| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 00:35
- Nahlásit
birma
dnešních NW tréninků - první dva vzorky jsou kraťoučký, ten třetí nám to protáhnul...
No v tom poslednim teda nevim, jak se spravne trenuje. Ale bylas pomerne dost narocna vuci Adamkovi, tohle by prestalo bavit i Hujera Kremylka...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 00:39
- Nahlásit
Fifi
jojo bylo to dlouhý, Verča nějak zapomněla na to, že Adam jde hledat do místnosti po nekonečně dlouhýá době a podruhý v životě. Kde ten vzorek je jsem nevěděla a hrozně dlouho jsem myslela, že je v topení, kdy ho podle mě měl logicky snadno najít, protože tudy krásně proudí vzduch. Na sebe se za tohle celkem zlobim, na něj jsem ale strašně hrdá, protože bych nečekala, že bude hledat tak pečlivě (hlavně vejšky, že ho napadnou i nad jeho hlavou, protože ty neděláme vůbec) a že to vydrží tak neskutečně dlouho...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 01:17 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
Verča nějak zapomněla na to, že Adam jde hledat do místnosti po nekonečně dlouhýá době a podruhý v životě.
Vy se predem nedomluvite na tom, co pes zna a tak a jak mu teda udelat trenink co nejsnadnejsi nebo dle jeho stupne znalosti proste prijemnej a akoratne casove primerenej? Aby byl za borca hrdopycha, ze po chvili nasel sam, fraja, byt treba v mirne ztizenych podminkach a nemusel mu nekdo rikat "snaz se"... Nevim, NW nedelam, ale tohle mi prislo pro nej umorny, promin. Ale! musim Adamka taky pochvalit - jo joo, fakt se snazil ti rict, ze chvilema uz pak nevedel, co po nem chces. Ale umi furu cviku, ste sikulky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 01:24
- Nahlásit
Fifi
Vy se predem nedomluvite na tom, co pes zna a tak
ano, na tom jsme se domlouvaly. Spíš si podle neuvědomila, že ten úkryt je tak těžkej...
tohle mi prislo pro nej umorny, promin.
to se mi neomlouvej, však jsem psala, že jsem uvařila psa a nemyslela jsem to jako "haha" nebo plácání se po ramenou, ale jako popis toho, co se (bohužel) stalo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 02:02
- Nahlásit
birma
Jasny, tak ja bych takhle psa uvarit nenechala, ja bych to tak v pulce ukoncila, nenasli radcove? neva, priste najdouuu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 02:13
- Nahlásit
Fifi
tak ukončit bez nalezení by pro nás byla spíš cesta do pekel. Spíš jsem ho měla navést, kde hledat. Ale tak lekce a zkušenost to byla pro nás pro oba a příště budu chytřejší já a uvidím, co si z toho odnese on...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 07:20
- Nahlásit
já mám dneska podovolenkovou dovolenou (o víkendu jsme měli slavící maraton - v sobotu jsme vařili pro 14 a včera pro deset)...
Takže jdu všechno vyžehlit, a koukám že se musím i tulit - Night se mi navezl na klín, že je chudinka nepohlazený...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 07:21
- Nahlásit
fifi
tak snad jeste zaprsi,drzim palce. aspon to ochlazeni u vas taky mate?
birma
tak to je adam sikovnej, ze to nasel
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 08:40
- Nahlásit
PetraK teriéra na Skye jsme neviděli, ale jedna skotská vižlice by se našla...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 08:57 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Rumštááááájn
Výstava proběhla! Lidi nějací přišli, pomazlili si králíky a dokonce! jsme nezmokli. A že to vypadalo hodně zoufale.
Ráno jsem jela v průtrži mračen, vyzvedla klíče a našeho člena odeslala zpět do postele (81 let a líčil mi, jak se o něj snaží angína), dojela na výstavu a tam bezmocně sledovala déšť.
Ale déšť postupně ustal, a začalo to být veselejší. V letu jsme narvali do klecí seno, posoudili, já jsem po letech dokonce nosila králíky (a bylo to boží).
Odpoledne nám přišel starosta a naše ještě před měsícem dost bezvýchodná situace začíná být možná i opatrně východná (máme dvě tři možnosti, kam se vrtnout).
