| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 10:47
- Nahlásit
Fifi odkaz na obrázek snad tady:
jinak v němčině skurrile stadt
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:09
- Nahlásit
Fajka
co bych dala za tahouna!
plíce a klouby bys za něj dala. Ty vole, to je lokomotiva, to není pes. na tomhle pracujeme hodně teda. je to o malinko lepší, to ano, je šikovná, ale mě bolí fakt všechno.
to by se i běželo...se jen zvedaj nohy
z asfaltu s ním by je zvedala tak leda z asfaltu, až bys padla na držku .Starty má opravdu raketový. Eh.
přetahovadla udělám a pošlu, no problémo
prima. Budu potřebovat už jen ty delší asi ,
.hlavně aby zas všecko vyšlo ven bez problémů...
no. z tohodle mám velestrach. páč fšicí naši pejskijové byli takový jako nepolykací, rozdrbali-když už, to ano, ale plivali to. Ona to žere .cry:.
Koš s prádlem mám úplě mimo její dosah kupříkladu. Včera po příjezdu domů jsem třídila prádlo a co nevidím? cupovala mi moje úplně nový bombarďáky-ešče ani jednou jsem je na sobě neměla, čekaly na vyprání
kachna_
, ale taky to vypadá, že už to budou poslední narozeniny
di do háje a nestraš, tohle neberu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:22
- Nahlásit
kachna_
ale taky to vypadá, že už to budou poslední narozeniny
čeká nás to všechny postupně...
PetraK
plíce a klouby bys za něj dala. Ty vole, to je lokomotiva, to není pes. na tomhle pracujeme hodně teda. je to o malinko lepší, to ano, je šikovná, ale mě bolí fakt všechno.
a to pružný vodítko nemáš? ten amortizér ti toho pohltí ty největší rázy a nebudeš mít zničený ruce a ona krční páteř...
prima. Budu potřebovat už jen ty delší asi
ok něco vyrobím, až se vrátíme...
upovala mi moje úplně nový bombarďáky-ešče ani jednou jsem je na sobě neměla, čekaly na vyprání
jéééžíííš jednu spodárožroutku už jsme tu měly a jak dopadla
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:33
- Nahlásit
PetraK jsem ráda, že alespoň trošičku vidíš, co je to skákací temperamentní psí dement. Já těch kilíček krotím pětasedmdesát... i když už je to pochopitelně mnohem lepší, než za mlada
Night je sice trhač a rváč - ale jednak vzorně rozlišuje, co se může (perfektně rozliší jeho plyšáka z psího pelechu a dětí plyšáky - fakt se jich netkne a má je často v dosahu i bezdozorově), a hlavně všechno plive - nic nepolyká. Takže nové plyšáky nejprve zbaví všech tvrdých částí (očíčka, čumáčky) a až pak dojde na "střeva". Sousedka suší od včerejšího večera plnou šňůru plyšáků po vnoučatech - prý je náš obluďák musí mít na likvidaci voňavé a čisté
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Ešče vjetčí debíl, než jsme doufali
Modelína
aha, tak nic
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:42
- Nahlásit
Fajka
a to pružný vodítko nemáš?
to mi s nácvikem moc nepomůže, potřebuju pevný vodítko, který ji naučí chodit normálně a ne jako kretén kříženej s raketou dum-dum.
ok něco vyrobím, až se vrátíme
klídek, zatím to nespěchá
ž jsme tu měly a jak dopadla
no právě. Ona je v tomhle fakt hovádě.
Xerxová
že alespoň trošičku vidíš, co je to skákací temperamentní psí dement.
jojo, tak trochu sourozenci . Však na tom taky pracujeme. Ona v tomhle vůbec nemá stanovený hranice, to ji nikdo neučil Je schopná vyrazit, ve vzduchu udělat salto a říznout s sebou na záda. Ale jak říkám, už je to lepší. Já mám problém v tom venčení se - tedy v tom, že musím rozlišit, kdy má tendence jen tak střečkovat a kdy jde na ni potřeba se vyvenčit. Moc viditelnejch rozdílu v tom není a já bych ji nerada klidnila v momentě, kdy se chystá vyvenčit. Protože to venčení to problém je a já chci aby se to naučila a neměla u toho nic, co by ji brzdilo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:42 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
chtěla jsem ti tam dát ty obrázky z rajčete - a taky mi to nejde...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:45
- Nahlásit
kachna_
Asi bysme ty králíky uřkli nebo co
no to jsou fakt chytrolíni...známej má asik 100 holubů a očkuje si je sám...nevím teda jestli se holubi smí...
Nevím proč je tady lidi nenechávají očkovat, pořád jen slyším, že to k ničemu není...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:48
- Nahlásit
PetraK
jé to pro mě novinka, jste pořídili k maďarovi němku, ale určo si rozumějí že
Čas letí neuvěřitelně letí...Bukísovi bude v lednu 8, jakoby to bylo včera, když jsme domů přivezli ten zrzavej ukňouranej uzlíček...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:50
- Nahlásit
PetraK
rozklikla jsem na Rajčeti, krásně si hrají .Je to trochu obludka proti Rumíkovi že
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:59
- Nahlásit
denyk
jé to pro mě novinka, jste pořídili k maďarovi němku
no pro nás taky , Bubi odešla za Duhový most - a to doslova, protože, když jsme ji pohřbili, udělala se obří duha v plné kráse a spektru a trvala až než jsme dojeli domů. Rumouš byl pan Smuténka, takže se muselo něco udělat. Brtnik furt počuhoval po němci nebo fouskovi. Já bych radši brala fouska, pro jeho povahu, ale z praktickýho hlediska to do paneláku není nejlepší volba a plus taky lysivost, která se v chovu objevuje. A já se tam nepohybuju, tak nevím, jestli bych uměla najít fakt chovku, kde to není. Lidi dneska prostě jedou ve spoustě věcí levou. Takže prostě germánka. Máme ji od 14. září,je jí devět měsíců, klasickej kotcák, kdy jediným jejím úkolem bylo rozlovit se, rozběhat se za zvěří, stopovat zvěř..... a to bylo všechno. Neumí nic, všechno se učí a já si pořídila výbornej léčivej gel na klouby, vazy, šlachy a svaly. Opravdu to léčí
krásně si hrají
jojo, moc ráda se na to koukám. Jak se začnou masit, hulákáme - Veen, běžte veen hovada! Na louku!! a oni už běží a já tam dělám družinářku , dozoruju je, aby madáme nevzala čáru. Jak si dohrajou, volám Pipinýýý domůůů, domůůů a oni utikaj domů pro piškůta. Pokud ne, jest jim zavřeno před čumákem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 11:59
- Nahlásit
denyk a to jim obludka asi ještě kousek vyroste
PetraK už má poprvé odháráno a nebo se teprve chystá ??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 12:06
- Nahlásit
Xerxová
bé je správně.
Mám slíbenou obří klec od Evy, od které jsme měli Ešuska. Uvědomila jsem si, že je Chovanka tak trochu moc kopyto a jelito s hovadskejma nápadama a nerada bych, aby prošla skleněnou výplní dveří. Takže teď jen klec dostat z Pardubek sem k nám a začít s nácvikem. A pak se uvidí. Moc ráda bych, aby to šlo, nechci s ní šíbovat. Bylo mi to jasný od začátku. kdyby bylo nejhůř tak ještě - ale to nesmí mrznout - může odhučet Brtnik na ty kritický dny na chalupu. Svírá se mi kapek žaludek a půlky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 12:09
- Nahlásit
PetraK
to mi s nácvikem moc nepomůže, potřebuju pevný vodítko,
no ale to si chytneš před tou pružnou částí když jí potřebuješ usměrnit a když nečekaně vyrazí tak tam máš tu amortizační část...páč pokud je to raketa tak si těma výpadama na tvrdo zničí krční páteř
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 12:09
- Nahlásit
PetraK
Bubi odešla za Duhový most
letos tam nahoře bude plno...a tady smutno, mluvila jsem i s Darenkou...je mi to moc líto
obří duha v plné kráse
příroda umí, příroda rozumí
Opravdu to léčí
tak tomu věřím to cejtíš svalíky a kostičky, které si nikdy necítila
jinak fousek taky skvělá povaha, to máš pravdu...
Xerxová
asi ještě kousek vyroste
jojo to určitě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 12:25
- Nahlásit
denyk
Nevím proč je tady lidi nenechávají očkovat, pořád jen slyším, že to k ničemu není...
1) no páč páni veterináři zhusta brali jednou jehlou celou ves nebo nechali vakcínu moc dlouho venku a ono to pak nefungovalo, že (sice je to už vet generaci nazpět, ale tohle se nezapomíná)
2) očkování a krmení granulema s kokcidiostatiky dělá neplechu, když to neumíš
3) některé rychlé průběhy chorob lze zaměnit třeba s morem a pak se logicky divit, že to nefunguje
4) odpor k očkování, jako u lidí, např. v Nizozemí se neočkuje vůbec.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 13:48
- Nahlásit
Fajka
.páč pokud je to raketa tak si těma výpadama na tvrdo zničí krční páteř
ne, zničí mi dřív ruce - držím ji právě v tom krátkým a ty výpady už nejsou nečekaný, i už tolik netáhne, nejančí - spíš,že už z toho začátku mám ty ruce rozprasený a nemají šanci být ve skutečným klidu.Normální chůze a přivolání jsou pro mě prioritou, takže to prostě musíme zmáknout v co nejkratším čase. Mám slíbený od kolegyně kšírky, uvídíme, jestli jí budou. Nejlepší na tohle jsou podle mě kšíry a pevný vodítko.
máš tu amortizační část...
to ale stejně musí být na postroji, ne na obojku. Jinak tu prdu koupí stejně. A ono- když jsem viděla, jak s ní jebnul předchozí majitel o zem, tak horší nárazy už mít nebude, to nebyl hezkej pohled.
denyk
příroda umí, příroda rozumí
jo. Já jen jsem tomu nemohla uvěřit nějak, byl to tak přímočarej nápis, že mi to hlava hned nesešrotovala.
to cejtíš svalíky a kostičky, které si nikdy necítila
nejhůř klouby a vazy v lokti. Však taky Brtnik byl upozorněn, že tuten pes ho bude stát hodně peněz- už jsem si vybrala něco na hadříčkách a ešče si zajdu na maságe..... ... páč tý práce co mě s ní čeká, to se musim hejčkat
mimochodem - nejhořší je učit něco někoho z rodiny. Byli jsme v lese, vysvětlila jsem mu co po něm chci, co má dělat............ no jo no...."Ale dyk to nejde!" "De!! Musíš mít pořád, pořád v ruce něco připravenýho, musíš mít na ní voko, vodítko drž takhle, - ne takhle, TAKHLE!.... Proč už si jí nepochválil?" "Já to nestih" "Musíš mít pořád něco připravenýho, sakra!" "To nestihnu!" Jak mám mít v ruce vodítko, piškoty, hlídat ji....!"
Ach jo, to bude ešče práce. Právě proto nemám na to, abych někdy někoho učila, jak zacházet se psem.
Xerxová
obludka asi ještě kousek vyroste
myslím, že by si s Nýtkem dost sedli. Jen by mu nesmělo vadit,
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 14:05
- Nahlásit
kachna_
jasně chápu, já to mám prostě jinak než lidi kolem,
kdyby mi ti králíci takhle vychcípavali,asi bych se
snažila přijít tomu na kloub...
PetraK
jebnul předchozí majitel o zem
myslivec, co
nejhořší je učit něco někoho z rodiny
Brtník zaslouží taky kokína
snaha se cení
nemohla uvěřit nějak
chápu, člověk si musí dát dokupy souvislosti, nakonec ale kdo chce, pochopí...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 14:25
- Nahlásit
denyk
myslivec, co
jo. protože - povel daaun pes nemusí mít rád, ale musí ho umět.... no tak ještě bych to pochopila, ale to by ho ten pes opravdu musel umět. pro mě umět znamená, že ho ten pes provede bez toho, že s ní jebnu o zem. A to navíc ne v nějak extrémně vzrušivým prostředí, jako je chodba psince. ale co no. Tohle nezměním.
Brtník zaslouží taky kokína
NE! Já zasloužim kokina. Páč von si vyhlídnul milenku a já se z toho můžu po... . Já bych potřebovala mít tak na tejden volný ruce - tzn. Brtnik by vzal Rumíčka a odjel někam do kšá, abych se mohla soustředit na ni, čistě jen na ni a nemít výčitky, že se nevěnuju Rumíčkovi. Ale to by se mi kuwa stýskalo po obouch a stejně bych měla výčitky, že se nevěnuju Rumíčkovi.
chápu
bylo to hrozně zjevný, jak vzkaz na bilbordu. Navíc v sobě řeším to, že shodou okolností a v kontextu s tím, jak ona všechno všechno dělala pro mě, tak jak jsme řešili tu dovolenou, jestli jet a kam, protože bylo nasnadě, že ona velký výlety nedá, pak to vypadalo, že jí - jak je u nás zvykem, už jsme se tomu smáli - je před dovolenou zas blbě, tak jsme to plánovali už spíš jako na chalupu a ona chvilku před dovolenou odešla, jak kdyby ........
