| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 09:58
- Nahlásit
kachna_
a to nemluvím o 50+ Batynce. Batynka vedle Ferinky, to byl neskutečný rozdíl.
to člověk nestačí koukat . Já jsem ráda, že na něj takhle koukli, protože mě přišel fakt úúúúplně malilinkatej a říkala jsem si i, jestli to s sebou nenese nějakou zdravotní vadu, tak mě to uklidnilo. No on je prostě takovej špalíček trpaslíček. S Cuprumicí by tvořili ideální pár
Mně se líbí taky moc
nedivím se, je taková přirozená, milá - o sourozencích
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:01
- Nahlásit
kachna_
ajooo to sem vubec nepochopila
jojo, krasne si je vyfotila, muzes je tam fotit kazdej rok na porovnani
jojo, feri ma 48cm ale jak je jeste navic dost ctvercata a nechlupata, tak me znalecky lidi co poznaj spice rikaj, ze mam krasnyho stredaka pritom tim ma cca 49/50, takze neni skoro vubec rozdil ve vysce ale pritom je hrozne "velikej"
Maya
jak ted moda u selmic je mit co nejmensi a nejdrobnejsi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
depesaci jeste zijou?
MÁ-JO! zkus se zeptat na něco úplně jinýho a jinak, nebo bude zle!!
tak jestli stajni jedou stejnym tempem
stačí tohle jako komentář:
It's difficult to say how far along we are, because a lot of the time everything seems to be going well - and then there are days and we just want to start the process all over again.
nez na horni tema nikdo nechce moc krejt
ty jo fakt? Merlin, kterej byl úplně stejnej typ jako Ešátor byl docela hodně žádanej pes - bohužel v době, kdy jsem chtěla štěně já, tak se rozhodli už s ním nekrýt.
cernejcaj
. Aj muj oblibenec bude mit krest ale su zvedava, jaky to bude.
Maya
moje oblibena kapela maka na novy desce uz pres rok
áá tak to bude kuldůra za pět set pro všechny koukám!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:31
- Nahlásit
cernej caj
jak ted moda u selmic je mit co nejmensi a nejdrobnejsi
on jako maďar má být střední ohař, to jo, jen mě se líběj velcí a mohutní - i z toho důvodu, že když má vléct lišku, nebo velkýho zající, nemůže to být párátko. nebo nemělo by být. no.Ale chápu to, že to směřujou do toho středu a ne mít nukleární hovada, jako byl Ešus. Krásnej, nejkrásnější Ešus
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:35
- Nahlásit
PetraK
tak ono kdyz je i prerostlej pes dost otitulovanejch najde se dost chovatelu ktery s nim nakrejou protoze jejich znslosti chovu jsou nulovy a obvykle se bohuzel domnivaj ze mala fena s velkym psem ty stenata vyprumeruje na idealni vejsku
a nebo samo ten pes ma extra jiny kvality a pak je ta vejska druhorada a i zkuseny chovatele do toho trochu rizika kvuli tem kvalitam jdou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:41
- Nahlásit
dalsi doporuceni ohledne jidla asi uz tisici prvni za chvili clovek ani nebude mit cas delat neco jineho nez premejslet co kdy a kolik toho sezrat
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/413298-ovoce-po -cviceni-zpusobuje-tloustnuti-stejne-jako-jeho-nad merna-konzumace.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:45
- Nahlásit
PetraK
jak rika maya, je problem pak s prekracovanim vejsky u psu, ktery pak logicky nejsou chovny takze problem s perfektnim psem na hranici vejsky je ten, ze muze mit prerostly potomky...
me se taky vic libi selmice na 39cm vysky s cca 8-10kg podle mohutnosti, kdyz to porovnas s selmici na 34cm s 5-6ti kg tak to je skoro polovicni pes a to je sakra rozdil... ja jakozto odchovanec na velkych selmickach ty maly vnimam proste asi na podobny brdo jako civavy...