A nezabila jsem jednoho našeho člena. A že mě jako fest naštval. Přišel až když už bylo skoro hotovo a ještě pyskoval, kdo bude zavírat boudu apod. (což jako nebyla jeho starost vůbec). Řvala jsem. Nepochopil to. Proto neřvu. Nefunguje mi to
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:04
- Nahlásit
kachna
oni vam chteji zrusit kralici klubovnu nebo tak neco?
alespon jste si to uzili ja vcera moc ne
a dneska akorat pondeli a hnusny picasi a deprese
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:29
- Nahlásit
kachna
tak to je skvely ze to tak vyslo a mohla sis ponosit kozisky
hele nevite jestli je do drazdan nutna eko plaketa? z telefonu se mi nedari najit jak je to letos, jen z lonska a tam pisou ze do drazdan netrrba
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:38
- Nahlásit
cernejcaj
tady dole by mela bejt nejaka mapa
Esuska bude urcite vedet
http://www.krusnohorci.net/zpravy/655-nizkoemisni- zony-v-nemecku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:40
- Nahlásit
čaj mám v Drážďanech synovce (zůstal tam pracovat po studiu na technice) a když za ním rodičovstvo jezdí tak myslím nic neřeší. My tam byli naposled loni - a nic. Ale dneska se ti zeptám, naposled tam ségra byla v pátek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:42
- Nahlásit
maya
me se to na mobilu nenacita
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:43
- Nahlásit
xerxova
dekuju za info.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 09:54
- Nahlásit
Maya
my jsme byli v nájmu u rybářů a syn ono slavného osvíceného Švehly nesdílí zjevně jeho lásku k ČR ani Hostivaři a při první příležitosti rybáře vyštval (už podruhé porušil zákon, první soud rybáři vyhráli, ten druhý už by se jim nevyplatil, protože by jim pomohl jen o tři roky a oni mají kam jít jinam a navíc jim klubovna asi zůstane).
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 10:39
- Nahlásit
Xerxová
plácám se se žádostí (průvodní dopis jsem myslím vymyslela dobře), mohla bych prosím využít Tvých zkušeností, přeposlat Ti celý dokument a poprosit o pár rad?
Tedy jde mi o tohle:
V sobotu k nám přišel starosta, řekl nám, že by nám pomohl a máme si podat žádost.
1) Zatím jsem napsala průvodní dopis
2) k tomu mám žádost, ale nevím, jak ta by měla být podrobná
3) nevím, jestli mám přiložit nějaké představení základní organizace
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 10:43
- Nahlásit
birma
jestli neznas tak na povzbuzeni, sice tyhle fora uz nebejvaj moc aktualni a pouzitelny k didkuzi: ale najde se tsm spousta zajimavejch veci
https://forum.unilang.org/index.php
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 11:08
- Nahlásit
kachna klidně pošli, jestli poradím, netuším...
čaj do Drážďan nic neřeší, běžně příjezd, parkoviště (i poblíž památkového centra)... nikde na žádné limity vjezdu nenarazili.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 11:23
- Nahlásit
Xerxová
díky, posílám, jde mi hlavně o "pocit" člověka, který oficiálně o něco žádá. U nás tohle vždy dělala předsedkyně, ale ta už na to nemá fondy (časové, osobní)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 14:34
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
Děkuju kamsi nahoru za to, jak super je Rumíček a doufám, že mu to vydrží. A trpně děkuji Bubrdli, za ten dárek co mi nadělila .Myslim, že vhodnější jméno, než Taly by bylo Róza. Koza Róza!! Její matka byla Stračena - protože je hrozná kráva. a otec Nukleární hovado - protože se přesně takhle pohybuje prostorem (tudíž problém ji pustit navolno :cry . Pradědeček Libeňskej plynojem - ten pes ukrutně prdí a smrdí. Při návratu domů, nejdou otevřít vchodový dveře, protože je zavalil smrad. A Prabába určitě pracovala v lampárně, protože ta krafka NORMÁLNĚ ROZSVĚCÍ světla . Budem mít pěkně mastnej účet na elektriku. Opět musíme zamykat dveře do pokojů. Neumí se venčit - dneska ráno hodinu a čtvrt, než vytvořila louži a vyprodukovala hromadu - na sběr exkrementů musím nakoupit igelitky, pytliky nestačí. V rámci nácviku trpělivosti a povelu "čekej" si zahrála svůj první hlavolam - plato od vajíček a moc se jí to líbilo. O víkendu měla srajdu, jako první co stihla po příjezdu na chalupu bylo vyčůrat se opět v chalupě. Dvakrát. Hezky tam reaguje na "Pipinyyy jdeme domůůůů!" Vyhodíme je vždycky na louku za zahradou, ať se masakrujou tam, protože zahradu už stihli dost zničit a když vidím, že už končej, utíkám do zahrady a volám "pipinýýý domůů, jdeme domůůů!" a letěj Jsem vděčná že máme tu chalupu, protože tam ji fakt můžeme nechat vypustit páru, tady v prahé si to zatím moc lajsnout není kde, při jejím způsobu pohybu mám strach, že někoho sejme. už má ale první pražskou kámošku - Belíše, včera si dali na louce za barákem masakéro. (nikde nikdo nebyl). když si daly přestávku, nechala se i zavolat . Rumíček byl smutnej, protože jeho kámoška Belíš na něj prděla a radši se masila se Stračenou. Dneska ráno byl Rumíček za pana učitele, protože opět nikde nikdo nebyl, pustila jsem čupku, ta dala třista kol a pak se řítila, že se budou masit. Rumíčka jsem požádala, ať sedí, sedí, sedí a nikam nejde. Byl poslušen a když se Talina na něj nařitila, že se budou masit, tak seděl seděl, seděl a pak jí poslal do ..... do kšá. To jí zarazilo, páč s tím teda nepočítala, mohla jsem ji zavolat, pochválit a odměnit. Dneska zvládli dvě hodiny o samotě. Jen teda madam fakt piskoří, když Brtnik odchází. U mě to tak hrozný není, páč, krom toho, že teda nejsem ten chlap , tak je i zvyklá, že vlezu do dveří, zavřu, otevřu, jdu do jinech, vylezu jinudy, zas zalezu jinam..... a za chvíli zjistí, že sem magor, co furt chodí sem a tam a nemá cenu se vzrušovat. Brtnik dostal pokyny a scénář a tak jsem zvědavá, jak jim ten nácvik půjde. Těším se na odpoledne. Brtník fásne Rumíčka a balonek a já se pujdu trýznit s tou čůžou flekatou. Pak si dáme sraz v polích, aby se mohli vyřádit navolno. Mimochodem až vám bude myslivec říkat, že ten pes nemá loveckej pud, zamyslete se nad tím, zda můžete lidem věřit, pak předejdete tomu,abyste skončili s hlavou mezi lavičkou, protože kolem letěl kos.... tak asi tak to bude všechno???
birma
Blázníš? Máš ji dva dny a už máš pocit, že by měla vnímat venku?
, ne já vím, to byly jen takový vnitřní pochybnosti.Má tam v chování takovou tu odtažitost. Ale, pracuje se na tom. Uuuuuusilovně a malých pokroků již viděti jest , vnímání "venku" začínáme učit nekynologicky ..... na balkoně
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 14:42
- Nahlásit
PetraK koukám, že máš veselo. Řekla bych - máš, cos chtěla , užívej si to, jak tě znám, tak za pár týdnů už budeš mít kolem sebe samé vzorňase
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 14:43
- Nahlásit
Jo a odkud je to import ?? Holka opravdu hezky vypadá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 14:57
- Nahlásit
PetraK
koukam se mate moc orkne a nervy budes mit hezky posileny
prdi z jidla, staci jidlo upravit a zadnej smradoch nebude
jak se hraje ta hra s platem od vajicek?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 14:58
- Nahlásit
Xerxová
krasna je protoze neni tak jednobarevne nudna
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 15:08
- Nahlásit
Prosím vás, já mám tetkon výčitky, že vždycky napíšu nějakej výkřik a zmizim a ani nestačím reagovat na to co a jak ostatní. není to nedostatkem zájmu o ostatní, alébrž vytížeností Koláče. Vono se to časem zase vylepší. ....doufám
Xerxová
koukám, že máš veselo
jo mám. Má hroznou sílu, a hrozně moc chce za psema, takže co?? No takže nic, co bys neznala pokud často škytáš Ty a nebo pan Nýtek, tak tady máš vysvětlení. Je schopná vyrazit a hodit záda Což pro ni neni vůbec dobrý a ani pro mě ne, resp. pro moje rameno, loket, zápěstí a záda. Má starty z nuly na sto v pikosekundě. A teď není ještě prostor pro to , tohle řešit.
