| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 19:14
- Nahlásit
cernej caj
ono to nikdy nevíš, problémy můžou nastat kdykoliv i kvůli prkotině, třeba moje dvě tety měly dohromady chalupu skoro celej život, oddělený vchody, všechno v pohodě a teď před pár lety se rozhádaly kvůli tomu, že nebyly schopný se dohodnout jak opravěj střechu
to prostě nikdy nevíš a vědět nebudeš
chce to asi dohodnout dopředu jak budete řešit ty zásadní věci jako společná zahrada, společný prostory v domě a energie, jestli teda nemáte oddělený měřáky
Xerxová
to je přesný, já taky houkám pod schody, naši my volaj, protože já mám ty protihlukový dveře a nic neslyším
kachna_
hele krásný stavebnice vlevo v menu roubenek http://www.hynek-opocno.cz/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 19:28
- Nahlásit
na joj plus dávají dneska Hačiko, kdyby si chtěl někdo poplakat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 19:35
- Nahlásit
Maya
no prave, no...
ja si poplakat nechci tak stesti, ze to nemam. nedala bych to ten film, ale zkoukla sem ted havrana a nebylo to spatny.
a ty stavebnice sou taky pekny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 19:44
- Nahlásit
cernej caj
já to viděla jednou a stačilo, to překonalo i bílého Bima co jsem viděla kdysi v dětství a tu scénu jak se mu chytla packa do výhybky si pamatuju dodneška
Hačika bych podruhý fakt nedala, to by mi nestačila ani krabice kapesníků u toho konce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 20:11
- Nahlásit
máme krásně nasněženo. Kluci vyházeli sníh, než jsem dorazila domů - takže jsem ani nemusela na procházku, neb psisko bylo zcela mrtvo ze zahrady - s páníkem podle rozrytosti sněhové peřiny všude na zahradě museli svést velkou sněhovou bitvu
A začalo se teď znovu sypat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 22:09
- Nahlásit
Xerxová
u nás nasněžil tak centimetr nebo dva, doufám, že ty vaše vánice sem nedojdou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 07:01
- Nahlásit
Maya
me stacil i popis toho filmu (knizky?) a vim jiste, ze to nemusim uz nikdy videt ani...
Xerxová
teda, tak to si psisko fakt krasne uzilo snizku
u nas jen rano vetsi ziminka, budu muset prioblict asi navleky na lytka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 07:35
- Nahlásit
jinak na co byste se zeptali v pripade projednavani toho bydleni? aby bylo dost podkladu jo/ne
1) energie vim, kolik segra cca plati, asi budem muset platit na pul (i kdyz zas 2 X 4 lidi, sice maly ale vic se pere, vic se meje, vic se musi topit a navic se topi celej den kdyz sou celej den doma...) ale tak kdyz by to nebylo vyrazne vic, nez platim ted (2500) tak bych se asi kvuli tomu nehadala
- co s telkou, kterou asi budem muset taky platit, i kdyz se na ni vubec nedivame? resit to nebo ty 300 mesicne +/- radsi bez kecu davat?
2) vim, ze si musim ujasnit, ze se musi vyklidit vsechny veci a kdyz se rozhodnu zbavit se skrine/kresla/obrazu/linky tak to tak proste bude a pres tenhle krok nejede vlak
3) musi se vyklidit dvur, aby na nem mohli byt psi nebo nechat volnou ruku pro vyhozeni vseho, co tam bude
jinak me nenapada moc dalsich veci, ktery si PREDEM ujasnit.
