| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 19:39
- Nahlásit
nevíte někdo co znamená když je u dog temperament napsáno looked eyed? ani ten oxfordskej slovník to nezná
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 19:43
- Nahlásit
Maya
když je u dog temperament napsáno looked eyed?
Vic kontextu nemas? Mohlo by to treba znamenat, ze byl pes opatrnej, neduverivej...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 19:58 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Fifi
eee blbnu, mělo to být loose eyed, je to normálka u popisu povahy plemene, jako lapinek v americkým nebo jakým časopisu
teda doslovný popis je high energy, willing, soft, loose eyed, bark
edit: tak je to zdá se z irskýho časopisu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:03
- Nahlásit
Maya
tak ja to prave hlidam protoze treba duchny moc neodstreduju a radsi necham vykapat nebo kdyz peru drahy merino outdoorovy hadry
no jako vypada to pouzitelne, ale slo jen o zapoceny trika
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:14
- Nahlásit
Maya
Tak nevim. Asi neco peknyho u lapin.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:14
- Nahlásit
cernej caj
tak merino bych prala na program na vlnu, to už asi menší otáčky má samo o sobě si myslím, stejně jako záclony nemaj ždímání a tak
bys to asi měla mít v návodu kolik má který program otáček a stupňů?
ale tak jestli si to radši přecvakáš, tak je to asi jedno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:15
- Nahlásit
Fifi
ano ano, to bude asi moc pěkná vlastnost, taková tajná
jsem tam položila dotaz, co to znamená, ale ještě nikdo neodpověděl
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:17
- Nahlásit
Fifi
a už jsem to našla na psích stránkách, je to nějakej spešl psí pojem, proto to asi není ve slovníkui a je to
The term “Loose-eyed” refers to dogs which do not work with the intense eye or concentration of the Border Collie type dog or its derivatives.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:21
- Nahlásit
Maya
me napadlo, ze to je pes, kterej je proste free, prirodni, se svou hlavou. Jeste, nez si napsala totok, ale nechtela jsem se mylit, kdyz bys to nejak potrebovala do dulezityho textu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:48
- Nahlásit
Maya
ten popis stejne nechapu je to teda to co pise fifi?
to vis, ja musim mit neco extra dycky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 20:55
- Nahlásit
cernej caj
Nova pracka ci jakejkoliv pristroj je vzdycky vopruz. Doporucuju si procist navod, vypsat si na malej papirek programy, ktery ti budou vyhovovat a papirek polozit na pracku. Urcite to budou tak tri az ctyri, ktery budes pouzivat, to si casem zautomatizujes.
Popis od Mayi zni, ze to je proste cokl, kterej nema zapotrebi pri svy cinnosti cucet stylem, jako to maj borderky aspol, ty jejich upreny pohledy pri paseni (booze, jak to nenavidim a dela to i Troldak).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2016 22:11
- Nahlásit
cernej caj
jak píše Fifi, to čučení borderek nejen při pasení, ale v podstatě kdykoliv očekává nějakou činnost, což je asi tak milionkrát denně, je strašný a mě to leze na nervy už po dni
tož jako lapiny že to nemaj, ale hleděj si svýho
Fifi
Trolda je zakuklená bordera? chudáku
do textu to nepotřebuju, jen mě to zajímalo, jsem to nikde jinde neviděla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 09:45
- Nahlásit
Fifi
to mam presne v planu
ahaaa dik za osvetleni
Maya
musim vic pozorovat segry borderku, jestli to taky dela - mozna trochu jo, ale spic kdyz chce obal od cokolady ze stolu, taky sedi a cumi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 15:30
- Nahlásit
procházka parádní. Vzali jsem Pražáky na okruh kolem Cvikova (šli jsme to v kratší verzi před 14 dny) s tím, že tentokrát tam ty výhledy prostě být musí. Nebyly Námraza fotogenická, sluníčko ale zůstalo u nás za kopcem - doma bylo zcela jasno celý den.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 15:52
- Nahlásit
xerxova
fotogwnicka namraza je i tu letos evidentne skoda ze byl silvestrovsky vylet uz vcera
krasnej vecer si vsichni uzijte hlavne v klidu s psiskama
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 16:17
- Nahlásit
žádná naše doga za mlada petardy (ani bouřku) vůbec neřešila. Objevil se drobný neklid kolem třetího roku a postupně pomaličku narůstal. Takže skoro osmiletá Beta už měla dost silnou reakci na posledního Silvestra - že i doma kolem půlnoci vibrovala. Arona a Xerxes bohužel odešli mladí, takže tam byl jen viditelný neklid - ale žádná trága. Uvidíme, co Najtidlo. Budou mu za měsíc už tři roky - děsně to letí... Zatím ojedinělé rány posledních dní neřeší.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 16:26
- Nahlásit
Klidny vecir preju vsem, do noveho roku hlavne zdravi. Pesanum a vsem zviratkum pevny nervy na petardy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 17:10
- Nahlásit
Vše nej do nového roku
Batynka vítězí, zdrhla. Svině
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 17:13
- Nahlásit
kachna Baty si z vás dělá srandu
všem vše krásné do dalšího roku - hlavně zdraví a úsměv a pohodu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 18:10
- Nahlásit
Xerxová
Nadherny fotky, jak z pohadky. A samozrejme jsem nejvic uchvacena z ty prvni!
kachna_
Batynka vítězí, zdrhla.
Venku nebo zase prekonava plot?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 18:11 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Fifi já začala k fotkám psát i text a napsala jsem první je pro Fifi - pak mi to přišlo blbý a smazala jsem to Jak je vidět... nemusím to psaát
a dodám Najtidlo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 18:41
- Nahlásit
Xerxová
Jak je vidět... nemusím to psaát
Njn. A co to bylo za stroma pamatnyho, prekrasnyho - dubisko, lipa ci neco jinyho?
Najtidlo je stramak, at mu to tryska naplno jeste furu let.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 18:48
- Nahlásit
Lípa v Drnovci (malá vesnička vedle Cvikova). Najt děkuje... přímý soused právě odpálil šílenou kanonádu - a psisku se to nelíbilo. Přitom před chvílí jsme byli na zahradě a docela pohoda, byť to kolem práská všude ve velkém - inu veleměsto...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 19:08
- Nahlásit
Xerxová
krásný fotky, u nás dneska taky byla trochu námraza, ale tohle teda ne
cernej caj
tak nevim jestli to má každá bordera, bráchovy všechny to měly
a pěknej novej rok všem, lidem i psiskům
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 19:10
- Nahlásit
Xerxová
Carokrasna lipa.
přímý soused právě odpálil šílenou kanonádu - a psisku se to nelíbilo.
Nedivim se. U nas taky praskaji. Bazune to je zcela sumak, Kremyl by chtel furt jecet na petardy na zahrade nebo rve doma, kdyz praskne. Troldak zasteka taky, kdyz jeci velka teta, ten si ale neni nejak pevnej v kramflekach - u nej by to rychle mohlo sklouznout do nejakyho bubaka.
Myslim na Esusku, jak zvladaji s Talirovou prvniho silvestra...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 19:17
- Nahlásit
Fifi
přes plot k sousedum a odsud pod plotem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 20:14
- Nahlásit
tak jsme zvládli i večerní procházku - normálně si čenichal, jen hodně silné rány ho vyrušily z poklidu do lehké nejistoty. Ale piškot to vyléčil ihned. Ani netáhnul domů - obešli jsme celý "venčící" okruh.
Kachna šikovná psice. Ještě že doga projde málokde...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2016 20:57
- Nahlásit
kachna_
To je cuza ale teda!
Psiska maji nacpany pupky uvarenyma prasecima kuzema, coby priloha v sulcu uvarena rejze s bylinkama a spenatem. Az jim to slehne, vypustim Kremyla jecet na petardy. Nejak mam pocit, ze dalsiho silvestra si uz neuzije, tak at se vyrve dle libosti, nez prijdou nejvetsi kanonady, to bude samoze doma.
Si rikam, jako kazdej rok, co na tom lidi bavi. Budiz, jeste treba pro deti nejaky prsk vetsi, se svetelnym efektem. Co nepochopim, jsou delobuchy beze svetla, jen proste prda jak z dela.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2017 08:16
- Nahlásit
fifi
jo ty svetelny taky jeste chapu ale jen ty rachotivy...
xerxova
nadherny zmrzly fotky, jako vzdycky
dneska asi bude spaci den ve znameni noveho vinetoua a uklidu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2017 15:42
- Nahlásit
tady další úplně jasný a krásný den. Návštěvníci odjeli... jsme sami. A nějak se mi nechce vůbec zítra do práce - a zrovna pondělí mám nejvíc výuky...
|