Myslela jsem tuhle, že budu vraždit. 2x během jednoho venčení. Ona má potíže s tím se vyvenčit, takže musí mít klid. Jako že fakt klid. No a tak si tak chodíme na tom plácku, kde se jí to už několikrát povedlo, snažím se jí klidovat.... a když už to vypadá, že.... tak se k nám řítí čůza s nevychovanou retrívřicí (mají už 3. retrievra a ani jeden nebyl vychovanej), která jí táhne k nám. Volám na ní, že TEĎ ne, fakt ne, že potřebujeme prostor, že fena se neumí venčit a potřebuje klid. S komentářem " Jen si potřebujeme čuchnout, já ji jinak nedostanu domů....." se řítí ta pi...zda dál. Mno, na to, že jsem v tý době měla Talinku v ruce pouhých 24 hodin, jsme na tom byly v ovladatelnosti líp, než tyhle dvě. protože Talina sice jančí, ale umí odejít. No takže bylo po plánované akci "Čůrej Talinko, čůrej" Páč zas byla jurodivá. A dobil mě soused na balkoně. Páč aby mi člověk, s kterým cvičí na vodítku teriér, který to vodítko nikdy neopustil, říkal se satisfakcí v hlase - "ta s váma ale pěkně cvičí co?" /neb konečně viděl na vlastní voči, že "Voni taky!! /na to v takovej moment moc náladu nemám. POdívala jsem se na něj, mile jsem se usmála a sdělila mu, že máme Talinku doma teprve 24 hodin, narozdíl od některých. Poté jsem řekla, "Taly poď dem! a šly jsme
Import je to z Polska, takže asi šunt nějakej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 15:19
- Nahlásit
Maya
se mate moc orkne
jakže se to máme?
prdi z jidla, staci jidlo upravit a zadnej smradoch nebude
jojo, to je mi jasný, má grancle nějaký profi či co - Trailer??. Tu srajdu - to je podle mě kombinace změny, určitýho stresu ze změny prostředí a hlavně toho, že říkali zalít klidně i vývarem a....... ten jí podle mě teda dobře neudělal. Dneska už naščestí bobek tuhosběrný.
ak se hraje ta hra s platem od vajicek
je to jednoduchá hra. Začneš s platem od vajíček a granclema - dáš do každý jamky jednu. Psa posadíš, necháš ho dívat se, jak to připravuješ (Taly musím pochválit, že seděla, i když tam byli s Rumoušem najednou) pak - pes pořád musí sedět, dáš plato na zem a vyzveš ho, ať si to vyzobe. jakmile pochopí princip, nedáváš už všude, ale jen sem tam. Já pak ještě dělám to, že místo granclí dávám kousíčky plátkovýho sýra, který není tak dobře v tom platu vidět a pes si to musí vyňuchat.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 15:19
- Nahlásit
PetraK Poláci umí hezký psy... dogy určitě Jinak ve Skotsku bylo hodně lovek - vedli španělé (špringři), pak němci (dost častí), maďaři, kupodivu jsem neviděla ani jednoho anglického, irského či gordn setra. Hodně terošů (žádný skotský), hodně retrívrů - Nighta chtěl sežrat ten kudrnatý - fakt ho nemohli udržet... Řada retrívrů byla hodně lehoučká, i na tuzemské pracanty mi přišli odlehčení... Fleti i labíci.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2016 15:21
- Nahlásit
PetraK a oni to plato nerozeberou ?? Night je miluje - udělá z plata drť během pár milisekund
|