Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:49
- Nahlásit

denyk
me by za to mohli vyhodit

Maya
jeste stesti ze ja alergicka su akorat na prach a i to je diskutabilni zda to nesovisi s tou moji plicni obstrukci

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:50
- Nahlásit

cernej caj
co není, může bejt, mě se alegie objevily taky až pozdějc

Darenka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:51
- Nahlásit

PetraK
ať se to podaří vyřešit tou nejjednodušší cestou ano?
ANO a děkuji.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:02
- Nahlásit

Maya
sem si pri cteni vlastne vzpomela na ty levny kovy a precitlivelou kuzi ale zas je otazka, jak moc je spatne ze moje kuze nema rada klasickou na rope zalozenou kosmetiku

Darenka
vsichni na tebe myslime, tak to bude urcite dobry

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:08
- Nahlásit

PetraK
Naštěstí to koupil rovnou přímo do čumáku a to ho zastavilo.
fůj... no, já měla teda tehdy kliku...
moje matka má historku, jak jako dítě chodila pást krávu za hřbitov, kráva se jednou zcvokla a šla po ní a ona přelezla hřbitovní teď, o kterou se kráva zastavila, srovnala si to a šla domů... prý pak mockrát chtěla přes tu ze´d přelézt znova, ale už se jí to nikdy nepodařilo.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:11
- Nahlásit

ta hygienická teorie k alergiím je dost zajímavá

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:14
- Nahlásit

já už se asi půjdu zahrabat, mám evidentně komunikační šum všude. Včera volám na VOjenskou kancelář prezidenta republiky a žádám tu pipinu tam, aby mi sdělila adresu jejich datové schránky, neb jí nemají uvednou na stránkách úřadu a ani kukátko ji neodhalí.... Dozvěděla jsem se, že mooooment a po půl hodině paniky a štrachání mi řekla pět písmenek. Přišlo mi to málo, ale budiž. Dokument odslán. a dokument se mi vrátil. I volám znovu sděluji paní, že těch pět písmenek je asi špatně,protože datovka se vrátila zpátky. A víte co bylo odpovědí?? že těch pět písmenek je zkratkou jejich centrální podatelny tak jsem jí řekla, že to asi ale fungovat nebude, že ne? Že jsem po ní chtěla adresu datové schrááááááánkyyyy! Že teda mi zavolá, pravila v panice. Zavoala - už se správnou kombinací a pravila.... no to víte, my!! co s datovkama teprva začínáme............... datovky jsou pro tyhle úřady povinné min. od roku 2010!!!!! Pět let někdo s něčím začíná? Tak že ani neví o čem je řeč??? Já nevim. Asi už se prostě fakt neumím vyjadřovat, když jasně požádám o datovou schránku a bába mi řekne jakousi zkratku jak říkají centrální podatelně ne já už fakt asi jen do lesa a bez lidí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:16
- Nahlásit

Vero

jak jako dítě chodila pást krávu za hřbitov, kráva se jednou zcvokla a šla po ní a ona přelezla hřbitovní teď, o kterou se kráva zastavila, srovnala si to a šla domů..

ty vado!! no já mám ke kravám respekt velikej, ty neznám vůbec, jak se chovají a tak, takže ....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:17
- Nahlásit

Vero
jj je to hodne zajimavy, ono i dost vzrusta diky obecne se zvysujicim hygienickym narokum tlak rodicu na dite aby byli fakt extremne cistotny - dneska moc rodice nenechaj hrat dite za humnama aby si neodreli teplacky nebo nezaspinili a vlastne nejlip, kdyz to dite bude sedet doma pred obrazovkou, to si nic nezaspini a jeste je pod dohledem..

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:21
- Nahlásit

PetraK
nechci nic říkat, ale asi bys měla jít radši domů
cernej caj
mě to začalo taky alergií na kovy, pak kosmetika a pak už to jelo, mojí mámě se objevila alergie až pod šedesátce, a to si fakt myslím, že takovýhle výskyty fakt souvisí spíš s vnějším prostředím než s imunitním systémem toho člověka, kterýmu 60 let nic nebylo a najednou bác

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:22
- Nahlásit

Maya

zajímavý k těm alergiím

jojo, zdravá špína! furt to říkám, já jsem byla dítě dosti přírodní a Brnikovi máma otírala ručky co pět minut na pískovišti. stejně tak, jako moje ségra, která byla jako první dítě víc opečovávaná než já, druhý dítě prasátko . A kdo měl furt angíny? a nemoci? Ségra a Brtnik.

další zajímavý úhel pohledu k alergiím jsem kdysi viděla v nějaký diskuzi na tohle téma a možná to taky není od věci. Doktor tam nadnesl tu možnost, že dřív se tělo muselo vypořádávat se závažnými věcmi na který nebyla léčba, léky. To dneska umíme dost často rychle vyřešit a............. tělo má jakoby čas na řešení jiných věcí, které tak dostanou prostor. Zjednoudšeně řečeno.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:23
- Nahlásit

Maya
nechci nic říkat, ale asi bys měla jít radši domů

co je špatně?? řekni mi to, okamžitě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:23
- Nahlásit

Maya
co ja vim, tak s tou kosmetikou to mam furt, od malicka i jako segra a mamka... ty kovy ma taky mamka, to na sobe pozoruju nekdy od 14ti, kdy clovek zahodi detsky nausnicky a chce nejakou drsnou bizu

jinak jo, mamince se taky hodne alergii rozjelo po 45tce. ale muze to souviset, ze diky vnejsimu prostredi (a jidlu) pak reaguje i imunitni system?

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:04
- Nahlásit

Já měla alergie až astma jako dítě, čím jsem starší, tím lepší, v podstatě si teď ani na nic nestěžuju (ikdyž teda ty levný kovy taky nesnesu a v létě měsíc dva asi kýchám, ale to se dá ignorovat oproti minulosti) - tak ono to bude různý... A začlo se mi to lepšit, když jsem se na alergii vy..., s tím že do té přírody chodit prostě chci a budu, ať si chcípnu. A tak se to prostě začlo poddávat.

Ale s tou hygienou na tom může leccos být. A životní prostředí určitě. Ono vezměme si, proč nárůst alergií u psů? Tak určitě by se to vysvětlilo i šlechtěním, ale... nevím no, na to prostředí to vychází taky dobře...

PetraK
tělo má jakoby čas na řešení jiných věcí, které tak dostanou prostor. Zjednoudšeně řečeno
zní to logicky - no, kdo ví, kdo ví, mě by se líbilo, kdyby to takto logicky bylo.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:05
- Nahlásit

Taky jsem měla alergii na kočky, i naměřenou (vlastně na všecko krom psů), tak jsem si donesla první kotě... a ono se to poddalo
No já vím, prokleje mě každej, kdo fakt chce a nemůže...
Je to individuální...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:19
- Nahlásit

Vero
taky sem si rikala, ze hrozne narostly alergie u psu... ale zas v minlsoti nezrali hlavne granule tak kdo vi, no...

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:37
- Nahlásit

cernej caj
ale zas v minlsoti nezrali hlavne granule
jo, to je pravda...
ono hlavně pořádně fakt nikdo neví.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:57
- Nahlásit

Vero
to je pravda, ono i hormony ve vode a kdovi co... tech vlivu kor dneska muze byt fakt tuna

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 19:45
- Nahlásit

cernej caj
no nevím,už v mojí knížce z roku 1900 o psech je reklama na granule
ale jak je tenkrát vyráběli a co v nich bylo fakt netuším

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 20:32
- Nahlásit

tak kdyby těch dalších jedenáct nocí a dní chtělo dopadnout, jako ten dnešní - tak to bude paráda. Usměvaví raraši, kteří skvěle jí a spí. A vymejšlí spoustu ptákovin.
Night to bude muset trochu rozdýchat - je vidět, že mu konkurence na mazlení lehce vadí. Ne, není vůči nim odměřený či dokonce zlý - vrtichvostí, u všeho musí být, je na ně opatrný - dalo by se říct vzorný. Ale je tak trošku smutný a unavený...
Vzala jsem ho i na extra procházku, aby neměl pocit, že se musí stále dělit. Navíc i v noci má výhodu svého (našeho) pelechu - zatímco trpajzlíci mají každý svoji ložničku.
Doufám, že to bude jako v Chorvatsku - druhý den to bude lepší a třetí den si zvykne...

birma
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 20:41
- Nahlásit

teda vás dočíst
my měli ráno báječnou procházku, kdy jsme v pohodě míjeli běžce i cyklisty a nenastal jedinej problém, až na jednu moooc chytrou pani. Ti, co četli na FB mi odpustí, musím se o to podělit i zde:
Stále ještě jsou někdy procházky s Adamem zkouškou nervů a lekcí v sebepoznání. Jen mi tyto lekce čím dál častěji dává okolí a čím dál méně mé nervy zkouší vlastní pes. Třeba dneska jsem se dozvěděla, že jsem kráva debilní a blbá (a hned jsem si vzpomněla na Eva).
To bylo tak. Hezky v klidu a o samotě jsme s Adamem trénovali v parku na velkém kameni couvání jako základ pro stojku. Po chvilce přilítla mladá faraonská slečna a jala se běhat okolo nás, poštěkávat a popichovat Adama a do toho mi zvonil telefon. Začala jsem vyřizovat hovor a doufala, že majitelka (s ještě jedním psem a asi dvouletou dcerkou) si faraonku odloví a odejdou v dál. To se nestalo, paní se posadila asi 8 metrů od nás a spokojeně se dívala, kterak faraonka popichuje, Adam se zmítá na vodítku a mně rupe v zádech. Po chvíli jsem to už nevydržela a začala to (velice slušně) komentovat do telefonu. Že se kousek od nás posadila paní, její fena nás otravuje a mně to od paní přijde dost bezohledné. Paní vstala a začala na mě pořvávat, že jsem kráva debilní a blbá, protože fenka je ŠTĚNĚ, chce si HRÁT a na to má PRÁVO a já jsem kráva debilní a blbá, pokud mě to obtěžuje a považuju to za bezohlednost od paní a mám jít jinam (asi si neuvědomila, že my jsme byli jinde, dokud oni nepřišli za námi).
Tož tak. Takže až k vám příště někdo naběhne, tak je naprosto jedno, co zrovna děláte, co si o tom myslíte vy nebo váš pes a jestli se vám to hodí. Pokud si chce příchozí hrát, tak na to má právo a vy musíte držet hubu a krok.

