Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 09:48
- Nahlásit

kachna_
tak supr, zeji to bavi a snad ji to neodradi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 11:02
- Nahlásit

Kachnaufff - hlavně že to dobře dopadlo. U nás platí, že na koně a na kolo se bez přilby vůbec nesedá. A i naše manekýna vůbec nediskutuje. Sranda byla v Dánsku, kdy jeli až k dunám - pak jsme jim kola přenesli - tak hnali k moři blbnout a helmy si nestihli sundat... Takže máme spoustu plážových fotek s netradičním čepečkem proti slunku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 11:37
- Nahlásit

Xerxová
holt nemeli cas trpajzlici

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 13:23
- Nahlásit

Xerxova
to je jak kdyz jdou surfovat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 07:10
- Nahlásit

dneska bude pedlboarding

v zavesu stihat horska turistika ve vysokych taurach ;)

tak tu nezlobte, i kdyz tu moc zadni zlobici nejsou, uzivejte si vsichni moc konec tydne a vikend!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 07:21
- Nahlásit

čaj užij si výlet a vrať se celá a nerozbitá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 07:52
- Nahlásit

Xerxová
diky

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 08:14
- Nahlásit

cernejcaj
si to uzij
tady ani nema kdo zlobit jdyz tu skoro nikdo neni

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:04
- Nahlásit

Xerxová

pani zahlídla jsem tu nějakou krátkou debatu na téma výcviková školka, žrádlo jen formou odměn a všechno si pes musí odpracovat. Doporučuju pro tu paní, aby si přečetla pár knížek, který se tu tak jako objevují, od Trénink je rozhovork přes Lidé a psi, střet kultur a hlavně Jak trénovat nemožného psa. A taky - proto to píšu, protože mě školky, které na tohle najely, dost děsí, ať si po tomhle zážitku přečte tohle:

tuten trend, kterej zmiňuješ, je něco příšernýho, co vzniklo z pozitivní motivace, je to ukázkou toho, jak fakt všechno jde přetočit do nesmyslnosti. Ať se paní poohlédne jinde, ať používá selský rozum a cit a důslednost. Kdyby chtěla, ať se ozve.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:09
- Nahlásit

Ahoj, nemáte nááááhodou tip na ubytování pro pět rodin s dětmi a psy na víkend?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:19
- Nahlásit

PetraK oni dál cvičit nebudou - ale protože jsou psí začátečníci, tak chtěli základ a trochu té psí socializace pro útulkáčka. Panička je správná inteligentní a veselá ženská a její "smečka" funguje bezvadně a i psisko pochopitelně v takovéhle partě funguje bezvadně. Takže dál výcvik nebude - a pes už zase dostává najíst do misky

je dobře, že dovolená byla fajn. A to že psisko zvážnělo - prostě najednou musel skokem dospět.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:19
- Nahlásit

PetraK
tak jste si to pekne uzili koukam se ani nedivin ze se vam nechtelo zpatky
fotky budou?
starej mlejn musel byt super

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:32
- Nahlásit

Xerxová

áá tak to je cajk, to je jen zahlídla, tuhle vaši debatu. každopádně za takovej přítup k výchově psa bych cvičák zavřela. No nic.

prostě najednou musel skokem dospět.
přesně tak. já jsem si to i tak myslela, že se to stane. Pořád byl to malý miminko a najednou musí bejt velkej pán, ale nedělá mu to evidentně vůbec dobře tahle role. Škoda, že není po ruce nějaká mladší kastrovaná ohaří feňule, kterou nikdo nechce.Už bych o ní uvažovala.

Maya
uzili koukam se ani nedivin ze se vam nechtelo zpatky

hrozně moc se nám nechtělo, fakt ne. Člověku se nikdy nechce, ale tohle bylo echt gold silný. Je tam fakt nádherně. A nejsou tam lidi

fotky budou?
no jéje. Mám je už v počítadle, a teď je jenom dostat na rajče.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:33
- Nahlásit

PetraK
Škoda, že není po ruce nějaká mladší kastrovaná ohaří feňule, kterou nikdo nechce.Už bych o ní uvažovala.
však on se někdo objeví, až bude čas

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:47
- Nahlásit

PetraK když o té školce začali uvažovat, tak já jim tuhle konkrétní doporučila. Vždyť i Fajka tam byla spokojená... Časy a přístup se mění...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:50
- Nahlásit

PetraK třeba by ti ji vykastrovali před darováním...

