| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2016 21:15
- Nahlásit
Xerxová
Jasně, mě to fakt jenom zajímalo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 07:32
- Nahlásit
birma
no nemas asi co... vcera dest aspon dve hodky, a docela uz i fakt neprijmenej. ted kolem cca 4h rano nad lovosicema svetlej pruh vychodu slunce. o pul hodinu pozdeji chranec. a leje dost, bude jeste par hodin asi.
muzem prilepena pata drzi. zacala se odlepovat predni cast podrazky...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 07:48
- Nahlásit
Xerxová
On ví, co je povel ke mně... a nebudu ho nadšeně chválit, když ho splní až časem... Prostě buď hned (a pak se chválíme a blbneme a máme ze sebe radost oba) a nebo s malou prodlevou - pak žádná komedie (ale ani vodítko) a když má zpoždění větší (opravdu výjimečně), tak jde rovnou na vodítko a ví, že bublám vzteky. Byl by blbej, kdyby to nepoznal. Nepřetvařuju se ani u vnoučat (nekresliče chválím, že kreslí, ale nejásám, že je výkres úžasný - když není. ), ani u psa (stejně si myslím, že moc dobře ví, že jsem naštvaná a komedie jásací není potřebná).
Já to dělám stejně. A pokud mám dost času, tak to funguje.
Jak mít dost času na venčící procházky se dvěma dětma a s kojencem (teďka už s batolítkem je to lepší) jsem bohužel nezjistila a zjevně jsem to podcenila, teď v Praze, že už Mája neměla odkud brát v poslušnosti.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 08:05
- Nahlásit
cernej caj
Tak to je mi vážně líto. Snad se vám co nejdřív vyčasí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 09:15
- Nahlásit
Xerxová
nemáš nějaký zajímavý tip na dovolenou na Slovensku s dětma (místo)?
Nějak se mi nic nelíbí.
cernej caj
čajíku, přeju hezké počasí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 10:24
- Nahlásit
"Kačenko vzdej se"
"Nevdám"
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 11:10
- Nahlásit
kachna Slovensko skoro vůbec neznám - láká nás Kras - ale žebříky s dogou nejdou...
Jasně - ani vzdávat, ani vdávat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 11:13
- Nahlásit
my teď měli kliku na procházku - jeli jsme do Příšovic k pískovnám (Malý a Velký Písečák). Z jedné strany cesty teče Jizera, z druhé strany je velká čistá voda - plná kačen (a rybářů)
Dorazili jsme po lijáku (počítali jsme s mokrou variantou - proto jen hodinový výletík) a ono vylezlo dokonce slůňo. A když jsme nastoupili po více jak hodině do auta - začalo pršet... Night byl na stopovačce (rybáři, srnčí...) a byl vzorňoch největší. I bíglici jsme zvládli skvěle (možná proto, že mu nadávala - ale přišla si ho oňuchat - hlídací rybářský psík)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 14:13
- Nahlásit
sme na "12"dnednim km. milesovka v mlze, ale teplej caj sme dali. tak hodku poprcha ale ted sme nasli tur. strisku tak v ni chceme preckat zbytek deste, doat zesili. dle radaru by to do hodky mohlo prejit.
buvak bozi zpekacky bozi, snad esuska taky zvladla spekone
kachna
vidime rip obcas! vzpomela sem si na vas, ze vlastne odtud asi nejste az tak daleko
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 16:09
- Nahlásit
My dneska trénink - nemám ráda hodné psy a jejich majitele, protože jim asi chybí nějaká část mozku umožňující domyslet důsledky a zařídit se podle toho :/
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 19:11
- Nahlásit
birma copak - očekávají automaticky, že psí protistrana je taky vždycky hodná ??
