Nahlásit
kachna poptám se ti. Já zkušenost žádnou aktuální nemám, lidi co znám hodně využívají příměstské tábory - sportovní, při ZOO, Týdny pohybu a her... ale to není to, co hledáš. Ale když nezapomenu - tak se zeptám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 06:44 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
to není to, co hledáš
no protože to zmizelo do tří dnů po vyhlášení. Což člověk s prvňáčkem prostě neví. A jak psala Maya, stejně je to i s LT. Jenže to člověk neví, dokud nezjistí, jak to chodí. tyjo ale příměstský tábor při ZOO, to se možná stejně podívám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 07:58
- Nahlásit
Fifi
dekuju za pochvalu
prave ja nechci, at mi cuci sporak o 10cm pred linku, si myslim, ze by mi to dost vadilo, ale tu diru taky si rikam,ze pro mysi jako paradni...
- ad lednice: tam je nejaka ta hmota mrazici a kdyz se s lednici hodne hybe (stehovani pres schod do druhy mistnosti) mela by byt asi 2dny odpojena, at se usadi ta hmota spravne.
nam vzdycky rostly na zahrade, tak uvidim, jestli letos stihnu jeho dobu
birma
jasny, no. tak 5-7 je porad fajn vek, to je v nejlepsi forme
vlk
tak to je skvely s pindou, posilam podrbani a tak bude vice barevnej
- ja mam trubky ve zdi, ale ze teda nechapu ze sporaky se vsechny delaj 60 kdyz linky ne
kachna_
aha, tak skoda, ze u vas nic takovyho neni...
muzu se poptat kamaradky z prahy jeste, ona ma deti v montesori (nebo mela) a ze stavariny se preorientovala na praci s detma na toulcaku (eko-vychovny centrum)
Maya
ze me neprekvapuje ze pro dite je golfovej nudnej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:03 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Kachna tábory s Motyčkovic klikou bývaly dobré - kolegyně jezdila s dítky na výtvarné tábory mamin s potomky... A ti pořádají i ten "tábor" v ZOO.
A na stránkách mají "Klikaři" i pobytový tábor na přelomu července a srpna na 14 dnů... V dokumentech... Změna: Tak nemají - to je tábor z roku 2015... Ale zkus jim zavolat. Dělají víkendovky (dvě noci bez maminek) - je mi divné, že by neměli klasický tábor... Ale možná že o ty ZOO je větší zájem...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:10
- Nahlásit
čaJ Golfový tábor nemusí být nudný - pokud to děti baví a tábor je dobře udělaný, tak se nezastaví od rána do večera a fakt se dokáží neuvěřitelně zlepšit. A nejen hrou je tábor naplněn...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:16
- Nahlásit
Xerxová
tak to asi jo, ja si predstavuju,ze tam celej den chodi od jamky k jamce a rikam si, ze dite, ktery chce tabor, jestli nepreferuje neco akcnejsiho, aby se vyraraddilo (o tom, zda se zlepsi, to nepochybuju, urcite pokud se necemu venujes par hodin denne to vysledek mit musi). Me by se to mozna zdalo moc staticky ale na vybiti. ale je pravda, ze to tak byt nemusi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:28
- Nahlásit
cernej caj
ze stavariny se preorientovala na praci s detma na toulcaku (eko-vychovny centrum)
malej svět, předsedkyně naší organizace je Lenka Skoupá, vedoucí Toulcáku
Praha je pro příměstské tábory daleko. Montessori trochu závidím
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:38
- Nahlásit
kachna tak prý je dobrý i Větrník - bacha - těch mocmoc táborů nahoře je příměstských, ale dole jsou i pobytové a pak si máš vygooglit Arabelu - taky Liberec...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:46
- Nahlásit
Xerxová
Díky moc, kouknu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:53
- Nahlásit
kachna_
ale skoda, ze tu prahu mate tak z ruky, to by ti asi poradila i ta znama, co je u vas dstupny...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 08:59
- Nahlásit
cernej caj
Tak on byl na tom golfovym nekolikrar a libilo se mu to maj tam samo i jinej program nez golf, ale holt uz je mu 12 a tezka puberta na pochodu
vlk
Super ze je Pinda v poradku a beha
birma
Ja psa z utulku nechci, nemam cas ani chut resit pripadny prekvapka jakoze mi zakousne kocky slepice nebo deti a nebo ze se bude bat sekacky a nebo vubec cokoliv jineho
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 09:05
- Nahlásit
Maya
a nenabizeli nedavno toho psa od baty pribuznyho? ze si ho nakonec vzal chovatel, ten vypadal ze se vsim OK? ale urcite lepsi, kdyz mas specifika, na to navyknout stendo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 09:41
- Nahlásit
jo chce nekdo sustakovku?
velikost M, ale spis do vysky 165 cm (coz je asi nabidka leda pro esusku ) protoze rukavy maj diry na palce ale ja mam rukavy jen mirne pres zapesti, par cm mi chybi v delce rukavu. Jinak do 170cm by to bylo jako normalni rukav k zapesti (akorat ja chtela prave ten zahakavaci kvuli mrznuti pracek). 250 + posta
|