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 11:15
- Nahlásit

kachna_

však on se někdo objeví, až bude čas

jo já vím, zaúkolovala jsem okolí

Pořád zvažuju jakou variantu. Vyloučila jsem pro tentokrát starší ročníky, protože vím, že on teď potřebuje sparringpartnera. Takže tohle jsem pro teď zavrhla /i když smutně zavrhla, je tolik staříků.../ TAkže teď je ve hře

*štěně????? (řeším, jestli je Štajn natolik výchovně dotaženej, aby přšlo štěndo, jesti by byl dostatek času a prostoru (s mámou mám teď určitý omezení) a taky jestli by z něj byl zrovna nadšenej - štěňatům se dneska už stejně jako Ešus spíš vyhne, když ho štěně příliš otravuje, odhání ho, nechce si s nima hrát a to ani když je to fenka- překvapivě zjištěno teď o dovolený, je ale pravda, že fenka byla otravná hodně moc-deset měsíců stará fenka barváře, i za námi utekla, museli jsme se pořádnek kus vracet, abycho ji majiteli vrátili)

*mladýho psa????? - sednou si spolu? Nebude to pro submisivního měkkýho Štajna s některým už dospělým psem spíš blbý?? Na druhou stranu, pokud by pes byl povahově fajn, mohlo by to pro něj být dobrý

* fenka???? - No ta by pro něj s jeho povahou měkkouše byla nejlepší, je na to i zvyklej, že ho fena vede, ale ...... hárání Bubi bylo o něčem jiným, než je pak hárání mladý feny. Co pak v paneláku, žeáno. A já ji kastrovat nenechám - ne kvůli penězům, to ne,ale pokud není nutno, nechce se mi do toho. Takže leda by už kastrovaná byla (jak alibistické, že? , ale tak to už je neměnnej stav, kterej se stal, tak tam už pak nemám co řešit)

tak včil kudypak asi Koláčeti osud nalinkuje cestu, hm?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 11:19
- Nahlásit

Xerxová

tak já jim tuhle konkrétní doporučila. Vždyť i Fajka tam byla spokojená...
Časy a přístup se mění...

aa jejda. No jo, no lidi se něco někde dozvědí, rozjede se to, a pak to nabobtnává do divnejch směrů. No každopádně myslím, že ta knížka co jsem zmínila by měla bejt v knihovničce každýho, kdo se o pozitivku začíná zajímat.

třeba by ti ji vykastrovali před darováním...

no když mě se do kastrování zdravýho zvířete právě nechce, jak píšu kachně_ , ale je pěkná, líbí, líbí....

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 11:42
- Nahlásit

PetraK
Určitě potřebuješ druhýho psa. To je jistá věc. Tak si tu fenku vem, přece, ne? )

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 11:51
- Nahlásit

PetraK
to je Rumicek asi jako Dorin a ten teda se stenetem si celkem uziva ze ma navrch akorat to cekani na stene bylo moc dlouhy a uz si dost zvyknul bejt jedinackem takze to odvyknuti bylo kspku delsi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 11:53 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

PetraK když pořídíš starou fenku (a třeba ze zdravotních důvodů kastrovanou...) tak ale omezíš mladého Štajníka v pohybu. Mladou fenku ti vykastrují některé útulky (Dalmi takto vyžádala (a zaplatila) kastraci dalmatinky v útulku, než ji Sorbonovi dovedla) a nebo se musíš "postarat sama". Moc jiných možností nemáš. Chápu, že do bytu psa a nevykastrovanou fenku nedáš. Hlídání u maminyk už není jisté... takže buď budeš čekat (a bude čekat i Rumík) a nebo zařídíš kastraci... i když nechceš...

dodám - tím zařídíš kastraci myslím, že poprosíš darovatele, ať ji nechá vykastrovat (byť to třeba zaplatíš). Zkus zavolat a zeptat se. A za 14 dní můžeš mít feňuli doma...

