| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 17:20
- Nahlásit
cernej caj
ps: kdo si koupil nejakou zeleninku a zakysanku si prorazil v batohu rohem
Vytekla durch nebo zbyde? - tusim spravne na coleslawa?
V utery uz stehy, pak uz o jeji hnate nechci ani slyset.
na protapku s feri a vero
Tak vero moc pozdravuj, kdyz na nas tady prdi. A Buldozera za me podrbkej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 17:56
- Nahlásit
Fifi
no, tak na oliznuti kelimku zbylo ale tak sak zeli se nic nestane do pondeli, a mozna ho uzeru i tak
tak to je supr, ze uz pudou stehy ven
vyridim a podrbkam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 19:10
- Nahlásit
ctu ted zazracny uklid - koupila sem segre, kdyz sem sla kolem knihkupectvi - tak nez ji predam, ze bych si z ni taky neco pocetla a docela zajimavy, i kdyz teda autorka ma taky ve zvyku vsechno 6x zopakovat takze clovek precte 30 stran a ma trochu pocit ze se mu moc opakuje ale jinak je to zajimavy, tak to snad stihnu docist a to me ceka porad jeste ukladna vrazda, kterou sem se tesila docist ale nestihaaaaam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 19:20
- Nahlásit
cernej caj
tak super, že se svícen líbí
kniha vypadá zajímavě, ale podle komentářů to teda vypadá že to je ten typ rad vyhoďte co nejvíc věcí a pak toho budete míň v uklízení
no nevim, popravdě ten prach se stejně musí utřít všude, i na prázdnejch policích
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 19:25
- Nahlásit
Maya
jak sis uzia dneska volno?
jojo, pise tam vlastne hodne o vyhazovani v prvnim kole (ale zas ja v malinkym 2+1 mam fakt problem kam ukladat... ono kdyz loznice ma 13m2 a je to k tomu tvuj hlavni skladovaci prostor, tak to zacina byt problem a to mam jeste hromadu krabic s kuchynskyma vecma nebo s loznim pradlem a tuny knih u tchanu v garazi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 21:26
- Nahlásit
cernej caj
a to si vem kolik lidí bydlí v garsonce a třeba i s dítětem, to máš ještě super
volno super, vyspala jsem se, pak teda nějakej úklid a pak venku, krásně bylo, mohlo by to bejt častejc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 21:30
- Nahlásit
cernej caj
jo a hodinu jsem strávila hledáním kabelu k netu neb ta kamera byse měla rozchodit přes něj, nekde tu musí bejt, protože se kupoval delší a ani prt, prostě ho nemám
a pak prej vyhazujte věci, ani je vyhazovat nemusím a stejně je nemám (jo tu dokynu jsem taky ještě nenašla)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 09:46
- Nahlásit
Maya
vetsina garsonek ale nema 13m2 no uz se tesim, az to bude plne v provozu vsechno
to se snad jeste najde
ja nevim, ty bys chtela at na tebe kazdej cuci?
k ty knizce:
v podstate tam pise, ze se ma uklizet po okruzich (zasadne mluvi o obleceni, knihach, papirech, drobnostech (kategorie, kam spada asi cokoli drobnyho) a vecech se sentimentalni hodnotou. takze vzit treba uplne vsechno obleceni, dat na zem a kazdou vec vzit do ruky a zeptat se, zda ti dela radost. pokud ne, dat pryc.
taky treba skladat obleceni by se nemelo na sebe, nebo ponozky rolovat do paru a pretahnout konec, ale treba tricko, kdyz je ve stavu jak by clovek dal do skrine a naskladal na sebe, ze je lepsi ho spis jeste 2-3x prehnout, aby stalo na kratsi strane a do skrine si to naskladat takhle na stojato, at dobre vidis uplne vsechno, co mas. Nebo do skrine na raminka davat nejdelsi a nejtezsi veci vlevo a smerem doprava jakoby odlehcovat a zkracovat.
taky, ze je nejlepsi udelat uplne celej uklid naraz. sama autorka jinak pise, ze treba vecer vse vynda z tasticky a uklidi na misto, a rano si to zas vezme (treba do separe kosicku na to urcenyho at nic nezapomene, ale proste nenechava to v tasce). a taky treba nez stosovat, je lepsi davat vsechno nastojato a stosovat jakoby do strany a ne do vysky, ze mas lepsi prehled kde co mas a taky nemas obecne pocit, ze muzes stosovat az do stropu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 10:19
- Nahlásit
v lese bylo krásně. Úplné jasno, mráz, sluníčko, sníh... psisko si to užilo, srnky jsme viděli (já dřív než Night, takže zcela v pohodě).
Teď Pepa s dcerkou odjíždí za mladým na hory a já jdu vařit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 10:21
- Nahlásit
jo a Jizerka měla ráno mínus dvacet...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 11:24
- Nahlásit
Xerxová
tak dobre, ze ste si uzili prochajdu a at se teda zavody povedou peknou kosu tam mate
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 18:42
- Nahlásit
cernej caj
no to moc nechápu, ty trička všechny vidíš přece i kkdyž jsou naskládaný na sobě, navíc když je budeš mít na boku, tak snad jedině napěchovaný, aby to drželo a když jedno vytáhneš, budeš z toho mít akorát hromadu
jinak já teda dávám trička na ramínka, se mi pak nechce přežehlovat ty sklady
a to vyndavání z tašky má důvod, že když to furt přendaváš, tak vyhodíš zbytečnosti?
s tím uklízením naráz teda souhlasím, taky to tak dělám, jednou za čas pořádnej úklid lepší než denně šmrdlat něco
jako ale sem si sama sebe představila při uklízení okruhu knih a to by byla naprosto zbytečná práce, protože je samozřejmě všechny potřebuju a představa vyhazování knih je teda brrrr
jo před pár lety jsem se donutila pár jich odlifrovat na půdu, ale byl to teda boj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 18:46
- Nahlásit
Xerxová
pěkná kosa, tak snad malej lyžník si zalyžoval?
u nás docela teplo, ale strašnej severák, že mi omrzaly ruce
ale sem se rozhodla pročísnout psy a zjistila jsem, že Kim má další bouli na zádech těsně u ocasu, docela velikou a na omak tak nějak stejnou jaku tu dole, tudíž asi to rozhodnutí nic s tou první nedělat bylo dobrý, protože evidentně se mu budou dělat další
musela mu vyrůst tak od vánoc, protože to jsem ho česala naposledy a nic tam určitě neměl, jako to je místo, kam mu člověk normálně nešahá a vidět v těch chlupech není, tak jsem si toho doteď nevšimla, ale ono je to stejně jedno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 19:01
- Nahlásit
Maya
ta zenska je japonka, mozna ze v japonsku maj vic suplat nez u nas
prej se to da slozit tak, aby to stalo samo
ja nezehlim vubec, nosim tilka a navic mam jedinou skrin s drzakem a v ni bydli kytary
jinak ja chtela dneska uklizet, tak sem si k tomu teda pocetla, kdyz uz sem ji mela pujcenou, ale taky vsechno potrebuju
tak snad to bude mit kim dobry, jako s tou prvni a proste to tam bude. Prece jen kolik mu je? 12?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 19:41
- Nahlásit
Maya lyžník nadšen. A my vlastně taky. Je mu pět a půl. Na lyžích nikdy nestál a extra pohybově nadaný není - takové normální pražské dítko. Za šest lekcí používá bez problémů vlek. Sjíždí (obloučky mezi plastovými kužely) celou dětskou sjezdovku. Umí na "skokánku" ustát malý skok... a hlavně se vůbec nebojí, všichni prťavci jezdí stále s úsměvem. Trenéři celé dopoledne sjiždí sjezdovku pozadu, aby viděli a mohli pomoci tam, kde je potřeba. Navíc jeden kontroluje nástup na vlek, druhý výstup z vleku. Další hlídá rozestupy na sjezdovce - a brzdí nedočkavce protahovacími cviky... Motá se těch "trenérů" kolem opravdu dost (pak je docela jasná i ta cena kurzu )
Hmmm - Mrňavka hlásí, že za rok "ona taky, ona taky... " Jdu hledat, jaké nejmenší přeskáče se dělají - ona je fakt prťavec... Ale mám pocit, že to bude jednodušší, než s běžkama - tam se moc nechytám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 19:44
- Nahlásit
Xerxová
tak to je skvely, ze si to tak uzil tak pristi rok si to bude chtit taky zopaknout nebo uz budete jezdit na sjezdovky sami?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 19:50
- Nahlásit
čaj my jsme běžkařský, ne sjezdovací... To, co umí není na žádné samostatné ježdění - jasně že to bude chtít pokračovat, má-li se naučit slušně jezdit. Prostě příští rok se bude platit ne jeden kurz, ale dva... Naštěstí u nás dobře funguje "kumulativní" financování - složí se rodiče a prarodiče a praprarodiče ze všech stran
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 19:52
- Nahlásit
Xerxová
tak je supr, ze ho to chytlo a na pristi zimu se maji teda oba na co tesit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 20:12
- Nahlásit
Xerxová
musi to byt asi dost fuska, porad z kopecka a aby jim nohy neujely
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 20:13
- Nahlásit
Xerxová
tak to si skvělě užil
brácha dává děti do těhle školek tak od 3 let, takže určitě vybavení na tyhle prťavce existuje
a to ještě v Alpách kde na ně mluvěj německy a těm dětem je to jedno
cernej caj
aha japonka, no japonci mají takovej většinou přřízemní nábytek, tak asi fakt spíš šuplata
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 20:21
- Nahlásit
Maya no ona Mrňavka má už tři a půl - ale její o rok mladší sestřenice má bačkůrky o dvě čísla větší Prostě Mrňavka je mrňavka... Ale sjezdovky na rozdíl od běžek dělají opravdu maličké - to sehnat půjde.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 20:43
- Nahlásit
Xerxová
tak jeste za ten rok muze prekvapit a nozka ji treba jeste povyroste, ale pokud je sance sehnat uz ted, tak urcite za rok budete mit z ceho vybirat
Maya
ale tak zajimavy na precteni to urcite bylo a treba ma asi fakt pravdu v tom nenechavat si veci, ktery te vubec netesi (asi jako nelpet na darcich, protoze smysl mel byt jakoze si na tebe nekdo vzpomel a to te potesilo takze to ucel splnilo a treba nemit vycitky a tkaovy veci fakt dat pryc kdyz se ti fakt jinak vubec nelibi)
chtela sem si dat vecerni romantiku ale ted si nejsu jista, jestli to neni polohoror
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 21:23
- Nahlásit
Xerxová
je to skvělouš!
