| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 19:25
- Nahlásit
Chybi mi tu RRRRRRrrrumstajni hlasani... Esusko, nedelej jitku, prestan trucovat, nebo co to delas, ze sem nepises. Treba jen nestihas. Tak at brzo stihas.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 19:34
- Nahlásit
Fifi trucuje... protože dopoledne vždy na Zvířetníku proběhne...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 19:47
- Nahlásit
na hřbitov se se psem může - podmínkou je vodítko a nešlapání po hrobech... Původně jsem to na vyhlídku chtěla vzít vnější cestou, ale když je psisku vstup povolen a byli jsme tam úplně sami...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 19:51
- Nahlásit
Xerxová
to je vstup na hřbitov to kulatý? moc hezký
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 19:52
- Nahlásit
Fifi
ešuska se doufám vrátí, taky mi chybí ty novinky jak válčej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 20:00
- Nahlásit
Maya doguše vidím jen ty 4 - na další mám smůlu - neb nejsem na FB.
To kulaté je vyhlídková věžka (vstup na ochoz byl zamčený) na kopečku nad městem. Je to nad hřbitovem (všichni jeden typ kamene stejné velikosti, na jedné straně jsou pohřbeni muži, na druhé ženy) - i na hřbitově je zřejmé, že město bylo "jednotně" zrozené a řízené (více ve článku - sem odešla podstatná část Jednoty bratrské - zde je archív i "vedení" Jednoty dodnes) Hlavní ulice je Komenského, škola je taky Jana Ámose. Z tohoto místa odcházela řada misionářů do celého světa. Jejich děti byli ve zdejších internátních školách - a v takové se na hodině geometrie zrodila hvězda z Herrnhutu. Patentovali ji ve dvacátých letech - a začali vyrábět... Skoro sto let pracuje manufaktura hvězdiček...
vstup na hřbitov je tady
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 20:08
- Nahlásit
Fifi
Chybi
chybí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 20:37
- Nahlásit
kachna_
Ja ji to rekla ted vecir pekne na rovinu do tlf, ze me s tim doslova s.re. Premlouvat ji nehodlam, ma toho hodne. Tak budu fakt jen doufat, ze se sem nekdy aspon s kratkym rumstajnem prifari, hlasani davat nemusi.
Xerxová
Krasny fotos, jako vzdy. Ty stromy jsou tam uzasny.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 22:23
- Nahlásit
Xerxová
jak jsem četla tu knížku o Gronsku, tak je tam doslov o historii a je tam, že po vyhnání kněží Jednoty bratrské jich spousta odešla právě do Grónska, dokonce i nějaký město tam založili
Fifi
a co říkala proč sem nechodí? nemá čas a nebo se fakt urazila? to by mě celkem mrzelo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2016 22:30
- Nahlásit
Maya
Vis jak, nekdy fakt staci jedna kapka a dzban pretece... Psany slovo muze kolikrat ale vyznit jinak, nez clovek mysli. A treba to tim padem pak jinej taky pobere jinak, kor kdyz ma starosti na x liniich. Nerikam, ze urazila, nerikam, ze nema cas. Co je jisty, ze ted je brutus nachcipana a kokrhala. Tak az se odchcipne, budu tise doufat, ze se mihne. Snad si to tu aspon precte.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 05:46
- Nahlásit
Maya a do Grónska taky přišli jako první misionáři z Ochranova (čili Herrnhutu ) Opravdu zajímavé prolínání historie i víry... Dokonce mám pocit, že i to město v Grónsku je Herrhnut
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 06:04
- Nahlásit
xerxova
krasny fotky
jedu na krev, tudiz silham hlady, na svuj rani syrovatkovej protejnak sem si vytvorila hladovou zavislost a pak podepsat posledni ortel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 06:35
- Nahlásit
a zdalo se mi, ze me vzali tak doifam, ze to bylq predpoved a ne jwn zbozne prani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 08:17
- Nahlásit
no ja hned poranu v mailu jobovka ze sef dal vypoved vzhledem k tomu ze se mu prave minulej tejden narodilo dite a duvody nechce rozebirat tak si dovedu predstavit proc tak nas asi cekaj pekny veci
Fifi
tak snad se brzo uzdravi a pak zavita
cernejcaj
ze by prorockej sen?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 08:35
- Nahlásit
Maya
tak snad jeste nejakej rok prace bude, to teda ja si moc nedokazu predstavit proc da nekdo vypoved po narozeni ditete, protoze pokud by to byl nejhorsi scenar, ma narok na rodicovkou...
no doufam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 09:26
- Nahlásit
cernejcaj
tak tipuju ze vypoved dat musel kojit nemuze takze rodicovska pro chlapa obvykle takhle brzo po porodu nepripada v uvahu protoze nekdo vydelavat musi a kojici zenska to nebejva
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 09:33
- Nahlásit
boze neni nad to kdyz v novy verzi outlooku jsou prohozeny tlacitka odstranit a odpovedet to vxmyslel nejakej sadista
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 09:34
- Nahlásit
Maya
porad nechapu proc - jestli teda je s matkou ditete vse OK, proc nezustal v praci vydelavat? a pokud neni s matkou vse ok (treba zemrela pri porodu) asi by na to mel pravo ze zakona byt doma bez vypovedi a starat se o dite a pokud ma matka nejaky potize, tak to by vyresil treba dovcou nebo neplacenym volnem... takze za me ten duvod jasnej neni
takze pokud musi sef vydelavat, vypoved z prace tomu primo odporuje ne?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 10:52
- Nahlásit
Maya
sef dal vypoved
ach jo
cernej caj
doifam, ze to bylq predpoved a ne jwn zbozne prani
určitě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 10:54
- Nahlásit
cernej caj
tak buď může mít extra dobrou nabídku, nebo ví, že to s firmou půjde extra do kopru. Rozhodně z naší zkušenosti můžu potvrdit, že ten důvod musí bejt setsakra silnej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 10:56
- Nahlásit
kachna_
aha, takhle asi to nejak maya myslela, to sem nepochopila, sem prave myslela ze dal vypoved aby mohl byt doma, asi sem to uz moc prekombinovala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 11:49 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernejcaj
jak kachna di dite bylo zmineno ze jako soudnej clovek by s manzelkou na matersky a ditetem na krku vypoved sam
nedal
tak u vas ne ale u nas a ve spouste jinejch firemje zvykem nepohodlne zamestnance donutit k vypovedi a ne je vyhodit a jeste jim davat odstupny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 12:21
- Nahlásit
Maya
jj uz to chapu, no ...
tak u nas je to asi proto, ze jde o hromadny propousteni a tam je to zakonem dnay a kdyz vyhazuji treba 40% zamestnancu tak to asi neututlaj, ze najednou chce 200 lidi ve stejnou dobu odejit z prace samo s domluvou na vypovedni lhutu zkracenou na 2 dny... by si ta firma pri tyhle masovy akci pod sebou podrizla vetev a udelala dost hnusnej obrazek na budouci zamestnance, takze v tomto ohledu proste voli pravne idealni postup
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 13:59
- Nahlásit
mam dve moznosti. jit si zakourit s knizkou a "zapit" tak vypoved nebo jit vypovedet zivotko do pojistovny, abych to do konce roku stihla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 15:14
- Nahlásit
cernejcaj
to mas teda dilema co vyhralo? vodnice?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 15:24
- Nahlásit
Nightovi doklady jsou zakleté. Nejprve je "zazdil" chovatel u sebe v šuplíku. Pak se zjistilo, že nepožádal o exportní PP. Když konečně dorazily, byly "nevybarvené". Klub pomohl "vybarvit" předky - a trvalo to (Portugalci a Španělé nejsou nejrychlejší ), teprve pak mohl psík být přeregistrován u ČMKU(a obdržet přílohu k PP). Takže výstavu (na které byl před přeregistrací - což nově lze, ale výstavní kanceláře to netušily...) nemá v příloze.
Teď z bonitace tudíž místo dvou standardních papírů PP (na které jsou všichni zvyklí) šlo na přeregistraci mezi chovné jedince - španělský PP (zcela jiný než ten náš), prázdná výstavní příloha k PP (kterou jsme obdrželi dodatečně po vybarvení), originál posudku z výstavy a navíc ještě velká tabulka s vybarvenými předky a doklady, kde se barvičky vzaly... No a tak se ani není co divit, že mi dneska přišel na dobírku přeregistrovaný PP i všechny materiály... ale kniha krytí tam není (je jen na účtence)
Už jsem tam volala - prý dopošlou (stejně asi potřebovat nebudeme - ale úřad je úřad) ... Jo a na sytě zeleném španělském PP jsem málem ten záznam o bonitaci nenašla - kolonka tam není a tak to napsali hned vedle znaku španělské federace
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 15:27
- Nahlásit
xerxova
nemas to jednoduchy ale dobre, ze to budes mit vsechno pohromade
maya
jojo a pojistku vyresim jindy, dneska me tech x pospisu stacilo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 16:34
- Nahlásit
cernej caj
jdeš zakouřit výpověď
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 19:45
- Nahlásit
Xerxová
teda to je agenda
stejně s těma barvama je to zajímavý, u špiců je tolik barev, taky jsou celkem důležitý a u importů zapsaný nebývají a nikdo se tím nezabývá, že by se to takhle dohledávalo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2016 19:49
- Nahlásit
Maya a že nevíš, kde jsou pohřbení dva pokřtění Inuité z Grónska ?? Požádali o možnost žít v zemi, odkud misionáři přišli... leží na "Božím poli" v Herrnhutu...
|