| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:01
- Nahlásit
Xerxová
tak to je skvely, ze ste narazili na takovy ochotny strejdy pokud se jim navic na uchovneni najtik fakt libi, o to lip pac si tim pomuzou do budoucna i sobe
Fifi
tak hrebecek uz z nej je
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:02
- Nahlásit
birma
ne, že budu přihlížet, jak mu nějakej cizí chlápek vrčí do ksichtu
hezky řečeno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:06
- Nahlásit
tady celej den chčije a chčije
Xerxová
tak snad to nakonec vyřešíte, ono nakonec to je k něčemu dobrý, u špiců tohle nikdo neřeší, takže u spousty psů v zahraničních rodokmenech nejsou barvy a chudáci chovatelé se pak někdy můžou akorát divit, co jim fena vyvrhne
cernej caj
tak co vejlet, byl?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:07
- Nahlásit
Fifi ono je to složitější. Ve standardu je, že se chová ve třech samostaných rázech (mají i tři CACIBY). A má se dodržovat jejich nemíchání. Dohoda je (evropských dogařských klubů) doložit v PP barvy minimálně po tři generace předků.
No a v exportním PP Nighta žádné barvy nejsou. Tedy on ji tam má - on je MACHO, NEGRO ale předci nic... Nemá tam ani tituly a displázky předků... přitom na webech (nebo i oficiálních francouzských materiálech) to mají... Takže já jsem věděla, co kupuju vlastně líp než na co mám nakonec papír
Jasně - můžu žádat Španěly o doplnění... ale to mi tady všichni říkají, že šance je nula - a že to zkusí přes kluby.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:10
- Nahlásit
Xerxová
on je MACHO, NEGRO
o tom nikdo nepochybuje.
ale to mi tady všichni říkají, že šance je nula - a že to zkusí přes kluby.
No jo, tak jestli se k tomu klub sam takhle hezky tady postavil, ze z nich vytahne info, jen dobre.
Takže já jsem věděla, co kupuju vlastně líp než na co mám nakonec papír
A to mi prijde prave ten paradox, ze oni to do PP FCI uvadet nemusi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:10
- Nahlásit
čaj nikdo neřekl, že se jim líbí, aby bylo jasno. Ale je asi bonitovatelný (zuby bývají nejčastější problém). Jeho kvalita není v "kráse" (dokonce i já říkám, že je to naše nejošklivější doga ), ale jeho kvalita je právě v těch nepříbuzných a hezkých předcích.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:12
- Nahlásit
Fifi uvádět to musí (alespoň se k tomu zavázali), členy EDDC Španělé i Portugalci jsou. Ale nedělají to...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:12 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
tady jedna fotka z minulé neděle...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:14
- Nahlásit
Xerxová
jak černej panter
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:15
- Nahlásit
Xerxová
On je nádhernej! Elegantní a přitom majestátní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:20
- Nahlásit
Maya
takova mala prochazka jenom a cajovna
Xerxová
nemyslela sem to jako ze libi znamena nutne jen je hezkej vzhledove ale ze se jim proste "libi" z jejich hlediska viz " že taková krev by se uchovnit měla"
(dyt prece "libit se" nemusi byt jen v tom smyslu ze je neco krasny ale taky funkcni, chytry, napadity, kvalitni...)
nemuzou za to mit postihy ze na to prdej?
ssshhhhh
proste macho negro
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:26
- Nahlásit
Xerxová
no asi můžeš bejt ráda, že máš alespoň ten PP, znám lidi, co ze Španělu a zvláště Francouzů dolovali PP i víc než rok
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:32
- Nahlásit
Maya no my jen devět měsíců měli bezpapíráka Kdybych to měla na chov a nebo byla výstavní šílenec, tak by to bylo horší. Nám vlastně o nic nešlo - jen o princip - neb jsem platila kvalitní perspektivní štěně s výborným rodokmenem z jedné z nejlepších stanic.
dnešní foto dokládá to, co se fakt povedlo - báječná povaha
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:34
- Nahlásit
cernej caj
MNĚ se moc líbí ta fotka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:49
- Nahlásit
Vero
me vubec
Xerxová
mzu se zeptat, co stoji takovy dogatko z kvalitniho zahranicniho chovu?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:53
- Nahlásit
cernej caj
no nevím, kolik stojí dogátko jako Najt, ale normální cena za normání štěně venku je většinou kolem tisícovky eur
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:53
- Nahlásit
Xerxová
dnešní foto dokládá to, co se fakt povedlo - báječná povaha
Trpaslici i dogovita.
A tady je mozna malinko videt, nevytaci pravou predni drobatek? Mozna jen uhel pohledu z foto.
cernej caj
mzu se zeptat, co stoji takovy dogatko z kvalitniho zahranicniho chovu?
Neznam ceny u dog, ale u svych plemen tipuju nad 1000 Euro?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:56
- Nahlásit
Maya
Fifi
dyz ja nevim, co stoji takova bezna doga... 1000 eur kdyz si vemu 28 kc euro je "pohoda" cena pro nekoho kdo to mysli vazne kdyz si vemu prumernou malocenu u neceho beznyho...
bych cekala, ze normos doga bude mit takovou cenu, ale kdo vi, no
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 19:59
- Nahlásit
můžeš se zeptat, není to tajemství. 1600 E... To je zhruba strop pro černého psa. Kdyby to byla perfektně vybarvená hárlekýnka čubička , pak i 2500 E.
