| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:17
- Nahlásit
Maya tahle čubina je už dlouho v libereckém útulku - uječená hysterka by do paneláku k pracujícím lidem fakt nešla...
PetraK a zkusila jsi na tu německou ohařici zavolat?? A zeptat se na kastraci??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
koukala jsem na ní včera, to by neklaplo
edit - jen teda by ji neměli uvádět jako neměckou ohařku, je to kříženec lovky.
Xerxová
a zkusila jsi na tu německou ohařici zavolat?? A zeptat se na kastraci??
volalal jsem, kastrovaná není a já to po nich fakt chtít nebudu. Je lovecky vedená, s papírama, může ji mít v rukou někdo, kdo s ní bude dál lovecky pracovat, příp. může mít štěňata
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:24
- Nahlásit
PetraK štěník bude snazší volba. Protože ohaři k darování jsou většinou z důvodu nezvládnutí výchovy - a i když ty to "opravit" zvládneš, tak chvilku to trvat bude - a sousedi nemusí být nadšeni. Jediná šance pro tebe by byla fenka nevhodná k chovu, která třeba blbě přezubila... a výstavovomilný majitel ji chce prodat na mazla. Zavolej si na klub. Možná o něčem vědí...
Takže štěník kluk ??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:30
- Nahlásit
Xerxová
Takže štěník kluk ??
moooc brzká otázka, moc. Zatím probírám vody, ještě nelovím
dík za ten nápad, koukala jsem na stránky klubu, jestli není nějaká vhodná fena v inzerci, ale není. než jsme jeli na dovču, byla k mání fena pointra, to mi uteklo. Tuhleta fenka na kterou jsem volala je pro majitele příliš temperamentní (jako by to byla chyba) asi si nesednou při výcviku, jestli jsem tomu dobře rozumněla. Pro mě teda naprosto nepochopitelnej důvod, ale co už. Hele uvidím, třeba se opravdu nějaký vhodný ohařisko objeví. Ale jak bude vhodná chvilka cinknu tam.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 18:42 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Rrumstaajn,
aa, pani domaci se vratila, hned bylo co docitati.
Xerxová
ovladatelnost u háravek a hárající spolubydlící je rozdíl. Myslím, že by to bylo fakt týrání
Jak u kteryho psa, z mych predeslych slo o dva az tri ty nej dny a byl klid. Ale co provadel Trolda, to bylo na hranici silenstvi a hormonalni exploze. Na podzim pujde fik.
PetraK
Ve hře nám zůstává vižla v obou variantách a hladkej germán. ......... už to vidím, že se tím pádem asi suneme do roviny štěněte. Germánskýho nejlépe, páč germáni Brtníka oslovili.
Jenze kdyz stekanatko samici, tak budes zase resit casem sama se svym svedomim tu kastraci? Predpokladam, ze Rumicek samozrejme o kulky prijit nesmi...
Edit - a ono se casem neco naskytne, vyskytne, prijde ta spravna souhra nahod a objevi se u vas v domacnosti to spravny zvizatko. Ze Rumik najednou dospel - presne to jsem mela s Baz, akorat ona na to moc pripravena nebyla a myslim, ze doted neni.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:05
- Nahlásit
PetraK
a nebo ti daruju Lokiho drív nez mě privede do blázince
nacvičujem nasazování obojku, pěkně mu to šlo, pak jdem na vycházku, nasazuju obojek a peklo peklo peklo
myslela jsem ze k vodě se jde napít, ale ne, šel si v 8 večer zaplavat, takze v noci at si mrzne
na louce vyrostla tráva a má z toho strašný amoky, nechápu kde se v severským psovi z nějaký pustiny bere taková náklonnost k vysoký trávě
doma sebral mýho plyšovýho jezecka a nez jsem si všimla jezecek uz není
no a tak dále, ze jo, to je jen stručnej výcuc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:16
- Nahlásit
Maya
a nebo ti daruju Lokiho drív nez mě privede do blázince
Ty ses asi clovek, kterej dlouho nemel stene a uz zapomnel, co to obnasi. To bez urazky, taky Trolda pred rokem vnesl jiny vitr do me mysli.