Možná by mohly být dobré slevy, co jsem slyšela, tak prodejci mají 90% lyžařského vybavení ještě pořád na skladě.
Vyhlašuju tipovačku.
Co Cir dneska ukradl ze stolu a pokusil se sežrat?
Jako malou nápovědu - je to červené, výrobek, není to maso (je to jedlé)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 21:42
- Nahlásit
kachna Na Viléma dostávám velmi levně vybavení po dítkách mé kolegyně (vše jak nové). I Fanče asi seženu nějaký bazar - protože po ní to asi nikdo nezdědí - neb s ohledem na její velikost se u nás v příbuzestvu moc menších dítek ve věku lyžařském nenajde
Výprodeje jsou fajn - Vilík dostane pod stromeček (za rok) běžky. V Decathlonu za cenu běžek ve výprodeji komplet běžky s nášlapným vázáním, boty i hůlky... Málokdy mám dárek pod stromeček koupený v lednu Ale klasika - Fany má smolíka - ani náhodou velikost bot, ze kterých by za rok nevypadla nemají a nevedou... Jediné miniběžkové boty jsem našla značkovky - a dražší lyže i boty, než mám já a to mám vybavení slušný...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 21:51
- Nahlásit
Xerxová
a to mám vybavení slušný...
teď jsi mi připomněla, říkal první manžel, že má olympijský vybavení. Jen jaksi nedodával, že si ho kupoval jeho tatínek, když mu bylo dvacet
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 22:08
- Nahlásit
kachna tsss - nějaká drzá Já mám běžky relativně nový - dokonce i vázání mám už moderní, a zateplené botky... Jen prostě ty miniběžky s extrémně maličkou botkou nejsou běžně vyráběné a tak je to holt luxus...
V červenci jedeme s Trpajzlíkama do Dánska. A čtyřletá Fanča bude muset mít v LEGOlandu botky s vyšší podrážkou a vyčesanýho culíka Aby mohla na atrakce pro tříletá dítka (mají tam vše na centimetry výšky )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 07:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
Já mám běžky relativně nový
ale to vůbec nebylo na tebe , jen jsem si na to vzpomněla.
V červenci jedeme s Trpajzlíkama do Dánska.
Už se těším na report!
Na té poslední to vypadá jako
"Najtík je lésá pááán"
Jinak krása jako vždycky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 07:29
- Nahlásit
Kachna klíííd - já tě pochopila. Jinak aby to neznělo, že výšku Mrňavky neřešíme - neb je těsně pod tří procentním percentilem... S ohledem na to, že roste pravidelně, má jednu prababičku i jednu pratetu velmi malou (ale tak nějak ještě normálně ) a je to holčička, tak to necháme na přírodě a bude holt drobná
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 08:13
- Nahlásit
Xerxová
já mám holky někde kolem 10. perc. a Lucinka není nejmenší ve třídě a je stejně velká nebo o fous větší než o rok starší kamarádka. Takže chápu, že to tak být může.
Já si zas přijdu, že neřeším, že má Lucka nadváhu. No ale pak si uvědomím, že má jeden sportovní kroužek + chodíme plavat, s Áňou lítá povenku a nijak extra nezdravě nežijeme... Už se těším, až začneme jezdit na kole. Teda jestli už se to letos dáma konečně naučí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 09:10
- Nahlásit
Nad běžkama přemýšlím, ale zatím jsem ještě nevymyslela, jestli se nám vyplatí investovat do vybavení. Na jednu stranu si říkám, že je budem mít dlouho předlouho, na druhou stranu si říkám, jestli na to naše občasné projetí nestačí ty lyže co máme (stařičké, prakticky nevyužité běžky po rodičích)?
Stejně tak s dětma - jestli kupovat starší vybavení Lucince a pak ho nechat podědit obě děti nebo si to vždycky na ten týden půjčit? Ani jeden z nás nelyžuje a jsem si dost jistá, že mě to ani bavit nezačne (byla jsem na lyžích několikrát a nebavilo mě to ani jednou, běžky, to je jiná)
|