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 17:00
- Nahlásit
brut
je mi to moc líto, nevim ani, co říct....stará generace nás postupně opouští...holka hodně sil ti přeju, brečim s tebou. Včera měla by Máňa 15. narozeniny. A´t dokážeš vzzpomínat co nejdřív s úsměvem na rtech a ne se slzou v oku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 17:56
- Nahlásit
brut
psala sem uz na fb... at ti smecka a vnoucek delaji radost dal a hodne krasnych vzpominek at te provazi
docitat vas jinak zatim nestiham. hlasim se z vily kateriny, je tu krasne novy boty drzi ale maj na pate nejakej odpruzenej kus pro pohlcovani narazu tak to mam cely vyryty do paty a 15+ km je s tim uz jako za trest ale jinak sou fajn a ty vyyyyyhledyyyyy!
slapkam at to slape!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 18:08
- Nahlásit
petrak
a jmeno toho gelu mas kdyz me o cas bolej klouby dala bych si rict.
junak uf vas docist..
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 19:27
- Nahlásit
Night je zdá se fotbalový fanda - fanoušci řvou tak, že je to slyšet na zahradě a Night nechce domů - vrtichvostí na výbuchy radosti i vzteku...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 19:29
- Nahlásit
včera mě to tu nefungalo
brut
To je mi moc líto. Držte se a mazlete ty co zůstali, to pomáhá.
kachna
pěkný ovečky, jsou fakt tak mrňavý?
králíci teda fakt zvláštní a hezký
my králíky neočkujem, protože dřív to pochcípalo i přes očkvání a teď je to v pohodě i bez očkování od tý doby, co nekrmíme trávou bo prej z trávy chytaj zaječí nemoci a asi fakt jo
PetraK
pěkně teda válčíte, přeju i nadále pevné nervy a ruce
Brtníkovi se nedivím, taky tenhle level multitaskingu nedávám
Lokinek je hodný štěňátečko a nebejt toho jeho honění zvířátek, byl by úúúúplně dokonalej
máme tu neteř, na zejtra naplánovanou velkou prochajdu, tak doufám, že se nezkazí počasí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 19:42 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Rrumstajn,
vas docist, to je neco. Koukla jsem na fotky u Esusky a teda, Talinskyho rybnika je slusnej kousek, krasavica jedna. Bukvicka od Denyky se snad rychle zhoji, zdravim!
A posilam jedny dnesni dvojcatka, pokud teda bude kecup spolupracovat - vlevo Kremylek 11,5 a vpravo omladina 1,5.
Kremylek prelibezny, zamysleny.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 19:43
- Nahlásit
maya
tak si ji uzijte, mas dovcu? ma byt jeste peknw
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 19:55
- Nahlásit
fifi
jeee uz se tesim na fota i z pc, ale teda kremylwk krasavice a pruhatec je krasnej dospelak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 20:25
- Nahlásit
Fifi
Pruhatec vypadá jako Kremylek v jiný barvě.
cernej caj
jj, mám dovolenou dneska a zejtra
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 21:17
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Moc a moc vám všem děkuju.... jsem dneska zjistila, jak moc je tady najednou prázdno a smutno. Opravdu, jak si člověk zvykne na víc psů, tak pak je bez nich jak bez ruky...
Clo je zmatená, pořád Bruta hledá, Karamelka na tom není o moc líp. No a já se pokaždé ohlížím, když jdu ven, kde jsem ho zase ztratila.. V neděli přijede malý a dost se bojíme jeho reakce. Pro něj byl Brut parťák na mazlení. I díky své velikosti k němu skvěle pasoval. Clo je ještě poplašňák a navíc potrhdílo, které se skoro vůbec nezastaví, takže spíš s Kristiánkem blbne, než mazlí..
Věřím, že časem k nám zase přijde nějaká holčička, která bude potřebovat pomoct jako Aluška.
Nejhorší je, že ze staré party fakt už téměř nikdo není. A to většina nebyla ani tak stará. Mno a ti mlaďoši už taky nejsou úplně puberťáci. Zase nám tady ale roste generace poplašňáků viz Rumíček, Clo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 22:07
- Nahlásit
kdyby se někomu hodilo, tak další stránka s předpovědí počasí
natáhne to mapu a stačí kliknout na nejbližší stanici a vpravo na předpověd na 10 dní
je tam i historie, vloni dneska bylo u nás 10 stupnů.
https://www.wunderground.com/
|