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 19:15
- Nahlásit
cernej caj
jste teda měli smůlu, u nás prší za celý víkend až teď, včera při procházce začalo krápat, jsem mrkla do mobilu na radar, že z toho nic nebude, tak jsme se ani nevraceli a fakt poprchávalo tak 10 minut
birma
copak? na nás se včera vyřítil buldoček, skákal kolem a blafal jak na lesy, kam se hrabe špic ale naštěstí Dorin byl na vodítku a tihle menší psi mu nijak nevadí, tak jen koukal co se děje, ale nepříjemný to je
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 19:25
- Nahlásit
my dneska potkali jen jednoho psa... Tedy psici - bíglici. Já měla Nighta na stopovačce a docela jsem se lekla. Z jednoho odstaveného karavanu (asi tam stojí celoročně) na nás vyběhla čubina a seřvala nás jak domovnice. Ale hned se rozvrtichvostila, když zjistila, že Night je pohledný jinoch - prý má velké psy moc ráda. Je fakt, že její páník vyběhnul ihned a sprdnul ji - ale že prý nic nedělá ani psům, ani lidem... jen hlídá "domeček"
Já Nighta stáhla kousek stranou, ale byl "při smyslech" . Pak se oňuchali - pán odvolal psici a my kupodivu bez otáčení a táhnutí zpátky pokračovali v cestě.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 19:39
- Nahlásit
Xerxová
Jojo a tak nějak si myslí, že nechat psa asi milionkrát dojít ke psu na úvaze je úplně ok. A pokud si to nemyslí, tak místo přivázání psa ho radši sjedou a zas pustí... Veselo bylo dneska na tréninku. Hlavně se ukázalo, že to nesu hůř než Adam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 21:28
- Nahlásit
tak po zkratce 30 km. su mrtva. nachapu mistni slapky
spime jeste v zavrenym jepmpu, horka sprcha, parada
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 21:31
- Nahlásit
cernej caj
Středohoří je vražedný, říkala jsem ti to Jste dobří
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 07:21
- Nahlásit
birma
a tak to ja vim, zes to rikala,i sem to cekala trochu. vcera sme dali jen cca o 4km min nez sme chteli (ale to sem myslela ze je tech 30) dneska 18 bychom dali ale pavel odmitl vyrazit pred8h, a kvuli dojeti dom musime stihnout vlak v 13.30 cca takze to 18km proste nemame cas. vcera chcalo jak svina do 9h takze z biavaku taky az v 10, ty 2h pak chybi.
ale bozi. akorat trasu sme za pochodu upravovali - jak hodne prselo tak sme obcas volili cesty misto mych odbocek porazenych nekde lesem na blind
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 08:58
- Nahlásit
cernej caj
uzijte ai spekone
mno..... zapomněla jsem na ně zas. už podruhý a dovezla je zpátky do prahy, udělaly si teda výlet na chalupu a zpět Aspoň mám na odměny Opíkla sis?
Maya
ohle jsem našla na fb, tak nevím no
ajajaja
Xerxová
On ví, co je povel ke mně... a nebudu ho nadšeně chválit, když ho splní až časem... Prostě buď hned (a pak se chválíme a blbneme a máme ze sebe radost oba) a nebo s malou prodlevou - pak žádná komedie (ale ani vodítko) a když má zpoždění větší (opravdu výjimečně), tak jde rovnou na vodítko a ví, že bublám vzteky. Byl by blbej, kdyby to nepoznal. Nepřetvařuju se ani u vnoučat (nekresliče chválím, že kreslí, ale nejásám, že je výkres úžasný - když není. ), ani u psa (stejně si myslím, že moc dobře ví, že jsem naštvaná a komedie jásací není potřebná).
mám to taky tak. Nebudu jásat a odměňovat nad něčím co k tomu není. Chci aby pes viděl mou nespokojenost. Dokáže rozlišit to co je excelentní výkon a pak a ť mě klidně zadupe do země a vyžere si půlku pamlskovníku, co je dobrý výkon, kdy je hodně pochválen a dostane odměnu. Pokud jsme na průměru, no fajn, seš hodnej, a co je pod průměr?? No tak buď jsem zticha a mám gezicht č. 21,5 a nebo jde rovnou na vodítko, k noze a jdeme kus zatčený, podle toho jak pod průměrem jsme. Fungá a fungovalo vždy.
Ta zahradní fotka je skvělá - hotovej fotokýč - v tom dobrým slova smyslu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 08:59
- Nahlásit
kachna_
"Kačenko vzdej se"
"Nevdám" cernej caj
u vás taky bylo zábavno
.
cernej caj
zpekacky bozi, snad esuska taky zvladla spekone
áááá už to vidím, už to vidím, zpívající špekáčky byly výborný!! No u nás nebyly a asi ještě dlouho nebudou, když jsem skloréza
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 09:37
- Nahlásit
PetraK
Bunice se prastila do ty nohy? Teda snad to bude dobry.
