| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 19:58
- Nahlásit
Nevim, co to tu bylo za smrst, nastesti jen brana vyvracena. Fuuj!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 20:20
- Nahlásit
Fifi
vaše brána? tak to lity lity, tady taky fučí, ale zas až tak hrozný to není, pár popadaných větévek na silnici
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 20:21
- Nahlásit
Fifi ufff - smršť nezávidím. Tady taky počasí nicmoc - i procházku Night zkrátil sám od sebe... Zato na zahradě teď řádil tak, že je snad všechno bahno přemístěné do bytu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 20:37
- Nahlásit
Maya
vaše brána?
jj, nastesti to slo nahodit zpatky, jen zustala ohnuta petlice z kulatiny nemalyho prumeru. Bourky se tu honily v podvecer, zadna hruza. Tohle bylo necekany a vichr obr. Sousedi pak na strechach obhlizeli satelity a solarni panely, nastesti nic neulitlo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 20:40
- Nahlásit
fifi
tak sbad uz buc horsuho neprijde a supr ze si tobopravila
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 20:45
- Nahlásit
tak jsem vytáhla první letošní klíště
Fifi
tak hlavně, že je brána na svym místě. Tfuj tfuj ať se to neopakuje
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 20:53
- Nahlásit
birma
tak jsem vytáhla první letošní klíště
Uz? Si ho panacek dovez z treku asi, ze. Mrchy cucavy!!
Xerxová
Zato na zahradě teď řádil tak, že je snad všechno bahno přemístěné do bytu...
O bahnu ani nemluv radsi. Po roztani snehovy nadilky je ho az az.
Snad vam tam nic nebude pripadavat, snih myslim, dneska stacilo. Bylo mi lito napucenych keru, seriky uz docela slusny pupeny, vrba kroucena listky... Snad je to nejak nesejme.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 21:00
- Nahlásit
Fifi
Si ho panacek dovez z treku asi, ze.
asi. Budu ho muset pořádně zkontrolovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 21:51
- Nahlásit
birma
já už tahám klíšťata kocourovi dva tejdny, pipety dorazily v pátek a teď jen čekám až přestane pršet, protože kocour je magor a chodí klidně v dešti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 23:09
- Nahlásit
celkem by mě zajímalo, kolik lidí by napadlo projíždět psí známku nfc http://www.nfcmix.com/cs/prakticke-nfc-doplnky/121 -nfc-prislusenstvi-dogntag-cerna.html
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2015 23:22
- Nahlásit
Maya
celkem by mě zajímalo, kolik lidí by napadlo projíždět psí známku nfc
mně by zajímalo v čem je to lepší než známka s telefoním číslem. Už jsem se ptala pár lidí, kteří tím vypadali nadšení a ani jeden mi to nevysvětlil tak, abych to pochopila.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 05:50
- Nahlásit
hlavne nfc maj jen chytry ttlefony, ani ne vsechny a vetsina uzivatelu ani nevico to je, az najde psa myslivec v prdelakove nebo teta z kraje mestactak nemaj ani smartfoun natoz aby kdy slyseli o tomto
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 07:20
- Nahlásit
birma
jinak ja bych videla vyhodu v tom, ze ten cip muze obsahovat hodne informaci, od tel, cisla pres jmeno, adresu, nahradni kontakt, jmeno veterinare i treba informace o alergiich psa. Neni to omezeny jen na par znaku, co se vejdou na vyryti do znamky...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:00
- Nahlásit
čaj spíš hudba budoucnosti... Dneska si myslím, že ani známé informace péči o ztracence nezlepší. Vždyť kolikrát útulky ani nezjistí, že je pes čipován či tetován a majitele nehledají... případně vědí, že je tetován, ale tím jejich starost končí... Nedělejme si velké iluze o sdílení a využívání informací.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:05
- Nahlásit
Xerxová
Vždyť kolikrát útulky ani nezjistí, že je pes čipován či tetován
no prave, pokud nezjistujou tak zakladni informace a nedisponujou ani cteckou cipu, coz je dneska rozsireny a u psu uz opravdu bezny, tezko cekat ze by snad nejak cetli nfc... na druhou stranu velky spolihani na elektroniku a omezovani tech mechanickejch veci je taky dost na skodu...