nacvičujem nasazování obojku, pěkně mu to šlo, pak jdem na vycházku, nasazuju obojek a peklo peklo peklo
Bo nasazujes pred vychazkou a to je jina situace a musi byt novy nacvik.
ze jo, to je jen stručnej výcuc
Mne prijde porad tenhle vycuc velmi adekvatni cilemu lapinimu stenatku, zadny velky skody na majetku, rostlinstvu, kabelech, hadicich, nabytku, botach apod tam nevidim?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:40
- Nahlásit
Fifi
Ty ses asi clovek, kterej dlouho nemel stene a uz zapomnel, co to obnasi.
asi tak nějak Dorina pred 10 rokama nepočítám, protoze on byl fakt hodnoučký štěnátečko, takze naposledy Kim pred 13 rokama, taky já jsem byla mladší, ze jo, takze nervy byly asi pevnější
a pravda je co pozoruju, ze se o nej vic bojím, jak je clověk mladší tak to má asi víc na háku
zadny velky skody na majetku, rostlinstvu, kabelech, hadicich, nabytku, botach apod tam nevidim?
no teda jak mě strašili, tak tohle ani fakt ne, doma si jinak celkem ani věcí nevšímá a bere si jen hračky a venku totéz kdy nepočítám díry v trávníku a jediný co ho láká je folie pod jahodama, asi proto ze tak pěkně drzí kdyz jí rve
takze tu uz mame jaksi v kouskách
jo a vokousal rohozku ale ta byla koupená cíleně pro něj aby měl na čem lezet prede dverma, druhou o kterou se skutečně čistěj boty nechal bejt
obcas vleze do záhonku, ale uz to nerve a kytek v květináčích si nevšímá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:42
- Nahlásit
Fifi
jo boty by asi rozkousal, ale ty se cíleně uklízej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:45
- Nahlásit
Fifi
o nasazujes pred vychazkou a to je jina situace a musi byt novy nacvik.
no k úplnýmu výsledku jsme se nedopracovali ještě ani mimo vycházku
nasazení obojku je čelinz největší pokud člověk pri tom nechce prijít o ruce
tuším ze Kim pak prišel na to, ze obojek rovna se vychazka a bylo to v pohodě, ale kdy ten okamzik nastal uz nevim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:54
- Nahlásit
ale jinak uz jsem pochopila rozdíl mezi špicem a lapinou, špic neví ze má tlamu, za to umí výborně pouzívat nohy, lapina tam má naopak, myslím, ze můj největší cvicitelský úspěch bude az naučím Lokiho dávat pac, u špice je to zálezitost asi tak 3 minut, u lapiny to budou léta tvrdé drezůry
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 22:58
- Nahlásit
Maya
a pravda je co pozoruju, ze se o nej vic bojím, jak je clověk mladší tak to má asi víc na háku
Je ztebe hyperprotektivni psi matka? Btw, ten vas rybnik neni obr, tam bys ho stacila uplavat a ulovit.
jo a vokousal rohozku ale ta byla koupená cíleně pro něj aby měl na čem lezet prede dverma, druhou o kterou se skutečně čistěj boty nechal bejt
obcas vleze do záhonku, ale uz to nerve a kytek v květináčích si nevšímá
Dyk je to uplne vzornej vzore stenika, ne? To furt frflas?
no k úplnýmu výsledku jsme se nedopracovali ještě ani mimo vycházku nasazení obojku je čelinz největší pokud člověk pri tom nechce prijít o ruce
Probuh, co mu nasazujete za obojek? Pres usi neco prevlikas? Nebo potrebujes neco zapnout na krku? Oboji jde snadno a rychle vyresit, bez ujmy a zraneni na rukach.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
pěkně mu to šlo, pak jdem na vycházku, nasazuju obojek a peklo peklo peklo
hm...... ešivá von nejni spíš tak jako vižla.... tohle by to signalizovalo
uklidní tě, když ti sdělím, že dvouaskoropůlletý vižlík, zvyklý na manipulaci, dělá hysterickou scénku při běžném povelu - Ukaž pupík! Uklidní tě to? Od doby co není Bubi, má naprosto překvapivé reakce
myslela jsem
pardon, ale v případě akčního štěněte myslet znamená to.... ehm pardon, hovno vědět
jak je clověk mladší tak to má asi víc na háku
to bez debaty (řešil kdysi někdo nějak výrazně to, že si štěně ďobne kobylince? Já ne, páč kobylinec byl pro mě vždycky to nejmenší zlo.... no a dneska .... kobilinec - tetanus... jééžiš) a taky třeba tady v městě se fakt situace navíc dost změnila a přiostřila
asi proto ze tak pěkně drzí kdyz jí rve
joooo, Rumouš miloval lomcovat s tou zahradní textilií tak jsem mu ji pověsila na břízu, tam mu to navíc vlálo a byl naprosto ščasten, lomcoval, visel tam jak kretén, řval a pak se utrhnul
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:05
- Nahlásit
PetraK
krásný fotky a teda super popisky
ale hrib na batohu teda vede
sezrali jste ho?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:08
- Nahlásit
Maya
dík- popisky jsou myslím docela výstižný což?
hřib byl fakt obří, bohužel byl pak jen na usušení, takže sežereme teprve. Nicméně ti kováři, co jsem přitáhla z rakous, ti byli stejně velcí, fakt obříci a byli v pohodě, řízečky mňááám.
Pro mě je nejvíc houba liška, ta vůně, ta chuť!! takže se mi podařilo nasbírat - a to jsme fakt nechodili po lesích , bylo to jen podél cest - na nasušení a při odjezdu pak do kulajdy. Kulajda z lišek je boooombáááá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:13
- Nahlásit
Fifi
normální obojek na plastovou prezku, on se nejen mele, ale kouše do rukou pritom, takze to zapnout nějak rychle nejde
jak to jde vyresit snadno? učim ho klid, ale zatím umí jen na nejakou manipulaci, ten obojek jeste moc nedava
PetraK
Loki měl pověšenýho takovýho docela velkýho panáka, kdysi ho máma koupila synovcovi kdyz bal malej a postupně všechny děti se ho bály a nechtěly si s ním hrát, Loki s ním zápasil taky statečně, ale panák uz se odebral do vecnych lovist
ale pravda nějakej hadr bych mu taky mohla pověsit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:15
- Nahlásit
PetraK
jj, popisky fakt bozí
já houby nejím, ale ráda je sbírám, pokud teda rostou, ne jako ted kdy člověk za dvě hodiny najde tri houby
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:17
- Nahlásit
Maya
ale pravda nějakej hadr bych mu taky mohla pověsit
hadr a taky je fajn kus silnýho poctivýho provazu. Koupila jsem lano, Brtnik umotal na konci pešíčka a Rumouš do dnešních dní miluje lomcovat s pešíčkem
http://zrzavec.rajce.idnes.cz/chalupa_cervenec/#P7 050149.jpg
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:19
- Nahlásit
PetraK
Jeee, vizla na x zpusobu a stary dub, och. Z magickyho kostela prysti magicno. Prekrasne jste se meli.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:21
- Nahlásit
Maya
já houby nejím, ale ráda je sbírám, pokud teda rostou, ne jako ted kdy člověk za dvě hodiny najde tri houby
tam rostou jako blásen, páč tam na rozdíl od nás prší - nebo pršelo. A to tak, že to fakt bylo poznat. Miluju to když najdeš houbu, očišťuješ ji, rozhlížíš se a ... jeee hele tady je další... a támhle taky....
Jeli jsme třeba z toho Gmundu a já si vzpomněla, že by paní Milušce /stará paní - kuchařka/ udělalo radost, kdybychom jí přinesli houby. Tak jsme zastavili, načíhli do lesa- jo tady by to šlo..... chvilku po chodili a našli spoustu sameťáků.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:29
- Nahlásit
Fifi
Z magickyho kostela prysti magicno.
je to hodně zvláštní místo /potvrzeno - k mému velkému překvapení - hodně pragmatickou osobou,kterou znám hodně dlouho jako tvrdýho člověka, který takovýhle věci vůbec nepřipouští a která tu měla hodně zvláštní zážitek a nečekala bych, že u takového člověka něco takovýho proběhne a to s takovou intenzitou, že si to ponese dál.
