| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:23
- Nahlásit
PetraK
pokud Brtnik uz je tak daleko ze hleda stene tak bych to asi nehrotila nejakou starsi fenkou ake tesila se na to stene
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:36
- Nahlásit
PetraK
Fifi
klikr mam na klikr uz umi lezet chvili na boku a nechat se prosahat nebo chvilku cesat a0niz by me ukous ruce
problem s obojkem je ten ze ho okamzite zakusuje a rve
na klikr jsme se dostali zatim k tomu ze ho ma pred cumakem aniz bx ho zakusoval kdyz ho prolozim ke krku tsk ho okamzite zakousne umi tak zkroutit hlavu ze ho do tlamy sebere i z krku
pri nasazovani se k nemu neshybam sedim na bobku a on sedi nebo lezi a ten obojek proste pri nasazovani kouse a rve a ano kdyz mu ho parkrat vytahnuu z ttkamy a chci znova nasadit tak pak uz se pretoci a chnape po vsem
asi jako reseni by bylo mozna dat mu kousat neco jjneho ale ja mam s timhle blbou zkusenost ze to jsem kdysi udelala s Aranem ze jsem hhoo takhle blbe naucila pri cesani misto klidu a casem to byl fakt problem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:37
- Nahlásit
Maya
no já uvidím. Ukážu a ať se rozhodne, já mu do toho kecat nebudu. Pravda je, že on chtěl germanistu už dýl. No jak říkám - se uvidí. třeba ještě něco osud přivane, změní...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:39
- Nahlásit
PetraK
jaky kotatkovy fotky? vy mate kote?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:51
- Nahlásit
Maya
obojek - nenasazuj, nech ho ať si vymyslí sám, že má do něj strčit makovici. Supr, že už se máš od čeho odšťouchnout. Nech ho, ať si v klidu zažije to, že tam tu makovici strká /stejnej princip jako s košíkem) a až si zvykne v rámci týhle hry tam tu kebuli sám nastrkávat, tak ho prostě necháš co nejvolnější a postupně nasadíš. Kouzlo je v tom netlačit a nechat to na něm. A postupovat podle toho, co sám zvládne, musí z toho mít radost a chtít jít zase o krok dál.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:57
- Nahlásit
Maya
jaky kotatkovy fotky? vy mate kote?
nenene kotě bohužel nemáme, ač by byl Rumíček myslím veleščasten. Protože si našel na dovolený nový kamarády. V penzionu měli dvě čerstvý koťátka a Rumouš chytil, jak jsem to já nazvala - kočičí nemoc, furt je musel pozorovat, jak je měl někdo v ruce, tak jim myl učiska, hlavu, zadnici... Blbý bylo, že feňule majitelů - statná dlouhosrstá ovčanda - měla taky kočičí nemoc, rozhodla se, že je jejich maminka. A tak Rumouš mohl dělat tatínka, ale nesměl překročit určitý kompetence. Jednou je nějak překročil a dostal takovej vejvar! . No a z tohodle bratrstva já mám habakůůk fotek. Tak je musím dodat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 09:00
- Nahlásit
Maya
koukala jsem že o tu maďarku někdo projevil zájem, tak to budu sledovat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 09:01
- Nahlásit
PetraK
no kdyz ho necham delat co chce tak mi ten obojek rozkouse
nebo asi blbe chapu co tim myslis
jako situace je ze dam pred nej obojek on ho zahryzne a zvejka
msm teda cekat az ho to prestane bavit a nebo bude obojek na kousky?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 09:07
- Nahlásit
Maya
co má jako nejjednodušší cvik - nejlíp spojený s klikrem? Umí třeba dřepkins a koukat na tebe?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 09:33
- Nahlásit
PetraK
s klikrem umi jen ten klid vleze na boku a placat packama do rotany
sedni umi jakztakz jako on i bez povelu sedi jak socha ale to mu nezabranuje hryzat do cehokoliv co se ocitne v blizkosti jeho tlamy
vtim ja vidim ten problem ns nej v podstate nemuzes sahnout aniz by ti hned neohryzaval ruce a to musim rict ze uz je to i tak mnohem lepsi alespon v tom ze kdyz neni zrovna rozdovadenej tak uz ohryzava jen lehce a ne az do krve
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 10:29
- Nahlásit
Maya
ns nej v podstate nemuzes sahnout aniz by ti hned neohryzaval ruce
přesná Fajfka jako mimino....jakmile se čék dotknul už mu visela na ruce jako piraňa......uuuuuuf..orosilo se mě čelo
PetraK
Ukážu a ať se rozhodne, já mu do toho kecat nebudu. Pravda je, že on chtěl germanistu už dýl. No jak říkám - se uvidí. třeba ještě něco osud přivane, změní...
růůůžovej panter přeje ať to klapne ke spokojenosti všech a hlavně co nejdřív krz rumíčka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 10:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
bych si začla tím, že bych mu klikrem označovala to klidný sezení,bez hryzání, abych ho tím dovedla k tomu, že si takhle vždycky začneme "hrát" - cvičit. Že to bude takovej startér a on bude vědět, že klidným sezením začínáte. A pak bych si sedla, naodměňovala zájem - ale ne kousání do obojku - zájem by pro mě bylo to, že k tomu strčí hlavu a nekouše. Jak kouše, obojek schovám, nedělám nic a vrátím se k tomu, že odměním to co už umí, tedy to že sedí a čučí, odměním, uvolním ho z toho - třeba tím, že mu tu odměnu dám rukou dál, aby se musel zvednout (já pamlsky neodhazuju na zem, jak to dělají běžně), tohle si párkrát projedem. EDIT - tehnle krok zpátky ke startéru mu má ukázat, že k odměně se dostane jen při požadovaným chování, nebo jak to správně naformulovat, je to takový ukazovátko že nemá blbnout, ale dělat něco smysluplnýho Furt udržuju klidnou situaci, i hlasem kterým chválím, pohladím, nerozvinu hru. Znovu nabídnu obojek - snažím se nastavit situaci tak, aby aspoň jednou kratičce nezačal jít zubama, ať mám za co výrazně pochválit a odměnit. Musíš začít na opravdu nízký úrovni s krátkým časem v co největší jednoduchosti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 10:53
- Nahlásit
Fajka
ááá růůžovej panter- tak tě zpráva našla? jsou moc pěkný díkuju pani.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 10:59 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
ááá růůžovej panter- tak tě zpráva našla?
jo jo po přednášce pana čífa že sem upá blbá..mě to vokázal jak nato... otázka je jestli myšlenku udržím dodalšího případu...při svojí debilitě si myslím že néééé
jsou moc pěkný díkuju pani.
nejni za co..hlavně že kvetou a fakt jsou všecky růžový??? já mám i bílou a džlutou ale ty červený si ještě dokoupim ty jsou stejnak nej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:01
- Nahlásit
Fajka
tak tos me uklidnila ze to ohryzavani jednou prejde
PetraK
no tak nejak to delam bohuzel zatim bez vysledku
protoze je to furt dokola kdyz neni nikde nic sedi krasne bez hnuti jakmile se cokoliv objevi v okruhu metr od cumaku tak hned hryz hryz a neni odmenovat co
asi si dam ten obojek na tyc a budem trenovat zracovani vzdakenosti
ono teda se to ds trenovat s cimkoliv protoze jemu nejde o ten obojek ale kouse vsechno
si myslim ze to je proste silnejsi nez on
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:02
- Nahlásit
Fajka
.mě to vokázal jak nato... otázka je jestli myšlenku udržím
ehm, mno..... nejsem na tom jinak. Pokaždý, když mi někdo něco pošle je to sudoku, jestli se k tomu dostanu nebo ne . Se omluvuju, vím, žes psala, že se k tomu nemůžeš dostat a já pak zabudla to přeposlat k Číífoj, páč bylo frmolno, já neměla nabitej tlf /tyhle meganovýkřápy nevydržej nabitý vůbec nic!!/ a pak už to bylo v propadlišti dějin.
že kvetou
jo jo, kvetou, zatím ne úplně všechny- podle toho, kde jsou umístěný asi, a taky jak velký byly. některý mají teprve našlápnuto. A vypadají, že právě do džluta. Takže úplnej růžovej propadák to nebude
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:02
- Nahlásit
maya když tě (i Fajku) čtu, tak si říkám, "zlaté dogy" Nikdy jsem neřešila ani u jedné běžnou "obsluhu" (drápy, zuby, klíšťata, kartáčování, otírání huby...) ani obojek či vodítko.
Byla každá jiná, každá měla své "mouchy" (Night třeba stále zdraví lidi výskokem a olíznutím), žádná nebyla vycvičená, jen trochu vychovaná pro naši potřebu (někdo jiný by měl potřeby třeba jiné)... ale základní provoz šel hladce...
Dneska ráno odjížděl výjimečně páník z domu bez obleku - a psisko usoudilo, že je víkend a jdeme výletit a hrnul se s námi. Panička v kostýmu byla nezajímavá - ale páník bez kravaty... Když jsem ho upozornila na jeho "omyl" - koukal jak dement...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
e to ds trenovat s cimkoliv p
bezva!! no tak začni tak, že vezmeš to něco - co bude teeeeoretíčesky nejmíň zajímavý a naklikáš klidnej dotek čumáčku na tu věc. Postupně. V podstatě stejnej princip jako u jídla - Sedíte oba na zemi, ty máš tu věc v ruce, na dlani. Jak se k ní hrne jak velká voda, ruka se zavře. Otevře se až je klidný a na hračku zatím jen kouká, pak postupně zkracovat přiblížení tvojí ruky k němu a tak postupně ho dovést k tomu, že jde o to, aby se hračky jen dotkl čumesem. nevím, zda to píšu nějak smyslupně??? Až bude umět tohle, vezmi něco jinýho, až mu to půjde s tím, zkus obojek. A pak dál podle toho co už bylo napsaný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:08
- Nahlásit
Xerxová
koukal jak dement
takže tak, jak kouká normálně , žádná změna
vodítko a obojek jsem taky řešit nemusela, ale koš s Rumajzlem ano. Výrazně mu pomohl následný přechod ze štěněčího košíku plastovýho na obří dospěláckej kovovej, kterej byl pro Ešusa a jemu je megavelkej
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:13 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Maya
tak tos me uklidnila ze to ohryzavani jednou prejde
přemejšlím kolik jí bylo dyž jí to přešlo azačala mít manipulaci česání hlazení a opečovávání ráda....dva???
PetraK
pak už to bylo v propadlišti dějin.
v pohodě..tam já jsem furt a ještě to střídám se zadnicí
A vypadají, že právě do džluta. Takže úplnej růžovej propadák to nebude
ještě že tak
Xerxová
Nikdy jsem neřešila ani u jedné běžnou "obsluhu" (drápy, zuby, klíšťata, kartáčování, otírání huby...) ani obojek či vodítko.
jako já už taky ne..z té fáze nesnášim lidskej dotek od kohokoliv jsme se dopracovali ke stádiu kdykoliv si kamkoliv sednu nalepí se na mě a třískne tlapou koukej drbat a hladit kožich... z extrému do extrému prostě...
ale ted ta fáze se dá pořešit tamta předtím nešla
obleku - a psisko usoudilo, že je víkend a jdeme výletit a hrnul se s námi. Panička v kostýmu byla nezajímavá - ale páník bez kravaty... Když jsem ho upozornila na jeho "omyl" - koukal jak dement...
jo tak tuhle to má zase momentálně jelito..at jedu kam jedu (práce nákup) tak je vysloveně nakrknutej že si jako dovolim jet bez něj (určo jedu na výet) a on teda jde za mě makat...kopat kráter na zahradě....mám pocit že už přestěhoval tuny zeminy a furt není spokojenej s výsledkem páč ta blbá panička mu do toho furt kecá a rovná to a vrchol všeho je že mu na oblíbený místa dává žulový kvádry ale je dobrej i ty dokáže vodsunout
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:20
- Nahlásit
Xerxova
tak ja resila obojek s Dorinem protoze ten se ho bal a ty manipulace se vsema krome Dorina protoze spicove jsou hysterky jsk na ne nekdo sahne akorat Dorin je vyjimka ten dela mrtvyho a vytuhne
ale tohle hryzani teda taky neznam
jsk uz jsem psala spic spis podrape cloveka pacickama nez by hryznul
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:34
- Nahlásit
Fajka
dva???