jen sem chtela spis birme ukazat, v cem to muze byt dobry, ale obecne su skepticka k tomu, ze by to dneska a v prubehu treba prisitch peti let melo vubec smysl porizovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:15
- Nahlásit
cernej caj
jj, vidím to stejně, může tam být info, že třeba pes potřebuje léky a tak, ale taky prostě myslím, že dneska je to nepoužitelný, já to snad v mobilu mám, ale stejně vůbec netuším jak se to používá, ale zavolat telefonem umí každej, takže na prostý telefonní číslo to nemá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:18
- Nahlásit
Xerxová
no jo, kauza kdy vykastrovali v útulku tetovanýho čipovanýho špice s PP není tak dávná, co by se starali, žejo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:21
- Nahlásit
Maya
ale zavolat telefonem umí každej, takže na prostý telefonní číslo to nemá
tak tak. Muj mobil to myslim ani nema - ale podle me pokud se tvuj mobil dostane do blizkosti toho cipu, tak on se "zapne" a posle ti info. nevim zda musis mit appku nebo to ty telefony s nfc uz umi nativne a neco v sobe na to cteni maji.
s tema QR kodama je to podobny, musis mit apku a telefon s fotakem, jinak smolik.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:23
- Nahlásit
cernej caj
jj, a QR musí bejt apka, tu teda nemám, na to nfc se jdu schválně kouknout
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:26
- Nahlásit
cernej caj
aha, tak mám tu nfc a je u toho napsáno Umožní výměnu dat když se zařízením dotknete jiného zařízení a jde to vypnout nebo zapnout, já to mám vypnutý
a pak je tu S Beam, kde je napsáno Zařízení je připraveno k odeslání souboru prostřednícvím NFC a Wi-fi Direct a tohle když zapnu, tak se zapne i nfc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:29
- Nahlásit
a koukám už začínají aprílový články
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:42
- Nahlásit
nehledě na to, že nám teď čtečka čip vůbec nenačetla Stejný doktor mi čipoval i Cira a Máju, tak se "těším", co zjistí nebo spíš asi nezjistí veterinář
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:55
- Nahlásit
kachna_
já teda psům od načipování nikdy čipy nezkoušela, akorát teda vlastně Dorina projížděl vet u patel, ale to mu byl rok nebo tak nějak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 08:56
- Nahlásit
Maya
ze jo, proste opruz, by pak clovek musel mit telefon s tou technologii, vedet ze ji ma a jak ji pouzivat...
asi ten sbeam je na odesilani a jinak to prijima.
nevim jaky clanky myslis.
kachna_
to sem taky slysela, ze nektery ctecky navic umi cist jen cipy urcityho vyrobce, takze dost dementni
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 09:02
- Nahlásit
Maya
já teda psům od načipování nikdy čipy nezkoušela
mamča byla s Beskou u veterináře a on ho chtěl načíst do karty, taky v tom nebyl plán
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 09:05
- Nahlásit
cernej caj
nevim jaky clanky myslis.
no třeba tenhle, poslední věta je hezká perla
a lidi jak to v diskuzi berou vážně
http://www.novinky.cz/domaci/365820-okamura-podeps al-smlouvu-sam-se-sebou.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 09:08
- Nahlásit
cernej caj
no já nechala psy načipovat Datamarsem a ty prej by měly přečíst všechny čtečky, problém je asi s těma míň používanýma značkama
kachna_
no až na ty pately, kde se pes identifikuje, nikdy žádnej veterinář čip nechtěl, oni nechtějí ani očkovák, což mi připomíná, že psi maj teď v dubnu očkování, původně jsem chtěla teď někdy a kvůli Kimovi to budu muset asi odoložit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 09:15
- Nahlásit
Maya
ja nevim ani co mam od chovatelky ani od veterinare...
jo a kocour nezvestny stale uz je to 6tydnu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2015 09:20
- Nahlásit
Maya
no já myslela, že to byl problém jen těch prvních čipů
budou mít čakovicích šikovné devátáky asi:
http://www.zscakovice.cz/sites/default/files/absol ventske-prace/ap_14_15.pdf
|
kachna_