krok 3) by se mozna dal nejak zvladnout, ale pres krok 2) nejede vlak. Pokud by to clovek mel fakt resit, tak si musi ve svym novym zivotnim prostoru vse udelat tak, at se tam citi dobre a ne spat na cizi posteli...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 08:27
- Nahlásit
cernejcaj
1 s dvema detma bude ta spotreba o dost vyssi jako pul na pul by mi asi prislo dost nespravedlivy
telka se plati jednou za domacnost jestli mate radio v sute nebo tlf nebo tv tuner v pc spod tak jsi povinna platit taky takze s pul na pul bych se nehadala
2 volnou ruku ve vlastnich prostorach vcetne jakychkoliv uprav bych povazovala za samozrejmost
3 ano a taky bych resila tu peci o zahradu a spolecne prostory v dome uklid a tak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 08:40
- Nahlásit
Maya
- mluvim o placeni televize po kabelu (kdyz nema clovek vlastni antenu, plati se treba 300 mesicne za prijem televiznich programu po dratu v zemi)
- poplatky to sou 200 celkem, to sice televizi taky nemam a nevlastnim, ale kdyz platim 45za rozhlas ted tak platit kilo za to uz neni moc rozdil a to bych se fakt nehadala jak rikas
myslela sem spis, co by vas treba jeste napadlo krome tohohle. Je jasny, ze bod 2) kdyby nesel tak pres to nejede vlak a na jaky dalsi veci by clovek mel myslet?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 09:05
- Nahlásit
cernejcaj
aha no dalsi uz me moc nenapadaj to uz mas akorat nejaky budouci opravy ktery by se asi resily napul
parkovani auta?
pojisteni baraku domacnosti? to budete mit asi taky dohromady?
internet mate v cene toho kabelu?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 09:22
- Nahlásit
Maya
no tak je tam internet + televize, internet napul klido ale telka se mi moc platit nechce
no opravy napul a parkovani pred domem nebo u hrbitova 50m od domu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 10:15
- Nahlásit
cernejcaj
tak s tou telkou se nedivim kdyz ji ani nemas a jde o kabelovku to by se mi taky platit nechtelo taky neplatim satelit kterej neni na moji telku pripojenej
uz nsm tady merej kancly asi novej msjitel zjistuje jestli nemame moc velkrj rozbeh
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 10:18
- Nahlásit
Maya
tak ekonomicky vas posadi rovnou na zachod, ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 10:32
- Nahlásit
Maya
prisel mi z ciny ten bazmek, dik!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 10:49
- Nahlásit
cernejcaj
a je teda ok?
tsdy bych se nedivila nicemu
treba sef dal vypoved a konci koncem ledna a voni furt pocitaj ze se zacatkem unora dostavi na nejaky jednani
aby tam nebyl z druhy strany
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 11:03 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
- já bych si asi domluvila způsob, jakým komunikovat o důležitých věcech
- poplatky u nájemních bytů se platí dle osob. Udělala bych rozpočet stejně
- investice a fond oprav
- rozdělení zahrady
- hodila bych to na papír
- kdyby to šlo, zkusila bych si to bydlení třeba na půl roku, než bych prodávala svoje
výměnu nábytku považuju za samozřejmou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 11:47
- Nahlásit
Maya
asi jo, ale musim to zkusit az doma, jestli to funguje, nemam tu fotak ale vypada to jako spravnej kus bazmeku
kachna_
dik za tipy.
ten pul rok by se asi zvladnout dal na zkousku, to je supr napad
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 11:50
- Nahlásit
cernejcaj
dej mi teda vecet vedet jestli je to ok abych to mohla potvrdit pak uz to nejde reklamovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 11:55
- Nahlásit
Maya
OK, vecer napisu, dik
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 13:17
- Nahlásit
jo nastval me rano soused... prej jak otevrel na silvestra dvere, tak mu tam zabehl nejakej malej pejsek s obojkem...
no prej ho nechal chvili ohrat a vykopl ho zas ven, ze jako nechce dva psy... tak sem se ptala zda ho nenapadlo ze se chudak zabehl a vydesil petard a nezavolal obci nebo na veterinu nebo neco co delat... no prej ho to nenapadlo ani...
tak mi to prijde smutny. to ze lidi nevi, co delat, to chapu... ale ze je nenapadne to resit a proste psa vyzenou zpatky, dyz navic je silvestr a vsude to boucha a je jasny ze je uteklej a vydesenej, ze je to nenapadne...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 13:42
- Nahlásit
cernejcaj
spis ono to bude asi uvsha je sobota silvestr by mi tu zustsl nejmin do pondelka co budu delat az se zacne rvat s tim mym toz sup s nim ven to je hned rychle vyreseno
ale bych to teda nemohla udelat ale hodne bych premejslrla bk jednou mito stacilo a to nerudovsky kam s nim se fakt resi blbe
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 13:51
- Nahlásit
Maya tak u nás naštěstí funguje nonstop velký útulek - výhoda velkého města. Už jsem s nimi pár psů (čtyři) a jednoho ptáka (rorýse) a jednoho ježka řešila - a vždy skvělá dohoda a spolupráce.