A odpoledne jsme strávili na návštěvě u mamčiny spolužačky z vejšky a bylo to strašně fajn. My jsme drbaly a Adam si zalezl do obřího psího pelechu, co má pro návštěvy (po jejím pejskovi, co asi před rokem odešel) a skoro celou dobu chrněl, nebo se k ní chodil mudlat

Xerxová
to je fajn, že to probíhá v poklidu a pohodě

Darenka
tfuj tfuj ať najdou něco naprosto banálního, co půjde snadno vyřešit a tobě už bude dobře.

PetraK
jak jsem teď dočítala, tak dneska jsem tvému sdělení naprosto rozumněla

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:20
- Nahlásit

birma

to ještě nevíš, paní, že lidi dneska mají PRÁVO NA ... a přes to nejede vlak?

birma
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:22
- Nahlásit

Vero
že lidi dneska mají PRÁVO NA ... a přes to nejede vlak?
co lidi, ale i ten čokl má právo mě opruzovat, aniž bych se směla ozvat

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:39
- Nahlásit

birma
co lidi, ale i ten čokl
to víš no, můj čokl, moje PRÁVO.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:47
- Nahlásit

Vero
a nevíš, jak bych to mohla zařídit, abych měla taky nějaký práva?

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:49
- Nahlásit

birma
aniž bych se směla ozvat
Si byla drza, smir se s tim. Nekomu popisovat zazitek z vopruzujiciho cokla, aniz naprimo oslovis hlavni akterku?
Xerxová
dalších jedenáct nocí a dní chtělo dopadnout, jako ten dnešní - tak to bude paráda. Usměvaví raraši, kteří skvěle jí a spí. A vymejšlí spoustu ptákovin.
Urcite bude a vy si to vsichni moc uzijete. Kam razite zitra?
cernej caj
taky sem si rikala, ze hrozne narostly alergie u psu... ale zas v minlsoti nezrali hlavne granule tak kdo vi, no...
Ono hlavne v minulosti se se psama lidi tak necrcali. My jsme meli prvniho psa nekde v roce 83 a krmilo se tim, co bylo, takze vysekovy maso z jatek, testoviny, vlocky, hatlama patlama, zadna veda. Granule tenkrat fakt nebyly. A stejne tak se moc neresily psi choroby, krom ockovani, nebyly ani moc diagnostiky na furu veci, ktery se ted resej. Proto treba to ted vypada, ze psiska jsou vic nemocny, treba tomu tak bylo i driv. Co se zivotniho prostredi tyka, vobcas nakej uniklej cernobyl, trabanti, wartburgove, skodarny pri jezdeni smrdely strasne... No cert vi, v cem to je.

To je jak s tou alergii, my ji mame v rodine, babicka ji mela, tata tez podedil. A me chytla az nekdy ve dvaceti. A diky bohu, jen na ty jarni smejdy. Jako mala jsem se rejpala u koni, litala s coklema, sterilni domacnost jsme rozhodne nebyli. Halt to prislo, nevim proc. Ty cisla ze clanku Mayi jsou dost smutny.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:51 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

páník vywebil...
a tady mi bylo docela úzko - schody vyšlapané klouzavé každý jiný. Za ruku nikdo jít nemohl, neb škvíra byla fakt pro nehmotné... Fany se nesla (nezvládla by - zábradlí není a schody každý jiný a na ni vysoký) a já přes ni neviděla kam šlapu. Pepa se snažil hlídat Viléma a podporoval kníkajícího Njata, který hlásil, že takto si výlet nepředstavoval...

birma
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:56
- Nahlásit

Fifi
Nekomu popisovat zazitek z vopruzujiciho cokla, aniz naprimo oslovis hlavni akterku?
Tu jsem následně oslovila též a řekla jí, ať zmizí (samozřejmě tý čubě, ne pani)

Xerxová
krásný fotky

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 21:56
- Nahlásit

na nově je něco pro Máju

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 22:03
- Nahlásit

Xerxová
Ty jo, fakt obdiv, Najtoun a trpajzlici... Krasny fotos, este krasnejsi zazitky pro decka, ono jim to v hlavinkach zustane.

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání