Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 13:38
- Nahlásit

cernej caj
Nevýchova je skvělá (pro mě) v tom, že připomíná, že máš dávat najevo svoje emoce, tzn. zlobím se na tebe protože ... (zlobím se/jsem smutná, protože ...) a ne vztekle bublat v kuchyni.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 13:46
- Nahlásit

cernejcaj
onk jak vidim u brachovejch deti tak ne vzdycky tshle pozitivni vychova nese ovoce a myslim ze u nekoho by par na zadek ve 2 letech usetrilo mnoho nervu vsem
akoret ze holt u tech malejch deti se to jeste moc nepozna co na ne plati a pak uz je pozde

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 14:02
- Nahlásit

kachna_
no jasne, prave paradox ze neco jinyho tvrdi a uplne jinak se chova a ty deti rostou jak drivi v lese a kdyz teda pozornost maj, tak pozitivni moc neni...

no tak kdyz si nekdo poridi dite ve 40 tak by uz mel mit rozum, ne

jo, segra se taky snazi to nejak pouzivat, takze to sem si uz vsimla, ze to dela/rika

a chces ji nutne davat jinam? nebo tvoje dilema kam do skoly je furt nevyreseny na kazdej dalsi rok?

Maya
tim chcu rict, ze teta nema zadnou vychovu. dyt kdyz sou u babi tak ta starsi tam lita, beha, nudi se tak krade segry detem hracky a jeji deti sou nauceny se ptat a pujcovat a ne ze jim to de nekdo vzit a kdyz hracku nechcou dat tak aby je to dite zaclo mlatit... a segra se ptala, zda nevzali teda te starsi neco na hrani? a teta prej ze jo, ze to maj v aute ale ze ona je hyperaktivni a hrat si s tim nebude, ze oni jako nevi co s nou... pritom asi evidentne hyperaktivita ditete v situaci byla dana tim ze se nudilo mezi dospelakama, nemelo hracku tak tam aspon behalo = ja za to nemuzu ona je hyperaktivni.

proste nepopiram, ze co dite, to asi metoda na miru ditete ale "ja nic ja muzikant, ja ty decka porodila ale jinak sou hyperaktivni a neni to moje chyba, nic pro jejich zklidneni delat nebudu, protoze to tak je a basta" jako je spatne...

ale dat na prdel diteti za to, ze nevi jak neco udelat dobre mi neprijde jako spravna cesta, i kdyz nepopiram, ze obcas je to potreba, ale ono i z telefonu kdyz obcas s ni volam tak uz jen slysim poloz ten telefon nebo te roztrhnu jak hada, vareka se tu uz na tebe chysta... pritom asi nedavat telefon diteti na dosah je asi lepsi metoda nez ho mlatit za to ze mu pak spadne na zem, ze...

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 14:15
- Nahlásit

cernej caj
a chces ji nutne davat jinam?
kdyby ona chtěla, tak jí ráda zkusím zajistit lepší školu, ale v současnosti si myslím, že tohle je řešení je nejlepší z možných.
Ale coby rodiči i člověku mi tenhle přístup "Herodes hadr" je z duše protivný.
nedavat telefon diteti na dosah
není vždy dost dobře možné .
40
a tak ani vysoký věk není zárukou moudrosti, koukni na našeho prezidenta...

Nejsem odpůrce fyzických trestů ani velký zastánce vysloveně pozitivní výchovy, chápu, že občas může člověk (i učitel) vypěnit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 14:20
- Nahlásit

kachna_
no jasne, ze to neni vzdycky dost dobre mozne, ale chtěla sem jen říct, že jen trestat není většinou moc dobrá cesta

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 14:46
- Nahlásit

cernej caj
já tě chápu a souhlasím, to co popisuješ je asi jako mlátit psa klikrem a tvářit se, že tak děláme "pozitivku"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 14:50
- Nahlásit

kachna_
tos paradne vystihla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 14:58
- Nahlásit

si kraaasne uzijte volnej den zitra

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 15:00
- Nahlásit

kachna
Lokin dosta jednou klikrem po cumci
ale udelal si to sam jsem drzela klikr s takovym tim telefonnim kroucenym krouzkem na ruku a jak to viselo tak to Loki popad a vyskub mi klikr z ruky se to natahlo a zase smrstilo a plesk
cernejcaj
no jo, absence nevychovy je nejhorsi moznost bohuzel takovy dite je pohroma pro okoli rodice to maj obvykle na haku
starsi matka si myslim ze je naopak horsi protoze to moc resi mlada matka se ridi spis nejakym selskym rozumem a to je podle me nejlepsi neb vseho moc skodi, nevychovy a pozitivni vychovy a tak

