| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2017 21:57
- Nahlásit
Xerxová
Kde jste nakonec chodili ?? Sněhu zdá se bylo na sněžnicování dostatek
Nakonec jsme jeli do Děčína. Sněhu bylo všude aspoň 30 čísel, na loukách a jazycích možná po pás (podle toho, že po kolena byl na sněžnicích )
Maya
blázni, já ujdu ve sněhu 3 kiláky a jsem na umření
to my byli ke konci taky Ve vlaku jsme chrupali všichni 4 a to má kamarádčin pes ve zvyku v dopravních prostředcích zajišťovat zvukovou kulisu A Adam je vláčnej ještě dneska. Ale bavili jsme se všichni víc než dobře a sněžnice máme na Zimní sen otestované
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 06:10
- Nahlásit
jdu házet a házet a házet... Myslím, že Fajka už je zcela zapadaná. Hory už mají více než metr...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 06:58
- Nahlásit
birma
tak to teda ziram, ze adamek i vcera byl jeste utahanej
doufam, ze Fajka neni cela zapadena a ze sem hodi par fotos jak s jelitem bezkuji!
jinak me rano zpevem doprovazel kolem reky nejakej ftak, me mrzly nohy a on si pohvizdoval
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 10:56
- Nahlásit
drzte palce, at nejsu nezamestnana, se s penezma ukazalo, ze vsechno jinak, tak aby mi dali zaklad, co sem si rekla. Mam strach, ze kdyz je plat slozen zaklad + bonusy, ze v realu bonusy nikdy neuvidis, pac chodis casto curat nebo mas casto dovolenou
treba kamoska ma bonus za dochazku a to znamena, ze nesmi mit jedinej den nemoci (ok, to dava smysl, i kdyz...) ale nesmi mit ani jeden den dovolenou... prijde mi to dost pritazeny za vlasy, ze za to, ze si vemes dovcu na kterou mas ze zakona pravo, nedostanes 1500, coz fakt neni malo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 11:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
Mam strach, ze kdyz je plat slozen zaklad + bonusy, ze v realu bonusy nikdy neuvidis
neměla jsem s tím problém, není to nic neobvyklého.
Ta firma, kde jsem to zažila, tak to prý používala k snížení nemocnosti (marodíš, dostaneš jen základ bez bonusů), ale já jsem byla nemocná dvakrát a nic mi nestrhli a byla to méně kvalifikovaná činnost, než děláš ty.
Pokud máš dobrou recenzi na firmu (nebo aspoň nemáš špatnou), tak bych se toho nebála, práci seženeš raz dva, vždyť jsi to sama viděla, že ze tří firem (ty první pohovory se nepočítají, to byla zkouška ), tě vzaly tři.
Hlavně si pamatuj, že v dobré pozici jsi ty, ne oni. Zaměstnanců (kvalitních) je málo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 11:08
- Nahlásit
kachna_
muz to tak mel, nikdy je nedostal, protoze mel prescasy jen 30 hodin a nekdo jinej mel 50. kdyz mel 50, tak delal moc pomalu a jeden den odesel v 10 vecer misto v 11...
kamoska kdyz ji strhnou bonus za to ze ma v mesici dovolenou me taky prijde peknej vo***...
ja si rekla, ze chci minimalne XX hrubyho zaklad a kdyz to nedaj, budu nezamestnana...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 11:16
- Nahlásit
cernej caj
A myslíš, že ty druhý dvě firmy už maj někoho jinýho?
Já přemejšlim, jestli neudělat mamče profil na LinkedIn, protože jí končí smlouva a chtěla by někam jinam
a si rekla, ze chci minimalne XX hrubyho zaklad
myslim, žes to udělala dobře
nikdy je nedostal
nebo si taky možná v Praze troufli míň, než u vás . Michal bude v únoru taky žádat o zvýšení platu (asi o 25%), tak jsme zvědaví, jak moc si ho cení.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 11:52
- Nahlásit
kachna_
nevim, od netopejriho sefa nemam zadny info, takze se zacinam bat, aby volal a chtel me
tak za zkousku urcite nic nedas a dneska to hodne personalisti sleduji
tak sem slysela od znamyho, co mi to tam dohodil, ze tam maj zaklad v podstate minimalni plat a bonusy jim delaj i 60% celkovy castky...
a to sem se bala, ze budu mit zaklad treba 70% toho co si reknu a 30% bonusy... ale s hypotekou ve vysi zakladniho vymeru, to teda nevim
drzim palce, at to klapne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:05
- Nahlásit
cernejcsj
teda ty bonusy co popisujes mi prijdou jako oeknej vopruz
my mame mesicni bonusy vazany na plneni planu a u nas nejnizsich to neni tolik procent z platu a nepamatuju ze bysme to nekdy nedostali
za nemarodeni mame prachy navic kazdy pulrok par tisicovek kdo nemarodi za tu dobu dyl jak tri tejdny jak jsem mela tu ruku v sadre tsk jsem to pretahla o dva dny a sef mi tenkrat vyjednal pulku
ale co bude ted buh vi sef koncem ledna odchazi v dubnu kolegyne do duchodu radsi kdyz to tady vidi a nikdo nic nereseri chaos na entou a bude hur
csechno zatim hodili ns mladyho kolegu kterej je znamrj tim ze by se praci rotrhal mska furt i o vikendu tak tohle ma za odmenu jsrm zvedava jsk dlouho bude trvat nez mu z toho jebne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:07
- Nahlásit
Maya
jo no kazdej to ma jinak, ale spolihej na to...
hele, nevis, z ceho se pocitaj duchody? z toho zakladu nebo z celkove castky co dostanes k vyplate?
tak ono taky to nemate vesely...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:21
- Nahlásit
cernejcaj
ale tak i ty bonusy a na co jsou vazany by ti meli rict dopredu?
nebo se to fakt nerika?
duchod asi takto teda to chapu jako z celkoveho prijmu https://www.vypocet.cz/popis-vypoctu-duchodu
veselo tu rozhodne neni abych za chvili taky nebyla na pracaku
akorat bych na tom byla hur nez ty, zadnej spedialni odbornik a vekem uz za pozadovanym zenitem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:23
- Nahlásit
Maya
no ja sem jako cekala, ze kdyz sem rekla, ze chcu X a oni mi rekli, ze dostanu X + neco malo navic, ze se tu bavime o zakladni hrube mzde, takze fakt, ze ani na pohovoru, ani do telefonu kdy mi rekli, ze me berou, mi toto nesdelili ale jen tak mimochodem mi to napsali do mailu s papirama pro doktora, to beru jako dost fail...
protoze sem bud tu praci nevzala, nebo vzala za danych podminek a ne ze se ted citim dost zaskocena>
a nedelas ucto? to se hodi dycky, ne? ja taky nejsu specialni odbornik, pac neumim ty automaticky testy delat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:36
- Nahlásit
cernejcaj
ucto nedelam to vubec neumim prostě normální kancl prace
tak to by mi taky prislo jako podraz tohle by meli normalka rict ani by me taky nenapadlo ze to tajej
jedine jim zkusit rict ze ti slibili X a ze trvas pri nastupu na X?
ono obvykle to je stejne tak jak si to kdo vyrve
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:39
- Nahlásit
ten linkedin jsem myslela ze je spis pro ajtaky, to asi kachny maminka nebude?
nebo uz se to nejak rozvolnilo?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:44
- Nahlásit
ted me napada, ze misto prochazky jsem mela asi premejslet o tech fintach, ted uz bude asi pozde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 12:45
- Nahlásit
Maya
no ale proc by to nezkusila. podle me na tom linkedinu nemusis byt jen IT to je "profesni profil" a je prece jedno, co delas.
ja bych kancelarksou praci delat nemohla pac vubec neumim ani excel a nevim, co to obnasi
tak mi porad taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 13:05
- Nahlásit
kachna_
jo a info od znamyho - prej na IP44 zasuvky (sme jich samozrejme objednali kotel i s rameckem) prej revizaci neberou ohledy, kdyz neni splnena ta vzdalenostni zakonna norma (coz mi teda splnime) - ze prej prvni co udelaj lidi je to, ze ty ramecky ulomi, protoze je sejri
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 13:14
- Nahlásit
cernejcaj
kup si los?
teda finty me spis napadaj jak ty prachy utratit nez k nim prijit
vcera jsem koukala na baracky tady v okoli jen tak a vybrala bych si mit par zbytecnejch milionu ty ceny jsou bohuzel pomalu jak v Praze pokud nejde o vesnicku hluboko v lesich
tak jde o to jaky naborari na ten linkedin koukaj jestli jenom IT tak zadavat tam jinou profesi by asi nemelo moc smyslu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 13:22
- Nahlásit
Maya
jo, to mam podobnej problem
no je to asi jak u nas... proc asi sem koupila domecek v polich mezi silnicama (nerentabilni lokalita krz chybejici les) s kadibudkou... sice furt nemam kuchyn, ale prozmenu si muzu dovolit bydlet
a jako jo, za 12t bych sehnala najem v brne, ale zas vidim muze, jak vynasi ty repraky 50kilovy kazdej den do 6.patra bez vytahu takhle strci auto do prujezdu a leharo, ze jo.
tak ja myslim, ze ten ucet ti zas trva vytvorit par minut takze se nic nezkazi ho tam mit. Ja osobne nevim, kdo tam chodi, ja ho tam taky nemam.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 15:21
- Nahlásit
Fifi šel ti emailík - jen netuším, jestli odešel i s přílohou. V případě nouze volej sos - přepošlu znovu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 15:30
- Nahlásit
cernejcaj
tak v tom outlooku se to otvirani zprav zrusi v Možnostech - Pošta a úplně dole poslední v Jine jen na to policko k prekliknuti
to ze ja to mam zasedively a nejde mi to zment je uz jina vec
proto jsem to nenasla, zejtra dorazi admin a zkusi to zmenit na sebe doufam ze to pude jak se to ze dne na den takhle samo prenastavi je fakt zahada, nebyly ani aktualizace mic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 17:56
- Nahlásit
maya
tak ja to musim taky prozkoumat, v moznostech sem to hledala...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2017 19:39
- Nahlásit
cernej caj
já to tam hledala dva dny, ale prohlížet ty zašedivělý nefunkčí ńabídky mě nenapadlo
admin mi volal celej natěšenej, že to jako vyřešil a prt, když jsem mu řekla, že mě to nefachá, tak se strašně divil
přijde zejtra a zkusí to přes sebe, ale nevím, že by tohle zrovna byla věc kterou musí přenastavovat admin se mi moc nezdá a se obávám že mi to tak zůstane už nafurt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 06:51
- Nahlásit
Maya
vidis, mam to tam ale nejak sem to nenasla, asi jak to mam aj tak to snaz prehlidnu pac prece jen...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 09:15
- Nahlásit
cernejcaj
a me to spravili nejak na dalku orej mi to udelsli taky voni
ja to mam v cestine a taky jsem to nenasla
uf se mi ulevilo bo to byl fakt vopruz protoze musim denne mazat x hlasek z eshopu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 09:36
- Nahlásit
Maya
tak mozna je to nejaky hromadny nastaveni v domene, tak hlavne, ze to mas vyreseny
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 10:12
- Nahlásit
cernej caj
hele, s knížkou na tebe myslim, ale nejde mi to poslat. Navíc se mnou nemluví google disc (furt mě to chce hlásit k jinému účtu, kam mi to navíc tvrdí, že mám špatné heslo)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 10:20
- Nahlásit
kachna_
a nejde to poslat mailem?
+ co ty tempery a olejovy pastely (myslim jen 12barev), chces je? (neprasi a nemusi se fixovat). netere sou na to maly, tam pujdou progresa a tuny pastelek
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 10:24
- Nahlásit
cernej caj
ráda, využiju je, holky s nima sice kreslí rády a pěkně, ale mají bohužel velkou spotřebu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 10:38
- Nahlásit
kachna_
tak posli adresu do maila pls, ti to nekdy ramcove hodim na postu
|