V Čechách kvalitní štěník vyjde nejčastěji mezi 20 a 30 tisíci. Ale dá se někdy odrostlejší, (kterého se chovatel chce zbavit) koupit i pod deset. To je na nic - protože si pak mamuta pořídí i ten, co pak nemá na náklady, které opravdu nejsou až tak malé.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 20:03
- Nahlásit
Fifi vytáčí. Minulý týden jsem konzultovala telefonem s Milanem Štouračem a zastavila se i u nás na veterině. Prý nemám řešit... jen kvalitní chondra s kyselinou hya... Pokud neodlehčuje, nepajdá...
Rozjelo se to takhle po řádění v těžkém sněhu. Jakmile se hodně vyřádí (což je často), je to horší. Pokud se vyprsí, pak ale stojí rovně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 20:09
- Nahlásit
Xerxová
tak to sou teda dobre ceneny ponici
je pravda, ze kdyz se cloveku prici dat za psa 15000 i treba tak jak bude radosten za nejakej slozitej zakrok platit 40, ze.... (nemyslim ted lidi co nechtej ty penize dat za stene ale tem co je lito to zaplatit za papiraka kdyz muzou mit za pulku bezpapiraka)
ono i mesicne kdyz je zdravej prozere minimalne jak smecka malych hunacu
Fifi
mas teda oko, sem si ji musela prohlidnout znova
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 20:20
- Nahlásit
Xerxová
Kdyby to byla perfektně vybarvená hárlekýnka čubička , pak i 2500 E.
Huuf, tak to by uz byla nepekna palka. Ja Najta tipovala na nakych 1500...
V Čechách kvalitní štěník vyjde nejčastěji mezi 20 a 30 tisíci.
Tak to maj dogousi vyssi sazby nez ty my dve plemena, kdyz bych brala stene ryze v cr, byt po zahranicnim kryti.
To je na nic - protože si pak mamuta pořídí i ten, co pak nemá na náklady, které opravdu nejsou až tak malé.
U mamutu tohle naprosto chapu.
Rozjelo se to takhle po řádění v těžkém sněhu.
No taky mi prijde, ze jen se mu prsty rozjely do sirky, ala cajdi siroka ploutev. Tak hosicek furt roste, tohle jiste dozene a dorovna, dulezity, ze zadny problemy mu to necini.
cernej caj
mas teda oko
Zeleny.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 20:26
- Nahlásit
Fifi
teda nevim jestli chci mit ploutev jako najtik a hlavne xerxova urco nechce mit najtika s cajovou ploutvi
snad se najtik srovna po tech doplncich
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:06
- Nahlásit
ufff - vykoupáno, dočteno, oblečení na zítra připravené...
On byl Night hodně drahý - cena černých psů bývá ve velkých vyhlášených chovkách od 1200 do 1600 eur. No a tady to byla ta vyšší...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:24
- Nahlásit
Xerxová
On byl Night hodně drahý
1x Night = 3 x Fajfka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:28
- Nahlásit
Fajka
vidis, tak jeste mas rezervu na 2 fajfky
ja bych mohla mit ferin jeste 4 a pul akorat nevim, jeslti bych radsi predni pulk nebo zadni pulku... mozna rozpulit podelne a levou pulku
Xerxová
tak uzijte si dalsi den s rostakama hodnyma
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:29
- Nahlásit
Asi nemám počítat, kolik bych měla Adámků, co?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:32
- Nahlásit
birma
Asi nemám počítat, kolik bych měla Adámků, co?
celé stááádo
cernej caj
tak jeste mas rezervu na 2 fajfky
jedna bohatě satačí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:43
- Nahlásit
birma ono je to těžký - já bych nechtěla Adánka ani zadara - neměla bych na to nervy. Bála bych se i o soužití s Trpajzlíky... prostě nerada si přidělávám komplikace. Tím neříkám, že s dobře vybraným štěníkem je nemůžu mít. Můžu. Ale pravděpodobnost je menší.
Ale ty to do Adama nainvestuješ jinde - Najtík chudinka nemá ani jednu lekci cvičáku, přednášku, nechodí do zverimexu pro hračky...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2015 21:50
- Nahlásit
Xerxová
já bych nechtěla Adánka ani zadara - neměla bych na to nervy
já taky ne naprosto jsem neměla v plánu si pořídit něco takovýho, jako je Adam
Bála bych se i o soužití s Trpajzlíky...
to já taky a dost
Ale pravděpodobnost je menší.
nesrovnatelně
Ale ty to do Adama nainvestuješ jinde - Najtík chudinka nemá ani jednu lekci cvičáku, přednášku, nechodí do zverimexu pro hračky...
řekla bych, že v tomhle směru už Adam stál aspoň jednoho Najtíka ale co, až si příště dovedu dalšího Adámka, tak se aspoň něco z toho rozpočítá
|