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 15:35
- Nahlásit

náledí už nemáme - a proto jsme vyjeli autem "za humna" - a pár výškových metrů udělalo své - krásně jsme se opět poklouzali... Betka díky zadním ixkám měla s chůzí po ledu vždycky problémy - Night včera i dneska byl zcela bezchybný - všechny trysky ustál - a užíval si to maximálně. My dva dvounozí s rostoucím věkem nějak chodíme opatrněji a opatrněji... a stejně jsme loni oba několikrát padli... Letos ještě nee

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 18:57
- Nahlásit

Maya
dost me ta predstava jak se loki sam vypleskal pobavila

Xerxová
tak to teda ste drsni, na podkluzovaci vychazku by se mi ani moc nechtelo...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2016 22:04
- Nahlásit

cernej caj
tady máš geometrickou hru, pro mě to teda není
https://www.euclidea.xyz/en/game/#/packs

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 12:17
- Nahlásit

ufff - nahoru na obří sud na Javorníku, pak dolů do Hodkovic a po zelené zpátky na Javorník. Jen něco přes deset kiláků - ale převýšení 550 metrů. Navíc po celou dobu byla viditelnost jen pár metrů - mlha jak mlíko. Od startu až do cíle, jen dole v Hodkovicích bylo trošku vidět dál...
Jednou Night zvednul tři srny - vyrazil, ale točil to na dohled (v té mlze na dohled ) takže to bylo na pochvalu... Trasa neznámá, takže jsme fakt nevěděli, kde a co se vynoří. Dost zajímavá mlžná trasa...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 15:18 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

taky sem mela dneska mlznou trasu ale nastesti bez deste, ani na vyhlidku sme nesli, byly sme radi ze vidime strom s odbockou 14km, ke konci prselo ze stromu, puvodni plan byl 18 ale feri sla jak spraskanej nestastnej pes me u nohy, tak sme to zarizli u busu driv. ve vlaku je z ni mrtvola

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 19:41
- Nahlásit

Rrrumstajn.
Ja sem castecnej invalid, protoze sem se vcera sikovne flaknula do napnutych prstu na pravy ruce, coby nejdelsi jedinec to odnesl prostrednicek. Dneska bych mohla mavat kolem sebe jako Mr. Bean v Americe, misto prstu je bambule - asi extra narazenej kloub. Na noc si slepim dva prsty k sobe, at s tim hejbu co nejmin.
cernej caj
tak to by se snad neurazila kdyz se jen debatovalo, ne?
Nevim, nekdy clovek se chce jen vypsat ze svych pocitu a neocekava, byt dobre minene, rady... A kdyz toho ma clovek opravdu plny brejle na vic frontach, treba mu staci jen jeden komentar, aby "bouchly saze".
Xerxová
Tady byla mlzice vcera. Nemate strach, kdyz takhle bloumate mlznou krajinou, z divokych svini? Zvednout Najt bachyni, to by bylo asi jinac veselo. Ale je dobrej, ze se hned vraci od vysoky, pasak jeden. U perdela bych si o tom mohla nechat jen zdat.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 19:41
- Nahlásit

u nás mlha ne, zato vichr a jednou jsme zmokli a to jsme šli fakt jen na chvilku

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 19:46
- Nahlásit

Fifi
U perdela bych si o tom mohla nechat jen zdat.
to já s Lokinem taky, i když dneska ho něco zaujalo v dálce na poli a na zavolání se vrátil, ale já nic neviděla, kdyby tam něco fakt běželo, byla by to jiná

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 19:49
- Nahlásit

pro nefb pár foteček

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 19:51
- Nahlásit

Fifi možná se stav na RTG... takhle jsem jednou chodila 14 dní s "naraženým" prstem a ona torzní zlomenina druhého článku - a od té doby neohýbám jeden kloub na prsteníčku...

Spíš než sviní divokých jsem se bála mužíků v zeleném, co by si nás mohli se sviňkama splíst... Jednou zaběhl Xerxes za zasněžený smrček a místo psa nám pod nohy vyběhl čuník... Naštěstí nevím, kdo se víc lekl - a Xerxes nehonil - takže prase zdrhalo jedním směrem a my raději kráčeli druhým směrem...

A my netušili, že se ta mlha nezvedne - ba co víc, že spíš zhoustne. A k autíčku jsme se vrátit prostě museli - a hodně jsem si nadávala, že jsem tak děsně dokopcovatej a skopcovatej výlet vymyslela

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 19:53
- Nahlásit

Maya hezké podzimní fotky. A psí kluci vypadají spokojeně

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 20:01
- Nahlásit

Fifi
a čím ses tak šikovně praštila? s tím rtg je to asi pravda, mít pak nehybnej prst by byl vopruz

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 20:03
- Nahlásit

Maya
to já s Lokinem taky, i když dneska ho něco zaujalo v dálce na poli a na zavolání se vrátil, ale já nic neviděla, kdyby tam něco fakt běželo, byla by to jiná
V polich se nejen perdel orientuje hodne zrakem. Nestydim se za to, ze v sirych lanech mam radsi psiska na snure, protoze vypadovka je nedaleko. V lese to je jiny, tam sama poznam, kdy neco ze zvere citi a nasleduje pohodovy privolani. Ale je fakt, ze srnu v lese vyslovene lezici zatim nikdo nevypichnul, maximalne tam po vysoky byla cerstva stopa a z toho porad psiska odvolam.
Xerxová
možná se stav na RTG.
to bude dobry, zlomenyho tam nic neni urcite, jen kloub posramocenej a ten by stejne resili dlahou.
Spíš než sviní divokých jsem se bála mužíků v zeleném, co by si nás mohli se sviňkama splíst...
To jo, neni od veci nosit do takovyho pocasi klidne reflex vestu...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 20:07 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

ten můj prst byla moje jediná zlomenina za život. Bylo to v Holandsku - jeden stařík na mopedu zastavil vedle Arony a začal jí zvedat uši a gestikulovat, že je má mít ustřižené. Bafla jsem ji za stahovák (neb ona neměla ráda motorky a hlučnou techniku a on ten moped nevypnul) na poslední chvíli - skočila a mně prst skončil v kroužku stahováku... Místní paní doktorka mi pravila, že je to jen výron a doporučila rozplavat to v studeném Atlantiku... No a když jsem chtěla po návratu zaplatit její fakturu od pojišťovny... poslali mě pro razítko na chíru... a už bylo na rovnání pozdě... Takže za to může doga.

to je možná dokonce fotka z toho dne. Na krku nosila tenoučký řetízek se známkou a aktuálním bydlením (adresa kempu) - ten jsme nesundávali a pak klasický stahovák pokud byla na vodítku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 20:18
- Nahlásit

fifi
lity litt pabi tak at se co nejdriv da prst dokupy kdyz sis ho neufikla u praste

maya
krasna procahzka asi byla. miluju mlznej vlhkej podzim, kdyz pak clovek muze do tepla

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 20:47
- Nahlásit

Maya
a čím ses tak šikovně praštila?
O pneu s diskem, vyskocila si, potvora, pri vyndavani z auta.
Xerxová
skočila a mně prst skončil v kroužku stahováku...
Au, au, au! Mne takhle zustal v krouzku jen nehet, to jsem este byla mlada a nerozumna a mivala je dlouhy. Fuuj, natoz prstik! A to byla fakt jako na stahovaku? nebo si tam mela nejakou zarazku? Ten muj prst tak zrizenej urcite neni, chladim a zejtra bude urcite lip. Kdyby nebylo po vikendu, tak slibuju dnes prede vsemi, ze si v po zajedu na rtg.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 20:58
- Nahlásit

Maya
pro nefb pár foteček
Lokis vypada fak jak nevinatko a oba jsou uchechtany. Krasny fotos! A presne tenhle typ psů, to Lokisovo paleni a maska strasne irituji rtw, nevim proc, ve spojeni s delsi srsti. Ne, ze bysme tu potkavaly lapiny, ale ma alergii na malamuty, kteri maji podobnou masku, to mela i Dorota. Rasistky asi.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 22:03
- Nahlásit

Fifi
spíš asi, že to zbarvení fakt klame, třeba já mám furt tendenci považovat za oči ty světlý skvrny nad očima, ještě jak má Loki tmavý oči, tak vůbec v tý černý srsti nejsou vidět, nekterý lapiny maj žlutý, tak je to pak asi lepší
třeba špicové s tím ocasem nahoru taky dost psů iritujou, holt některý plemena to maj těžký

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 22:47
- Nahlásit

hodinu a půl uspávám toho spratka mrňavýho (je evidentní, že se snaží usnout, ale nejde mu to), po hodině a půl odcházim, ať se tam klidně vztekne (ha, asi si vlez k holkám, říkám si, když slyším ticho).
Vylezu z koupelny z kuchyně nesu víno, jupí, bude klidnej večer.
Jo bude, Michal uspává spratka . Jsem chůďátko nebožátko.

A hlásim, že, již tradičně, přebíráme hárací štafetu
Maya
některý plemena to maj těžký
Mája nesnáší šmahem všechna černá plemena (teda ona obecně tu černou nemusí, kosi by mohli vyprávět)

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2016 22:49
- Nahlásit

Maya
Loki je dooost dobrej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2016 08:13
- Nahlásit

tak kdo musi makat v patecek?

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání