| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 17:39
- Nahlásit
denyk
lity lity, aspon to mas naddelany a drzim palce at je lip! vysociny jemi litoale lrpsi nez kdyby jeli a tys nemhla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 17:55
- Nahlásit
cernej caj
tak tu ho máš bloga
denyk
líty líty pani, ať jsi co nejdřív fit!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:03
- Nahlásit
tak Vám nevím. Sojky u nás na zahradě bývají. Často, v počtu větším než malém. Jsou hlučné, veselé... ale vlastně plaché. Těžko se dají třeba fotit - vědí o nás a ihned se přesunou do borovice, na střechu, k sousedům.
V sobotu koukám - a na okraji střechy kousek ode mě sedí sojka a zírá na mě. Neuletí, prohlíží si mě. Opatrně odcouvám a doma hlásím "máme na zahradě "divnou sojku". Pepa říká - "všiml jsem si, když jsem klepal prachovku, byla ode mě tak metr a ani to s ní nehlo". Usoudili jsme, že je "praštěná sklem" a "rozchodí to" a nebo je tam nějaká chybka a pak přírodě do ničeho kecat nebudeme. Stále v tomto počasí přikrmujeme, takže na smrt hlady či žízní to u nás na zahradě není.
A od té doby máme na zahradě "divnou sojku". Lítá. Není rozčepýřená, mokrá, oškubaná, kulhající... Pravidelně se u nás stravuje. Lítá málo - poskakuje po terase, nahlíží do oken. Rozhodně se nebojí psa ani lidí. Night ji raději obchází velkým obloukem ) Nedivím se mu - zoban to má velký. Umělý odchov?? Kroužek nemá... NECHCI DOMŮ SOJKU Ale až bude teplo a otevřeno, bojím se bojím, že přijde...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:08
- Nahlásit
Xerxová
a foto sojky?
já chci taky na parapetu sojku...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:15
- Nahlásit
Fujstajn, tomu rikam aprilovy pocasi vopravdicky!
enyky denyky
Velky lity, chcipacku, at se brzo uzdravis! Takovyhle nahly virozy mivaj rychlej nastup a i rychlej ustup. Zejtra to v praci snad zvladnes a pak to radne vylez, dolez!
Xerxová
A od té doby máme na zahradě "divnou sojku".
Jee, to se mate, to jsou strasne krasny pipiny. Me samotnou kdysi prekvapilo, jak jsou velky, litaly na krmitko na chate. Treba pusti pirko pro stesti.
Ale až bude teplo a otevřeno, bojím se bojím, že přijde...
Az bude teplo, tak se odstehuje. Zrejme je to moudra sojka a vi, kde preckat tohle pocasi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:20
- Nahlásit
Foto vlastně asi zatím není... Zkusíme napravit.
Já nechci sojku. Vím, jak bylo nepříjemné, když do kuchyně dědovi a babče chodila straka (později straky - naučila to mláďata). A vyjídala Ričkovi granule z misky. A ještě nadávala... když byla miska umytá. On je to velký pták... když je kousek od nás...
Mladé stráče nám jednou taky vlétlo domů - Betka se bála, já se bála - když ten dementní pták nechtěl najít cestu zpátky a já jí šla do malé místnosti otevřít okno dokořán a ta vyblázněná velká slepice mi lítala nad hlavou...
ne - trvám si na svém a žádám sojku, ať si zůstane venku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:38
- Nahlásit
Xerxová
aspon ji muzete fotit
ale tak doufam, ze odleti, ze vam tam nebude nejak delat neplechu...
Fifi
doufam, ze dneska vsechno vydrzelo
muz dneska nebyl v praci pac prijel nad ranem a pry ho prisla budit sousedka ze nasi psi behaj u nich na zahrade... no asi vichr vyvratil ty hnijici nedrzici vrata do zahrady a tech par metru plotu, co nam chybelo a soused maje ovcaka a jorksira dodelal, tak se podhrabali pod tim plotem (my mame vsude co sme delali novej podbetovnovanej) a vesele si litali vedle na zahrade, tak tomuz zpravil a prej sli psi hned zjistovat, zda se tama da jeste furt jit podivat vedle
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:42
- Nahlásit
birma
jeeee to mas skvele napsany
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:50 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
dyž do kuchyně dědovi a babče chodila straka (později straky - naučila to mláďata)
Mno na to je jedina rada, porid si perdela. Pak vam po baraku zadny straky, stracata ci sojky, sojcata chodit natoz lita fakt nebudou. A usetris za krmeni.
cernej caj
doufam, ze dneska vsechno vydrzelo
Ano, jako foukalo fest, ale zadna hruza. Vcera to bylo straslivy, jsem jeste nevidela se kyvat sloup, myslela jsem, ze ho to zlame. 5minuta smrst, vetrna proste.
pry ho prisla budit sousedka ze nasi psi behaj u nich na zahrade... no asi vichr vyvratil ty hnijici nedrzici vrata do zahrady a tech par metru plotu
Huf, jeste, ze se nic nestalo. Moje nocni mura, proto jsou psiska v dobe nepritomnosti zasadne v baraku. A to tu jsou ploty fakt bytelny, ale jak vidno, jeden nikdy nevi.
tak tomuz zpravil a prej sli psi hned zjistovat, zda se tama da jeste furt jit podivat vedle
No tak bacha na ne, oni jsou vynalezavi, jak to jednou nekudy jde..
birma
tak tu ho máš bloga
Pekny, slapko!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:54
- Nahlásit
Xerxová
sojky máme v zahradě taky, taky plaché. Jak píšeš, určo ji někdo odchoval. Jako dítě jsem měla také ochočenou straku, také byla něčí, k nám do okna jen zalítávala a volala:Kača, Kača...ale po nějaké době se ztratila, možná ji našli majitelé.
Byli jsme v lese na medvědí česnek, jdu dělat pesto. Vyšli jsme po 150 sněhové přeháňce doufaje, že do další to stihneme. V podstatě jsme to stihnuli, schovali jsme se pod podloubí myslivny. Ale byl to tak strašný vichr s centimetrovýma krupkama, že ani to nám moc nepomohlo(ale zase lepší, než kdyby nás to chytlo na louce, kterou jsme chvíli před tím scházeli ) Teplota spadla nevím, o kolik stupňů(ono ani tak nebyl zrovna hic ) takže jsem měla úplně zmrzlé ruce, jak jsem pak nesla tu tašku s česnekem. Ještě rozmrzám...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:10
- Nahlásit
Xerxová
A vyjídala Ričkovi granule z misky. A ještě nadávala... když byla miska umytá.
hele nepochybuju, že je lepší sojka či straka v míse, resp kdekoliv, než holub za skříní
naprav fotečku
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:12
- Nahlásit
cernej caj
ry ho prisla budit sousedka ze nasi psi behaj u nich na zahrade
noční můra, tyjo, tak hlavně když se nesežrali
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:20
- Nahlásit
aaaaaa nakonec mám zítra lepší brigádu za víc peněz
Xerxová
sojku ochočenou ti tedy skoro závidím. Třeba je jen z nějakého městského parku, tam se sojky lidí moc nebojí. Domů vám snad lítat nebude.
cernej caj, Fifi
jsem ráda, že se líbí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:20
- Nahlásit
Xerxová
sojku jsem snad ani nikdy naživo neviděla
my máme takhle oprsklou hrdličku, chodí se krmit ke slepicím a Dorin se vždycky děsně rozčiluje za plotem, ale ona už si tak zvykla, že na něj kašle
denyk
tak to lituju, doufám, že mě taky něco postihne
dneska mě teda cestou z práce taky chytla vánice, ale takový divná, bylo to jak když padaj polyesterový kuličky, jen to odskakovalo a za 5 minut už zase svítilo sluníčko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:30
- Nahlásit
birma
hezky napsaný, jak tak koukám, tak já bych mohla jít tak maximálně tu štěněčí trasu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:32
- Nahlásit
Maya
jak tak koukám, tak já bych mohla jít tak maximálně tu štěněčí trasu
to se mi nechce věřit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:53
- Nahlásit
Fifi
tak nastesti vsechno dobry a muz vse zpravil a problemovy mista vycihnul
tak dobre, ze dneska uz zadny jobovky
worick
tak to ste meli stesti, me chytli kroupy po ceste z prace, brrr.
birma
uzij si brigadu
Vero
ja vcera prislapla zabu, vskocila do verandy se psama a ja jak chtela zavrit dvere, tak sem neco prislapla tak cumim v ty tme a ono to odskakalo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:55
- Nahlásit
cernej caj
jak chtela zavrit dvere, tak sem neco prislapla tak cumim v ty tme a ono to odskakalo
žáby se maj políbit aby z nich byl princ, ne zašlápnout
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 19:58
- Nahlásit
birma hezky napsáno. My bychom nešli ani tu štěníkovatou trasu. Tedy mid bychom asi zvládli všichni tři - ale nemáme rádi až tak organizovaný volný čas. Stačí, co nám organizuje zaměstnání (na bílou sobotu mám třeba dálkaře), rodina, ... Neradi máme i přesně danou trasu, která nelze změnit (podle počasí, objektů focení, nálady...) - proto třeba i dovolené jezdíme ne s cestovkou, ale "trasovou samotvorbu" ... A neradi máme psisko na vodítku, pokud to není vysloveně nutné.
Takže klobouk dolů před Vámi - ale tohle mě neláká ani maličko. A že jsem chodivá a spát na tvrdým mi nevadí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:01
- Nahlásit
Xerxová
a nezafouk k vám vítr Krakonošovu sojku?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:04
- Nahlásit
birma
fuj takova hnusna ropucha
Xerxová
tak ono asi spis jde i o tu atmosferu a o to si to zazit, vyzkouset. Me to organizovany taky fakt nelaka ale zase si to smiknout po vlastni ose z nejakyho hezkyho ubytovani by bylo supr, proste ohledne ty vyzvy... a tady ti zaridi vetsinou trasu, provedou te tama kde je to hezky a vlastne ti mistni lidi delaj trasu tak at stoji za to...
nekdy je fajn, kdyz tu peknou trasu nekdo vymysli za tebe na zaklade znalosti okoli.
ale samo zalezi desne na ty nature konkretnich jedincu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:04
- Nahlásit
Xerxová
mně neorganizuje nikdo nic, takže jednou za čas mi to evadí. A když někdo naplánuje trasu a nemusím tak nad tim strávit já pár bolestivejch hodin, tak jsem jenom ráda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:05
- Nahlásit
birma
o se mi nechce věřit
tomu věř, poslední rok dva, co Kim moc nemůže, fakt nenachodím skoro nic, spíš se tak plouháme kilometřík dva a tak maximálně
takže ujít třeba 10 kiláků, to by byl v současný době pro mě fakt čelindž
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:08
- Nahlásit
Xerxová
ještě mě napadá - já jsem většinu dní sama se sebou, tak mi nevadí jednou za čas (ale rozhodně to nesmí bejt moc často) vylézt mezi lidi, co maj podobný zájmy. Kdybych jako ty byla cel dny obklopená kolegama a studentama, tak bych ve volnym čase společnost a organizovaný akce rozhodně nevyhledávala
Maya
ujít třeba 10 kiláků, to by byl v současný době pro mě fakt čelindž
když to říkáš, tak ti to asi musím věřit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:09
- Nahlásit
birma a to já si zase ráda organizuju trasy sama... Třeba nad tím zářijovým Španělskem už jsem strávila mocmoc hodin. Baví mě to - studuju fotky na Googlu, místní stránky (překladače ze Španělštiny nemají chybu), mapy, průvodce.
Většinou mi pak plán docela solidně sedí. Od kilometráže, časových plánů, po odhady nákladů...
Pepa k tomu nastuduje historii a různé zajímavé souvislosti... a to se to pak putuje přesně jak nám vyhovuje
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:11
- Nahlásit
birma jo a pochopitelně chápu, že to má každý jinak a že někomu toto maximálně vyhovuje. Někomu občas a někomu neujde žádná akce...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:12
- Nahlásit
Xerxová
jednou za rok si taky dovedu představit, že bych si to užila. Já plánuju minimálně jednou za 14 dní, ale spíš častějc a když to potřebuju skloubit s nějakou rozumnou dostupností vlakovou, tak už mě to prostě nebaví. Tady jsem prostě ráda, že přijdu k hotovýmu, trasa je to hezká a krom toho, že si musim nést povinnou výbavu a nepustit psa z vodítka a udržovat pořádek je všem šumák, co na tý trase dělám
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:13
- Nahlásit
Xerxová
každý jinak a že někomu toto maximálně vyhovuje. Někomu občas a někomu neujde žádná akce..
však by to byl vopruz, kdyby to všichni měli stejně
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:23
- Nahlásit
tak to já "malé" výlety taky plánuji často (tedy bez dopravy - jen vhodné parkování se musí taky najít - a k tomu okruh, neb auto samo nepřejede) pravidelně.
Ale ty velké "dovolenkové" jsou jednou (výjimečně dvakrát) ročně. Ale to je o jiných kilometrech a když už člověk vyrazí daleko, chce poznat co nejvíc. Teď to bude 16 dní... a to je docela síla.
Baví mě hledat trasy místní krátké (Lužky, Jizerky, Ráj...) i ty dlouhé "exotické". A cpát tam kus historie, přírody, architektury... a ještě aby to šlo se psem...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 20:23
- Nahlásit
no když je někdo turista na baterky jako já, že i na 7 km dvakrát zabloudí, tak je lepší organizovaná turistika
|