treba u feri mi neva, ze je drobnejsi, mensi. Me ta jeji velikost dokonale vyhovuje, velka selmice je velikostne prijatelnej pes, ale zakrsla drobna selmice to bych fakt nechtela... jenze selmice drzej na ty spodni hranici do 35cm v poslednich letech, pac je to moda kvuli agi, aby nebehali ve stejny tride s borderama kde nemaj sanci a protoze selmice sou v tom rozsahu presne na hrane (do 35cm), tak to akorat tomu zmensovani nahrava
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 10:56
- Nahlásit
Maya
ten pes ma extra jiny kvality
tak on je Merlin fakt kvalitní pes po vzhledový i pracovní stránce a povahu super, takže já bych štěně po něm brala všema deseti. A předával dál, třeba shodou okolností zrovna Rumíčkův strýček je jeho potomek a fakt krásnej pes, milej s povahou zlatou, jak úspěšnej bude pracovně nevím, v tý době teprv začínal.
cernej caj
ze muze mit prerostly potomky...
jo jo, chápu, proto mi je i jasný, že se to teď snaží směřovat do tý střední výšky, kde vižla má být.
velka selmice je velikostne prijatelnej pes, ale zakrsla drobna selmice to bych fakt nechtela... jenze selmice drzej na ty spodni hranici do 35cm v poslednich letech, pac je to moda kvuli agi,
to je teda důvod: Hm a původní standard a snaha o jeho dodržejí je k čemu? K ničemu. Aaaach jo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 11:00
- Nahlásit
PetraK
tak standart rika vpodstate 36cm feny +/- 2.5cm takze...
Maya
necekane... je tam hromada cukru ALE podle me je jedno jestli zeres po cviceni brambory nebo banan, to zas uz neni rozdil
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 11:05
- Nahlásit
cernej caj
takze...
hm, takže za pár let tu bude šelmije varianta mini.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 11:32
- Nahlásit
PetraK
tak ono obvykle i ti mrnavi psi standard splnujou ale ono jde i o kostru a celkovou skladbu tela a pes se slabou kostrou vzdycky bude vypadat mrnavejsi nez stejne velkej pes s mohutnejsima tlapama hrudnikem hlavou atd
pri kryti vetsim nebo mohutnejdim psem taky hrozi komplikace pri porodu tim vetsi cim je plemeno mensi takze takovej zacarovanej kruh
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 11:44
- Nahlásit
PetraK
no prave... jako standart papirove splnujou ale...
Maya
no jak rikas, zacarovanej kruh a az se jim zacnou rodit pod hranici, bude problem to dostat zpet na standart presne kvuli tomu, co pises
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 12:06
- Nahlásit
tak jsme vyrazili na veterinu na poslední chvíli - ale brouček vzorně šlapal, žádné čmuchačky, zdržovačky... prostě jsme půlhoďky málem klusali. Pršelo jen trošku - takže to šlo. V čekárně malamut, vrčivá drobná belgičanka a Night - VZORNÝ !! V ordinaci vzorný - přátelský (až moc), přibral kilodvacet za tři měsíce výkrmu A páník nás nabral před ordinací - takže domů jsme se svezli
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 12:15
- Nahlásit
PetraKcernej caj
a pár let tu bude šelmije varianta mini. to doufám že ne ... ony ty velikosti jsou u šeltic prostě problém .... já říkám když kdo chce malinkého ať si koupí čivavu ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 12:27
- Nahlásit
HaZa
asi tak... uvidime, no...
Xerxová
tak to je sikula najtik
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 13:03
- Nahlásit
jo a jeden šok - Fakt mi bylo hodně ouzko Kontrola čipu: píp - čip nenalezen. Píp - čip nenalezen. Věděla jsem, že ho nemá standardně umístěn, i paní doktorka hledala všude možně - ale stejně ... píp - čip nenalezen. To by znamenalo píp - dovolená zrušena... Ale naštěstí asi na posedmé jiné píp - čip nalezen Má ho chlapec tam, kde normální pejskové mají známku na obojku. Prostě pod bradou Aneb čip cestovatel...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 13:15
- Nahlásit
Xerxova
ty jo to ses asi orosila
o tom cestovsni pid krk uz jsrm taky slysela
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 13:17
- Nahlásit
HaZa
já říkám když kdo chce malinkého ať si koupí čivavu ...
přesně tak. jenže - přemýšlejí lidi ve prospěch psů? Moc ne.
