| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 10:38
- Nahlásit
cernejcaj
par jich mam myslim ale ty hezci asi jeste nejsou udelany mrknu doma
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 10:43
- Nahlásit
Maya
tak kdyztak neres
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 13:53
- Nahlásit
VČ narozeni ve Finsku po ceske fene neni to videt ale jeden z tech cernych neni cerny ale tmave sedy
budou tam konkurovat laounam
https://www.dropbox.com/s/0d05wsb55n39k2t/.faceboo k_1479127726422.jpg?dl=0
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 14:35
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Hlásím, že po třech nedělích ( zítra) od operace se cítím o něco líp... některé potíže stále přetrvávají, jiné se postupně objeví, zmizí, zase jiné vykouknou atd. Bez klidu to nedávám a tak můžu max udělat čaj, utřít linku či jiné podobné drobnosti.. když to přepísknu, tak se mi vše odrazí na pohybu, na spánku atd... Prostě nucený klid bez možnosti dělat alespoň něco z koníčků, co mám ráda ( teda číst můžu, naštěstí )
Xerxová
Mám mladou sousedku po operaci krčních obratlů - a kromě šrámu, který vypadá, že se chtěla podřezat na hrdle (fikli to zepředu) je v neuvěřitelně dobré kondici. Tak doufám, že ti taky zůstane jen rehabilitační cvičení... a jinak tě to omezovat nebude
mám to taky fiklý zepředu a jizva se postupně vylupuje, což je paráda.. doufám, že skončím jen u té rehabky a pak budu mít možnost dělat vše, co mě baví .. Jsem hodná a nic moc nedělám ( nejde mi to )
kachna_cernej caj
moc děkuji za přání
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 14:37
- Nahlásit
brut
tak cti a nenamahej se a bude zas lip drzim palce, kdyz ses poctiva a fakt se nepretezujes tak by to melo byt ok!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 14:59
- Nahlásit
brut
tsk se brzo zhoj
ja kdyz mela ruku v sadre tak krome cteni byl dobry taky tablet bez namahy a jednou tukou se tsm dal mastit minimalne pasians tak treba bys to taky dala
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 15:15
- Nahlásit
birma
Na Triglav lezla holka s přítelem asi před dvěma roky... Vede několik cest, včetně jedné "krátké" a docela schůdné, po které mohou jít i děti. Ale i tak je to hodně náročné. Místy se drží sněhová pole ( zledovatělá), jinde jsou pro změnu suťová pole ( malá, ale dost náročná).. Cesta nahoru i dolů je opravdu fyzicky i časově náročná. Doporučuju vzít si s sebou dost drobných, nahoře v hotýlku neberou žádnou kartu
PetraK
Tak proto je Talinka megáááá a já samou pýchou tak vyrostla
mám velikánskou radost!! Moc a moc držím palce, ať tyhle pocity jsou čím dál častější
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 18:01
- Nahlásit
Xerxová
gratulace k uchovnění!!!
brut
Díky za info! Fyzicky bych řekla, že na to máme v pohodě, spíš jde o toho Adámka Ale kam se dokáže dostat dítě, tam se Adam dostane 10 x, uklidnila jsi mě
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 18:09
- Nahlásit
brut vydrž být hodná... I když nucený klid musí být děs běs - vydrž !!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 21:08
- Nahlásit
to zamykání je teda vopruz, jsem se musela vracet zvonit, jinak bych se ani nedostala domů
navíc furt někomu chodit odmykat a zase jít za ním zamykat je fakt něco
existujou nějaký kliky s koulí zvenku, že se ta koule dá otevřít bez klíčů?
taky jsem zjistila, že Dorin už blbě vidí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 21:09
- Nahlásit
jo a ten měsíc je super, zase po dlouhý době jsem šla domů za světla, mohlo by to takhle svítit klidně furt
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2016 23:08
- Nahlásit
cernej cajMayaXerxová
moc a moc děkuji.... snažím se, moc se snažím, ale je to prostě těžký.. Takže většinu času jsem hodná, ale občas trochu poruším příkaz, začne mi být hůř a jsem zase moooocinky hodňoučká
birma
nemáš za co .. jen holka není dítě, ale dospělák , takže bych to s Adámkem zase moc neuspěchala. Až bude doma, tak se jí zeptám na ještě bližší info. Ono jak je to delší dobu, tak se mi dost podrobností vypařilo z lebzinky Kor, když jsem tam nebyla s nimi .....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 07:07
- Nahlásit
Maya
jj, existujou, ze mas zvenku kouli a muzes ji zamcit nebo nemusis a otocenim koule si otevres
jo, i rano bylo krasne videt a vyjimecne sem pri uplnku nemela hrozny sny, spala sem kraaasne a nad ranem se mi zdalo ze ma ferinka kliste akorat
jo posta byla 69 kc tak to ani nebudem resit
brut
oni asi pani doktori vi, proc ten klid mas
myslim, ze birma to myslela tak, ze jsi psala, ze po ty jedny trase muzou jit i deti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 09:16
- Nahlásit
Maya
existujou, maj je běžně v železářství. Mám dvojkouli dokonce.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 09:22
- Nahlásit
cernej caj
muzes ji zamcit nebo nemusis a otocenim koule si otevres
a nebo máš mastný ruce a otočením koule si neotevřeš
Maya
ještě jsem si vzpomněla, já mám tu kouli kupovanou coby "vnitřní" kliku, ale je vnější a je úplně v pohodě už těch 7 let. I když u koule-klika asi nebude problém(?), i když možná cenově to třeba vyjde levnějš.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 09:24
- Nahlásit
kachna
a ta koule jde jen vymenit misto kliky a nebo se musi vymenit celej zamek?
doufam ze se Loki nenauci otvirat i tu kouli tlamou
cernejcaj
prece te neokradu
kdyz tak ti fakt poslu alespon ty zalozky vcera jsrm se divala a ty hotovy nejsou nic moc ale mam koupenejch par psich a kocicich tak kdyz vydrzis nez je udelam tsk ti je casem poslu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 09:28
- Nahlásit
kachna.
zevnitr bych si rada nechala kliku
teoreticky by slo zase otocit venkovni kliku nahoru jako jsme to meli leta s Aranem ale ta koule se mi zda jako lepsi napad ale nerada bych vynenovala celej zamek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 09:31
- Nahlásit
Maya
jeee, diky tak to ja si pockam na paradni zviratkovy
jinak sem sla na tu postu vcera kvuli slozence na vodu. kde sem nechala slozenku? ano spravne, doma
kachna_
no ja moc casto z venku s mastnejma rukama nechodim ale pravda to muze byt nevyhoda vroubkovanou kouli?
u tech vnitrnich muze byt problem, ze to povetrnostnima vlivama popraska casem, zalezi na nateru, matrosu a tak...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 09:56
- Nahlásit
cernej caj
u tech vnitrnich muze byt problem, ze to povetrnostnima vlivama popraska casem, zalezi na nateru, matrosu a tak...
No právě, proto píšu, že s tou vnitřní nemám problém.
otocit venkovni kliku nahoru
TAk to Cir taky umí...
Maya
Jo a Kačík jí ještě neotevře, to až tak od těch šesti let.
tohle je jenom kování, zámek máme klasika obyč. fabku a mám právě pocit, že u těch vnějších to buď bylo extra drahý, nebo jinej systém.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 10:06
- Nahlásit
kachna_
no ja to pisu proto, aby si maya pripadne dala pozor co kupuje pac moji rodice s tim problem meli a cely to popraskalo ta "horni" vrstva protoze to koupili omylem a nevsimli si, ze to neni na ven. takze vnitrni muze byt v poho ale pohlidat si aby byla nejaka z matrose na rpvni pohled odolnyho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 10:50
- Nahlásit
cernejcaj
jsem ted namatkou koukala a maj fakt bud jen vnitrni a nebo obojetny takze jen vnitrni asi teda nekupovat
kachna
my mame bezpecnostni zamek takze ten bych si chtela ponechat
asi bude nejlepsi teda zajit neksm do zelezarstvi se poradit
jakoze Cir umi otvirat i kliku otocenou nahoru??