Setkal jste se nekdo s tim ze mobil pri nabijeni hlasi ze odpojil baterku a s nabijenim je smytec?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
bohužel jo . Kombinace toho, že je "pošahaná", blbě vidí, je zbrklá, šílená do jídla, který ani jídlem není a k tomu druhý pes = potíže na obzoru. Jsem z toho na prášky. a ona je tak umanutá!! Chtěla jsem aby měla klid, aby si mohla lehnout. Zavřela jsem jí v chalupě, ať odpočívá. A co myslíš- stála celou dobu u dveří a čuměla jak vězeň na Bezdězu!! NELEHNE SI, NELEHNE, NELEHNE, BUDE TAM STÁT, HUSA BLÁZNIVÁ A ČUMĚT VEN!!! Jediný co by pomohlo by bylo jí omotat kobercovkou a přilepit k podlaze!!
hlasi ze odpojil baterku a s nabijenim je smytec?
ne ešče ne, novinka nějaká?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:08
- Nahlásit
PetraK
No jo Kim tohle po operaci delal taky a proto jsem ho mela prikolikovaneho na retezu u sebe to byl spokojenej a lezel
No mame to vcera zacal delat mobil jsem ji teda vyslala koupit dneska novou baterku a muzu jen doufat ze to pomuze ja se s tim taky prave nikdy nesetkala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:12
- Nahlásit
Úvaz na ni bohužel nefunguje , rve se (to by si ublížila víc) a řve. Jediný co zabralo bylo vytáhnout ven tenkou podložku a tam si lehla a spinkala. Není problém doma tady v Prahé, tam ji zapikolikuju na místo a je to. Ale na tý chalupě to bylo peklo. Ona sama tam prostě nebude, a nebude tam ani s Rumíčkem. ONA BUDE VENKU . Kdyby bylo bývalo hezky, bylo by to jednodušší.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:24
- Nahlásit
PetraK
To je blby ale tak zase jestli nema tendence pobihat po zahrade tak je to jestr dobra varianta Kima takhle pustit neslo ani omylem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:27
- Nahlásit
Maya
ne nepobíhá, ale počasí bylo blbý. Když lehce prší, tak já se oblíknu a můžu na tý zahradě dělat, nebo můžu jít s mlaďasem. Ale ona nemůže ležet na dešti koza jedna pitomá. Bylo i chladno, chtěla jsem, aby byla v teple u kamen, v pohodě, ať se válí na gauči. Ne-ne-ne-ne, nebude na gauči, nebude u kamen, nebude v teple. Bude buď řvát (když bude přišpendlená na místě a zavřená u kamen. Nebo bude stát u vchodových dveří - tedy si zase neodpočine tý noze a bude čumět a čumět a čumět. A ešče vyčítat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:39
- Nahlásit
PetraK
No jo no prece se nenecha vystrnadit ze smecky
Ale jako chapu ze pro tyhle holata je tohle pocasi blby na polehavani venku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:51
- Nahlásit
Maya
nenecha vystrnadit ze smecky
jo. I proto jsem je včera pozavírala oba. Říkala jsem si Rumouš si taky dáchne, neuškodí mu to a já budu mít možnost makat na záhonech bez toho, že mi ten malej Lidumil bude co pět minut mejt hubu tím svým mokrám šňupákem. On naprosto miluje, když dělám na záhonech, to mě má u země a může mi mejt gezicht. Bez varování a furt. Neustále buď ležim v záhoně, nebo si utírám z držky flusance, ble.. blelele. Tak jsem si říkala, ona bude v klidu, budou odpočívat a já můžu makat. Nu.... tak Rumouš spořádaně ležel na gauči a odpočíval a koza kozatá řvala! Bože jak vona dokáže bejt urputná!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 10:53
- Nahlásit
PetraK
a co pořídit madam urputné takovou tu látkovou boudičku skládací?
Doma jí naučit v ní lehat a pak na chalupě si sní můžeš lehce šoupat od záhonu k záhonu...ona bude spokojená že je stebou a není bokem a bude tam mít svoje pohodlí a bude chráněná před deštěm, průvanem a chladem od země?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 11:03
- Nahlásit
PetraK
bez toho, že mi ten malej Lidumil bude co pět minut mejt hubu tím svým mokrám šňupákem.
a to přesně je ten rozdíl mezi ohařem a špicem - Dája se zamlada (pak se nám jí teda podařilo přesvědčit, že fakt ne) plížila, či jinak tiše blížila a pak ti skočila na hlavu a začala tě regulerně mučit.
Ale ona byla fakt svině. Když člověk třeba ležel pod autem, tak viděl špice (to bylo ještě dobrý), pak špic viděl jeho (to už nebylo tak dobrý) a jakmile se špic rozvlnil a začal tlemit na celý kolo, tak to už bylo hoooodně špatný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 11:17
- Nahlásit
kachna_
|