myskis doufam mesice
on Loki to nedela ze by se mu nelibil lidsjej dotyk ale asi ze tak vyjadruje naklonnost a nebo ho to bavi fakt nevim
on je jinak mazel rad se tiskne hladi leha na nohy necha drbat a chovat akorat tim hryzanim z toho pro cloveka dela dost masochistickou zabavu prws den kdy je takovej zpomalenej jeste celkem prijatelnou vecer kdyz je vobzivlej to uz fakt tece krev
jedinej moment kdy si ho clovek pohladi v klidu je kdyz je rozespalej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:42
- Nahlásit
Maya
prws den kdy je takovej zpomalenej
no a toho bych využila k nácviku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 11:55
- Nahlásit
PetraK
nojo vsak to msm v planu teda na vikend kdy bude zpomalenej i tim vedrem
akorat samo jinak pres tejden musime cvicit vecer a se obavam ze to za vikend neda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 12:07
- Nahlásit
Maya
er a se obavam ze to za vikend neda
no a co? tak nedá. však to časem dáte.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 12:29
- Nahlásit
PetraK
to jo myslela jsem jako za vikend kdy je mozny s nim cvicit pres den jinak uz nsm zbydou ty vobzivly vecer kdy to jde hur
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 13:24
- Nahlásit
Maya
ono až pochňápne princip, tak se to pak rozjede.
ještě mě napadá - po ukončení cvičení,nebo nácviku, či jak to říct - mu nezapomeň dát možnost si zařádit tím stylem, kterej při tom cvičení nemohl dělat. Aby věděl, že teď se sice teda musim vovládat, ale tím pádem se dostanu k tomu co chci.a při tom cvičení - fakt krátký lekcičky - klidně jen dva pokusy a konečná, aby mohl vypustit páru. Vrátit se k tomu můžete zase za chvíli
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 14:02
- Nahlásit
Maya
dva???
myskis doufam mesice
ne nééé roky ...prostě palice dubová
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 15:03
- Nahlásit
Fajka
no Loki je taky palice dubova
tak neco na pobaveni
Slaměný vdovec, den 5.
Poznámky:
- potraviny mimo ledničku získávají srst
- kytky si o vodu neřeknou
- večeřet sám je smutné, jím u psa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 15:09
- Nahlásit
Skupina mužských přátel, všichni kolem 40, se domlouvají na tom, kam by si měli vyjít na společný oběd.
Nakonec se dohodli na tom, že půjdou do hospody “U sudu”, protože číšnice tam mají velký kozy a nosí minisukně.
O deset let později se stejná skupina přátel, všichni kolem 50, domlouvají na tom, kam by si měli vyjít na společný oběd.
Nakonec se dohodli na tom, že půjdou do hospody “U sudu”, protože tam mají pěkné číšnice, dobrý servis a skvělý výběr piv.
O deset let později se stejná skupina přátel, všichni kolem 60, domlouvají na tom, kam by si měli vyjít na společný oběd.
Nakonec se dohodli na tom, že půjdou do hospody “U sudu”, protože je tam velké parkoviště, žádná hlasitá hudba a že se tam dá v klidu a dobře najíst za slušné ceny.
O deset let později se stejná skupina přátel, všichni kolem 70, domlouvají na tom, kam by si měli vyjít na společný oběd.
Nakonec se dohodli na tom, že půjdou do hospody “U sudu”, protože hospoda má přístup pro vozíčkáře a záchod pro postižené.
O deset let později se stejná skupina přátel, všichni kolem 80, domlouvají na tom, kam by si měli vyjít na společný oběd.
Nakonec se dohodli na tom, že půjdou do hospody “U sudu”, protože tam ještě nikdy nebyli a prý je to tam dobrý.
|