Xerxová
Aneb čip cestovatel.
huf, tak hlavně že se našel. Ešus měl taky cestovatele. A Nýtek má 1s *.
a Rumíček taky, páč umí nosit plechovky. Z první. A já taky, protože jsem kolegyni, co se jí pes vyšokoval z rekonstrukce bytu, poradila pár vychytávek hlavolamových, aby si pes mohl mentálně odpočinout a zalíbilo se, osvědčilo se, tak to jsem ráda.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 13:31
- Nahlásit
PetraK On už když jsme si Nighta přivezli, tak měl čip posunutý. Ale spíš na rameno. Kontroloval se od té doby čip několikrát (u vztekliny a letos na jaře při očkování, kdy už jsme se dohadovali, kdy co vyplnit právě kvůli Skotsku) A vždy byl načtitelný jakoby ze předku hrudníku. A dneska ne a ne a ne... Opravdu až když se načte "pod hubou"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 14:07
- Nahlásit
Xerxová
tak hlavne, ze ste nasli
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 14:19
- Nahlásit
hlavně ten čip musíme najít v noci ze středy na čtvrtek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 14:25
- Nahlásit
Xerxová
tyjo taky jsem znala případ kdy se ten čip nenašel vůbec
tak snad vám to dobře dopadne!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 15:24
- Nahlásit
Fajka jednou "odešla" celá výrobní řada čipů... byly stovky "nečitelných" psů. Přijít na něco takového na hranicích - tak je to průšvih...
Jinak opět další lijavec - doufám, že i u Fifiny něco spadlo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 15:24
- Nahlásit
cernej caj
jenze selmice drzej na ty spodni hranici do 35cm v poslednich letech, pac je to moda kvuli agi, aby nebehali ve stejny tride s borderama kde nemaj sanci
nejde o to, že by běhaly s borderkama (to by musely mít nad 43 cm, ale i takový už jsem viděla, od dlouhosrstý kolie prakticky k nerozeznání), ale že by měly o nějakých 15 cm vyšší skočky a to pro toho psa prostě neni úplně dobře, pokud je hraniční...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 16:15
- Nahlásit
jen ještě poznámka - psala jsem tady, že se pro jistotu stavíme na státní veterině pro kulaté razítko. A paní vetka úřední zkontrolovala vše (včetně množství účinné látky v tabletách, záznamy o očkování) a razítko odmítla dát, že je to zbytečné a nadbytečné a není nutné Jindy nic nekontrolovali a razítko dali
Vím, že to není povinné, ale bylo doporučováno. Tak už se nemusí.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 16:16
- Nahlásit
a zase leje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 16:36
- Nahlásit
Xerxova
tady ne ale zatazeno je
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 17:49
- Nahlásit
Rrumstajn.
Xerxová
doufám, že i u Fifiny něco spadlo
Poslusne hlasim, ze vcera v noci prselo presne 4 minuty! A ted jsem se vracela domu, vsude kolem slusnej lijavec, u nas mirny desticek a ted uz ani prd.
S tim cipem huuf teda, ze ste nasli - v mym okoli zadnymu psovi cip necestuje, ale stava se to. Bazusak ma datamarz a ani se nehnul.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 19:03
- Nahlásit
fifi
tak sem doufala ze u vas bude prset vic
birma
jak pises
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2016 19:07
- Nahlásit
Fifi
he, u nás průtrz jen jsem došla dom a zavrela za sebou dvere, to blo štěstí
jj, Kim a Dorin měli taky datamars a ten se ani nehnul, Loki nevím jaký má a ani jsem ho ještě nekontrolovala, ale u chovatelky ho měl na správným místě
|