| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2016 22:23
- Nahlásit
kachna_
taky jsem kdysi byla jednou na kurzu pedigu, umotala jsem podnos a tím to skončilo bo to nejde moc dělat v obýváku, ale známá to dělá z těch papírových ruliček a taky to vypadá dobře, ale zase se to musí natírat a tak
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2016 22:24
- Nahlásit
Maya
potřebuju koupit nějakou levnější tavnou pistoli, nevíš, po čem bych měla koukat aby to nebyl úplnej šmejd?
nevím, já ji dostala kdysi od kamarádky. Ani nevím, jestli na tom je co zkazit, jestli to vůbec může bejt úplnej šmejd...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2016 22:24
- Nahlásit
Fifi
při vzpomínkách na zabíjačky jsem ráda, že už toto neabsolvujem ale ať chutná
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 06:51
- Nahlásit
mínus osm stupňů... to nám bude na bonitaci zimička Jsem na nás zvědavá. Včera jsem Nighta přejela mokrým ručníkem, aby se "odprášil". Koupat ho nechci - je čistý a když mrzne, tak ho zbytečně máchat nebudu. Lesklý je, černý je... ale se spáditým zadkem, hubený a mimochodný taky Fakt jsme zvědavá...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 07:23
- Nahlásit
Maya
vím vím vím
- ten nejobyčejnější lobster (třeba) je úplně super a stačí. Možná spíš investovat do malého a velkého.
Jinde jsem se dočetla, že lepší je Pattex pistole. Mám nějakou extol premium a zbytečně je těžká.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 09:01
- Nahlásit
Maya
kamoska ma z lidlu za par korun a co vim, nestezuje si
Xerxová
drzim palce
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 09:57
- Nahlásit
Xerxová
Už se těším na reportáž
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 13:18
- Nahlásit
jen stručně - závěr: chovný. A Na hlavatici a kalvárii u Valdštejna bylo moc pěkně
Jinak trochu ostuda - ALE !! Klusal !! Podrobný report až se najím...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 14:03
- Nahlásit
teda gratuluju k bonitaci
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 14:39
- Nahlásit
tak má oficiálně brouček výšku 89 cm (nad 90cm je výška nově penalizována - takže tam byl přesně perfektní) Chováním mě mile překvapil - nikam nás netáhnul, byl nesmírně kamarádský ke všem doginám okolo (ale nevyšiloval), nevadila mu rachotící obří posuvná vrata do haly, ani žádný šrumec kolem. V klidu si nechal dvěma lidmi počítat zuby, otlapkávat... Na naše poměry jsme se solidně prezentovali v pohybu - nevěřila bych, že za "chody" můžeme mít 27 bodů z 30 možných. Ztratili jsme pochopitelně za zadní končetiny a záď - tam jsme na "hraně" . Ale to jsme věděli. Mile mě překvapil plný počet bodů za povahu - tedy já vím, že je normálně pohodář, ale on v kruhu neustále čenichal na zemi a hlavu nahoru že nedá a nedá... Vrtichvostil a luxoval pachy... Nakonec ho musel převzít Pepa (Fifi to odhadla ) a já mizet - to bylo jediné, co ho donutilo opustit pachy čubinek...
Závěr - chovný. Prý se hodně vylepšil oproti loňsku - na tom se všichni shodli. I když volání do kruhu "tak pojďte s tím španělským zázrakem"... bylo od hlavního poradce chovu nečestné a nesportovní (ten nám ho pomohl vybarvit - když jsme neměli ty povinné barvy předků ve třech generacích)
Nejhorší bude oficiální fotka z bonitace - tam už stát odmítal a pravil, že klidně bude hrbáč s křivicí... ale že už jedeme na ten slíbený výlet...
Jinak klasika - na volno se pohybující řada dogušek, žádný štěkot, žádné problémy - veselá, kamarádská, vrtichostící, skákací zvířátka. Hodně fenek, málo psů, hodně modrých, jediná žlutá fenka, jeden hárlekýn, pár černých (ale většina z modrého chovu). Žíhanka ani jedna. Tedy ještě mohl někdo dorazit po našem odjezdu - byli jsme tam od začátku a třetí odbonitovaní...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 14:55
- Nahlásit
Xerxová
Tak to je parada, gratuluju! Se uvidi, jestli se najde nejaka krasavice inteligentni na kryti - ale dulezity je, ze jste spanelskou krev nenechali lezet ladem.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 15:08
- Nahlásit
Fifinemyslím si, že bude krýt. Je tu řada hezčích psů. jediné, čím může zaujmout je "cizí" jméno a kvalita rodičů a sourozenců. Takže možná by se solidně prodávala štěňata s jeho "slavným" jménem...
Na kšeft jsme si ho nedovezli - dovezli jsme si ho na chození po horách. A to mu jde dobře Slíbila jsem, že se ho pokusíme uchovnit, kdyby náhodou někomu vyhovoval typově (jednoznačně nejštíhlejší ze psů - samců - na dnešní bonitaci) a svojí krví. Navíc když už se klub aktivně postaral o "vybarvení" rodokmenu, tak by mi přišlo blbý se na to vyfláknout... Jsem ráda, že to máme za sebou a další výstava hrozí případně až ve veteránech
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 17:41
- Nahlásit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 18:54
- Nahlásit
Xerxová
spanelskej zazrak me rozesmal jinak uvidite, je urcite dobre, ze ste to zvladli a mate uchovneno, jak rikas, byla by to skoda a navic kdo vi, kdyz by se nekomu libil.
Jakoze kostrou je tak stihlej oproti jinejm psum nebo je ve stihlejsi kondici kulantne receno?
krasny fotky. Ta posledni je ta kalvarie?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 19:18
- Nahlásit
čaj doga je stavbou těla uprostřed mezi chrtem a mastifem. Zatímco v Americe jdou chrtím směrem (štíhlá postava, vysoká, dlouhý tenký krk, malé pysky), Evropa "těžkne" (a mně se těžkotonážní mohutná doga se shrnutou kůží na hlavě a lalokem na krku prostě nelíbí) To byl jeden z důvodů, proč jsem si jela pro štěně po štíhlém tatíkovi... Kostru má Night silnou, ale celkově je subtilnější.
ano - tahle Kalvarie je kousek od Valdštějna. Jinak tam byl provoz jak na Václaváku - potkali jsme deset skupin lidí - a z toho devět mělo alespoň jednoho psa !
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 19:31
- Nahlásit
Xerxová
ja tam nikdy nebyla, i kdyz myslim, ze kolem valdstejnu sme sly kdysi. krasny misto.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2016 19:36
- Nahlásit
Xerxová
tak gratuluju k chovnému Najtíkovi, tak třeba někoho zaujme, i když ono je to těžký když se ten pes neukazuje na výstavách
jakou máte pěknou halu na to, špicové se bonitujou v zasedačce hotelu, tam by si dogy asi stály na hlavě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 00:35 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
Krasny fotky vystavni, uplne vzpominkovy, jak moc rozumim tomu "a nikdy vic, snad ve veteranech".
nemyslím si, že bude krýt. Je tu řada hezčích psů. jediné, čím může zaujmout je "cizí" jméno a kvalita rodičů a sourozenců. Takže možná by se solidně prodávala štěňata s jeho "slavným" jménem...
Nevim, ja nikdy moc nekoukala, co ti ostatni a ty dva perdeli vrhy jsem si udelala po svym, navzdory i ne prijemnym reakcim, prave kvuli nepribuznosti a krvi, to bylo kecu... Ze jste ho neuchovnovali na kseft, no neke, to by me fakt nenapadlo. Simte, a on pri svy vysce, jsou teda i mastodonti evropsky, jakoze tezky s touhle vyskou? Vzdycky me na fotkach prekvapi, jakej ma Najtoslav lehkej krok prave na mamuta, jak je pohyblivej.
Proc tu strasim este ted - strasne se tesim na pondeli. Ne, Bajitko si nekde natrhlo ucho, spicku, vypadalo to jak skrabanec od ostruziny ci psiho tesaku? , ale asi nejaka cevka porusena. Voklepala se a krvavej vodotrysk, ted to skoncilo lepenim naplasti a zasypem pod to, snad si naplasti na noc z ucha neurve a zaschne to. Kez by... Tak teda krasny pindeli vsem, ja bych zitra potrebovala spis patek, abych si odpocala. Asi mam po ty svini lehkej zanet slach v pravy ruce, hec.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 06:55
- Nahlásit
Fifi moc myslím na Bajítko, ať se ranka zatáhne. Uši se děsně blbě hojí a oklepávání vše zhoršuje... Možná pár dní zafixuj ucho k hlavě, aby s ním nemohla klepat, než se to zatáhne.
To, že jsem si přivezla psa ne na kšef z 5000 kilometrů daleké stanice a za cenu eurového trhu... nechápe skoro nikdo Jinak ano - i ti vysocí krásní psi jsou často "macatí" a přitom pohybliví.
I naše Betka byla "selka" macatá (a na fenu na hraně dnes doporučované výšky - 84 cm). A pohyb měla navzdory křivým zadním tlapátkům úžasný (ta klusala vznosně i když já šla pomalou chůzí) a byla lítací a po skalách chodící (prostě naše )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 07:17
- Nahlásit
Fifi
tak snad bajitko bude dobry a brzo se mu to zatahne
s tim zanetem nezavidim, a kdyz pracujes u pc, mas vhodnou klavesnici a mys/nejaky ty ergo podlozky a pekne cely lokty polozeny na stole?
jinak vokoun mel v sobotu desnou srajdu chudak, rikal muz, ze knucel co dve hodiny, ze chce v noci ven, aji rano me uz tahal z postele nezvykle brzo, ale dneska uz nastesti v noci dobry, tak by dneska mohl uz k ryzi dostat i trochu kuratka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 08:09
- Nahlásit
koukam tady marudkove lidsky i psi tak preju brzke uzdraveni vsem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 09:00
- Nahlásit
Xerxová
nechápe skoro nikdo
já jo, když musíš, tak musíš.
i ti vysocí krásní psi jsou často "macatí" a přitom pohybliví.
ale zase 2D pes má ohromnou výhodu z pohledu torze žaludku (jako kam by se asi ten žaludek přetočil) a zátěže na klouby. Já to vidím u Cira, jak je fakt lehoučkej, má 31 kg a určitě víc než 60 cm a ten blbě pohyblivej zadek prostě furt ukočíruje, unese .
Fifi
vy si žijete!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 09:07
- Nahlásit
kachna
to je pravda tskovej Loki by mel problem zezadu vypada jak pivovarska kobyla velkej zadek a hubeny nozicky ktery se zdaj jeste hubenejsi jak je ma cernobily
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 09:25
- Nahlásit
Maya
chudak malej.
jo mam pro tebe krabiciiii v batohu dalo mi praci tam k ni priprvat snidanicku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 09:34
- Nahlásit
ale adresu sem v mailu nenasla tak sem ju strihla z hlavy a psc sem si nasla na netu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 09:43
- Nahlásit
cernejcaj
jetis to bych nechtela abys kvuli me byla bez svaciny
chces teda adresu pislat do mailu? zas aby to doslo kdyz uz s tim mas takovou praci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 09:44
- Nahlásit
Maya
rikam dalo to praci, ale neboj, to ja bych se o ni kvuli poste pripravit nenechala
tak posli, pripadne prelepim a budu ji mit aspon na priste schovanou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 10:06
- Nahlásit
cernejcaj
tak jsem ti ji poslala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 10:10
- Nahlásit
cernejcaj
oak mi posli cislo uctu a jolik ti mam poslat protoze fskt na oplatku nevim co bych ti poslala dalsi zalozku do knizky uz asi nepotrebujes
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 10:29
- Nahlásit
Maya
a tak jestli mas, tak klidne beru, mam jich rozectenejch asi 6 zalozek tak neni nikdy dost
|