ja si teda nejsem uplne jista jesli si Loki otvirat umi a nebo jestli deti blbe zavrely a vzhledem k poctu veci na verande a k mnozstvi bahna na dverich pod klikou to blizejc zkoumat nebudu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 11:17 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
akoze Cir umi otvirat i kliku otocenou nahoru??
jo, myslím, že i dolů (nezkoušeli jsme), taky vytáhnout šroubovák ze vrat (taková ta zarážka ve dvou očcích), otevřít dveře stodvacítky, vyvrklat obrtlíky a vytáhnout západky vlastně taky. Otevřít obrtlík mu nejde, ale zkoušel to správně.
Nerozplétá drát, a nerozcvakává trojzubce,
edit. a to nemá potřebu zdrhat . Tu má Batynka, ale ta se specializuje na průchody plotem (i když vytáhnout ten šroubovák taky umí)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 11:38
- Nahlásit
Maya
no podle kachny zkusenosti asi muzes ale dat si bacha na matros, treba celokovova bude mozna studit ale nema se na ni zas to rozbit slunkem/mrazem
kachna_
no my mame do zahrady takovou tu jakoze posuvnou zavoru jak byva treba na zachodech, mame drevenou a pod tim kovovou a nechapu jak, loni nebo predloni se 2x stalo ze se dostali ven a ferina to urco nevymyslela ze dvora, takze musime za tu soupaci packu davat kus dreva
co je obrtlik to nevim?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 11:47
- Nahlásit
kachna_
jo, myslím, že i dolů (nezkoušeli jsme), taky vytáhnout šroubovák ze vrat (taková ta zarážka ve dvou očcích), otevřít dveře stodvacítky, vyvrklat obrtlíky a vytáhnout západky vlastně taky. Otevřít obrtlík mu nejde, ale zkoušel to správně.
Je neskutečný, co všechno jsou někteří schopni zvládnout
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 11:48
- Nahlásit
Když vás tak čtu, tak jsem ráda, že navzdory velikosti žádná naše doga nebyla otevírač vrátek či dveří... Od malička jsem zakazovala "škrábat" dveře či se o ně stavět ... a zatím všechny čtyři dogy se naučily, že kliky jsou tabu. Koule uvnitř máme proto, že právě malamut mojí MUDry si otevíral úplně všude... a to byl můj vzor pro velkého psa doma. A tak jsme se vybavili před příchodem prvního štěňátka... zbytečně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 11:52
- Nahlásit
Xerxová
my si s tim uz timicka poridili, ze to umel jinak sem jen jako dite videla vlcaka, co to umel...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 12:08
- Nahlásit
nas Aran to taky umel ale otviral si jen zasadne dvere do baraku a kdyz jsme pak otocili tu kliku tak to uz nedal
Kima neco takoveho nenapadlo ani ve snu Dorina by to napadlo ake ten na to nastesti nema fyzicky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 13:07
- Nahlásit
Maya
a co s tim dorinkem, myslis, ze to je uz vekem? ted mel 10 to neni na stredaka az tolik ne?
jinak sem si vsimla, ze vokoun hur vstava a skace z postele/na postel. da se to resit nejakou kloubni vyzivou?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 14:02
- Nahlásit
cernejcaj
Kimovi na to blby vstavani trochu zabiral Alavis MSM
Dorin urcite to ma sedy zakal ve stari bude mu ted v lednu 11 neni to zas tolik na stredaka ale ono je to asi ruzny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2016 14:21
- Nahlásit
Maya
ajo to sem zapomela, ze uz problemy mel... a je velky riziko ze oslepne nebo se to spis bude jen postupne zhorsovat?
|