Jen doufám, že se nikdy nezaběhne Night - má odputovaný čip na zcela nestandardní místo... Naštěstí jsem to zjistili na veterině před odjezdem do Anglie - neb zjistit až u Kanálu, že psa nemůžu načíst ... Když vím, kde je, tak to jde dobře. Když byl psík "malý" - tak načíst šel v pohodě (kontrolovali jsme čip při příjezdu ze Španěl i při očkování na vzteklinu - to mu bylo 5 a kus měsíce) - ale zřejmě růstem a jeho mohutným nasvalením se posunul o hodně a divným směrem. I na bonitaci mi řekli, že netrvat si já na svém... tak by takhle nikdy čip nečetli...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 13:57
- Nahlásit
Maya
no oni maj velkej barak, psa zavrenyho v kotci, by jiste ten novej prezil chvili v garazi, ze jo... nebo i na tom dvore, kdyz druhej pes ma svoje oploceny neco aby treba v lete nebyl se slipkama...
Xerxová
to je ve meste mnohem lepsi, no...
no a neni reseni mu dat novej cip?
protoze pokud mas cip i proti zabehnuti tak ti je nekde treba na brise k prdu...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 13:58
- Nahlásit
Xerxová
jednoho ježka řešila
jsem četla ježíška
hele, která se vám líbí víc?
http://matrace.purtex.cz/matrace/matrace-naturdrea m/kvalitni-penova-zdravotni-matrace-Lucy-Hard
https://www.kralovske-spani.cz/matrace-frodo-26-1- 1-p-957.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 13:59
- Nahlásit
cernej caj
okud mas cip i proti zabehnuti
pokud se jí zaběhne pes, tak má obrovskou výhodu, že velkou černou dogu pozná skoro každej (narozdíl od šelmičky, o špicovi nebo lapince ani nemluvě)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 14:02
- Nahlásit
kachna_
to je taky fakt...
no obecne uz sou to obe drahy matrace tak by mohli byt dobry obe takze bych se rozhodla klido podle barvy nebo sympatii
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 14:06
- Nahlásit
čaj přečipovat bych ho nechtěla - stačí, že mu tělem putuje jeden... Má ten čip registrován ve Španělsku i v Čechách, ve všech úředních papírech, v cestovním pasu... Snažím se chovat zodpovědně - psisko by se ztratil nemělo. A pokud ano - holt do všech databází ztracenců napíšu, že je ztracená čipovaná doga, co má čip čitelný pouze přímo zepředu na hrdle
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 14:08 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Xerxova
no jo ve meste se zavolaj mestaci a je vyreseno
na vesnici mas psa predat starostovi a ten utulku a sezen starostu o vikendu a kdyz jako ten nas tenkrat nema rad psy a vis ze by stejne psa vyhodil z auta hned za vesnici tak jsi tak jako v koncich
kachna
s matracema teda neporadim ja na tyhle moderni vymozenosti matracovy slysela tolik negativ ze jsem ani nikdy o koupi neuvazovala takze o tom nic moc nevim
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 14:16
- Nahlásit
kachna ondá mi člověk matracím rozumějící vysvětlil, že určitě nekupovat ty nejlevnější, ale raději koupit častěji nové matrace "střední" třídy, než kupovat extra drahé a speciální...
Jinak má v Jizerkách napadnout za příštích 48 hodin více než půlmetřík sněhu. Myslím na Fajku... u nás snad tolik na dvorek nenapadne.
|