Mně to místo hodně přitahovalo, jen jsem neměla bohužel moc času tam pobýt, bylo to na konci velký štrapáce, kdy jsme od rána byli všichni promočení a já nechtěla zdržovat. Slíbila jsem sama sobě, že se tam natuty vrátím.
Prekrasne jste se meli.
je tam nádherně, útulno a přívětivo a pohádkově .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:43
- Nahlásit
Maya
normální obojek na plastovou prezku, on se nejen mele, ale kouše do rukou pritom, takze to zapnout nějak rychle nejde
Chyba, nejaky mleti se a rychly nasazovani, akorat akcelerujete ty emoce spojeny s obojkem.
Nastolila bych naprosty opak, temer zenovy klid. Jestli se uz tak pretaci a mele - zacit znova. I treba v pozici, kdy tomu steneti obojek nasazujete ci se snazite nasadit, je neco, co ho stve? Nestojite u nandavani a neohybate se nad nim? Ze by se mlel kvuli tomu, protoze jistej tlak na stene, ktery mala lapina halt nepobira, ale spic zvladal?
To me napada jen kvuli mym terosum, ja takhle nejak rychle zapinat obojek honem honem - priste uz by si dal malej chytrej teros velkyho majzla.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:52
- Nahlásit
Maya
a co prostě ho navést k tomu, že tam tu makovici bude strkat sám a rád? Sedni si s na zem, vezmi obojek a jak o něj projeví zájem, klidná tichá pochvala, odměna /klikr by se ti šiknul / pak upevnit ten zájem o obojek, obojek mu nastavit , podržet a jak k němu strčí hlavu, tichá pochvala, odměna (škoda, že nemáš ten klikr..... ), nic neděláš, jen obojek držíš a štěndo chválíš za větší a větší pokroky. Je na něm co zvládne a co ne, kam až tu makovici dá, ty jen chválíš odměňuješ, čili posiluješ to chování, které chceš. Věnuju tomu odpoledne a máme to. Já psům obojek nenasazuju, já ho nastavím a oni tam tu makovici strčí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Běhá a vyje mi tu spící vižla
dneska byl výletík do Unhoště a do hospůdky v Nouzově. Rumouš vyznával lásku paní majitelce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 00:05
- Nahlásit
PetraK
a co prostě ho navést k tomu, že tam tu makovici bude strkat sám a rád? Sedni si s na zem
Mne se to nechtelo popisovat, ale myslenka je stejna. Chudak Maya.
Běhá a vyje mi tu spící vižla
Tu beha nasrana cerna duchodcovska strela, protoze za plotem je jezek. Snad jezour neproleze.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 00:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
Chudak Maya
no jo, čeká ji velká proměna
Mne se to nechtelo popisovat,
no jasný, ono když to člověk chce popsat - a ono to stejně asi nejde vždycky pořádně - tak to zabere čas.
nasrana cerna duchodcovska strela, protoze za plotem je jezek
a to je moc dobře, že je důchodcovská střela nasraná. Co já bych dala za to, kdyby tu prudila neunavitelná bábrdle Bubrdle.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 00:34 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
hmmm.... velmi na... naštvané ščenátko
hmm tak nic no :-\
dobrou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 07:16
- Nahlásit
PetraK tak jsem první čtvrťhoďku v práci věnovala procházce Novohradkama. Moc hezká procházka s krásným maďarem...
A co ta kastrovaná maďarská maďarská ohařice, co našla Maya na Slovensku. Nezavoláš tam ?? Mírná, 16 měsíců, kastrovaná... značka skoroideál
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:08
- Nahlásit
Xerxová
Moc hezká procházka s krásným maďarem...
díky. No je to tam fakt moc krásný procházení, klid, ticho, nula lidí, zeleno.... zázrak, malej zázrak v civilizaci.
Maďarku ze Slovače jsem asi přehlídla! Jdu to pohledat. Uvidíme. Páč včera jsem přišla dom a tam Brtnik!!! lozil po netu a hledal ščenátka - germanisty. tak nevím.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 08:21
- Nahlásit
jo aháá, já dneska zapomněla slušně pozdravit!!
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
už jen 2x se Koláče vyspinká a!!!
je to tu!!
a taky Koláče zapomnělo na co? Na koťátkový fotky, tak dodám dodatečně!
|