| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 11:50
- Nahlásit
Maya
dve deti v baraku znamenaj fakt echt rachot
určitě
cernej caj
Pronajmout barák je dost náročný, to je výhodnější to prodat (to tvoje), teď je na to asi fakt skvělá doba. 3 rodiny, tři hypo, tři baráky, čtyři bytové jednotky, asi bych něco prodala, pronajala bych max byt.
Maya
vyresit topeni protoze tata uz nemuze tahat kyble s uhlim a kdyz mama lehne jako ted a ja fuc tak by akorat tak mohli mrznout v baraku nez ja dojdu z prace
a nestačí přikoupit nějaký přenosný topítko?
Maya
jestli se rozhod dobre nebo spatne vidi az casem
rozhodnutí jsou jen dobrá a ještě lepší Vlastně o téměř všech rozhodnutích jsem přesvědčená, že bych s dostupnými informacemi bych se v té době rozhodla stejně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 11:53
- Nahlásit
kachna_
ty prenosny topitka vychazeji hodne draho, na druhou stranu jako reseni na par dni treba kdyz nejhur by to bylo urcite super. babi ma taky v pokoji elektricky topeni, kdyz treba deda jeste nechce topit ale babi uz je chladno. Blby, ze tohle se da resit v jedne mistnosti (babi je nepohybliva) ale nejde tim asi bez financne brutalnich poplatku vytapet rodinnej barak a treba koupelnu, kuchy, obyvak, dve loznice...
ja treba su dneska taky celkem spokojena s vetsinou tech hlavnich rozhodnuti co sem v minulosti udelala a uz muzu soudit. Ale zas tatinek rika, ze kdyz to nedopadne dobre, blbe urcite a tak se clovek nema ceho bat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 12:26
- Nahlásit
cernej caj
Maya píše "než přijdu z práce", tak to myslim, by s topítkem bylo levnější
Mayo, nedošáhnete na kotlíkovou dotaci nebo zelenou úsporám?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 12:29
- Nahlásit
kachna_
jj, tak to myslim - kdyby to melo byt na zatopeni na chvili, obcas jako nouzovka pro jistotu tak to schvaluju a deda si to moc pochvaluje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 12:50
- Nahlásit
kachna
topitko mame ale to je fakt na chvili
to jde o to ze kdyz takhle mrzne tak ja kdyz zatopim na dve hodky vecer tak uz rano je tam kosa a kolem poledne pomalu jak venku
holt kamenny zdi
na dotace musi bejt zateplenej barak coz by vyslo na vic nez je ta dotace
o prachy na potizeni ani az tak nejde spis o zpusob jak vytopit takovej barak aniz by me zruinovalo vytspeni po par zimach
i kdyz vymenim za poradnej majlant okna tsk to cenu vytapeni moc nesnizi a riskuju ze budu mit plnej barak plisne
tahle stary baraky jsou proste peklo a proto taky tolik lidi topi uhlim za to adekvatni nahrada neni ale holt je to fyzicky narocny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 12:58
- Nahlásit
Maya
no rekla bych plynem, ale je blby ze pak mesicne je to treba 5t za takovej dum...
co nejaky kombinovany reseni? plyn/uhli? vim ze sou nejaky ty spesl kotle co nejak sou v zemi a fungujou na bazi vymeny teplotni ale nevzpomenu si jak se to jmenuje.
ale v dobe kdy by neslo topit uhlim si pritopit plynem...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:26
- Nahlásit
cernejcaj
ano plyn je jedno z uvazovanych reseni ale u nas neni plynovod tudiz naklady navic za nadrz na zahrade a jeji plneni
to druhy asi myslis tepelny cerpadlo
kdyz pominu fakt vysoky porizovaci naklady tak jedinej typ vytopi barak pri vic jak -10 a to je typ zeme vzduch a to u nas nelze bo vysoka spodni voda kvuli potoku vedle zahrady
jj jsem jiz odbornik na vytapeni
jediny co jsem teda nestudovala jsou solary
elektriku mame sice povolenou ale to neprichazi vubec v uvahu
ono vsechno vyjde draz nez uhli jde jen o to aby nas to uplne nezruinovalo holt za pohodli se plati
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:29
- Nahlásit
Maya
jo to je asi ono, ja si nemohla vzpomenout.
aha, tak to s tim tepelnym skoda, to sem prave myslela ze sice drahy na porizeni ale zas ty bezny naklady sou o neco lepsi.
jo, je potreba zvolit nejmin drahou drazsi variantu... tak to taky nezavidim, no a rada, co tu uz dneska padla - tak to prodat a koupit neco co vic vyhovuje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:37
- Nahlásit
Už vím jak děti posilují pozitivní myšlení
Padající láhev od kečupu mi rozbila talíř a první myšlenka nebyla "doprčic, další talíř", ale "ještě, že se Píďa nevzbudil"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:42
- Nahlásit
Maya
jsi si jistá s tou dotací?
"Cílem Společného programu na podporu výměny kotlů (tzv. kotlíkové dotace) je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť, využívajících tuhá paliva. Předmětem dotace je výměna stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové účinné nízkoemisní tepelné zdroje."
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:52
- Nahlásit
kachna_
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:54
- Nahlásit
cernejcaj
barak kterej nasi rodine patri 150 let by nekteri jedinci neprodali ani kdyby tsm meli zmrznout
ja klidne
kachna
za par let si budes pozitivne blahoprat ze zijes a nezabila si je
znam 3 lidi co meli ty dotace a vsichni museli zateplovat a to meli novejsi baraky nez my
nsvic jsem fakt nasla
Základními podmínkami pro získání kotlíkové dotace jsou výše dotace, povinná emisní třída u všech kotlů a povinná mikro-energetická opatření u domů s horšími energetickými vlastnostmi
bavic to stejne resi jen porizeni a ne provoz coz je u nas nejvetsi ksmen urazu nrmuzu si dovolit dat za topeni 10 tisic mesicne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 13:57
- Nahlásit
Maya
no holt tam zmrznes jednoho dne ty
no tak bys to mela fakt kombi, plyn (neco) + uhli. Ta elektrina sice je treba draha, na druhou stranu kdyby mela pokryvat jen nejakej mensi vypadek uhli nebo dotapeni chvili dopo tak by to mohlo byt dobry...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:06
- Nahlásit
cernejcaj
tak ono do budoucna je lepsi se tomu uhli vyhnout co nejvic clovek uz mladsi nebude ale nechat si to kombinovany pro pripad ze rusaci zavrou kohoutky nebo tak nejak se mi taky tda jako dobrej napad
tsk uz jsem zjistila pred casem ze ceny za ty nadrze a plneni atd nikde nejsou tskze mi nezbyde nez casem rozeslat poptavky jinak se clovek nic nedozvi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:07
- Nahlásit
Maya
tak ono i tak to uhli je asi levnejsi a kdyz uz to na uhli je ted, skoda se toho uplne zbavovat
jo, asi to neni nic beznyho takze bohuzel jina cesta ansi nebude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:08
- Nahlásit
cernejcaj
ja bych nemrzla ja mam kamna
sle pravda navsteva koupelny nebo loznice by byl primo arktickej trrk
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:08
- Nahlásit
Maya
nj, tak to mě mrzí, taky jsem tušim u zelený úsporám došla k tomu, že jestli by mi to něco hodilo, tak fakt pár tisícovek (jako míň než 10%), hlavně, že by se na tom napakoval projektant atd.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:19
- Nahlásit
kachna
tak nekomu se to asi vyplati, i s tim zateplenim ja to bliz nezkoumala kolik na tom znami vydelali mi bylo jasny ze u nas je to bezpredmetny
ono kotlikovy dotace hezky ale spousta lidi do toho nejde ze by pak neutahli ten provoz toho ekologickyho topeni
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:24
- Nahlásit
Maya
no by si chodila na zachod jak nase babicky
kachna_
jj vetsine tech klasickych starych domu na malou rekonstrukci se to nevyplati ale pokud to nekdo bere hodne od podlahy, tak par korun na tom usetrit pres stat muze ale vetsina lidi na to stejne nedosahne
Maya
kotlikovy dotace hlavne zavedli proto, ze zakazali stary kotle a ty novy ktery sou povoleny sou vyrazne drazsi a ty nejlevnejsi nemaj moc ucinnost takze vlastne pro vetsinu lidi nereal, opet...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:38
- Nahlásit
kachna
zajimavy postrehy ohledne tech deti
https://www.novinky.cz/zena/styl/424542-alice-nell is-lepsi-mit-mene-veci-ale-takovych-ke-kterym-ma-c lovek-vztah.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medi um=sekce-z-internetu
cernejcaj
fuj
pritom je to uplne jedno jeslti nekdo hazi petky do stareho nebo noveho kotle
lidi to resi ruzne vidim to po znamejch ale celkove vetsina nechava vsechno jak je a doufa ze si jich nikdo nevsimne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 14:42
- Nahlásit
Maya
tak ty kotle se nesmej prodavat, ale koupit treba jetej na bazaru ti asi nikdo nezakaze, ze jo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 15:10
- Nahlásit
Maya
je to zajímavý. S tou vojnou má podle mě určitě pravdu, už jsme o tom s pár lidma mluvili, že se bojíme dospělosti našich synů, jak to jako zaonačit, aby opravdu dospěli , že k tomu jaksi nedochází .
Píďa je skvělej, obranář. Když třeba Kačenka brečí, zpravidla mi přijde vynadat, nebo když se bojí něčeho v televizi, zásadně po tom střílí, všechno se snaží rozebrat. Je strašně jinej, než holky.
Ale taky zatím hrozně drží pospolu, za to jsem ráda.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 15:12
- Nahlásit
kachna_
tak ono by asi bylo divny, kdyby nebyl kluk jinej a jinak zase souto deti, budou mozna bitkarit ale pospolu snad drzet budou
Maya
mam dva plysaky, taky horsi pro dorinka akorat pejska geordiho (la forge sem tahala vsude se skautama, klidne narvanyho v zavarovacce, aby nenavlh chces? sou to spis mensi, ne velky jako byl ten bilej pes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 15:24
- Nahlásit
kachna
ano to je to jsk si dneska mlady holky stezujou ze i 30lety chlapi zadna odpovednost a jen zabava, dusledek mama vychovy
co s tim nevim asi jedine vyhodit potomka na mraz
cernejcaj
on spis Loki by to roztrhal ma ted kuchaci obdobi zatim odolava venku ten tvuj pes kterej uz ale nenj moc bilej
a doma dinosaurus kteryho dostal u nas na uvitanou
tak jak chces jedine s tim vedomim ze to fakt asi moc dlouho neprezije
Dorin by to nerozkousal mohla bych mu jeden schovat ale Loki mu vsechno bere takze on chudak si hraje jrn o samote coz neni moc casto a nebo vsechno nechava Lokinovi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 15:24
- Nahlásit
kachna
ano to je to jsk si dneska mlady holky stezujou ze i 30lety chlapi zadna odpovednost a jen zabava, dusledek mama vychovy
co s tim nevim asi jedine vyhodit potomka na mraz
cernejcaj
on spis Loki by to roztrhal ma ted kuchaci obdobi zatim odolava venku ten tvuj pes kterej uz ale nenj moc bilej
a doma dinosaurus kteryho dostal u nas na uvitanou
tak jak chces jedine s tim vedomim ze to fakt asi moc dlouho neprezije
Dorin by to nerozkousal mohla bych mu jeden schovat ale Loki mu vsechno bere takze on chudak si hraje jrn o samote coz neni moc casto a nebo vsechno nechava Lokinovi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 15:26
- Nahlásit
Maya
no ja nevim, ale muj muz na vojne nebyl a krom teda toho ze ma typickej syndrom ze pracuje az pod tlakem kdyz vcera bylo pozde (coz nesouvisi s vojnou) je jinak uplne normalni... takze to je dost otazka obecně výchovy...
a i v práci jich většina vojnou neprošla a sou to normální zopdpovědní lidi, často nemaj ani 30...
tyjo ten pes jeste zije, jo no sou uz takovy horsi, co s tim, ze? kdyby se to jeste psum hodilo aspon...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 15:37
- Nahlásit
cernejcaj
chces ho vyfotit?
tak jako plysaci se hodej vzdycky ono jako lepsi kdyz Loki kucha plysaky nez boty
s těma klukama hodne si myslim zalezi na povaze a taky dost na vychove konkretne u nas si myslim ze starsi synovec bude taky dospelej zodpovednej protoze to je odmala ten mladsi je nezodpovednej flink taky odmala a holt ta vojna co by ho prinutila trochu se zmenit tak se nezmeni a bude stejnej i ve 30
a takovych je dost
hele tady by si treba odvezli tu tvoji starou pracku
https://www.angerroom.cz/cs/odvoz-veci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 16:07
- Nahlásit
Maya
aby ten mladsi nebyl tip, co by mel stejne modrou
to je husty pracku asi nee (tu zbyna da do sberu) ale s tema talirema a monitorama to je dobry
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 17:41
- Nahlásit
čaj k tomu společnému bydlení... Výhodu já u nás vidím v tom, že máme "staříky" pod přímým dohledem. Já tchány a moje sestra naše rodiče. Všichni mají svoje soukromí, ale zároveň se v bačkorách dostanou k té mladší generaci, pokud je to potřeba. Nemusím z práce lítat k nim, zařizovat nákupy, ... ztráta času je minimální.
Umím si představit "společné" (tedy vedle sebe, ne na jedné hromadě) bydlení se ségrou i se švagrovou. Má to jedno ale. Musí se vyznávat stejné základní bydlící návyky. Nejde aby jedna budovala úžasné skalkové či okrasné květinové kreace a druhá učila psa "norovat". Nejde do jednoho baráku nacpat člověka silně pořádkumilovného a druhého bordeláře. Prostě si musí všichni dohromady sednout a probrat všechna pro a proti. A říci si včas, co se dá od spolužití očekávat.
Ségra třeba od začátku poprosila rodiče, aby nelezli k nim do patra - že tam chce mít soukromí - a funguje to. Stačí "houknout" pod schody - a "vršek" reaguje ihned. Jinak pokud jsou tam pozváni, tak tam pochopitelně chodí- spíš šlo jen o to, aby se tam třeba mamka nenavezla, když dorazí "mladí" z práce...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 18:00
- Nahlásit
Xerxová
jo tohle je výhoda s rodičema, ale to by u nás nebylo, protože to tak je teď, ségra + tatínek ale on se chce odstěhovat.
jo, o tom co píšeš by snad mohlo být v pohodě, se ségrou nakonec nejsme tak rozdílný, ale samozřejmě už může být oheň na střeše jen proto, že třeba máločasto sečeme zahradu, i když bychom ji třeba použili 3x za rok a protistrana denně, může mít pocit, že se v sekání musíme střídat obtýden (zatímco my si doma třeba tu zahradu posečem třeba až když to potřebujem, když jinak není čas), ale blbý je, že tyhle drobný neshody se můžou kumulovat a kumulovat a vyústit v problém klidně za pár let...
|