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 12:16
- Nahlásit

PetraK
x auvergneské ohařky vyprodukovala známá (nevinně a skrz dvoje mříže u chovatelky) a říkala, že to byla boží povaha
PetraK
kastrace
pokud bych to brala jako cenu, kterou to zvíře musí zaplatit, aby svůj život prožilo s tebou, tak si myslím, že to za to stojí, že tvůj přínos do jeho života je vyšší.
Xerxová
psa a nevykastrovanou fenku
peklo peklo peklíčko pro všechny zúčastněné

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 12:18
- Nahlásit

Xerxova
jjja v tyhke situaci bych sla bud do stenete psa a nebo starsi fenky a kastrovat
jako chapu s tou kastraci taky nejsem zastancem ake tohle vidim proste tak ze pro tu fenku lepsi super zivot s kastraci nez zivot v utulku a nebo nekde kde ji nechtej a kaslou na ni

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 12:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya

zajimavy ohari se darujou

jojo, o tomhle prdítku vím... ještě jsem ho Brtníkovi neukázala.

Gerda
Určitě potřebuješ druhýho psa. To je jistá věc. Tak si tu fenku vem, přece, ne? )

hele ji našeptávačku , já bych si teď překvapivě chvilku asi vystačila s jedním, aby byl čas na Rumajzla, ale RUmajzl tak nějak dává důvod proč hledat už teď. Enemže kastrovat se mi nechce

Maya
to je Rumicek asi jako Dorin a ten teda se stenetem si celkem uziva ze ma navrch

hmmm, pravda... ty jo ... mozek šrotuje.

Xerxová
pořídíš starou fenku (a třeba ze zdravotních důvodů kastrovanou...) tak ale omezíš mladého

no bať, jak říkám, starý zviřátko jsem teď škrtla ze seznamu možností. Kastraci na požádání nechci, jo,když už bude, tak to je jiná, ale z mýho popudu to nebude. Může si ji vzít někdo, kdo to udělat nemusí. Ale můžu tam zavolat vlastně, jestli třeba už i kastrovaná náhodou není.

kachna_
říkala, že to byla boží povaha

jojo, "overžéni" jsou magoři. trošku na makovičku, vím

bych to brala jako cenu, kterou to zvíře musí zaplatit,
a taky nemusí, když si ji vezme někdo, kdo kastrovat nebude

peklo peklo peklíčko pro všechny zúčastněné

taktéž to tak vidím, a to fakt se snažím Rumíčka vést k ovladatelnosti u háravek.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 14:36
- Nahlásit

PetraK ovladatelnost u háravek a hárající spolubydlící je rozdíl. Myslím, že by to bylo fakt týrání Rumajzla.
Asi by k "měkoušovi" Rumíkovi opravdu líp seděla fenka, tak se holt budeš muset s kastrací smířit. Ono opravdu být nechtěný pes a nebo si užívat život u vás je dost znatelný rozdíl

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 14:41
- Nahlásit

Xerxová
ovladatelnost u háravek a hárající spolubydlící je rozdíl. Myslím, že by to bylo fakt týrání Rumajzla.

no bať, však si to myslím taky. A Brtníkovi, kterej zpočátku říkal, že to zmáknem, jsem vykreslila v živejch barvičkách , takže od toho doufám už taky ustoupil. Ano dá se to, ale je to pro obě strany - nebo spíš jak bylo řečeno - pro všechny zúčastněný peklo. Proto to nechci.
Tak uvidím, co mi osud přivane do cesty. zas na druhou stranu je hodně psů, kteří se potkají v dospělosti - díky partnerství svých majitelů - a je to pak fajn. prostě si to musím celý promíchat v hlavě. Zatím mi od začátku taky vychází nejlíp ta fenka - už ovšem kastrovaná.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 14:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

dědoušek dráťák

doufám, že se brzo najde majitel.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 15:59
- Nahlásit

Maya nevím, jestli by chtěla psa z Kanárů, když je tady tolik našich psisek v nouzi. Tyhle jsou ještě ve Španělsku

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya
musí to bejt ohařice, Brtnik chce léty ověřenou značku . A z ohařů je vyloučen i výmar-trochu pro povahu, pro to kam šel chov, bohužel taky zatím fousek a dráťák němec - páč tuta srst je pro byt ne úplně ideální, jinak bychom do toho šli.. Ve hře nám zůstává vižla v obou variantách a hladkej germán. ......... už to vidím, že se tím pádem asi suneme do roviny štěněte. Germánskýho nejlépe, páč germáni Brtníka oslovili.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:08
- Nahlásit

Xerxová

no a navíc, podengo sice fajn, ale moje srdcovka to úplně není, já funguju se psema jinak, než je nutno fungovat s chtima. Jo , když ho najdu, tak si ho nechám, páč pes, jako pes, ale cíleně ne.

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání